Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Re: Varnost - vozniki motorjev vs. vozniki avtomobilov

Napisal/-a gecco Če maj 05, 2011 12:50 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
hribko je napisal/-a:
gecco je napisal/-a: Ampak grem pa stavt da če bi se avtomobili vozili tako kot se vozijo motorji (z mislijo na vožnjo) bi se številke nesreč zmanjšale za 3/4 če ne več.

to se pa popolnoma strinjam,iz lastnih izkušenj vem da bolj ko divjam bolj sem zbran(in v avtu in na motorju),pa ne po naseljih da me nav kr kater napadel,ampak po ovinkih kjer se dobr ve da divjajo motoristi(je označeno tudi z prometnim znakom-mi korošci predvsem na golico v avstriji)pa še to je ponavadi prva turagor pa dol izvidniška da se prepričam kako je stanje na cesti...............

Večji delež motoristov je že bolj zbran na vožnjo, kot pri avtomobilistih, še vedno se jih pa najde precej nezbranih oz. nepozornih na dogajanje okoli sebe. Imam pa občutek, da se je na srečo nekoliko umiril tisti val "frajerjev", ki so kupili motor le za to, da se pokažejo.

Sedaj pa primerjaj odstotek nezbranih motoristov (pa recimo daj zraven še tistih nekaj frajerjev ki kupijo motor in naredijo na leto manj kot 1000km...frajarjenje po mestu pred p****ami) in primerjaj z odstotkom nezbranih šoferjev. Potem pa te odstotek spremeni v številke...kdo dela največjo štalo na cesti? Najlažje je kritizirati manjšine! Se mi zdi da se o motoristih govori glih tko kot o ciganih...o nas vsako spomlad in še mal polet, o ciganih pa pred volitvami.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če maj 05, 2011 1:00 pm

gecco je napisal/-a:Sedaj pa primerjaj odstotek nezbranih motoristov (pa recimo daj zraven še tistih nekaj frajerjev ki kupijo motor in naredijo na leto manj kot 1000km...frajarjenje po mestu pred p****ami) in primerjaj z odstotkom nezbranih šoferjev. Potem pa te odstotek spremeni v številke...kdo dela največjo štalo na cesti? Najlažje je kritizirati manjšine! Se mi zdi da se o motoristih govori glih tko kot o ciganih...o nas vsako spomlad in še mal polet, o ciganih pa pred volitvami.

Eeeej, pomiri se malo! :D Nimam nič proti motoristom, je pa le res, da je tudi med motoristi kar nekaj "telebanov" in da je zaradi hitrosti, ki jih dosegate včasih skoraj nemogoče pravočasno kaj dosti odreagirat, ko se kje pojavite. Tudi sam se ne bi branil motorja, ampak nimam spet takšne želje, da bi toliko denarja preusmeril v to, večkrat pa malo podebatiram s prijatelji motoristi in se malo slinim nad kakšnim "mopedom". :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Če maj 05, 2011 1:03 pm

gecco je napisal/-a:
Sedaj pa primerjaj odstotek nezbranih motoristov (pa recimo daj zraven še tistih nekaj frajerjev ki kupijo motor in naredijo na leto manj kot 1000km...frajarjenje po mestu pred p****ami) in primerjaj z odstotkom nezbranih šoferjev. Potem pa te odstotek spremeni v številke...kdo dela največjo štalo na cesti? Najlažje je kritizirati manjšine! Se mi zdi da se o motoristih govori glih tko kot o ciganih...o nas vsako spomlad in še mal polet, o ciganih pa pred volitvami.

:mrgreen: :lol: =P

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Če maj 05, 2011 1:08 pm

dobek je napisal/-a:(ne)prekinjena crta gor ali dol, to je krizisce (zdaj, ko je se znak narisal, prej je zgledalo kot kak dovoz na glavno cesto)
in prehitevanje preko krizisca je prekrsek, pa ce si avtomobilist ali motorist
Good point, ampak zakaj je potem večkrat mimo križišč, kjer JE postavljen trikotnik ali pa stop znak, po glavni cesti prekinjena črta? Prekinjena črta in prepovedano prehitevanje ne gre skupaj, kako naj se voznik tu odloči..

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ Če maj 05, 2011 1:16 pm

gecco je napisal/-a:Najlažje je kritizirati manjšine! Se mi zdi da se o motoristih govori glih tko kot o ciganih...o nas vsako spomlad in še mal polet, o ciganih pa pred volitvami.
Nobenega razloga ni, da se tudi motoriste ne spravi k pameti. Nenazadnje en motorist s svojo vožnjo dvigne tlak 30 ali več avtomobilistom, ko jim vozi za ritjo, ko prehiteva skozi naselja, ko neznosno ropota s svojim motorjem (to ropotanje bi bilo potrebno omejiti). Če bi bil slab vpliv motoristov na stanje kulture v prometu res zanemarljiv, potem se ne bi praktično vsakdo že srečal z njihovimi neumnostmi.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Če maj 05, 2011 1:30 pm

domen_ je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:Najlažje je kritizirati manjšine! Se mi zdi da se o motoristih govori glih tko kot o ciganih...o nas vsako spomlad in še mal polet, o ciganih pa pred volitvami.
Nobenega razloga ni, da se tudi motoriste ne spravi k pameti. Nenazadnje en motorist s svojo vožnjo dvigne tlak 30 ali več avtomobilistom, ko jim vozi za ritjo, ko prehiteva skozi naselja, ko neznosno ropota s svojim motorjem (to ropotanje bi bilo potrebno omejiti). Če bi bil slab vpliv motoristov na stanje kulture v prometu res zanemarljiv, potem se ne bi praktično vsakdo že srečal z njihovimi neumnostmi.

viewtopic.php?f=2&t=81347

Kdo bo pa te omejil? Katere večkrat srečaš? Kaj se bo bolj poznalo? Kolkrat je že šel motor narobe po avtocesti? Kolkrat je šel motor kontra v rondo? Lažje je pamet soliti drugim, kjer potem pri sebi ne rabiš nič počistiti. Pa ne ciljam zdj na tebe osebno, da ne boš kaj narobe zastopil. Tudi motoristov ne branim. Kot sem že povedal, vem da so izjeme, nekatere so res za odstrel (tako kot določeni čivilisti ki jih vsi poznamo). Želel sem samo poudariti da je dosti večji delež pri motoristih takih ki vozijo z glavo, medtem ko je v drugih grupah (avtomobili, tovornjaki, traktorji) takih VELIKO manj in delajo dosti več sranja na cesti...ampak to se vedno nekak pozabi, najlažje se je pizdit čez motorista, ki ti bo prišel za rit, se par sekund vozil za tabo in ob prvi prilki šel naprej...po možnosti si boš še mislil lej ga kretena k gre v nepregleden ovink, noben pa ne pomisl kok malo dejansko rabi motor da te prehiti in koliko mogoče boljše vidi z motorja, kot pa ti v svoji varni jekleni kletki. Noben pa ne bo pomislil, da bi vozil lepo konstantno, mogoče par cm bolj v desno da bi svojemu sodržavljanu omogočil bolj varno vožnjo in mogoče vsaj malo užitka v tej že itak totalno zabluzeni državi kjer nas že itak vsi drkajo v glavo tam v LJ...pa se dejmo še med sabo na cesti, ne ;)

Hrup pa, če se ne motim, je omejen. Vsaj v tujini vem da je to kar precej strogo, pri nas pa ajde, se ve kako se pride čez tehnične. Sploh pa še hotel boš hrup bo se bodo začele električne igračke po cesti podit :)

Pa da ne bo kdo mislu da se razburjam...čist nč...komi čakam spet vikend. Če bo kdo v Umagu na zboru naj me pa rukne za rokav...moder gixxer z NM registracijo ;)
Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če maj 05, 2011 1:37 pm

Misfits je napisal/-a:pred dvemi leti, sem imel nezgodo, ko me motorist ni mogel, prehiteti zaradi protiprometa, zato je vozil za mano (cca 2 toni težek karavan), približevali smo se naselju zato sem že pustil gas, nakar mi na cesto skoči muc. Čist nič krivega se ne počutim da sem stisnu na žlajf, sej pa sem zato kupu žlajfe...motoristi pa imajo pač precej daljšo zavorno pot...še danes sem jezen na njega, on pa verjetno name..

S to razliko, da si ti lahko upravičeno jezen nanj, on pa nima pravice jeziti se nate, ker je on zayebal.

..pa sva verjetno oba vozla, varno, in tako kot se pač vozi.
Ni res.
Iz tvojega opisa je mogoče sklapati, da si ti morda vozil varno - on pa vsekakor ne.
Varna vožnja pomeni med drugim tudi ustrezno varnostno razdaljo - zelo očitno je on ni držal, se pravi je sebe in druge spravljal v nevarnost.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ Če maj 05, 2011 1:54 pm

gecco je napisal/-a:Kdo bo pa te omejil? Katere večkrat srečaš? Kaj se bo bolj poznalo?
Ne vem kdo bo to zagrizel v to kislo jabolko, niti si ne znam predstavljati na kakšen način bi se tega sploh lahko učinkovito lotil (morda nova družbena pogodba?). Ampak če se ti zdi, da je to dovolj dober razlog, da se motoristom lahko gleda skozi prste, potem se motiš. In tudi to, da se je najlažje pizdit čez motoriste (kar tako in tako ni res), še vedno ni dovolj dober razlog da bi se motoristom gledalo skozi prste. Motoristi nimajo nobenega pametnega razloga za divjanje in kazanje s prstom na druge (kako tipično slovensko!) ni nobeno opravičilo.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Če maj 05, 2011 1:59 pm

domen_ je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:Kdo bo pa te omejil? Katere večkrat srečaš? Kaj se bo bolj poznalo?
Ne vem kdo bo to zagrizel v to kislo jabolko, niti si ne znam predstavljati na kakšen način bi se tega sploh lahko učinkovito lotil (morda nova družbena pogodba?). Ampak če se ti zdi, da je to dovolj dober razlog, da se motoristom lahko gleda skozi prste, potem se motiš. In tudi to, da se je najlažje pizdit čez motoriste (kar tako in tako ni res), še vedno ni dovolj dober razlog da bi se motoristom gledalo skozi prste. Motoristi nimajo nobenega pametnega razloga za divjanje in kazanje s prstom na druge (kako tipično slovensko!) ni nobeno opravičilo.

Kje sem napisal da naj se komu gleda skozi prste? Samo povedal sem da smo še majhen problem v primerjavi z ostalim kar se da videti in da ni potrebno nonstop kazati samo na divjanje motoristov. Obsojam pa nespametno vožnjo isto kot vsak drug, pa neglede na to ali je avto/motor/traktor/tovornjak/bicikl in še kaj
Slika

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ Če maj 05, 2011 2:05 pm

@gecco no jaz iz teh izjav
gecco je napisal/-a:Kolkrat je že šel motor narobe po avtocesti?
gecco je napisal/-a:Kolkrat je šel motor kontra v rondo?
gecco je napisal/-a:Želel sem samo poudariti da je dosti večji delež pri motoristih takih ki vozijo z glavo
gecco je napisal/-a:noben pa ne pomisl kok malo dejansko rabi motor da te prehiti in koliko mogoče boljše vidi z motorja
gecco je napisal/-a:Noben pa ne bo pomislil, da bi vozil lepo konstantno, mogoče par cm bolj v desno da bi svojemu sodržavljanu omogočil bolj varno vožnjo in mogoče vsaj malo užitka
sklepam, da opravičuješ motoriste in s prstom kažeš na druge.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Če maj 05, 2011 3:32 pm

domen_ je napisal/-a:@gecco no jaz iz teh izjav
gecco je napisal/-a:Kolkrat je že šel motor narobe po avtocesti?
gecco je napisal/-a:Kolkrat je šel motor kontra v rondo?
gecco je napisal/-a:Želel sem samo poudariti da je dosti večji delež pri motoristih takih ki vozijo z glavo
gecco je napisal/-a:noben pa ne pomisl kok malo dejansko rabi motor da te prehiti in koliko mogoče boljše vidi z motorja
gecco je napisal/-a:Noben pa ne bo pomislil, da bi vozil lepo konstantno, mogoče par cm bolj v desno da bi svojemu sodržavljanu omogočil bolj varno vožnjo in mogoče vsaj malo užitka
sklepam, da opravičuješ motoriste in s prstom kažeš na druge.

Je pa mal razlike med gledanjem skozi prste ali pa kazanje s prstom? S prstom se kaže ves čas na nas...''divjake''. Kar si pa zgori lepo zbral ven iz mojih postov je obnašanje ki je isto ves čas prisotno na cesti ampak se ga lepo hitro pozabi.
Slika

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Če maj 05, 2011 7:25 pm

DragonForce je napisal/-a:Domen... pa ti osebno prehitevaš v takih situacijah, pred levo stransko cesto?

GodOfAll, tukaj ne govorimo o zakonu in kdo je kriv, govorimo o neumnostih, ki jih nekateri počnejo. Tista puščica za MOTORISTOM je pa bolj nakaz smeri, kam se je premaknil, ni talna označba.

Na začetku bi moral dati to sliko in bi bilo mogoče bolj jasno, kaj sem mislim pod prehitevanjem pred stransko cesto, iz čisto ''šolskega'' vidika:

Slika

Tako situacijo imam jaz vsak dan. S tem, da je polna črta s tistimi kratkimi črticami vmes, ki dovoljujejo zavijanje. Cirka enkrat na mesec moram počakat kamikazo, ki prehiteva (tam kjer je dejansko polna črta celo). Tudi avti.

Prekinjena črta je mnogokje ravno zaradi neštetih izvozov oz. uvozov. In kaj je pravo križišče, kaj pa samo dovozna pot? Hja, mi je rekel inštruktor v avtošoli, tukaj moraš pa sama presodit. Ampak ko boš čelno v drugem avtu, boš že mal prepozna.
Protonika ima bullbar.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Če maj 05, 2011 7:36 pm

gecco je napisal/-a:
domen_ je napisal/-a:

viewtopic.php?f=2&t=81347

Kdo bo pa te omejil? Katere večkrat srečaš? Kaj se bo bolj poznalo? Kolkrat je že šel motor narobe po avtocesti? Kolkrat je šel motor kontra v rondo? Lažje je pamet soliti drugim, kjer potem pri sebi ne rabiš nič počistiti. Pa ne ciljam zdj na tebe osebno, da ne boš kaj narobe zastopil. Tudi motoristov ne branim. Kot sem že povedal, vem da so izjeme, nekatere so res za odstrel (tako kot določeni čivilisti ki jih vsi poznamo). Želel sem samo poudariti da je dosti večji delež pri motoristih takih ki vozijo z glavo, medtem ko je v drugih grupah (avtomobili, tovornjaki, traktorji) takih VELIKO manj in delajo dosti več sranja na cesti...ampak to se vedno nekak pozabi, najlažje se je pizdit čez motorista, ki ti bo prišel za rit, se par sekund vozil za tabo in ob prvi prilki šel naprej...po možnosti si boš še mislil lej ga kretena k gre v nepregleden ovink, noben pa ne pomisl kok malo dejansko rabi motor da te prehiti in koliko mogoče boljše vidi z motorja, kot pa ti v svoji varni jekleni kletki. Noben pa ne bo pomislil, da bi vozil lepo konstantno, mogoče par cm bolj v desno da bi svojemu sodržavljanu omogočil bolj varno vožnjo in mogoče vsaj malo užitka v tej že itak totalno zabluzeni državi kjer nas že itak vsi drkajo v glavo tam v LJ...pa se dejmo še med sabo na cesti, ne ;)

Hrup pa, če se ne motim, je omejen. Vsaj v tujini vem da je to kar precej strogo, pri nas pa ajde, se ve kako se pride čez tehnične. Sploh pa še hotel boš hrup bo se bodo začele električne igračke po cesti podit :)

Pa da ne bo kdo mislu da se razburjam...čist nč...komi čakam spet vikend. Če bo kdo v Umagu na zboru naj me pa rukne za rokav...moder gixxer z NM registracijo ;)

Tista raziskava, linkana na začetku, te postavlja na laž. Med motoristi je delež neumnosti dosti večji.

Mene "dinamična" vožnja motoristov res ne moti. Moti pa me, ko me skoraj zbije na prehodu za pešce (ker pač v nasprotju z avtom lahko švigne za ali pred mano - škoda, ker nisem slonica, potem bi bil tak manever težji), moti me, ker v naselju vozijo daleč daleč nad omejitvijo (ogrožajo in zganjajo hrup), moti me, ko me na avtocesti prehiteva, ko sem na prehitevalnem pasu ... A zdaj bom morala paziti ne le, kaj je na desni, ampak tudi na levi???). Take totalno nepredvidljive, nesramne, nespoštljive stvari me pojezijo. Tudi jaz imam pravico bit na prehitevalnem pasu in opravit svoj manever. In pravico imam bit sredi prehoda za pešce, ne da me motor podrsa po petah.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ Če maj 05, 2011 9:09 pm

gecco je napisal/-a:S prstom se kaže ves čas na nas...''divjake''.
Nad to kritiko bi se motoristi morali zamisliti in zamisliti bi se morali tudi nad dejstvom, da so za večino nesreč odgovorni sami. Na cesto se gre z odgovornostjo in pametjo, ne pa kot užaljeni otrok ki ni dobil svoje igrače, zdaj pa kaže na druge.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe maj 06, 2011 12:27 am

Tri strani pregovarjanja ali se sme v križišču prehitevat ali ne ampak, da bi se pa nekdo spravil pogledat v ZVCP to pa raje ne - smrtn greh, pol pa vidimo kakšno je splošno poznavnje prometnih predpisov in ZVCP. V križišču se LAHKO prehiteva pri določenih pogojih kot jih omenja zakon in sicer

39. člen

Ne glede na določbo 12. točke prvega odstavka prejšnjega člena je na križišču dovoljeno prehiteti:

– vozilo, ki zavija levo v skladu s 36. členom tega zakona;

vozilo, ki vozi po prednostni cesti;

– vozilo, ki pri zeleni luči vozi preko križišča, na katerem je promet urejen s svetlobnimi prometnimi znaki.

OK, to smo upam razčistili in zakon je v našem primeru na strani motorista, ki prehiteva. Prekrška sicer ni naredil je pa veliko vprašanje kako pametno oziroma neumno je tako početje. Če so široka pregledna križišča ne vidim problema v kolikor pa gre za vključevanje s stranskih ulic, kjer je v naselju navadno še zelo omejena preglednost je pa to eno izmed najbolj neodgovornih dejanj in tisti, ki to redno prakticira bo slej kot prej naletel na nekoga, ki ga bo "izsilil" čeprav, do izsiljevanja sploh ne bi prišlo, če bi vozil po svojem pasu v pravo smer.

Še kar nekaj je zadev, ki jih ZVCP omogoča pa v določenih primerih niso najbolj pametna dejanja in točno pri takih situacijah se takoj opazi razlika med inteligentnim udeležencem v prometu in tistim, ki mu fali nekaj koleščkov.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe maj 06, 2011 7:38 am

Boss, ja prehitevati že v križišču, vendar je potrebno pogledat še kdaj lahko prehiteva. Če je nasprotni pas zaseden sigurno ne sme prehitevat, pa čeprav je dost ožji. Motoristi pa velikokrat počnejo ravno to in pričakujejo, da se jim boš na nasprotnem pasu umaknil na rob, da bodo oni lahko prehiteli.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Pe maj 06, 2011 7:51 am

Nekdo je omenil statistiko v motoreviji 4/11

Od osmih umrlih motociklistov v nesrečah v naselju jih je bilo šest krivih za nesrečo, od devetih umrlih v nesrečah izven naselja pa jih je bilo osem samih krivih za nesrečo.

Toliko o zbrani hitri vožnji ''pametnih'' motoristov.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe maj 06, 2011 10:21 am

nebivedu je napisal/-a:Boss, ja prehitevati že v križišču, vendar je potrebno pogledat še kdaj lahko prehiteva. Če je nasprotni pas zaseden sigurno ne sme prehitevat, pa čeprav je dost ožji. Motoristi pa velikokrat počnejo ravno to in pričakujejo, da se jim boš na nasprotnem pasu umaknil na rob, da bodo oni lahko prehiteli.

Uff, to je pa že druga zgodba, ki je ena najbolj perečih sploh.

Je pa nekaj zanimivo in to predvsem motoristi, ki vozijo motor kot bi normalno vozili avto praktično nimajo težav v prometu. Se pravi, se obnašajo na cesti tako kot bi bil motor širok kot avtomobil in zato ne prehitevajo med nasproti vozečimi, se ne rinejo med kolonami vozil, ovinke jemlejo bolj na okrogle itd. Pridejo na cilj 5min kasneje ampak varno ima pa vse to en velik minus - nič se jim ne dogaja na cesti in ob kozarcu piva v motoristčni družbi ne morejo nobene zanimive dogodivščine povedat recimo v stilu kako so jih na enem kilometru ceste kar 3x izsilili. ;)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Pe maj 06, 2011 10:30 am

BBoss je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Boss, ja prehitevati že v križišču, vendar je potrebno pogledat še kdaj lahko prehiteva. Če je nasprotni pas zaseden sigurno ne sme prehitevat, pa čeprav je dost ožji. Motoristi pa velikokrat počnejo ravno to in pričakujejo, da se jim boš na nasprotnem pasu umaknil na rob, da bodo oni lahko prehiteli.

Uff, to je pa že druga zgodba, ki je ena najbolj perečih sploh.

Je pa nekaj zanimivo in to predvsem motoristi, ki vozijo motor kot bi normalno vozili avto praktično nimajo težav v prometu. Se pravi, se obnašajo na cesti tako kot bi bil motor širok kot avtomobil in zato ne prehitevajo med nasproti vozečimi, se ne rinejo med kolonami vozil, ovinke jemlejo bolj na okrogle itd. Pridejo na cilj 5min kasneje ampak varno ima pa vse to en velik minus - nič se jim ne dogaja na cesti in ob kozarcu piva v motoristčni družbi ne morejo nobene zanimive dogodivščine povedat recimo v stilu kako so jih na enem kilometru ceste kar 3x izsilili. ;)

:D :D :D
Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe maj 06, 2011 7:42 pm

zanimivo je brati nekatere forumaše , ki se v eno temi strogo držijo zakonov , v drugi pa navijajo za vožnjo po zdravi pameti .... navaden bulšit ... zakoni so zakoni in predpisi so predpisi ! treba se jih je držati !!
in kdo bi moral sedaj vrniti izpit ??

res pa je , da smo motoristi veliko bolj ranljivi ..in na osnovi tega se pač sami odločamo - in tudi riskiramo , da se drugi udeleženci v prometu ne bodo držali predpisov ter bodo zapeljali "modro" desno na prednostno cesto - ali bomo izkoriščali naše zakonske pravice in s tem naš prav na cesti navkljub možnosti resnih poškodb ali smrti ...

@nebivedu - nihče pa se nikoli noče vprašati , zakaj veliko avtomobilistov pritisne na gas ravno v primeru , ko jih prehiteva motorist .. iz izkušenj ti lahko povem , da sem bil pač že nekajkrat prav iz srca hvaležen tistemu , ki je peljal v nasprotni smeri in mi je v takem primeru dobrohotno odstopil 50cm širine ter nekaj metrov dolžine ... zato se vsem strpnim in prijaznim voznikom iz nasprotne smeri tukaj še enkrat lepo zahvaljujem !
plin je cnej k bencin
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov