Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Re: Pešci in kolesarji imajo vedno prednost

Napisal/-a BBoss Sr feb 16, 2011 10:00 am

protonika je napisal/-a:Otroke učim, da morajo počakati, da se promet ustavi, ne samo upočasni, na obeh straneh in prej nikakor čez zebro. Ravno iz tega razloga. Pri nas voznikom enostavno ne moreš zaupati.

V našem kraju smo želeli dodaten prehod za pešce ... pa so nam policaji lepo razložili, da je prehod večje tveganje za pešce. Zanimivo, a ne. Ker se na zebri preveč zanašamo na to, da bodo vozniki pozorni na nas in smo premalo previdni, če zebre ni, pa stokrat pogledamo, preden skočimo čez.

Pa točno o tem vedno govorim... poleg tega, da zebra daje lažno varnost je največji krivec, za slabo situacijo pri prečkanju ceste, predvsem zaradi kombinacije stalnega nabijanje in mantranje, da ima pešec na prehodu vedno prednost.

A jo ima ali jo nima sploh ni pomembno ampak je pomembno to, da se ne govori o absolutni prednosti na zebrah, da se ljudi spet nauči, da zebra nima vgrajenega "forcefielda" in da če stopiš nanjo razen neke napisane prednosti nimaš zaščite. Kot mulčke so nas v šoli učili kako se prečka zebro (pogledaš levo, nato desno in še enkrat levo in če je prosto stopiš na zebro ter pri prečkanju še enkrat preveriš desno) in ne vem zakaj se na to pozablja in zakaj nekateri danes mislijo, da to ne velja več.

To kar sem napisal ni nikakršno opravičevanje bedakov in neprilagojenih kretenov za volanom ampak je le nasvet za preživetje - in še enkrat bom ponovil, nič nam ne pomaga napis na nagrobniku "tukaj počiva Janez - imel je prednost na prehodu". In še nekaj - v prometu ne zaupajmo nikomur le samemu sebi in se temu primerno obnašajmo pa ne glede ali ste za volanom, na kolesu ali pa kot pešec.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr feb 16, 2011 10:21 am

TomazK je napisal/-a:V normalnih državah takih debat ni. Zakon je zato da se upošteva, jasno določa kako in kaj, ljudje na cesti pa ga upoštevajo. Tako preprosto je to. Pri nas pa tako kot na vseh področjih se ves čas išče bližnjice in potem izmika odgovornosti, ko pride do težav.

Oprosti, ampak kaj si hotel s tem povedat? Da v normalnih državah (katere so recimo normalne - kak primer) sprejmeš zakon in vse je OK, ker se ga vsi ljudje strogo držijo? Res drzna izjava ni kej - po tej logiki mi pol ni jasno kako v "normalnih" državah še vedno preštevajo mrtve na cestah in sploh še imajo policijo in pravosodni sistem, če je vse tako idealno in da zadevo rešiš samo s sprejetjem zakona. :?

Kod drugo, kako si lahko 100% prepričan v človeško nezmotljivost in zavračaš možnost, da bi nekdo lahko spregledal situacijo, kljub temu, da je najbolj ubogljiv državljan in da tudi v sanjah ne bi prekršil nobenega zakona. Zavestno ga ne bi, ampak lahko pa spregleda situacija - kaj pa pol? Pol so pa mrtvi na cesti pa karamboli pa ne vem kaj še vse.

Točno take debate kot je tale rabimo pa ne samo tukaj na forumu ampak tudi splošno v javnosti, da se ljudje zavemo nevarnosti in se ne zanašamo samo na zakon ampak tudi na zdravo pamet. Zdrava pamet, samoohranitveni nagon, neegoistično obnašanje, predvidevanje situacij bodo naredili več kot milijon zakonov skupaj.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Če mar 31, 2011 7:34 pm

Danes se je že začelo, toplo vreme je na prosto privabilo nešteto kolesarjev in pešcev, najbolj so problematični kolesarji.
Nisem si predstavljal, da bo kolesar vozil po sredini ceste na desni strani pa je pločnik za kolesarje in pešce.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če mar 31, 2011 7:39 pm

se lepse je ko se ti dva kolesarja vozita vstric cisto brez skrbi in to po cesti kjer je 90 omejitev in se par ovinkov vmes. :/:o:/
turbo inside

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če mar 31, 2011 8:36 pm

Jst se bolj bojim tistih kolesarjev, ki s pločnika zapeljejo na cesto brez, da bi se prepričal, če je varno. Ker vemo, kdo bo tu kriv....... :? :?
Slika

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 Če mar 31, 2011 8:58 pm

A se vozniki avtomobilov sploh kdaj zavedate kako je nam kolesarjem z cestnimi kolesi npr.? Naše ceste so tako kot da bi se vi npr. z svojim športnim avtom morali voziti po makedamu. Predvsem zato je velikokrat kateri kolesar malce preveč oddaljen od roba ceste. Sam kot kolesar se še nikoli kadar sem bil v avtu nisem razburjal na kolesarja tudi če je vozil malo preveč od roba cestišča, ker vem kako je to.

Moja izkušnja izpred enega leta. Vozil sem se po cesti, kjer je omejitev 50km/h. Peljal sem okoli 45km/h z kolesom, ko se nenadoma za mano pojavi en avto in začne plozati kot zmešan, čeprav je imel še več kot preveč prostora na svojem pasu, ker sem jaz vozil čisto ob robu. Nato me le prehiti, vendar mi je med prehitevanjem odprl okno svojega avta in me najprej zmerjal z raznoraznimi žaljivkami, nato mi pokazal sredinca in me nato še njegov sovoznik polil z nekakšno vodo in mi vrgel flašo med kolesa zaradi česar me je seveda vrglo....bil sem popolnoma šokiran in jezen in hvala bogu čeladi in travi ob robu cestišča sem danes še živ....
Na koncu se je izkazalo, da sta bila v avtu 35 in 24 letna moška. Danes sta oba malce spremenjena tako kot sem jaz imel skoraj celotno desno stran telesa.
Zadnjič spremenil GrEgEcN95, dne Če mar 31, 2011 9:22 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če mar 31, 2011 9:16 pm

GrEgEcN95 je napisal/-a:A se vozniki avtomobilov sploh kdaj zavedate kako je nam kolesarjem z cestnimi kolesi npr.? Naše ceste so tako kot da bi se vi npr. z svojim športnim avtom morali voziti po makedamu. Predvsem zato je velikokrat kateri kolesar malce preveč oddaljen od roba ceste. Sam kot kolesar se še nikoli kadar sem bil v avtu nisem razburjal na kolesarja tudi če je vozil malo preveč od roba cestišča, ker vem kako je to.

Jaz se zavedam, sem sicer malo na kolesu, ampak takrat ko sem, avtu še mahnem, naj prehiti, če ni prepričan ali je za ovinkom cesta prosta oz. vsaj očitno pogledam nazaj, toliko da ve, da sem ga slišal/opazil. Ko se pa en i**** na specialki vozi po sred (čisto lepe) ceste in resno ovira promet, pa znorim! Sicer niti ne pomislim na razna obmetavanje ipd., ampak razumet pa tu ni kaj. Ne vem, kako pogosto takšni sedejo v avto, ker s tem, da se naserejo na sred pasu in te prisilijo, da za varno prehitevanje porabiš v širino prostora kot za avto, ne skrbijo za svojo varnost, kvečjemu obratno. No ali pa pač pričakujejo, da bo vsak zmanjšal svojo hitrost na tretjino in se vozil za njimi kot za traktorjem. Klasični slovenski fetiš, glavno da ne more noben "divjak" mimo, to je najbolj "varno" za vse. :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 Če mar 31, 2011 9:33 pm

Pa nekdo je prej zgoraj omenil, da se kolesarji vozijo po cesti, a kolesarska steza je prazna. Za moje pojme je kolesarska steza dobra le za : gospe ki se peljejo po solato na tržnico, mlade mamice, ki tišijo vozek z otrokom pred seboj, in nedeljske "kolesarje" ki kažejo svoje kolo. Za ostale pa ne. Razlogov je več kot dovol. Kot prvo ti ne omogočajo steze nekega dobrega treninga, ker se ne moreš pelajati niti 25km/h po stezi ne da bi te kdo grdo gledal ali ti že kar pokazal loparček in te ustavil, kot drugo je v tem času sedaj na teh pločnikih toliko peska da če bi ga samo nekaj par metrov pometel bi imel dovol verjetno za 5 domačih peskovnikov in nazadnje kdo sploh gleda ko hodi po pločniku po tleh, kjer je pločnik za pešce in kje je kolesarksa steza. Na kolesarski stezi ni šans da zdržiš 100m brez,da bi se moral umakniti kateremu pešcu, ki ti hodi po stezi.

Tako da kaj pa vi potem menite o motoristih/skuteristih? Ajd motoristi so dovol hitri kaj pa ti z mopedi in skuteri ki dosegajo ravno tako 50km/h ( ja dobro vem da ima vsak šmrkavec že zunaj blokade in razno razne kite v skuterjih) ampak ti so 2× širši od kolesarja in oni se pa res imajo za bogove na cesti.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če mar 31, 2011 9:57 pm

Ma briga me če je kolesar, mopedist, motorist, NLP al pa krava. Govorim za primer, ko kolesarske steze ni in se kolesarji razkomotijo in vztrajajo na sredini pasu tudi, ko jih prehitevaš oz. si takrat vzamejo še več prostora in s tem stopnjujejo nevarnost. Jaz ravnam isto peš, na kolesu, na mopedu in v avtu. Če je nekdo hitrejši, mu z veseljem v mejah normale omogočim, da me čim prej prehiti, ampak eni morajo enostavno dokazovat, kako zelo pomembni so in koliko pravic imajo vse ostale ovirat!

Redno se pa dogaja, da se kakšen lepo vozi po sred pasu in moraš tam, kjer bi ga drugače lahko varno prehitel, drastično upočasnit oz. vložit precej več truda, ker pač ni ista figa obvozit dvakrat "širšo" oviro, sploh če ne daje nobenih znakov, da te sploh sliši in ne veš koliko cestišča si ima namen še naknadno rezervirat. Ravno v petek sem naletel na pravega talenta...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če mar 31, 2011 10:23 pm

GrEgEcN95 je napisal/-a:Pa nekdo je prej zgoraj omenil, da se kolesarji vozijo po cesti, a kolesarska steza je prazna. Za moje pojme je kolesarska steza dobra le za : gospe ki se peljejo po solato na tržnico, mlade mamice, ki tišijo vozek z otrokom pred seboj, in nedeljske "kolesarje" ki kažejo svoje kolo.

Malo te bom zdražil ;) Tudi z avtom ne smemo voziti 100, 150, 250km/h, če so omejitve in je cesta neprimerna za take hitrosti! Hitorst moraš prilagoditi razmeram! Športna vožnja enostavno ne paše v promet, tudi avtomobilski in moto dirkači ne smejo trenirati na javnih cestah v prometu :roll: . Sam se veliko vozim s kolesom, ampak kolo uporabljam zgolj, kot prevozno sredstvo po mestu namesto avtomobila ali avtobusa in po kolesarskih stezah se lahko dovolj hitro peljem.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe apr 01, 2011 8:16 am

Podobno "vroča" tema o kolesarjenju se je nedavno že odvijala: viewtopic.php?f=2&t=55497

GrEgEcN95 je napisal/-a: Kot prvo ti ne omogočajo steze nekega dobrega treninga, ker se ne moreš pelajati niti 25km/h po stezi ne da bi te kdo grdo gledal ali ti že kar pokazal loparček in te ustavil, kot drugo je v tem času sedaj na teh pločnikih toliko peska da če bi ga samo nekaj par metrov pometel bi imel dovol verjetno za 5 domačih peskovnikov in nazadnje kdo sploh gleda ko hodi po pločniku po tleh, kjer je pločnik za pešce in kje je kolesarksa steza. Na kolesarski stezi ni šans da zdržiš 100m brez,da bi se moral umakniti kateremu pešcu, ki ti hodi po stezi...

Cesta / kolesarska steza / pločnik pač prvenstveno NI trening poligon, pa najsi gre za tekače, kolesarje, dirkače avto moto športa ali kogar koli drugega!

103. a člen Zakona o varnosti cestnega prometa ZVCP1 (Ur.l. RS, št: 56/2008-UPB5) o treningu kolesarjenja izjemno dobro določa slednje:

(1) Ne glede na drugi odstavek prejšnjega člena smejo kolesarji, ki imajo licenco Kolesarske zveze Slovenije ali ustrezne druge mednarodne kolesarske organizacije, za nastope na organiziranih kolesarskih tekmovanjih pri izvedbi treninga na javni cesti voziti tudi po dva vzporedno. Kolesarjem ni dovoljeno voziti vzporedno, kadar je zmanjšana vidljivost in ponoči. Pri vzporedni vožnji se lahko uporablja le skrajni desni prometni pas.
(2) Trening iz prejšnjega odstavka lahko poteka na vozišču tistih cest, ki nimajo kolesarskega pasu oziroma kolesarske poti.
(3) Organizirana kolona kolesarjev, ki vozijo vzporedno, ne sme šteti manj kot štiri kolesarje (dva para). Organizirano kolono kolesarjev spredaj ali zadaj spremlja vozilo, označeno z rumeno utripajočo lučjo.
(4) Ko kolesarji trenirajo v skladu s prejšnjim odstavkom, smejo uporabljati na javnih voznih površinah tudi tekmovalna kolesa. Kolesarji morajo obvezno uporabljati kolesarsko čelado.
(5) Kolesarji morajo imeti v času, ko vozijo po določilih tega člena, pri sebi ustrezno potrdilo o tem, da imajo licenco, ki jo je izdala Kolesarska zveza Slovenije ali ustrezna druga mednarodna kolesarska organizacija. Navedeno potrdilo morajo kolesarji predložiti pri nadzoru na vpogled.
(6) Kolesar, ki med treningom na javni cesti vozi v nasprotju z določbami tega člena, se kaznuje z globo 100 eurov.

Torej je rešitev pač sledeča: ali registracija v KZS, pridobitev licence ter možnost treninga ali pač iskanje primernejših rekreacijskih površin, z zavestjo da so cestne površine namenjene VSEM udeležencem v prometu v skladu z zakonodajo!
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 Pe apr 01, 2011 12:26 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Ma briga me če je kolesar, mopedist, motorist, NLP al pa krava. Govorim za primer, ko kolesarske steze ni in se kolesarji razkomotijo in vztrajajo na sredini pasu tudi, ko jih prehitevaš oz. si takrat vzamejo še več prostora in s tem stopnjujejo nevarnost. Jaz ravnam isto peš, na kolesu, na mopedu in v avtu. Če je nekdo hitrejši, mu z veseljem v mejah normale omogočim, da me čim prej prehiti, ampak eni morajo enostavno dokazovat, kako zelo pomembni so in koliko pravic imajo vse ostale ovirat!

Redno se pa dogaja, da se kakšen lepo vozi po sred pasu in moraš tam, kjer bi ga drugače lahko varno prehitel, drastično upočasnit oz. vložit precej več truda, ker pač ni ista figa obvozit dvakrat "širšo" oviro, sploh če ne daje nobenih znakov, da te sploh sliši in ne veš koliko cestišča si ima namen še naknadno rezervirat. Ravno v petek sem naletel na pravega talenta...

Se strinjam nekaj je res takih primerov, ki bi jim lahko glavo vtrgal. To so predvsem kolesarji varjanta Perutnina Ptuj, ki se res imajo za taglavne na cesti.

cruiser1 je napisal/-a:
GrEgEcN95 je napisal/-a:Pa nekdo je prej zgoraj omenil, da se kolesarji vozijo po cesti, a kolesarska steza je prazna. Za moje pojme je kolesarska steza dobra le za : gospe ki se peljejo po solato na tržnico, mlade mamice, ki tišijo vozek z otrokom pred seboj, in nedeljske "kolesarje" ki kažejo svoje kolo.

Malo te bom zdražil ;) Tudi z avtom ne smemo voziti 100, 150, 250km/h, če so omejitve in je cesta neprimerna za take hitrosti! Hitorst moraš prilagoditi razmeram! Športna vožnja enostavno ne paše v promet, tudi avtomobilski in moto dirkači ne smejo trenirati na javnih cestah v prometu :roll: . Sam se veliko vozim s kolesom, ampak kolo uporabljam zgolj, kot prevozno sredstvo po mestu namesto avtomobila ali avtobusa in po kolesarskih stezah se lahko dovolj hitro peljem.

Kolesarji nimajo drugam kot na cesto. Dvoran pa tako ali tako ni pri nas. Za resen trening pa tudi meni druga kot cesta ne preostane. :)

CHAN je napisal/-a:Podobno "vroča" tema o kolesarjenju se je nedavno že odvijala: viewtopic.php?f=2&t=55497

GrEgEcN95 je napisal/-a: Kot prvo ti ne omogočajo steze nekega dobrega treninga, ker se ne moreš pelajati niti 25km/h po stezi ne da bi te kdo grdo gledal ali ti že kar pokazal loparček in te ustavil, kot drugo je v tem času sedaj na teh pločnikih toliko peska da če bi ga samo nekaj par metrov pometel bi imel dovol verjetno za 5 domačih peskovnikov in nazadnje kdo sploh gleda ko hodi po pločniku po tleh, kjer je pločnik za pešce in kje je kolesarksa steza. Na kolesarski stezi ni šans da zdržiš 100m brez,da bi se moral umakniti kateremu pešcu, ki ti hodi po stezi...

Cesta / kolesarska steza / pločnik pač prvenstveno NI trening poligon, pa najsi gre za tekače, kolesarje, dirkače avto moto športa ali kogar koli drugega!

103. a člen Zakona o varnosti cestnega prometa ZVCP1 (Ur.l. RS, št: 56/2008-UPB5) o treningu kolesarjenja izjemno dobro določa slednje:

(1) Ne glede na drugi odstavek prejšnjega člena smejo kolesarji, ki imajo licenco Kolesarske zveze Slovenije ali ustrezne druge mednarodne kolesarske organizacije, za nastope na organiziranih kolesarskih tekmovanjih pri izvedbi treninga na javni cesti voziti tudi po dva vzporedno. Kolesarjem ni dovoljeno voziti vzporedno, kadar je zmanjšana vidljivost in ponoči. Pri vzporedni vožnji se lahko uporablja le skrajni desni prometni pas.
(2) Trening iz prejšnjega odstavka lahko poteka na vozišču tistih cest, ki nimajo kolesarskega pasu oziroma kolesarske poti.
(3) Organizirana kolona kolesarjev, ki vozijo vzporedno, ne sme šteti manj kot štiri kolesarje (dva para). Organizirano kolono kolesarjev spredaj ali zadaj spremlja vozilo, označeno z rumeno utripajočo lučjo.
(4) Ko kolesarji trenirajo v skladu s prejšnjim odstavkom, smejo uporabljati na javnih voznih površinah tudi tekmovalna kolesa. Kolesarji morajo obvezno uporabljati kolesarsko čelado.
(5) Kolesarji morajo imeti v času, ko vozijo po določilih tega člena, pri sebi ustrezno potrdilo o tem, da imajo licenco, ki jo je izdala Kolesarska zveza Slovenije ali ustrezna druga mednarodna kolesarska organizacija. Navedeno potrdilo morajo kolesarji predložiti pri nadzoru na vpogled.
(6) Kolesar, ki med treningom na javni cesti vozi v nasprotju z določbami tega člena, se kaznuje z globo 100 eurov.

Torej je rešitev pač sledeča: ali registracija v KZS, pridobitev licence ter možnost treninga ali pač iskanje primernejših rekreacijskih površin, z zavestjo da so cestne površine namenjene VSEM udeležencem v prometu v skladu z zakonodajo!

Dejstvo je da se nebo popolnoma nič nikoli spremenilo. Teh pravil ne upošteva nihče. Tako kot se redko kateri avto navdušenec poda na dejansko dirkališče ali progo in se raje zapelje po cesti in špana avto, je prav tako isto pri motoristih in je in bo isto pri kolesarjih. Drugam ne morejo.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe apr 01, 2011 6:04 pm

Nimamo niti kakšnega opuščenega letališča pri nas? Ali pa poligon ala Vransko?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Pe apr 01, 2011 6:39 pm

sebaveh, pa kaj pol bi se na vsaki trening vozo na zapuščeno letališče pa tam delal kroge al kaj? glup predlog, čeprav grejo tud meni kolesarji ki mislijo da so glavni na cesti na živce

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe apr 01, 2011 11:26 pm

@GrEgEcN95: Na osnovi tvojega načina razmišljanja v teh nekaj prispevkih mi je jasno, da boš v konstantnem konfliktu z nekom. Pač si jemlješ pravice, ki jih po zakonodaji nimaš in to vedno privede do borbe - sploh če naletiš na še enega takega kot si sam in da si tudi ta zakon razlaga po svoje.

Trening gor al pa dol, cesta ni dirkališče niti trening poligon za nikogar, ne za avtomobiliste, ne za motoriste in tudi ne za kolesarje... PIKA pa kakorkoli si ta stavek razlagaš.

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 Ne apr 03, 2011 8:03 pm

BBoss je napisal/-a:@GrEgEcN95: Na osnovi tvojega načina razmišljanja v teh nekaj prispevkih mi je jasno, da boš v konstantnem konfliktu z nekom. Pač si jemlješ pravice, ki jih po zakonodaji nimaš in to vedno privede do borbe - sploh če naletiš na še enega takega kot si sam in da si tudi ta zakon razlaga po svoje.

Trening gor al pa dol, cesta ni dirkališče niti trening poligon za nikogar, ne za avtomobiliste, ne za motoriste in tudi ne za kolesarje... PIKA pa kakorkoli si ta stavek razlagaš.

Jaz želim samo povedati, da nismo vedno mi kolesarji vsega krivi. Kritiko sprejmem, tako da če mi en lahko resnično navede dejstva, da se sam motim bom z veseljem sprejel.
Povedal bom pa samo, da za vse kolesarje je edini trening cesta. PIKA

GodOfAll
Novinec

Kraj: Fračji dol

Napisal/-a GodOfAll Ne apr 03, 2011 8:51 pm

Sobno kolo pa ni okey za trening?

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po apr 04, 2011 8:17 am

GrEgEcN95 je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:@GrEgEcN95: Na osnovi tvojega načina razmišljanja v teh nekaj prispevkih mi je jasno, da boš v konstantnem konfliktu z nekom. Pač si jemlješ pravice, ki jih po zakonodaji nimaš in to vedno privede do borbe - sploh če naletiš na še enega takega kot si sam in da si tudi ta zakon razlaga po svoje.

Jaz želim samo povedati, da nismo vedno mi kolesarji vsega krivi. Kritiko sprejmem, tako da če mi en lahko resnično navede dejstva, da se sam motim bom z veseljem sprejel.

Upam da sprejmeš kritiko ;)

Cesta ni športni poligon!,. Če je kolesarska steza moraš z kolesom voziti po njej! Nevem kaj je smisel treninga če ni napor in matranje. Kupi si kolo z debelimi gumami pa boš komot vozil po kolesarskih! Če ti to ne odgovarja pojdi izven mest kjer ni kolesarskih stez.

Za trening je pa sobno kolo ali valji več kot vožnja po cesti.

Pa še moj odnos do kolesarjev, par dni nazaj. Po enosmerni vidim kolesarja ki jim je sicer dovoljeno v kontra smer, sem se mu ustavil in ga spustil mimo. Prijazno mi je pomahal. zvečer pa druga ulica, dva kolesarja en ob drugem, prižgem dolge, pa nič... ni se mi dalo kregat pa sem šel na veliko okoli budal.

Cesta ni prostor za treninge, tudi jaz ne treniram boksa po cesti :lol:

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po apr 04, 2011 9:08 am

GrEgEcN95 je napisal/-a: Jaz želim samo povedati, da nismo vedno mi kolesarji vsega krivi. Kritiko sprejmem, tako da če mi en lahko resnično navede dejstva, da se sam motim bom z veseljem sprejel.

Popolnoma razumljivo!
Vendar primarno z obzirom na LASTNO varnost (kolesarji so/smo pač ranljivejša skupina v prometu) ter upoštevajoč popolnoma osnovna cestna pravila.

Rešitev se vedno najde v iskanju manj prometnih cest, z dovolj širokim cestiščem, primernim tudi kolesarjenju. Samemu mi nikakor ni bilo nikoli jasno, kakšen užitek predstavlja kolesarju vožnja po potencialno izjemno nevarnem cestišču (dober primer Ižanske ceste proti Igu, kjer sta se v zadnjem obdobju zgodili 2 smrtni žrtvi kolesarjev), čeprav obstajajo vzporedne primernejše in varnejše poti?!? Popolnoma NEDOPUSTNO pa je divjanje poleg kolesarske steze! Žal! Tukaj NI opravičila.
Drugo rešitev sem že navedel zgoraj, z vključitvijo v KZS, pridobitvijo licence ter možnostjo organiziranega in varnega treninga pri najbližje lociranem klubu - tudi efektivnejšega s sparing partnerji.

V končni fazi tekači iščejo/iščemo v zimskem času neprometne poti in steze, čeprav bi bilo bistveno lažje teči po spluženi cesti - varnost je le na PRVEM mestu!
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Po apr 04, 2011 10:09 am

Kolesarji dol iz odprtih cest (omejitev več kot 50), pa me ne zanima kaj pravi zakon. Po mestu in naseljih pa se vozite gor dol zarad mene...
I'm not speeding I'm qualifying...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov