Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Ali kupujete avte samo ene znamke ?

Vedno
19
15%
Običajno
26
20%
Kdaj ne, a se vrnemo na priljubljeno
12
9%
Nekaj časa vedno eno, nato vedno drugo itd
6
5%
Kot pride
50
38%
Vedno drugačno, je bolj zanimivo
18
14%

Skupaj glasov : 131

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Ali kupujete avte samo ene znamke ?

Napisal/-a Energetik81 Če jan 27, 2011 11:19 am

Načeloma je tako, da nabavim tisto, pri čemer dobim max za svoj denar. Predvsem pa gledam podcenjene avte, prav tako bolj zanesljive. Sama znamka me načeloma ne briga, tudi izgled avta ne kaj dosti. Važno da dobim najmlajše vozilo z najmanj prevoženimi z največ opreme. Zato skoraj vedno pristanem pri Korejcih. Zanekrat, ker jim cene kar rastejo.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če jan 27, 2011 11:41 am

En avto mi je v nekem obdobju najbolj všeč in bi ga imel za naslednjega (si ga tudi lahko privoščil), 2 pa sta na drugem in tretjem mestu in potem gledam kerga od teh dobim glede na to, kar bi rad imel v teh avtih (ponavadi bolj kriteriji zmagajo). Če je le mogoče in če ponudba ustreza izberem tistega, ki mi je najbol všeč, če pa najdem najboljšo ponudbo za 3. na mestu sem pa tudi še vedno vesel kot radio ;)

Glede znamk se omejujem tolko, da ne kupujem Dacie :P To pa mislim, da je to

lp
Slika

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če jan 27, 2011 12:29 pm

Rain je napisal/-a:ni važno katero vozilo je, važno da je VW 8) zato ker mamo pri nas radi kvalitetna vozila, se ne kvarijo in malo pijejo, pa še gledajo vsi kako smo gosposki pri nas

Gosposki :lol:

foter sicer razmislja o par let starem pasatu ki bi zamenjal sedanjega golfa pa ne dobi lizinga ker v fabrki nocejo podpisat da je zaposlen za nedlocen cas (pa kao pravjo da itak nebo dobu lizinga z minimalcem, vglavnem kar neki komplicirajo za brezveze, pomoje se direktor boji da bo mel boljsi avto kot on, haha), hipoteko na garsonjero smo pa tut ze vzel za kredit za sharana od mtke in bratovga golfa, pa se kao ne da se enga avta gor obest :roll:

Če to ni šala, je zadnji čas, da začneš osebnost graditi na sebi in ne na avtu. En kura* je vredno če se v lokal ali kam pripelješ v novem VW al 10 let starem Hyundaju, nisi zarad tega "nekaj več", frajer boš ko bojo misli da si ti frajer kot oseba. Raje si dobi dobro punco, vsi radi zavidajo če se 2 skup najdeta pa sta srečna pa vsak ti bo "fauš" še bolj kot za VW. Na VW palijo smo Kmeti (velika začetnica ni tiskarski škrat). Če pa maš zarad takih kredite ko gledajo na avte pa je itak brezveze.

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Če jan 27, 2011 12:36 pm

Bi rekel, da gre prejšnji post bolj za šalo, čeprav je to odsev marsikaterega zaplankanega slovenčka.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če jan 27, 2011 1:10 pm

2 avta sem si do sedaj lastil. Zelo zanesljivega cliota ( prva ljubezen :) ) in sedaj Mazdo 6. Z obema zelo zadovoljen. Naslednji bo verjetno en od subarujev. Očitno rad skačem z znamke na znamko brez da bi se mi katera zamerila. Nikoli pa nisem gledal avtomobilov iz VW grupe (precenjeni) in korejcev ( brez razloga )..

avtomobile sem in bom kupoval izključno na keš..
No escape from the mass mind rape...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jan 27, 2011 1:13 pm

crxdelsol je napisal/-a:Če to ni šala, je zadnji čas, da začneš osebnost graditi na sebi in ne na avtu. En kura* je vredno če se v lokal ali kam pripelješ v novem VW al 10 let starem Hyundaju, nisi zarad tega "nekaj več", frajer boš ko bojo misli da si ti frajer kot oseba. Raje si dobi dobro punco, vsi radi zavidajo če se 2 skup najdeta pa sta srečna pa vsak ti bo "fauš" še bolj kot za VW. Na VW palijo smo Kmeti (velika začetnica ni tiskarski škrat). Če pa maš zarad takih kredite ko gledajo na avte pa je itak brezveze.

Če gledaš na to nisi potem nič boljši.

S punco si zato ker je prava zate, ne pa ker se pol lokala slini po njej kjer koli se pojavita ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jan 27, 2011 1:55 pm

Še skoz ne vem kdo je tako bolan, da je fouš na nekoga, zato ker ima VW-ja, se pa takšni in drugačni kompleksi kažejo tudi na tem forumu! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Hren

Napisal/-a Hren Če jan 27, 2011 2:04 pm

Za moje pojme je kupovanje vedno ene in iste znamke bolano (če izvzamemo recimo to, da nekdo dela na določeni firmi in lahko zrihta dober popust)! Jaz recimo imam zdaj tretje leto Peugeota 206 in vem, da ob sedanji izbiri novih Peugeotov, ne bi več vzel le-tega.

Obrnil bi se predvsem na Citroen, ki ima za moje pojme v zadnjih par letih najbolj zanimive, pa tudi tehnično dovršene avtomobili od vseh na tržišču!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jan 27, 2011 2:41 pm

Hren je napisal/-a:Za moje pojme je kupovanje vedno ene in iste znamke bolano (če izvzamemo recimo to, da nekdo dela na določeni firmi in lahko zrihta dober popust)! Jaz recimo imam zdaj tretje leto Peugeota 206 in vem, da ob sedanji izbiri novih Peugeotov, ne bi več vzel le-tega.

Obrnil bi se predvsem na Citroen, ki ima za moje pojme v zadnjih par letih najbolj zanimive, pa tudi tehnično dovršene avtomobili od vseh na tržišču!

Torej je bolano kupovat avte ene in iste znamke, hkrati bi pa sedaj ostal pri PSA-ju. To je kot da bi se zgražal nad kupovanjem ene in iste znamke, potem pa "pametno" prešaltal recimo iz Škode na VW-ja. :D

Najbolj tehnično dovršene avtomobile od vseh na tržišču? Ja potem pa ne bi smeli met problemov s prodajo! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če jan 27, 2011 2:55 pm

peroRS je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:Če to ni šala, je zadnji čas, da začneš osebnost graditi na sebi in ne na avtu. En kura* je vredno če se v lokal ali kam pripelješ v novem VW al 10 let starem Hyundaju, nisi zarad tega "nekaj več", frajer boš ko bojo misli da si ti frajer kot oseba. Raje si dobi dobro punco, vsi radi zavidajo če se 2 skup najdeta pa sta srečna pa vsak ti bo "fauš" še bolj kot za VW. Na VW palijo smo Kmeti (velika začetnica ni tiskarski škrat). Če pa maš zarad takih kredite ko gledajo na avte pa je itak brezveze.

Če gledaš na to nisi potem nič boljši.

S punco si zato ker je prava zate, ne pa ker se pol lokala slini po njej kjer koli se pojavita ;)

Napisal je da se dva najdeta in sta srečna, ne pa da si najdeš tako da se slinijo po njej ;) Tut v tem kontekstu je bila "dobra" punca najbrž mišljena bolj dobra zanj oz. če gre za srečo in ljubezen je tudi punca tistemu s katerim je, vedno "dobra" tudi na pogled ;)

Še odebelil si tekst, a vseeno ga nisi prebral..

lp
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jan 27, 2011 3:08 pm

eclipse_R je napisal/-a:Napisal je da se dva najdeta in sta srečna, ne pa da si najdeš tako da se slinijo po njej ;) Tut v tem kontekstu je bila "dobra" punca najbrž mišljena bolj dobra zanj oz. če gre za srečo in ljubezen je tudi punca tistemu s katerim je, vedno "dobra" tudi na pogled ;)

Še odebelil si tekst, a vseeno ga nisi prebral..

lp

Si srečen zdaj ko si to napisal a ne :roll:

Raje si dobi dobro punco, vsi radi zavidajo če se 2 skup najdeta pa sta srečna pa vsak ti bo "fauš" še bolj kot za VW.

Vsak to lahko interpretira po svoje. In ja sem prebral dobro in to zame pomeni, da "bodo drugi folš zato, ker imam dobro punco, še bolj kot če bi imel VW-ja" :bonk

Moj odgovor pa je bil mišljen kot (če poenostavim) "boli me k**** kaj si drugi misli o moji punci in mojem avtu", saj ju nimam zato, da bo sosed zadovoljen, ampak da bom jaz zadovoljen.

Pa lep pozdrav tudi tebi :pop:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če jan 27, 2011 3:20 pm

Fantje, ne se kregat, katera punca je boljša - ljubljena ali občudovana. Poleg tega - bolje Veyron nego Vera! :D

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! Če jan 27, 2011 3:23 pm

Držim se nemcev.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če jan 27, 2011 3:30 pm

Moj odgovor pa je bil mišljen kot (če poenostavim) "boli me k**** kaj si drugi misli o moji punci in mojem avtu", saj ju nimam zato, da bo sosed zadovoljen, ampak da bom jaz zadovoljen.

imaš prav, drugače pa je bilo mišljeno kot je eclipse napisal. lp (nehajmo smetit)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če jan 27, 2011 3:59 pm

Se ve:

Slika

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če jan 27, 2011 4:13 pm

Ker vsi pišejo po državah bom še sam naštel katere sem imel.
Imel sem francozinjo, nemko, čehinjo in japonko... sedaj pa imam kar ekzotično :DDD

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Če jan 27, 2011 4:35 pm

tristan01 je napisal/-a:Ker nisi podal možnosti ki bi jo obkrožil v anketi dajem svoj odgovor tule:

Kupujem avtomobile, ki ustrezajo mojim potrebam/željam/zahtevam, pri tem nisem obremenjen z znamko ampak imam jasno določene cilje kaj hočem...

Ko začneš tako razmišljati hitro ugotoviš da nakupovanje sploh ni težavno. Virov informacij je cel kup. Najpreprosteje je kar preko neta zbrati osnovne informacije (mere, pakete opreme, motorizacija, osnovne cenike...) in si zelo na hitro narediš seznam 3 ali 4 modelov ki pridejo v ožji izbor. Katerega nato izbrati pa je stvar prepričljivosti na preizkusni vožnji. Če je v igri nakup rabljenega je potrebno med kriterje dodati še ohranjenost vozila in servisno zgodovino ki naj igrata glavno vlogo pri odločanju med favoriti.

LP Tristan01

Lepo napisano, se strinjam s tem.

Mi je je pa hecno kako nekateri vedno znova ostajajo na isti znamki - ne vem, jaz bi se te enoličnosti verjetno naveličal in zato rad malo spremenim okolje od časa do časa :) Tudi zato sem do sedaj imel vedno različne znamke, pa čeprav z nobenim predhodnim avtom nisem imel kakšnih večjih težav.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če jan 27, 2011 6:48 pm

Stvar osebnih preferenc in okusa. Sam sem nekako mnenja da voziš avto, ki te (včasih bolj, včasih manj - zavisi od spleta okoliščin) pooseblja. Sam ponavadi hočem biti drugačen, ne v smislu: uuu glejte me kak đek sem!, ampak odmaknjen od povprečja, vsakdanjosti, dati jasno vedeti da si samosvoj, da si individualist.

Če k temu še dodamo nekaj smisla za obliko, uživanju ob poslušanjo zvoka motorja, predvsem pa zaznavanje avta na sentimentalni ravni, mi preostename samo eno:

Slika

Motor, ki so ga naredili pri Alfi oz. ga je naradil legendnarni inženir Guissepe Busso, in ga najdemo tako v Alfah kot Lanciah, in je verjetno V6 z najlepšim zvokom kdajkoli prisoten v serijskih avtomobilih, dodamo temu še odzivnost in željo po vrtenju, in je to to. Obe znamki imata v ponudbi avte, ki so redki na cestah (kakršni koli so že vzroki) kar mi zelo ugaja, in delata (no Lancia je do nedavnega) dizajnersko dovršene avtomobile, vsaj tiste v katerih najdemo ta motor. Ni težko zaključiti, da je moja ljubezen do tega motorja relativno velika, zato je to pač to, dokler bo šlo (EU norme, zakoni, mogoče kdaj kak maseratijev V8). Zadnji avti s tem motorjem so bili Alfa 166, Alfa GT in Lancia Thesis, in zato se bom sukal okoli teh treh, vse kar so pri teh znamkah naredili po tem (razen Alfa 8C), me ravno zato, ker so ukinili proizvodnjo tega motorja ne mika niti malo. Tudi zanesljvost in enostavnost tega agregata mu štejeta v plus.

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Če jan 27, 2011 7:54 pm

Se strinjam, men je motor najbolj pomemben pri izbiri avta. Lohk je grd gniv avto, ampak če ma pod havbo taprav motor rata zakon, lohk pa zgleda pežo ko ferarri, pa mi ne bo dober ker bo imu pod havbo plastiko
Slika Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če jan 27, 2011 8:06 pm

sam tudi kaj dosti ne gledam na znamko. pac kar mi je trenutno vsec tisto si vzamem (ce je le mozno). :)
do sedaj pa ...
1. avto accent 1.5
2. accent 1.5 16V :DDD
3. uni zelenec od lagune
4. nova ljubezen, corsa gsi :twisted:
turbo inside
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov