peroRS je napisal/-a:Pa niso samo TSI-ji. Saj so praktično vsi novi bencinski motorji (pri večini znamk VAG, Fiat, Renault, Ford, Opel, BMW, Mercedes....) turbaki (od 1.2 do V6/V8....) s toliko elektronike, da imaš praktično računalnik na 4 kolesih.
Pa da ne bo izpadlo, da pljuvam v lastno skledo. Tudi jaz vozim dizla, delam pa vprašanje če 5000km letno z njim. Je pa specifičen model in bil takrat top motorizacija pri tem avtu. Če bi bila ob nakupu možnost izbire bencinarja (1.8T), bi se ga takrat tudi vzelo

Offtopic: Ti imaš Fabio RS a ne?

Tisto mi je zelo všečen avto, dober in razširjen motor, majhna poraba pa baje dobro potegne, sploh, če jo še čipaš. Sem imel že pribliske, da bi jo menjal za Clia.

Daj na ZS pošlji kakšni so kaj stroški vzdrževanja, poraba, servisi, cene delov itd, če se ti da.
Kael je napisal/-a:Bi pa res rad videl za en 1.6 TDI CR 105 KM stroške vzdrževanja v primerjavi z 1.2 TSI 105 KM ter recimo še 1.4 85 KM - v mislih imam cene servisev do 150.000 km. Ima kdo podatke?
Tole bi bil super test ali pa mogoče raziskava. Koliko kdo vrže v kak avto v enem letu, če naredi naprimer 15.000km.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...