Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Klamzi
Novinec

Re: Zima 2010/11

Napisal/-a Klamzi Pe nov 26, 2010 9:20 pm

V naši občini kar pridno plužijo, jih morm pohvalit.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So nov 27, 2010 12:07 am

Ustavlo se je pri 38 cm.
Član od leta 2004

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So nov 27, 2010 12:10 am

umilave1 je napisal/-a:Relacija Postojna-Planina na križišču za Unec(pri Ravbarkomandi) ko iz smeri Postojne ostro zaviješ desno navzgor nad železnico: pridem do križišča, kakih 5-10cm snega na cesti, z ročno zavijem desno, vidim kombi, ki mu ni nikakor ratalo speljat tistega klančka, sam grem s prvo(b****) gor pridem brez težav mimo kombija, nakar me v nepreglednem ovinku prehiti en terenec :shock: Sam jst sm vozi počas(40km/h) ker nikjer ni bilo nič spluženo razen Unec-Cerknica . Tam je blo skor kopno! :) 60-70km/h

Drugače pa živa norišnica na primorski AC :)

Na primorski avtocesti je vedno norišnica, ko malce bolj močno pada. Vedno eno in isto. :roll: Jaz ne vem da ne morejo malce bolj nadzirati prometa. Ne pa da potem obstane par tovornjakov in podobno

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero So nov 27, 2010 8:53 am

Energetik81 je napisal/-a:Mene pa zanima, kaj počnejo naši Policaji. Spet polne AC zdrsnjenih tovornjakov na letnih gumah. Pa zakaj hudiča Policija ob začetku sneženja avtomatično ne začne izločati neustrezno opremljenih tovornjakov že na mejah? Tole kar je sedaj na cestah ni nobena ovira za osebne avte z zimskimi gumami.

Niso vedno krivi tovornjaki. Včasih se zaustavi vozilo z letnimi gumami in ne more speljat. Potem ima pa kamijon z zimskimi še 10x večje probleme. Sem enkrat doživel tak problem, ko je snežilo spomladi, pa sem imel dobre gume pa je bila heba speljat!

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG So nov 27, 2010 8:58 am

Pri nas imamo cel makadam da mi je že škoda avtomobila.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto So nov 27, 2010 2:10 pm

Pero je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:Mene pa zanima, kaj počnejo naši Policaji. Spet polne AC zdrsnjenih tovornjakov na letnih gumah. Pa zakaj hudiča Policija ob začetku sneženja avtomatično ne začne izločati neustrezno opremljenih tovornjakov že na mejah? Tole kar je sedaj na cestah ni nobena ovira za osebne avte z zimskimi gumami.

Niso vedno krivi tovornjaki. Včasih se zaustavi vozilo z letnimi gumami in ne more speljat. Potem ima pa kamijon z zimskimi še 10x večje probleme. Sem enkrat doživel tak problem, ko je snežilo spomladi, pa sem imel dobre gume pa je bila heba speljat!

Se strinjam. Krivi so večinoma vozniki osebnih vozil.
Ob takih razmerah opažam, da se mnogi vedejo čudaško. Rinejo brezglavo naprej in delajo dodatno zmedo in zamaške. Njihovi izrazi na obrazih pa so debilni. Ne vem ali je problem po mobilnem telefonu sporočiti, da bodo zamudili in zakaj, kot da rinejo kot muhe skozi zaprto okno.
Snežne verige bi zakonsko prepovedal. Ker opažam, da jih nekateri kar sredi ceste montirajo in dodatno delajo problem.
Vsi zimske gume, z letnimi nimajo kaj v prometu počet.

Naši policajo so O.K.
Lansko leto se spominjam, ko je bila prometna, policaji so nas opozarjali na ta problem, kateri smo bili v koloni. Vendar ko so policaji šli stran je folk podivjal in v koloni razbil še nekaj avtov in še večji problem je bil tu.
Vsako leto iste zgodbe!
Moče pa bodo podrli rekord zvite pločevine:http://24ur.com/novice/crna-kronika/pozor-nesreca-na-dolenjki-moznost-naleta.html Ja 30 razbitih avtov v enem kosu ni mačji kašelj!
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind So nov 27, 2010 6:22 pm

Renault VG je napisal/-a:Pri nas imamo cel makadam da mi je že škoda avtomobila.

Meni se tudi srce trga ko se peljem pa nenehno ropota po avtomobilu. Zato sem ga parkiral v garažo in se vozim s fotrovim :twisted: :lol:

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom So nov 27, 2010 6:32 pm

res je naše ceste so pozimi k makedam. tud ko ni snega je na ovinkih nevarnost zaradi peska ker ga je tok na cesti :huh: . kar se pa nesreče tiče je pa živa groza, sm gledu na 24ur posnetke kjer se nekaj kamikaz vozi po kontra pasu na avtocesti. js res nevem kaj je z nami ljudje. a smo res tko neumni al samo iščemo nek adrenalin al kaj??? :ue

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! So nov 27, 2010 6:43 pm

Mrtvi na dolenjki ...

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So nov 27, 2010 7:34 pm

Ene budale so na primorski AC vozili v nasprotno smer. So se kar obrnili ko so videli kolono :roll:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So nov 27, 2010 7:55 pm

moj-avto je napisal/-a:Se strinjam. Krivi so večinoma vozniki osebnih vozil.
Ob takih razmerah opažam, da se mnogi vedejo čudaško. Rinejo brezglavo naprej in delajo dodatno zmedo in zamaške. Njihovi izrazi na obrazih pa so debilni. Ne vem ali je problem po mobilnem telefonu sporočiti, da bodo zamudili in zakaj, kot da rinejo kot muhe skozi zaprto okno.
Snežne verige bi zakonsko prepovedal. Ker opažam, da jih nekateri kar sredi ceste montirajo in dodatno delajo problem.
Vsi zimske gume, z letnimi nimajo kaj v prometu počet.

Naši policajo so O.K.
Lansko leto se spominjam, ko je bila prometna, policaji so nas opozarjali na ta problem, kateri smo bili v koloni. Vendar ko so policaji šli stran je folk podivjal in v koloni razbil še nekaj avtov in še večji problem je bil tu.
Vsako leto iste zgodbe!
Moče pa bodo podrli rekord zvite pločevine:http://24ur.com/novice/crna-kronika/pozor-nesreca-na-dolenjki-moznost-naleta.html Ja 30 razbitih avtov v enem kosu ni mačji kašelj!

Ampak ti si pa res zaslužiš titulo nekredibilnega uporabnika. Kake strelaš za posrat, da o nabijanju ne govorim.

Včeraj in danes je policija sporočila, da so imeli NAJVEČ težav zaradi zdrsnjenih TOVORNIH predvsem pol priklopnih vozil in ne osebnih. Načeloma je to logično saj v večini primerov je lažje voziti tono in pol težko osebno vozilo, ki ima 50% ali več pogonskih kolos. Kot pa več 10 ton težke tovornjake, ki imajo le 25% pogonskih koles. Predvsem je to problem v klancih. Mislim, da je to vsakemu jasno samo kamionarjem ne.

Snežne verige so zelo koristen pripomoček in pameten voznik jih ima s sabo tudi, če ima zimske gume. Zimske gume še zdaleč niso vsemogočne in včasih se da tudi ob najboljših zimakih obtičat, če je snega na cestišču pač preveč ali pa je klanec prestrm. In ti bi verige prepovedal - da dol padeš.

90% Evrope nima časovno obveznih zimskih gum in očitno so vsi tile bolj neumni od tebe, ali kaj ... očitno le v Sloveniji in še v parih državah ne vemo, da so zimske M+S gume v osnovi namenjene le zimskim razmeram (sneg, plundra, blato), v ostalih razmerah pa ne dosežejo sposobnosti klasičnih gum (to niso letne gume, ampak ta izraz rabijo tisti, ki hočejo na silo poudariti nezdružljivost pridevnika "letne" s časom, ki se mu reče zima). Ker pa je seveda logično, da ne bomo pred vsakim sneženjem menjavali gume in po sneženju spet nazaj je logično da ostaneš na uporabi zimakov vendar bi se morali zavedati, da imajo te gume omejitve. Delat terorja nad uporabniki klasičnih gum v zimskem času in normalnih vremenskih razmerah pa je milo rečeno nefer.

Kar se tiče pa nesreče pri višnji gori pa ne vem kaj to tlačiš v svoje razmišljanje saj ni šlo za zimske razmere (cesta je kopna brez snega in ledu) in je najbolj verjetno vzrok gosta megla in neprilagojena hitrost glede na razmere - vsaj tako pravijo nekateri očividci. Vseeno pa je precej neobičajno zakaj se je po 15. novembru povečala količina nesreč in število mrtvih (povprečno skoraj za 3x glede na povprečje istega obdobja celo leto) - hmmm, če bi bil sam zakonodajalec bi se resno vprašal v katerem grmu tiči zajec in zakaj se vsako leto po 15. novembru to vedno dogaja. :huh:

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So nov 27, 2010 8:07 pm

BBoss je napisal/-a: Vseeno pa je precej neobičajno zakaj se je po 15. novembru povečala količina nesreč in število mrtvih (povprečno skoraj za 3x glede na povprečje istega obdobja celo leto)

Mora tako bit, da se ne bodo te nori oblastniki in še bolj nora "kresalka" buhali-a po prsih, češ "mi smo to naredili in imamo "uspeh""zamanšali smo mrtve glede na prejšnja leta za toliko in toliko.............in do konca leta je še daleč...

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli So nov 27, 2010 8:35 pm

sašo5 je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a: Vseeno pa je precej neobičajno zakaj se je po 15. novembru povečala količina nesreč in število mrtvih (povprečno skoraj za 3x glede na povprečje istega obdobja celo leto)

Mora tako bit, da se ne bodo te nori oblastniki in še bolj nora "kresalka" buhali-a po prsih, češ "mi smo to naredili in imamo "uspeh""zamanšali smo mrtve glede na prejšnja leta za toliko in toliko.............in do konca leta je še daleč...

Torej si zadovoljen nad dejstvom, da zadnje tedne vse več ljudi umira na cestah samo zato, da se očitno tebi neljuba politična opcija ne bo mogla preveč hvalit?!? Saj tega menda ne misliš resno? Upam samo, da so bili prsti hitrejši od glave in si le malo premalo razmislil kaj si napisal...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So nov 27, 2010 8:44 pm

grizli je napisal/-a:
Torej si zadovoljen nad dejstvom, da zadnje tedne vse več ljudi umira na cestah samo zato, da se očitno tebi neljuba politična opcija ne bo mogla preveč hvalit?!? Saj tega menda ne misliš resno? Upam samo, da so bili prsti hitrejši od glave in si le malo premalo razmislil kaj si napisal...

niti najmanj, sicer "by the way" roko na srce_tudi gane me ne preveč, hotel sem samo povedat, da so se prejšnji mesec širokoustili o varnosti in izboljšanju le te..........

O tem, zakaj ljudje umirajo na cestah imam itak svoje mnenje že dolgo, dolgo časa, vendar ga vedno raje zadržim zase(še v gostilniških debatah) kaj šele tukaj, več ali manj pa nisem niti poklican, niti kvalificiran kljub spoštljivim kilometrom na grbi kakor tudi starosti..............ampak, tako kot pravim; "uni zgoraj že ve kaj dela" pa čeprav je ves svet kompas izgubil.....

slehernik
Nov uporabnik

Napisal/-a slehernik So nov 27, 2010 9:06 pm

sašo5 je napisal/-a:

Ne morem trdit ampak se mi zdi da vsaka oblast enkrat v svojih štirih letih zaostri prometno zakonodajo. Vsaj jaz se ne spomnem, da bi recimo katera zmanjšala kazni ali kaj podobnega.

Mislim, da je mislil BBoss mislil na to, da je razmišljanje ljudi - imam zimake in zdaj sem na istem kot poleti na letnih - vzrok za povečano število nesreč po petnajstem. Poglej si na prvo stran te teme, kjer sem dal primerjavo letnih pnevmatik z zimskimi. Samo v snegu so boljše zimske, ampak svež sneg na cesti imamo kolikokrat na leto? Desetkrat, dvajsetkrat?

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto So nov 27, 2010 9:33 pm

BBoss:
@

Zimska guma služi boljšemu oprijemu (od letne gume) na mrzlem asvaltu in se ne uporablja le za sneg, brozgo,....
Kar pomeni, da je zimska guma primerna za vožnjo čez celo zimo.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So nov 27, 2010 10:12 pm

slehernik je napisal/-a:
Mislim, da je mislil BBoss mislil na to, da je razmišljanje ljudi - imam zimake in zdaj sem na istem kot poleti na letnih - vzrok za povečano število nesreč po petnajstem. Poglej si na prvo stran te teme, kjer sem dal primerjavo letnih pnevmatik z zimskimi. Samo v snegu so boljše zimske, ampak svež sneg na cesti imamo kolikokrat na leto? Desetkrat, dvajsetkrat?

Natančno to sem mislil. :tomidelej:

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Napisal/-a skopusnik So nov 27, 2010 10:31 pm

moj-avto je napisal/-a:BBoss:
@

Zimska guma služi boljšemu oprijemu (od letne gume) na mrzlem asvaltu in se ne uporablja le za sneg, brozgo,....

Mislim da testi pravijo drugače...da je zimska guma boljša le na snegu, brozgi in podobno, na asvaltu pa je letna boljša, ne glede na temperature.
www.mihafabijan.si
Renault Sport

umilave1
Novinec

Kraj: Cerknica

Napisal/-a umilave1 So nov 27, 2010 10:42 pm

Ali ni tako, da letna guma nudi oprijem do 7°C, pod to temparaturo pa rata trša in ne nudi več optimalnega delovanja. Zimska guma naj bi nudila optimalni oprijem pri manj kot 7°C. Govora pa je bilo menda o suhi cesti. :?:

Glede nesreče pa samo :shock: Podobna nesreča je bila kako leto nazaj v ZAE(avtocesta Dubaj-Abu Dabi) ko se je enako zaradi zelo goste megle zaletelo okoli 100 vozil. Tragično! :(

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So nov 27, 2010 10:43 pm

moj-avto je napisal/-a:BBoss:
@

A res? Keri strici so ti pa tole povedali? A tisti, ki rabijo gume prodajat al tisti, ki se imajo za strokovnjake v gostilniških debatah al papagajski novinarji, ki vsako leto ponavljajo in kopirajo isto mantro pa čeprav več noben ne ve kje je nastala originalna zgodba o točno 7°C? Še manj pa je jasno kdo je prvi izumil izrek, da so pozimi najslabše zimske boljše od najboljših letnih, ker to je pa laž nad lažjo.

Vsa testiranja zaviranj ne glede na temperaturo VEDNO daje prednost klasičnim pnevmatikam ne glede na temperaturo in to tako v suhem kot mokrem. Razen v ekstremnih razmerah je boljša namenska pnevmatika, ki se še vedno vsaj solidno spoprijema tudi z nezimskimi razmerami. Ampak ne more niti pod razno biti boljša od klasične, ker če bi to bilo res pol bi tudi dirkači verjetno bili prvi, ki bi zaznali "prednosti" zimakov.

Predvsem Rallyisti, ki imajo kar nekaj zimskih rallyev in prav taktizirajo in kontrolirajo kolk je sneženih delov na etapi a naj vzamejo zimake al navadne pnevmatike. Hmm, a so torej rallyisti nori (no ja malo že oops ) al pa je zimska takšen minus, da je morebiti bolje odpelajti kak km s klasiko tudi po snegu in ta izgubljeni čas nadoknaditi na nesneženem delu ceste.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov