umilave1 je napisal/-a:Relacija Postojna-Planina na križišču za Unec(pri Ravbarkomandi) ko iz smeri Postojne ostro zaviješ desno navzgor nad železnico: pridem do križišča, kakih 5-10cm snega na cesti, z ročno zavijem desno, vidim kombi, ki mu ni nikakor ratalo speljat tistega klančka, sam grem s prvo(b****) gor pridem brez težav mimo kombija, nakar me v nepreglednem ovinku prehiti en terenecSam jst sm vozi počas(40km/h) ker nikjer ni bilo nič spluženo razen Unec-Cerknica . Tam je blo skor kopno!
60-70km/h
Drugače pa živa norišnica na primorski AC
Energetik81 je napisal/-a:Mene pa zanima, kaj počnejo naši Policaji. Spet polne AC zdrsnjenih tovornjakov na letnih gumah. Pa zakaj hudiča Policija ob začetku sneženja avtomatično ne začne izločati neustrezno opremljenih tovornjakov že na mejah? Tole kar je sedaj na cestah ni nobena ovira za osebne avte z zimskimi gumami.
Pero je napisal/-a:Energetik81 je napisal/-a:Mene pa zanima, kaj počnejo naši Policaji. Spet polne AC zdrsnjenih tovornjakov na letnih gumah. Pa zakaj hudiča Policija ob začetku sneženja avtomatično ne začne izločati neustrezno opremljenih tovornjakov že na mejah? Tole kar je sedaj na cestah ni nobena ovira za osebne avte z zimskimi gumami.
Niso vedno krivi tovornjaki. Včasih se zaustavi vozilo z letnimi gumami in ne more speljat. Potem ima pa kamijon z zimskimi še 10x večje probleme. Sem enkrat doživel tak problem, ko je snežilo spomladi, pa sem imel dobre gume pa je bila heba speljat!
Renault VG je napisal/-a:Pri nas imamo cel makadam da mi je že škoda avtomobila.
moj-avto je napisal/-a:Se strinjam. Krivi so večinoma vozniki osebnih vozil.
Ob takih razmerah opažam, da se mnogi vedejo čudaško. Rinejo brezglavo naprej in delajo dodatno zmedo in zamaške. Njihovi izrazi na obrazih pa so debilni. Ne vem ali je problem po mobilnem telefonu sporočiti, da bodo zamudili in zakaj, kot da rinejo kot muhe skozi zaprto okno.
Snežne verige bi zakonsko prepovedal. Ker opažam, da jih nekateri kar sredi ceste montirajo in dodatno delajo problem.
Vsi zimske gume, z letnimi nimajo kaj v prometu počet.
Naši policajo so O.K.
Lansko leto se spominjam, ko je bila prometna, policaji so nas opozarjali na ta problem, kateri smo bili v koloni. Vendar ko so policaji šli stran je folk podivjal in v koloni razbil še nekaj avtov in še večji problem je bil tu.
Vsako leto iste zgodbe!
Moče pa bodo podrli rekord zvite pločevine:http://24ur.com/novice/crna-kronika/pozor-nesreca-na-dolenjki-moznost-naleta.html Ja 30 razbitih avtov v enem kosu ni mačji kašelj!
BBoss je napisal/-a: Vseeno pa je precej neobičajno zakaj se je po 15. novembru povečala količina nesreč in število mrtvih (povprečno skoraj za 3x glede na povprečje istega obdobja celo leto)
sašo5 je napisal/-a:BBoss je napisal/-a: Vseeno pa je precej neobičajno zakaj se je po 15. novembru povečala količina nesreč in število mrtvih (povprečno skoraj za 3x glede na povprečje istega obdobja celo leto)
Mora tako bit, da se ne bodo te nori oblastniki in še bolj nora "kresalka" buhali-a po prsih, češ "mi smo to naredili in imamo "uspeh""zamanšali smo mrtve glede na prejšnja leta za toliko in toliko.............in do konca leta je še daleč...
grizli je napisal/-a:
Torej si zadovoljen nad dejstvom, da zadnje tedne vse več ljudi umira na cestah samo zato, da se očitno tebi neljuba politična opcija ne bo mogla preveč hvalit?!? Saj tega menda ne misliš resno? Upam samo, da so bili prsti hitrejši od glave in si le malo premalo razmislil kaj si napisal...
sašo5 je napisal/-a:BBoss je napisal/-a: Vseeno pa je precej neobičajno zakaj se je po 15. novembru povečala količina nesreč in število mrtvih (povprečno skoraj za 3x glede na povprečje istega obdobja celo leto)
Mora tako bit, da se ne bodo te nori oblastniki in še bolj nora "kresalka" buhali-a po prsih, češ "mi smo to naredili in imamo "uspeh""zamanšali smo mrtve glede na prejšnja leta za toliko in toliko.............in do konca leta je še daleč...
slehernik je napisal/-a:
Mislim, da je mislil BBoss mislil na to, da je razmišljanje ljudi - imam zimake in zdaj sem na istem kot poleti na letnih - vzrok za povečano število nesreč po petnajstem. Poglej si na prvo stran te teme, kjer sem dal primerjavo letnih pnevmatik z zimskimi. Samo v snegu so boljše zimske, ampak svež sneg na cesti imamo kolikokrat na leto? Desetkrat, dvajsetkrat?
moj-avto je napisal/-a:BBoss:
@
Zimska guma služi boljšemu oprijemu (od letne gume) na mrzlem asvaltu in se ne uporablja le za sneg, brozgo,....
Kar pomeni, da je zimska guma primerna za vožnjo čez celo zimo.
moj-avto je napisal/-a:BBoss:
@
Zimska guma služi boljšemu oprijemu (od letne gume) na mrzlem asvaltu in se ne uporablja le za sneg, brozgo,....
Kar pomeni, da je zimska guma primerna za vožnjo čez celo zimo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov