Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: Pajek odpeljal vozilo na potep

Napisal/-a sašo5 Po feb 28, 2011 12:16 pm

CHAN je napisal/-a:Kot študent pa menda razumeš zakonodajo, kot normativ vsake demokratične družbe?!?

:shock: demokracija po kresalkino oz. po ldeesovskokomunajzerski navezi :roll:

ah, daj bejž no, sem mislil, da si pametnejši oz. razmišljaš s svojo glavo...

PS. ima Gosič kr prav; sem še pred leti videl večkrat z lisicami zaklenjen avto neljiubljanskih registracij, čeprav je malo morje okoli seveda tudi napačno parkiranih vozov bilo domačih tablic.........in resnično, samo for o demokraciji ne prodajat, sploh pa ne v LJ. in po Jankoviču; jaz lahko, ti ne - mamicu mu j...... pokvarjeno...

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Po feb 28, 2011 12:19 pm

Sašo, sem to sam doživel in zaradi tega nisem šel stokat na forum. Tudi če ni fer, da so samo njegov avto odpeljal še to ne spremeni dejstva, da je naredu prekršek.
Tudi na cesti ne ustavijo vsakega ki prekorači hitrost.
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po feb 28, 2011 12:21 pm

grega983 je napisal/-a:Sašo, sem to sam doživel in zaradi tega nisem šel stokat na forum. Tudi če ni fer, da so samo njegov avto odpeljal še to ne spremeni dejstva, da je naredu prekršek.
Tudi na cesti ne ustavijo vsakega ki prekorači hitrost.

prekršek lahko sankcioniramo s listkom na šipo(še v povilinilu je in se ne zmoči, če začne dež) avto odstanimo izrecno samo, če je v napoto pešcem, kolesarjem in drugim udeležencem v prometu - tu je poanta_ za način se gre...

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Pipita Po feb 28, 2011 12:29 pm

Ha ha... tole branje je boljše kot bi bral: UMOR, JE NAPISALA.... :DDD :DDD :DDD

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po feb 28, 2011 12:38 pm

sašo5 je napisal/-a:
CHAN je napisal/-a:Kot študent pa menda razumeš zakonodajo, kot normativ vsake demokratične družbe?!?

PS. ima Gosič kr prav; sem še pred leti videl večkrat z lisicami zaklenjen avto neljiubljanskih registracij, čeprav je malo morje okoli seveda tudi napačno parkiranih vozov bilo domačih tablic.........in resnično, samo for o demokraciji ne prodajat, sploh pa ne v LJ. in po Jankoviču; jaz lahko, ti ne - mamicu mu j...... pokvarjeno...

Glede na to, da nismo na dnevnopolitičnem forumu, je odveč vsako politiziranje in politično favoriziranje (menda tudi volitve obstajajo, ali pač)!!!

Zakonodaja je živ organizem, ki se spreminja! Če dobro pogledaš vsaj datume omenjenih objav v Uradnih listih, pač niso produkt ali zadnje vlade ali zadnjega županskega mandata v MOL! Zakonodaja (tudi o redarskih službah) se večinoma pripravlja skupaj s primeri iz tujine, z željo po optimizaciji ter lažjemu delu. Napake se seveda, kot povsod, tudi pojavljajo - ravno zaradi tega govorimo o živem organizmu.
Gosiču sem posredoval linke zakonov, ki bi mu lahko bili v pomoč - pametovanja o lokalpatriotizmih pa puščajmo rajši doma (tudi sam kot neljubljančan ter z neLJ registracijo sem svoj čas podobno bentil, potem pa sprevidel, da se LAHKO pritožujem le takrat, ko bom NEZAKONITO kaznovan!).
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po feb 28, 2011 12:40 pm

Ja res se godi ogromna krivica... Parkiraš nepravilno, se tega zavedaš in pokasiraš kazen. Potem pa v jok in stok ter na drevo, samo ne zato, ker so te dobili... Ne, ampak zato ker je tud sosed ni dobu. To je to, gonilna sila nas, podalpskih hlapcev. Kaj hlapcev, ovc navadnih! Pa kako vas lepo obračajo, k odojka v Mrkonjiću. Važn, da bo na naslednjih volitvah spet double "Đi" in da haus pa bo kuj vse lepš - boste Obama Obama, pardon - dabl đi vzklikal. Change! Km avtocest se bo pocenil, trošarine se bodo znižale, clo nižja stopnja obdavčenja plač in konkretna nadgradnja pokojninskega in zdravstvenega zavarovanja se bo izvršila.

Le čakte da se Janša vrne in pomete s to nesnago!

PS: se spomnim, že dolgo je tega, so na RTV1 (celo na nacionalki) enega modela pustil, da je svoj skeč s "Tarzančki" odšpilu. Epilog skeča je tisti, ki me je presenetil - dokler so na različnih listah se jih loči, ko jih pa skupaj zmešaš pa ne ločiš več d*eka med sabo.

PPS: ne vem kam greš na fax, vrjetno kaka matematika ali fizika? Ker tam proti Tivoliju se vedno kako mesto najde, v Rožni tudi ni tak bav bav parking dobit, če drugega ne je pa vedno kaj pri biotehniški fakulteti. Nerodna situacija, a kaj češ. Ne ostane ti drugega kot plačilo, čeprav oderuško - za ta nepotreben prevoz s tamičem.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po feb 28, 2011 1:32 pm

V tem je poanta. Je pravično da sem dobil kazen, kajti prekršek je. Prekršek pa je da je vozilo stalo blizje od 15m metrov od križišča ali prehoda za pesce. Ampak na tisti cesti pa se verjetno nesme kar parkirati, kajti je dvosmerna cesta. Jaz nisem podalpski Janez, ki pravi da bi vsi morali dobiti kazen. Jaz pravim, da je zakon tako butast, ampak tako pameten, ker je vse tako napisano, da se lahko samo smejiš. In ker je zgoraj omenjena cesta dvosmerna, so tam vsi v prekršku. vsi, brez enega. In ker bi bilo nefer in nečlovesko odplejati kar vsa vozila, bi lahko nabili nek dan tablo in napisali: strogo prepovedano parkiranje. Tako pa je stvar NEREŠENA in folk parkira. Nastrada pa vsak b****r, ki parkira na takem mestu, kot sem jaz. In s tem se služi, ker točno vejo, kam bodo ljudje parkirali. Je pa res da je fajn imeti luksuz, ampak na vse zadnje, da se voziva 50km stran, 1uro, pri tem porabiva nafte za 180€/mesec ( izračun z avtobusom je slabši, za mesecno bi oba skup dala 220-230€, plus mesečna LPP karta, ki pa si jo nisem nikoli v življenju kupil, in sem vedno hodil peš: od glavne do Bežigrada. 4 leta) nemoreva lih parkirat na parkomatu, kateri stane +10€ dan! Poleg tega pa je tudi smešno to, da je za občane MOL-a LPP karta ugodnejša. Sedaj pa pomislimo katerih dijakov+ študentov je več? Tistih iz MOL-a ali tistih iz okolice? S katerimi se več zasluži? To so take zadeve, ki so premišleno narejene v korist tistemu, ki se tega spomni. Pa mirno z živci. Vsem pa ki parkirajo na Mencingarjevi, pa naj prej malo pomislijo, preden parkirajo.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Po feb 28, 2011 1:46 pm

Kok dobra tema če ti je dolgčas v službi :D
Ne nehat :)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po feb 28, 2011 2:13 pm

Gosic, navkljub vsem, ki te napadajo v tej temi, te jaz nisem :D ni bilo namenjeno eksplicitno tebi.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Napisal/-a Pipita Po feb 28, 2011 2:40 pm

Parkirišče za avto in vožnaja s š 6-ko na dolgem mostu te stane 1 EUR v obe smeri. Imeti moraš le URBANO (2 EUR). Od dolgega mosta do faxa pa spet ne more trajati celo večnost. 6ka vozi vsake max 10 minut. Če preračunaš te to pride cca 20 EUR na mesec. Pa so mirni živci. :hi

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po feb 28, 2011 2:50 pm

sašo5 je napisal/-a:

Pred leti, ko sem še službeno hodil v LJ na izobraževanja, smo s sodelavci parkirali kar travo med cesto na pločnikom, ker je pač bilo tam parkiranih na isti princip vsaj 25 vozil. Tako smo parkirali vsaj 10x. Enajstič pa je naokoli priskakljal mestni redar in vsem, ki nismo imeli LJ registracij, nabasal en lep dodatek na prednjo šipo. Ob tem bi povedal, da smo v tem trenutku bili parkirani trije eden za drugim iz iste "firme", le da je srednji imel LJ tablo, ostala dva pa KK. KK sva bila štrafana, "ljubljančan" pa ne. Glede na to, da smo se v enem avtu vozli štirje, smo si tisti štraf lepo razdelili, folijo od redarstva pa sem si spravu. In naslednjič, ko sem pršu v LJ, sem parkiral na isto mesto, v folijo dal papir v velikosti položnice in folijo nabil na prednjo šipo.Ko sem se odpravil, sem opazil, da nobeno vozilo nima na šipi obvestila redarstva. Ko sem prišel nazaj, pa so skoraj vsa vozila imela nabito gor obvestilo. Le na mojem avtu je gor ostalo moje obvestilo.Tako da kazni v drugo nisem pokasiru. Pa v tretje in četrto tudi ne :P

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po feb 28, 2011 2:53 pm

Zadej za FGG maš lepo asfaltirano dvorišče zavarovano z rampo, 1 ura parkinga je 60 centov. Tobačna na drugi strani tržaške stane 50 cenotv na uro.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Po feb 28, 2011 5:03 pm

Eni pa res nimate vsega razčiščenega. Dlje kot do konca svoje armaturke in konca sosedove ograje ne vidite!

Jaz njegov prispevek smatram kot opozorilo drugim in izražanje jeze, ker so odpeljali samo dva avta izmed NEPRAVILNO parkiranih xy avtomobilov.
Tudi sam bi znorel v takem primeru, pa ne zato ker sem dobil kazen, ampak zaradi "poštenosti" in "korektnosti". Me zanima koliko od vas "ta pogumnih" bi bilo tiho, če bi se nas 15 v koloni peljalo po AC 180km/h pa
bi policaj ustavil samo vas, ostalih pa ne. Poezava, da tatu ne smejo prijeti dolker ne polovijo vseh ostalih je butasta. Sorry, ampak je. Ker, če se odvija rop z večimi tatovi, policija POSKUŠA prijeti vse, a je tako? Ali mogoče naredijo selekcijo koga bojo prijeli? Potrudijo se po najboljših močeh in poskušajo prijet vse vpletene, če pa jim to ne rata, je pa drugo. Verjamem da pajkov ni dovolj, zato pa v avto celo škatlo čestitk in par redarjev pa vsak s svojega konca.
Meni osebno se zdi diskriminatorno, da odpeljejo dva avtomobila izmed, ne vem, recimo 20ih avtov. Medtem ko ostale pustijo tam nedotaknjene. Tudi ne vem kaj poskušajo s te dosečt? Potalali bi voščilnice celi vrsti in tako naprej kakih 14dni. Po dveh tednih bi bila ulica prazna. Oni pa odpeljejo dva avta in dosežejo s tem? Ko so se ostali vrnili, je bila razlika? Ne popolnoma nič neobičajnega. Avti so se odpeljali in pripeljali novi.
In to ni želenje drugim nesreče, ampak zgolj popolnoma nelogičen in nekorekten sistem. Kaj prideta redarja v ulico in pogledata: "Kva pa če bi dans korejce spokala a??"
Pa da ne bo pomote, avtorja ne zagovarjam - po domače povedano zahebal je in posledice naj nosi, ampak korektno in pošteno bi bilo, če bi jih nosili vsi lastniki nepravilno parkiranih vozil v tisti ulici. Na ta način bi se tudi doseglo, da bi ljudje nehali parkirat tam. Bi se našla nova ulica za parkiranje, ampak če bi hoteli zajezit bi to lahko zajezili, pa še proračun bi nafilali naenkrat, za toliko kot v preteklih 5ih letih skupaj.
Se pa strinjam z izjavami npr., da se vsak študentek hoče pripeljat direktno do vhoda itd.
Žal pa nam pri večjih vpadnicah manjkajo velika parkirišča, recimo kot je P na Dolgem mostu, kjer za 1eur parkiraš avto za cel dan pa še dva žetona dobiš.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po feb 28, 2011 5:36 pm

Hehem, kolk ene negativne energije in srda. ;) Kr tekmujete kdo bo bolj jezen in nezadovoljen - kaj je prva nagrada?

Lisičijo in odvažajo samo avte neljubljanskih registracij - zanimivo, lahko da je celo res, ker sam imam Lj registracijo pa mi še niso nič od omenjenega naredili. Aja morebiti pa zato ne, ker nikoli ne parkiram na črno ampak vedno na parkirišču ali garažni hiši in pač plačam kot je potrebno, pred službo pa imam najeto parkirišče (se pravi spet plačam).

Po tej logiki verjetno dam več denarja mestu kot nekdo, ki se "šverca" in parkira vsepovsodi pa ga dobijo enkrat na vsake kvatre in zdej je čist hudo, ker so krivi vsi po vrsti sam kršitelj pa je neskončna žrtev sistema, ki mu je onemogočil anarhističnega ravnanja in od njega zahteva neko urejenost in spoštovanje pravil.

A je res važno kdo je na čelu MOL-a, kdo je notranji minister ipd, a je res to pomembno? A pajke in lisice je izzumil Jankovič, A policija pred kresalko ni nikogar kaznovala? Dejte fantje mal resnosti no, ker izjave na osnovi teorij zaroto pa res niso v ponos "upam" dokaj izobraženemu folku. Pravila in zakoni obstajajo in niso nastali v trenutku ali celo po tem, ko ste naredili neumnost tako, da res nima smisla toliko besed zgražanja okoli tega.

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Po feb 28, 2011 5:49 pm

Gosic je napisal/-a:V tem je poanta. Je pravično da sem dobil kazen, kajti prekršek je. Prekršek pa je da je vozilo stalo blizje od 15m metrov od križišča ali prehoda za pesce. Ampak na tisti cesti pa se verjetno nesme kar parkirati, kajti je dvosmerna cesta. Jaz nisem podalpski Janez, ki pravi da bi vsi morali dobiti kazen. Jaz pravim, da je zakon tako butast, ampak tako pameten, ker je vse tako napisano, da se lahko samo smejiš. In ker je zgoraj omenjena cesta dvosmerna, so tam vsi v prekršku. vsi, brez enega. In ker bi bilo nefer in nečlovesko odplejati kar vsa vozila, bi lahko nabili nek dan tablo in napisali: strogo prepovedano parkiranje. Tako pa je stvar NEREŠENA in folk parkira. Nastrada pa vsak b****r, ki parkira na takem mestu, kot sem jaz. In s tem se služi, ker točno vejo, kam bodo ljudje parkirali. Je pa res da je fajn imeti luksuz, ampak na vse zadnje, da se voziva 50km stran, 1uro, pri tem porabiva nafte za 180€/mesec ( izračun z avtobusom je slabši, za mesecno bi oba skup dala 220-230€, plus mesečna LPP karta, ki pa si jo nisem nikoli v življenju kupil, in sem vedno hodil peš: od glavne do Bežigrada. 4 leta) nemoreva lih parkirat na parkomatu, kateri stane +10€ dan! Poleg tega pa je tudi smešno to, da je za občane MOL-a LPP karta ugodnejša. Sedaj pa pomislimo katerih dijakov+ študentov je več? Tistih iz MOL-a ali tistih iz okolice? S katerimi se več zasluži? To so take zadeve, ki so premišleno narejene v korist tistemu, ki se tega spomni. Pa mirno z živci. Vsem pa ki parkirajo na Mencingarjevi, pa naj prej malo pomislijo, preden parkirajo.

A veš kaj je smešno? To da damo ljubljančani 3X več za m2 stanovanja kot ostali, ki se pridno vozite v ljubljano in parkirate pred naš vhod, da moramo ljubljančani, ki smo dali 3X več za stanovanje parkirati nekje v p.... ma..... in čakati, da vsi odidete, potem pa preparkirati svoj avto.

Zdaj pa že nehi jokat po forumu in poglej malo širše. V lajfu morš tud kdaj kej prispevat, da lahko potem dobiš nazaj. Če razumeš...

p.s.: pa ne spodbujam nobenega sovraštva, ampak takih, kot si ti enostavno ne razumem...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po feb 28, 2011 6:19 pm

Še dobr, da sem pravočasno stegnu na drug faks (izven LJ) študirat, da teh problemov s parkingom praktično nimam. Ker verjetno bi v tem času že dobil kako položnico.
Slika

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Po feb 28, 2011 6:22 pm

Kdo ti je pa rekel, da moraš v Ljubljani živet? Se pa preseli če je tako hudo.
Je pa na upravi za študentske domove v Lj čez celo Rožno dolino ena stran ceste do konca zaparkirana, a cesta je dvosmerna. Pač ni parkirišč, to je jasno. Samo namesto, da bi tistim, ki pridejo v Lj ponudili ugoden mestni prevoz, jim raje nabijejo cene... če bi bil mestni prevoz cenejši (in šoferji trol ne bi vozili kot da vozijo krompir ... :roll: ) bi se vozil s trolo ko pridem v Lj, samo ker je pa tako narejeno kot je, se bom pa raje z avtom pripeljal skoraj do vhoda. :roll:

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Po feb 28, 2011 6:41 pm

MateSLO je napisal/-a:Kdo ti je pa rekel, da moraš v Ljubljani živet? Se pa preseli če je tako hudo.
Je pa na upravi za študentske domove v Lj čez celo Rožno dolino ena stran ceste do konca zaparkirana, a cesta je dvosmerna. Pač ni parkirišč, to je jasno. Samo namesto, da bi tistim, ki pridejo v Lj ponudili ugoden mestni prevoz, jim raje nabijejo cene... če bi bil mestni prevoz cenejši (in šoferji trol ne bi vozili kot da vozijo krompir ... :roll: ) bi se vozil s trolo ko pridem v Lj, samo ker je pa tako narejeno kot je, se bom pa raje z avtom pripeljal skoraj do vhoda. :roll:

kaj pa če bi ti ostal tam kjer si, aa? no, brez zamere. reku sm, da se nočm kregat, sam na kur.. mi grejo vsi k pljuvajo čez jankoviča, ljubljano pa ne vem kaj še, ubistvu pa živijo v prekmurju oz. nevem kje...

pa še neki mi povej... kako ni parkirišč??! ja seveda - ni ZASTONJ parkirišč, ne?? vsak bi rad ZASTONJ parkiral pred vhodom, bognedaj, da bi dal 1€ za avtobus, parkiral na dolgem mostu in se naprej odpravil z avtobusom. bom pa jz enkrat prišel k teb in ti zaparkiral vhod na dvorišče za cel dan. me zanima, kako se boš počutu?

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Napisal/-a Pipita Po feb 28, 2011 7:36 pm

:g: :EE :EE :EE :g:

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane