~toMmy~ je napisal/-a:hribko je napisal/-a:gecco je napisal/-a: Ampak grem pa stavt da če bi se avtomobili vozili tako kot se vozijo motorji (z mislijo na vožnjo) bi se številke nesreč zmanjšale za 3/4 če ne več.
to se pa popolnoma strinjam,iz lastnih izkušenj vem da bolj ko divjam bolj sem zbran(in v avtu in na motorju),pa ne po naseljih da me nav kr kater napadel,ampak po ovinkih kjer se dobr ve da divjajo motoristi(je označeno tudi z prometnim znakom-mi korošci predvsem na golico v avstriji)pa še to je ponavadi prva turagor pa dol izvidniška da se prepričam kako je stanje na cesti...............
Večji delež motoristov je že bolj zbran na vožnjo, kot pri avtomobilistih, še vedno se jih pa najde precej nezbranih oz. nepozornih na dogajanje okoli sebe. Imam pa občutek, da se je na srečo nekoliko umiril tisti val "frajerjev", ki so kupili motor le za to, da se pokažejo.
Sedaj pa primerjaj odstotek nezbranih motoristov (pa recimo daj zraven še tistih nekaj frajerjev ki kupijo motor in naredijo na leto manj kot 1000km...frajarjenje po mestu pred p****ami) in primerjaj z odstotkom nezbranih šoferjev. Potem pa te odstotek spremeni v številke...kdo dela največjo štalo na cesti? Najlažje je kritizirati manjšine! Se mi zdi da se o motoristih govori glih tko kot o ciganih...o nas vsako spomlad in še mal polet, o ciganih pa pred volitvami.