Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Re: Poblendaš mu... a vseeno ne prižge luči

Napisal/-a Patrik_A3 To avg 16, 2011 10:52 am

zuzek je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:hehe, mi včasih blendajo ja, ko si ne prižgem luči. ampak če je veni 30 stopinj, sonce pripeka, ne vidim smisla imet luči prižgane?

Kdor me takrat ne vidi je slep in ni za volan. ta zakon se mi pa itak zdi bedast. žarnice bolj crkujejo, akomulator itd. vglaunem, kdor ne vidi avta na cesti čez dan naj gre k okolistu ali pa ne vozi. zaj vsi nekaj pametni ko je ta zakon, v nekaterih drugih državah tega zakona ni in tudi prej,ko ga pri nas ni blo je blo vse normalno.

dan ne moreš definirat kar tako, da se vse vidi itd..

avto z lučmi veliko prej opaziš kot da ima ugasnjene, že če je malo temneje avto veliko prej vidiš, ali pa če sveti sonce itd..

podpiram zakon, ker res vidiš avto VELIKO PREJ!

zakaj pa moraš videt avto 500m že prej? KAj rabiš toliko fraj da zapelješ na cesto? Ne razumem tega, kako se je dalo prej vozit še preden so uvedli ta bedast zakon? Zakaj so ga v avstriji ukinli???

če se lepo ustaviš in pogledaš, vidiš desno vsako vozilo in levo vsako. kdor ne, naj gre k okulistu ali se izloči iz prometa, saj je nevarnost.

žal jaz ta zakon ne podpiram. vidim pa vsako vozilo z lučmi ali pa brez, vedno sem in vedno bom, kdor pa ne , pa naj gre dol s ceste pa na javni prevoz.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 To avg 16, 2011 11:40 am

Zakaj pa ne bi videl avtomobila 500 metrov prej? >Zato ker na cesti niso samo supermani in velikokrat zaradi luči vidiš avto prej kot ga bi sicer. Zakaj bi bilo to narobe za vas supermane. Glede na to, da vam to ne nese, zakaj ne bi pametnjakoviči imeli kapic z napisom temperature na njej. Zato ker ne gre za 500 metrov, ampak pri visokih hitrostih lahko odprte luči rešijo tudi kakšno nezgodo.

P***a, mi greste na Q pametnjakoviči polni neke lažne morale. P***a, pejte v gozd in zlajhate že enkrat ta svoj adrenalin.

Buhve, zakaj bi na račun samoklicanih supermanov morali znižati varnost in bi morali iz prometa odstraniti pol populacije?

P***a, pejte peš, če vas vse to moti in bi se moralo pol milijona voznikov prilagoditi enim par extremnežem, ki so itak samo zase nevarnost v prometu, ker se precenjujejo.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To avg 16, 2011 12:01 pm

Upam da ti ni "vujšlo" od sile polek, ker če si na šihtu težko dobiš sveže spodnje hlače.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To avg 16, 2011 1:22 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:Upam da ti ni "vujšlo" od sile polek, ker če si na šihtu težko dobiš sveže spodnje hlače.

:lol:
turbo inside

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To avg 16, 2011 3:22 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
zuzek je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:hehe, mi včasih blendajo ja, ko si ne prižgem luči. ampak če je veni 30 stopinj, sonce pripeka, ne vidim smisla imet luči prižgane?

Kdor me takrat ne vidi je slep in ni za volan. ta zakon se mi pa itak zdi bedast. žarnice bolj crkujejo, akomulator itd. vglaunem, kdor ne vidi avta na cesti čez dan naj gre k okolistu ali pa ne vozi. zaj vsi nekaj pametni ko je ta zakon, v nekaterih drugih državah tega zakona ni in tudi prej,ko ga pri nas ni blo je blo vse normalno.

dan ne moreš definirat kar tako, da se vse vidi itd..

avto z lučmi veliko prej opaziš kot da ima ugasnjene, že če je malo temneje avto veliko prej vidiš, ali pa če sveti sonce itd..

podpiram zakon, ker res vidiš avto VELIKO PREJ!

zakaj pa moraš videt avto 500m že prej? KAj rabiš toliko fraj da zapelješ na cesto? Ne razumem tega, kako se je dalo prej vozit še preden so uvedli ta bedast zakon? Zakaj so ga v avstriji ukinli???

če se lepo ustaviš in pogledaš, vidiš desno vsako vozilo in levo vsako. kdor ne, naj gre k okulistu ali se izloči iz prometa, saj je nevarnost.

žal jaz ta zakon ne podpiram. vidim pa vsako vozilo z lučmi ali pa brez, vedno sem in vedno bom, kdor pa ne , pa naj gre dol s ceste pa na javni prevoz.

Ti povem zakaj moraš avto videt 500m prej? Ker voziš avtomatika z zamikom :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo To avg 16, 2011 5:01 pm

@lisko : :bow :bow

on: tud js mislm,da je bols če so luči przgane podnevi,so pa pacienti,ki se podnev vozijo z dolgimi :/:o:/

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To avg 16, 2011 5:23 pm

uros11 je napisal/-a:Zakaj pa ne bi videl avtomobila 500 metrov prej? >Zato ker na cesti niso samo supermani in velikokrat zaradi luči vidiš avto prej kot ga bi sicer. Zakaj bi bilo to narobe za vas supermane. Glede na to, da vam to ne nese, zakaj ne bi pametnjakoviči imeli kapic z napisom temperature na njej. Zato ker ne gre za 500 metrov, ampak pri visokih hitrostih lahko odprte luči rešijo tudi kakšno nezgodo.

P***a, mi greste na Q pametnjakoviči polni neke lažne morale. P***a, pejte v gozd in zlajhate že enkrat ta svoj adrenalin.

Buhve, zakaj bi na račun samoklicanih supermanov morali znižati varnost in bi morali iz prometa odstraniti pol populacije?

P***a, pejte peš, če vas vse to moti in bi se moralo pol milijona voznikov prilagoditi enim par extremnežem, ki so itak samo zase nevarnost v prometu, ker se precenjujejo.

Najprej globoko vdihni in nato izdihni po parkrat ponovi in če bo premalo še en persenček pa bo prec bolje. ;)

Zdej pa bolj resno s kakšnim argumentom, da boš razumel tudi drugo plat medalje in da ni vedno vse zlato kar se sveti.

Problem prižganih luči je razvada voznikov, ker po nekaj letih tega zakona se vozniki začnejo/mo kr mal šlepat na to, da če vidiš lučke je avto in če jih ne ga pač ni. Vse lepo in prav, če bi vsi 100% vedno imeli prižgane luči se pa vmes najdejo taki, ki jih pozabijo in takšen je še bistveno manj viden v množici vozil z lučmi, kar zelo poveča možnost nesreče saj se dogaja situacija opisana v prvem stavku - če ni luči avto ne vozi ampak stoji oziroma ga sploh ni. Tako se zgodijo prehitevanja v škarjice, sekanje ovinkov, izsiljevanje prednosti ipd, katera se ne bi dogajal, če bi vozniki imeli v mislih, da luči niso obvezene.

Dokazano je tudi, da znajo biti podnevi veliko bolj nevarne za motoriste in sploh kolesarje, ki so bistveno manj vidni kot sicer.

Naslednji minus je ta, da ob konstantni uporabi luči le te crkujejo pogosteje in ravno takrat, ko bi jih nujno rabili (ponoči) je zato marsikatero vozilo "enooko" sploh zaradi tega, ker pri polovici novih vozil voznik sam ne more zamenjati luči in je potreben obisk servisa.

Naslednji minus ni povezan direktno z varnostjo ampak je strošek porabe goriva za futranje vseh teh luči. Neki izračuni so pokazali, da samo v Slo letno skurimo zaradi prižganih luči podnevi okoli 150GWh ur elektrike oz 2x toliko kot letno proizvede elektrike hidroelektrarna v Medvodah. Lohk si tudi izračunaš koliko je to denarja, ki izpuhti v nič.

Je pa res, da zadnji dve trditvi uspešno rešuje nova EU direktiva (sicer bo treba desetletje in več, da bo res efekt), ki zapoveduje LED dnevne luči, ki bodo ogromno prihranile in tudi veliko manj bo crknjenih žarnic.

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie To avg 16, 2011 6:03 pm

Jaz blendam za luči.. in za policijo...
Ponavadi ko hočem poblendat pa tudi sam opazim da nimam luči prižganih...
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To avg 16, 2011 6:31 pm

Se zavedam problemov, ki jih za sabo potegnejo ugasnjene luči, ne razumem pa ljudi, ki jih namenoma ne vklapljajo, dokler so obvezne. Ravno zaradi tega, ker se med večino z vklopljenimi precej manj opazni.

Trditev o "enookih" avtomobilih je malo bosa. Večina na naših cestah vozi s pregorelimi žarnicami, ker se jim ne da zamenjat, ne zaradi tega zakona. Očitno čakajo, da pride čez pol leta ali leto redni servis oz. jih v menjavo prisili tehnični pregled. :roll: Približno vem, pri katerih avtih je menjava enostavna in pri katerih je treba razkopat polovico avta, pa to niti najmanj ne vpliva na modele med nerazumno velikim številom "enookih". Pač eden od mnogih pokazateljev naše vozniške kulture...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To avg 16, 2011 8:02 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Trditev o "enookih" avtomobilih je malo bosa. Večina na naših cestah vozi s pregorelimi žarnicami, ker se jim ne da zamenjat, ne zaradi tega zakona. Očitno čakajo, da pride čez pol leta ali leto redni servis oz. jih v menjavo prisili tehnični pregled. :roll: Približno vem, pri katerih avtih je menjava enostavna in pri katerih je treba razkopat polovico avta, pa to niti najmanj ne vpliva na modele med nerazumno velikim številom "enookih". Pač eden od mnogih pokazateljev naše vozniške kulture...

Ti bom malo kontriral. Kako se zamenja žarnico na stoenki, yugotu, ladi ipd. Enostavno in to je vsak voznik znal narest in nekih večjih težav ni bilo. Kaj pa pri današnjih? Recimo pri Mazdi 6 Mk1., če glih nimaš tenkih filigramskih ročic ni blo šans zamenjat. Šlo je nekako po tem principu: dvigni avto, odvij kolo (se ne zajebavam), odstrani notranjo plastiko blatnika ter odstrani žarnico skozi odprtino v koloteku. Pa takih avtomobilov je še kar nekaj, recimo, če se ne motim prejšnji Megan.

Zdej pa poglej, luč ti crkne, podnevi jo ne opaziš, ker dvomim, da je med nami nekdo, ki vsa dan skače okol avta in gleda, če vse lučke gorijo pa še to ni garancija za uspeh, saj ti lahko crkne naslednjo minuto, ko spelješ. Nakar pade mrak in opaziš, da luč ne gori. Kaj zdaj? Mislim, da ga ni modela vključno z mano, da bi se spravil nekje v temi take akrobacije izvajat in menjavat luč. Servisa ob devetih zvečer ni nikjer odprtga (sploh je luštno k se ti to zgodi v soboto), čakat na kako asistenco, če jo imaš, je lahko tudi ena ura okrog in več, pa bom raje nehal, ker mislim, da si dojel point.

Ne zagovarjam ljudi, ker eni so res leni samo večina jih ni tako tehnično podkovana, da bi znala zamenjat kej takega za tren oka in bi jih lahko okarali kot lenuhe.

In kaj ma zdej to s prižganimi lučmi podnevi? Ja, če ima žarnica neko približno omejeno število delovnih ur in ker večino teh ur porabimo podnevi, je velika (groba ocena ene 5x) večja možnost, da ti avto oslepi na eno oko na število prevoženih kilometrov, kot pa če bi luči gorele samo ponoči ali pa ob slabi vidljivosti. Da ne rečem kolk je fino, k moraš za menjavo plačat še pol servisne ure ali kaj podobnega.

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce To avg 16, 2011 8:20 pm

Ko sem enkrat ponoči, okoli polnoči zbil srno in mi je razbila celo levo luč in del levega blatnika, sem na poti domov dobil od vsakega blendanje. In bilo jih je presenetljivo veliko za tisti čas. Nimaš pa kaj narediti takrat.

Ko mi je pa majster na tehničnem ugasnil luči, torej enkrat čez dan in se potem nisem spomnil prižgat, ker imam avtomatske in se seveda same prižgejo, sem se vozil 30 km brez luči in nisem dobil niti enega opozorila. Na koncu mi je en delavec na semaforju potrkal po oknu in rekel, da nimam luči.

Drugače pa sam blendam za policaje, predvsem na mestih, kjer samo vlečejo evre. Če pa kakšen res nori, pa ne, 80 km/h se pa tudi ne pelje čez naselje.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To avg 16, 2011 8:20 pm

BBoss je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Ti bom malo kontriral. Kako se zamenja žarnico na stoenki, yugotu, ladi ipd. Enostavno in to je vsak voznik znal narest in nekih večjih težav ni bilo. Kaj pa pri današnjih? Recimo pri Mazdi 6 Mk1., če glih nimaš tenkih filigramskih ročic ni blo šans zamenjat. Šlo je nekako po tem principu: dvigni avto, odvij kolo (se ne zajebavam), odstrani notranjo plastiko blatnika ter odstrani žarnico skozi odprtino v koloteku. Pa takih avtomobilov je še kar nekaj, recimo, če se ne motim prejšnji Megan.

Zdej pa poglej, luč ti crkne, podnevi jo ne opaziš, ker dvomim, da je med nami nekdo, ki vsa dan skače okol avta in gleda, če vse lučke gorijo pa še to ni garancija za uspeh, saj ti lahko crkne naslednjo minuto, ko spelješ. Nakar pade mrak in opaziš, da luč ne gori. Kaj zdaj? Mislim, da ga ni modela vključno z mano, da bi se spravil nekje v temi take akrobacije izvajat in menjavat luč. Servisa ob devetih zvečer ni nikjer odprtga (sploh je luštno k se ti to zgodi v soboto), čakat na kako asistenco, če jo imaš, je lahko tudi ena ura okrog in več, pa bom raje nehal, ker mislim, da si dojel point.

Bi se prej strinjam s @tommy-jem kot s tabo. Po cesti vidiš ogromno folka, ki se v največjem soncu vozi s prižganimi meglenkami (ali pa še dolgimi lučmi), kratka mu pa ena ne dela. A res misliš, da vsi od teh "ne vedo, da jim je ena žarnica pregorela"? ;) Enostavneje je pač prižgati dolge, kot pa zamenjat eno žarnico, bognedaj še da bi peljal na servis (poznam kar nekaj servisov, ki menjave ne zaračunajo, samo kolikor pač stane žarnica). Bo prej svet propadel :roll:

Čeprav ti dam za prav tole izjavo:
Ne zagovarjam ljudi, ker eni so res leni samo večina jih ni tako tehnično podkovana, da bi znala zamenjat kej takega za tren oka in bi jih lahko okarali kot lenuhe.

p.s: eni imamo lučko na armaturi, ki nas opozori na pregorele žarnice, Škoda je stroj ni kej =P

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr avg 17, 2011 3:09 am

@BBoss: V bistvu nisi pisal proti mojem postu, ampak mimo njega. Napisal sem namreč, da približno vem, pri katerih avtih je menjava zapletena in pri katerih ne. Razumem, da nekdo ne more zamenjat žarnice na Stilotu ali Meganu, ampak če je ni sposoben (vsaj za kratke) na Golfu 5, potem si po mojem mnenju zasluži direkten odvzem vozniške, ker je res zeeeloooo enostavno!

Poleg tega moderni avti opozarjajo na pregorele žarnice in je avtov s pregorelimi žarnicami PONOČI nenormalno dosti, toliko časa sigurno ne porabijo zaradi komplicirane menjave, ampak samo zaradi lenobe in pomanjkanja odgovornosti!

Zanimivo da si tu pa tam kak pacient najde čas za jamrat čez ceno menjave žarnic na servisu, prej pa ni imel 5min časa, da bi jih zamenjal sam...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Sr avg 17, 2011 3:35 am

~toMmy~ je napisal/-a:@BBoss: V bistvu nisi pisal proti mojem postu, ampak mimo njega. Napisal sem namreč, da približno vem, pri katerih avtih je menjava zapletena in pri katerih ne. Razumem, da nekdo ne more zamenjat žarnice na Stilotu ali Meganu, ampak če je ni sposoben (vsaj za kratke) na Golfu 5, potem si po mojem mnenju zasluži direkten odvzem vozniške, ker je res zeeeloooo enostavno!

Poleg tega moderni avti opozarjajo na pregorele žarnice in je avtov s pregorelimi žarnicami PONOČI nenormalno dosti, toliko časa sigurno ne porabijo zaradi komplicirane menjave, ampak samo zaradi lenobe in pomanjkanja odgovornosti!

Zanimivo da si tu pa tam kak pacient najde čas za jamrat čez ceno menjave žarnic na servisu, prej pa ni imel 5min časa, da bi jih zamenjal sam...

Ne boš verjel za kakšne bedarije ljudje vozijo avto na servis in kličejo asistenco...

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Sr avg 17, 2011 6:44 am

Kaka debata se je razvila iz tega :D Tudi sam vedno (vsaj v 99%) opozarjam na policiste, ampak opažam, da sem sam recimo zadnje čase bil opozorjen le enkrat - policijskih kontrol pa je bilo na cesti kar precej. In se tudi sprašujem čemu jaz nekoga opozarjam in ga skušam rešiti pred kaznijo, če pa mene nihče ne opozori. Takoj ob prvi kazni, ki jo bom dobil za recimo 5km preveč v naselju neham opozarjati na policiste - nasprotno - opozarjal bom takrat ko jih nebo.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr avg 17, 2011 6:50 am

LukL je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a: Razumem, da nekdo ne more zamenjat žarnice na Stilotu ali Meganu, ampak če je ni sposoben (vsaj za kratke) na Golfu 5, potem si po mojem mnenju zasluži direkten odvzem vozniške, ker je res zeeeloooo enostavno!

Ne boš verjel za kakšne bedarije ljudje vozijo avto na servis in kličejo asistenco...

Točno tako, ljudje ne znajo niti vitrexa doliti kaj šele žarnico zamenjati. Resnično opažam, da velika večina ljudi nima niti najmanšega pojma o tem kako vsaj približno kaj deluje na avtu in čemu je namenjeno ne pa, da bi še kaj sami menjavali in popravljali. Pa saj marsikdo še pravega goriva za svoj avto ne zna natočit! :roll:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr avg 17, 2011 10:51 am

cruiser1 je napisal/-a:
Točno tako, ljudje ne znajo niti vitrexa doliti kaj šele žarnico zamenjati. Resnično opažam, da velika večina ljudi nima niti najmanšega pojma o tem kako vsaj približno kaj deluje na avtu in čemu je namenjeno ne pa, da bi še kaj sami menjavali in popravljali. Pa saj marsikdo še pravega goriva za svoj avto ne zna natočit! :roll:

Krivdo za to bi pa jaz v največji meri pripisal avtošolam, ki takim stvarem ne posvečajo niti najmanjše pozornosti.
Če se mene vpraša, bi morale začetne ure pri opravljanju vozniškega izpita obsegati:
-hiter pregled motornega prostora (kaj je v posameznih posodicah, kako se kontrolira olje, mogoče tudi kako se zamenja žarnica :D )
-pravilne nastavitve višine žarometov, sedeža, volana, varnostnih pasov
-izlet na črpalko (kako se natanka gorivo, kontrola tlaka v pnevmatikah in kje na avtu piše koliko se polni gume, kaj je tekočina za pranje stekel, kje jo dolijemo)
-na koncu mogoče celo ne bi bilo slabo, da bi nekdo izkusil kako se zamenja rezervno kolo

Ko sem jaz delal izpit, mi je inštruktor samo na hitro pokazal gumbe v notranjosti avta in nato takoj "gremo na cesto". Edino enkrat sem šel natankat gorivo, ker se njemu ni dalo :D

To je moje razmišljanje. Ne rečem, da mora vsak znati opraviti servis na avtu, ampak take malenkosti bi morali bolj prakticirati. Pa še račun za servis bi bil manjši, ker ne bi gor pisalo "dolitje vitrexa, zamenjana žarnica, dolita hladilna tekočina ipd." ;) :mrgreen:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr avg 17, 2011 11:08 am

LukL je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:@BBoss: V bistvu nisi pisal proti mojem postu, ampak mimo njega. Napisal sem namreč, da približno vem, pri katerih avtih je menjava zapletena in pri katerih ne. Razumem, da nekdo ne more zamenjat žarnice na Stilotu ali Meganu, ampak če je ni sposoben (vsaj za kratke) na Golfu 5, potem si po mojem mnenju zasluži direkten odvzem vozniške, ker je res zeeeloooo enostavno!

Saj verjamem, ampak so tudi ekstremi v obratno smer. Nekaj ropota in se kadi iz avta... "Eh do doma bo že zdržal". Žarnica se pa menja takrat, ko še druga pregori in še to samo v slučaju, da na avtu ni meglenk, drugače se še pol leta z meglenkami vozi. :D
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr avg 17, 2011 11:51 am

peroRS je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:

Krivdo za to bi pa jaz v največji meri pripisal avtošolam, ki takim stvarem ne posvečajo niti najmanjše pozornosti.
Če se mene vpraša, bi morale začetne ure pri opravljanju vozniškega izpita obsegati:
-hiter pregled motornega prostora (kaj je v posameznih posodicah, kako se kontrolira olje, mogoče tudi kako se zamenja žarnica :D )
-pravilne nastavitve višine žarometov, sedeža, volana, varnostnih pasov
-izlet na črpalko (kako se natanka gorivo, kontrola tlaka v pnevmatikah in kje na avtu piše koliko se polni gume, kaj je tekočina za pranje stekel, kje jo dolijemo)
-na koncu mogoče celo ne bi bilo slabo, da bi nekdo izkusil kako se zamenja rezervno kolo

Ko sem jaz delal izpit, mi je inštruktor samo na hitro pokazal gumbe v notranjosti avta in nato takoj "gremo na cesto". Edino enkrat sem šel natankat gorivo, ker se njemu ni dalo :D

To je moje razmišljanje. Ne rečem, da mora vsak znati opraviti servis na avtu, ampak take malenkosti bi morali bolj prakticirati. Pa še račun za servis bi bil manjši, ker ne bi gor pisalo "dolitje vitrexa, zamenjana žarnica, dolita hladilna tekočina ipd." ;) :mrgreen:

Res je, da te v avto šoli praktično nič ne naučijo o delovanju avtomobila in kako hitro odpraviti manjše probleme, kot je menjava žarnic in podobno. Ampak mislim, da to tudi nebi imelo posebnega smisla saj so avtomobili med seboj različni in s tem tudi postopek menjave žarnice.
Največja krivda je tu na strani proizvajalcev avtomobilov, saj zadnja leta prav namerno vse bolj in bolj zakomplicirajo in otežijo vse skupaj, da je cela znanost žarnico zamenjati in to samo zato, da lahko njihovi pooblaščeni servisi še dodatno služijo. Na drugi strani pa so tudi ljudje, ki se jim dobesedno fučka kakšne in kje ima avto določene dele in kako se kaj zamenja. Pa jih ne obsojam, so pač taki, da enostavno nočejo imeti nič opravka z avtomobilom razen tega, da jih pripelje na željen cilj. Ljudje si kupijo popolnoma novi avto ravno zato, ker ga ne zanima kako se kaj popravi, za svoj denar hoče brezhiben avto, ki bo dolgo delal brez okvar za morebitne napake pa mora poskrbeti servis. V praksi je pa potem žal mnogokrat precej drugače.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Sr avg 17, 2011 1:49 pm

LOOL

Podnevi nimam prizganih luci, ker sparam z akumulatorjem in zarnicami. HAHAHA
niste resni,... :lol: :lol: :lol:
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten