Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Re: Skrite funkcije avtomobilov

Napisal/-a croma_man Po apr 04, 2011 8:52 am

DJ_MiheC je napisal/-a:Je že kdo ugotovil za kake funkcije pri Renault Laguni ali Scenicu? ;)

ja, če dežuje in nimaš dežnika, se usedeš v avto in ga ne rabiš več...to je dobra funkcija.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po apr 04, 2011 9:36 am

perxes je napisal/-a:Da dodam še jaz eno za Golf 5 (mogoče je še kje tako).
Če zakleneš vrata z daljincem, potem se jih od znotraj ne da odpret na noben možen način.
Če jih pa zakleneš šeenkrat (še en stisk gumba), potem pa se dajo odpret tudi od znotraj.

Uporabno če kdo npr. spi v tvojem avtu :)

Zanimivo, tega pa nisem vedel. Torej je treba pazit, da pritisneš gumb samo enkrat in ne "za ziher" še drugič, če nisi prepričan, da si zaklenil, ter tako olajšaš delo potencialnim tatovom.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

perxes
Nov uporabnik

Napisal/-a perxes To apr 05, 2011 4:38 pm

Hja, sem tudi že jaz pomislil (ker se mi večkrat zgodi da nisem ziher, pa potem šeenkrat zaklenem), da bi to olajšalo delo tatovom, ker bi lahko odprli vrata od znotraj.
Čeprav če šeenkrat pomisliš pa ni tako hudo, ker ko je okno enkrat razbito so noter v vsakem primeru... Mogoče ti v tem primeru celo ne bodo povsem deformirali in skrivili celih vrat s pajsarjem :D

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To apr 05, 2011 7:43 pm

Podoben primer sem opazil na našem T5 Transporterju. Če trikrat pritisnem tipko za zaklenit, se prtljažna vrata odklenejo. :shock: Nič jasno...
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To apr 05, 2011 8:08 pm

sebaveh je napisal/-a:Podoben primer sem opazil na našem T5 Transporterju. Če trikrat pritisnem tipko za zaklenit, se prtljažna vrata odklenejo. :shock: Nič jasno...

Pa ma na daljincu namensko tipko za odklepanje prtljažnika? Če nima, potem so jo verjetno na ta način nadomestili. Problem je, ker si ne vzamemo dovolj časa, da bi ob nakupu prebrali cela navodila! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
mwindis
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a mwindis So apr 09, 2011 1:03 pm

Kaj pa za mini cooper 2004 je se ve za katero skrito funkcijo ?

Hvala

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 So apr 09, 2011 2:10 pm

Eno opozorilo vsem lastnikom, ki imajo VW. Ko boste dali brisalce na vetrobravnskem steklu v ti. servisni način (menjava metlic, pranje avtomobila, da očistiš metlice), pazite, da ne boste slučajno zapeljali avta z dvignjenimi metlicami. Namreč nad določeno hitrostjo se same spravijo.

Radio RCD 300, ko ste na FM frekvenci, če zadržite tipko Menu za več kot 5 sekund, se prikažejo nove funkcije (jakost signala, RDS če je vključen, stereo...). Nazaj se gre spet s tipko menu (več časa s jo pridrži), ali pa ugasnete radio ;)

11 črka v številki šasije, pomeni kje je bil avto narejen (W-Wolfsburg, P-Zwickau-Mosel, M-Mexico, U-South Africa)

Edit: popravil napako o mestu izdelave avtomobila. Hvala uporabniku sonic za opozorilo
Zadnjič spremenil W3s7_S1D3, dne So apr 09, 2011 9:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic So apr 09, 2011 9:13 pm

W3s7_S1D3 je napisal/-a:11 črka v številki šasije, pomeni kje je bil avto narejen (W-Wolfsburg, P-portugal, M-Mexico, U-South Africa)
'P' pomeni ne Portugalsko, temveč Zwickau-Mosel (vzhodna Nemčija). To velja od 1992, prej je P označeval tovarno v Braziliji.
Ostale štimajo.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 So apr 09, 2011 9:53 pm

opla, potem sem pa narobe zapomnil/prebral. Hvala za opozorilo.

Meni pa "hardlock" deluje zmeri. lahko ga 1x al pa 5x zaklenem. Iz notranjosti, ga ne odkleneš več :twisted:

Uporabniški avatar
Spidi_
Nov uporabnik

Napisal/-a Spidi_ Po maj 09, 2011 11:40 am

Mogoče malo offtopic: Ali je možno pri Clio-tu letnik 2002 1.5dci izklopiti dnevne luči? Se da rpeko kakšnega skritega menija ali je potreben priklop na računalnik?

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To maj 10, 2011 6:45 am

Če zakleneš vrata z daljincem, potem se jih od znotraj ne da odpret na noben možen način.
Če jih pa zakleneš šeenkrat (še en stisk gumba), potem pa se dajo odpret tudi od znotraj.

Tole sem včeraj probal na svoji "petici" pa ne deluje, vrat od znotraj še vedno ne moreš odpreti.

slovenia17
Nov uporabnik

Napisal/-a slovenia17 So jun 04, 2011 11:53 pm

Morda kakšne dodatne "skrite" nastavitve pri novi c3.

Hvala!
Lep pozdrav, Anže

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a jurre Ne jun 05, 2011 9:07 am

Spidi_ je napisal/-a:Mogoče malo offtopic: Ali je možno pri Clio-tu letnik 2002 1.5dci izklopiti dnevne luči? Se da rpeko kakšnega skritega menija ali je potreben priklop na računalnik?

malo pozno, ampak treba je priklopit na racunalnik in tam izklopit.
Slika

Uporabniški avatar
tosmjst
Novinec

Kraj: Tolmin

Napisal/-a tosmjst Po sep 19, 2011 7:20 pm

mene pa zanima če je kdo pogruntal kako skrito funkcijo fiat bravota star model ki ima že digitalni števec kilometrov :)

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Po sep 19, 2011 7:34 pm

Pred nekaj dnevi sem na novem C4 odkril zanimivo funkcijo, ki pa deluje le 30 sekund po izklopu vozila 8) . Če pritisneš npr. na vklop desnega smernika zasveti desna luč. Pojavi se tudi všečen pisk ;)

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Po sep 19, 2011 7:50 pm

kolikor vem ima to dosti avtov, kot neko "parkirno luč", ponavadi je pozicijska ali meglenka....

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Po sep 19, 2011 7:55 pm

Pri citroenih in pežojih, ki imajo tipko za zaklepanje v notranjosti vozila. Če držiš to tipko nekaj sekund, se ti vklopi avtomatsko zaklepnje avta med vožnjo. In obratno, držiš tipko, da izklopiš to funckijo.

Uporabniški avatar
sp33dy
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a sp33dy Po sep 19, 2011 7:59 pm

@mmikolj. to funkcijo imajo že skoraj vsi novi avtomobili. to imaš parkirno luč, ki sveti pač samo na tisti strani, ki jo vklopiš

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po sep 19, 2011 8:01 pm

ban je napisal/-a:

Tole sem včeraj probal na svoji "petici" pa ne deluje, vrat od znotraj še vedno ne moreš odpreti.

Zanimivo, na mojem deluje.

mmikolj je napisal/-a:Pred nekaj dnevi sem na novem C4 odkril zanimivo funkcijo, ki pa deluje le 30 sekund po izklopu vozila 8) . Če pritisneš npr. na vklop desnega smernika zasveti desna luč. Pojavi se tudi všečen pisk ;)

O čem točno ti govoriš? Sveti pozicija spredaj in zadaj na tej strani pri ugasnjenem avtu na tej strani, katero vklopiš al kaj drugega? Če prvo, potem je že prastara fora, pri VW-ju se je spomnim iz Transporterja l. 93. Če pa ni to, ne razumem točno, kaj se zgodi, ostane vklopljena določen čas al kako? :D
Slika

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Po sep 19, 2011 8:10 pm

imajo "ta novi" renaulti fukncijo "follow home"

pa s tem ne mislim na uno tipko na daljincu da prižgeš luči in ugasneš

mislim tako, da ko zakleneš odklene da gorijo luči oz. meglenke
se da to vklopin preko računalnika ?
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov