Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Že kaj gledate v prihodnost ko bo bencin 2eur/liter ?

Napisal/-a cruiser1 Če mar 08, 2012 10:26 pm

C4V4L13R je napisal/-a:To tvoje poudarjanje, kako je nesmotrno gledat na porabo se mi že kozla na tem forumu. Zdaj, ali živiš pri svoji mamici, ki te vsak večer pokrije z dekco al pa prekleto dobro zaslužiš, da živiš tako lahkomiselno. Lahko bi se že sprijaznil, da si TI tisti, ki si na tem forumu s takim mišljenjem v manjšini in TI izstopaš, ni zato cel svet neumen, ker TI tako misliš. Očitno si sam outsider in TI drugače razmišljaš. (BTW, brez zamere, tudi jaz ne vozim ekonomičnega mlinčka, zato ker rad tudi uživam v vožnji in se nerad prepiram o porabi, ampak res ne rabiš v čisto vsakem je*enem postu poudarjat kako si ti oh in sploh, ker je vsem jasno in nehej že enkrat turit to svoje redneckovsko prepričanje vsakemu, ki ti pride na pot. PRAV JA, JASNO NAM JE, OK?!)

Ne ni ti jasno! Zaradi porabe se ne sekiram zato, ker si drugje naredim manj stroškov zato me cene goriva in poraba ne prizadane hudo. Samo v tem je fora, da človek pač ne more imeti vsega pa je vseeno lahko zadovoljen. To si pa že skoraj sam ugotovil:

C4V4L13R je napisal/-a:
Kar se tiče tehnologije, ni je imel noben, ne da je sosed mel pa jaz nisem mel...če mobitelov ni blo, jih pač ni blo. Danes je situacija drugačna, na razpolago imaš vse, kupiš pa že bolj težko (vsaj kvalitetno). In no ja...v tej smeri se strinjam s predhodniki, pač je bilo manj faktorjev, ki so kratili dohodek, ni blo treba plačevat interneta, mobitela in še kakšne pi*darije, zaradi česar je marsikaj ostalo. Bi pa bila zanimiva primerjava povprečne plače, litra bencina, potrošniške košarice, cene gradbenega materiala itn...

Točno tako! Včasih marsičesa ni bilo danes je pa ogromno stvari,ki nam vlečejo denar ampak dokler ne pretiravaš in si privoščiš toliko, kot tvoj osebni standard prenese je lahko vse čisto v redu, ko pa si želiš imeti čisto vse kar ima sosed in še več pa nastane problem in takrat je tudi 6l/100km porabe in 1.4eur za liter bencina problem pri avtomobilu za 15,000eur katerega sploh še odplačal nisi.

Aja! Pa ne živim pri mamici, ne zaslužim prekleto dobro ampak dokaj povprečno in sem zadovoljen s plačo, ja sem v manjšini in sem outsider in hvala za kompliment....

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Če mar 08, 2012 10:35 pm

To se pa popolnoma strinjam, velik problem velike večine ljudi je danes, da niso zadovoljni z ničemer. Pravzaprav sam po sebi in po ljudeh okoli sebe vidim, da če imaš manj in si si tisto pošteno prislužil, znaš to cenit in je nekaj vredno, kljub temu da imaš želje po več. So pa ljudje, ki ne bodo nikoli z ničemer zadovoljni.

In kar sem želel poudarit pa sem se morda narobe lotil, ljudje so bili včasih z manj bolj zadovoljni in so zato bolje živeli. Za moje pojme so dom, kruh pa nekaj časa že tudi bencin, osnovne potrebe, do katerih pa danes ni lahko priti, četudi si povsem skromen... - včasih pa si je vsak priden delavec to prislužil vsaj 2x (zase pa še za svoje otroke)

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Ne mar 11, 2012 4:21 pm

-kakor koli obrnem,sem v bivši jugi stalno poslušal o zategovanju pasov,to je v mojem primeru trajalo cca 20 let,potem je prišla samostojna Slovenija in je zaradi novega zagona spet bilo potrebno zategovat pasove,da bomo enega dne res mala Švica
-potem je prišla Evropa in zategovanje pasov se nadaljuje,baje bo izhod iz recesije trajal cca 10-20 let :evil:
-pizda,takrat bom že v penziji (če jih sploh bo),torej celo življenje poslušam eno in isto,zategovanje pasov,da bo jutri bolje,my ass :evil: :twisted: :roll:
-znajdi se,prilagodi se,ali iztopi iz sistema,če lahko
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Ne mar 11, 2012 6:02 pm

xxl je napisal/-a:-kakor koli obrnem,sem v bivši jugi stalno poslušal o zategovanju pasov,to je v mojem primeru trajalo cca 20 let,potem je prišla samostojna Slovenija in je zaradi novega zagona spet bilo potrebno zategovat pasove,da bomo enega dne res mala Švica
-potem je prišla Evropa in zategovanje pasov se nadaljuje,baje bo izhod iz recesije trajal cca 10-20 let :evil:
-pizda,takrat bom že v penziji (če jih sploh bo),torej celo življenje poslušam eno in isto,zategovanje pasov,da bo jutri bolje,my ass :evil: :twisted: :roll:
-znajdi se,prilagodi se,ali iztopi iz sistema,če lahko

Tole si pa kar dobro napisal.

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 Ne mar 11, 2012 8:38 pm

Pri nas sta tastaredva že šaltala na avtobus za v službo tako da avto počiva.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Ne mar 11, 2012 8:57 pm

Razmisljam, kupil bom dizla in tankal kurilca. Je sploh kaka moznost da bo gorivo slo tud kaj dol al se samo navzgor?

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Ne mar 11, 2012 9:20 pm

crxdelsol je napisal/-a:Razmisljam, kupil bom dizla in tankal kurilca. Je sploh kaka moznost da bo gorivo slo tud kaj dol al se samo navzgor?

seveda....saj je tak trend!!

pol pa svizec zavije čokolado :bonk

PS: preseli se v državo, ki je bogata z nafto in boš za nafto plačeval manj, kot za vodo..........mimo grede, tam pa voda ni ravno poceni.... :lol:

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne mar 11, 2012 9:30 pm

Jaz sem sicer zelo skromen človek in varčujem na vsaki kavi, edino področje kjer nisem varčeval je bil bencin, ampak, ko sem si mal prepračunal, da me stane 4€ vožnja do moje najljubše kavarne, kjer dam za kavo 1,40€ me je minila želja po kavi in vožnji... Pred kakšnim mesecem, sem si še privoščil kakšno "nepotrebno" vožnjo, zdaj pa nič več, avto stoji v garaži, jaz pa doma.
Ne vem kaj bom naredil, ko bo cena 2€/l. Najbolj pametno bi bilo prodati avto in kupiti kakšen električni skuter. :sadd

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne mar 11, 2012 9:32 pm

Kaj pa plin? Nič ne sledim te alternative, a se cene dvigaj vzporedno z bencinom?

Mare77
Novinec

Kraj: Južno od LJ

Napisal/-a Mare77 Ne mar 11, 2012 9:54 pm

Ja, cene se gibljejo vzporedno z bencinom. Par dni nazaj se je podražil za 4c/l.

Luky
Nov uporabnik

Napisal/-a Luky Ne mar 11, 2012 10:17 pm

Mogoče bi lahko razmislili o kakšnem shodu pred parlamentom ? Pa ne mislim tako kot so to lani storili študentje ampak malo bolj agresivno ? Kakega poslanca ali dva poslati iz parlamenta skozi okno ?
Saj meni je vseeno če je kila kruha 100 € in liter bencia 1000 € ( pretiravam !!) samo naj mi omogočijo normalno plačo s katero bom lahko vse to plačal in naj ne pričakujejo da bom njihov suženj na katerem bodo krili svoje nepotrebne in mnogokrat previsoke stroške in v opravičilo le teh se pa izgovorili na krizo. Krize ni! Če ima vlada denar ki ga lahko meče skozi okno potem ga naj deli z ljudstvom ker poslanci-vlada so v službi ljudstva in ne obratno. Na žalost pa mi prepogosto to pozabimo in zato jim uspejo takšne in drugačne kraje.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Ne mar 11, 2012 10:43 pm

crxdelsol je napisal/-a:Razmisljam, kupil bom dizla in tankal kurilca. Je sploh kaka moznost da bo gorivo slo tud kaj dol al se samo navzgor?

-pohiti,ker je trend,da bo kurilc dohitel ceno dizla,zato jaz grem s kurilca na pelete ;)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po mar 12, 2012 12:07 am

xxl je napisal/-a:

-pohiti,ker je trend,da bo kurilc dohitel ceno dizla,zato jaz grem s kurilca na pelete ;)

To pa ni možno - na dieslu je precej več trošarin kot na kurilcu in vedno bo tako.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po mar 12, 2012 12:10 am

@BBoss Vedno? Jaz ne bi bil tako prepričan...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po mar 12, 2012 12:12 am

Ceed je napisal/-a:@BBoss Vedno? Jaz ne bi bil tako prepričan...

Maš prav - pri tehle bizgecih zdele na vladi, ki bi radi bogatim vse v rit stisnili, varčevali bi pa na revežih je tudi to možno - se strinjam.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po mar 12, 2012 5:21 am

BBoss je napisal/-a:Maš prav - pri tehle bizgecih zdele na vladi...........

kaj se je teb stanje poslabšalo :?: :shock: sem te mel za normalnega, sedaj pa taka izjava........ :roll: (pa ne zagovarjam sedajšnjih, še manj da bi bil kakšen simpatizer, me politika ne zanima, ammmmpak hudičevo dobro znam seštet "dva in dva" pa tudi s svojim očmi gledat zadeve, ter predvsem s svojo glavo razmišljat)

A ne vidiš, kam nas je triletna vladavina Pahorja( niti ni nevem kako kriv) in predvsem nesposbnost tistega tepesla od ala finančnega ministra pripeljala :?: :?: :?: Poglej malo rejtinge_dalen najslabpi smo z največjim padcem kredibilnosti v komplet uniji..............

In ne in ne: eni še kr nabijate.... :roll:

Luky
Nov uporabnik

Napisal/-a Luky Po mar 12, 2012 6:06 am

BBoss se strinjam s tabo

Sašo5 res je 3 leta je bil Pahor kdo je bil pa pred njim? Kdo je po Pahorju v vladi ??? Izgubil je že na dveh volitvah pa se še kr drži na oblasti. In ne govorit kolk dobrga je naredil, oblublja nekaj dela pa nasprotno. In ne se delat nevedne ker Zidarji, Tovšaki, Šroti in njim podobni niso zrasli začasa Pahorjeve vlade ampak med vladavino presvetlega anglečka JJ.

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Po mar 12, 2012 2:31 pm

zavedati se moramo, da ni v interesu države, da bi bil bencin cenejši, in da bi se mi manj vozili, da bi kupovali električna vozila, se vozili s kolesom.... Pač država na vzen proba dajati tako podobo, vendar temu žal ni tako., kje drugje država tako hitro zasluži 50% od plačanega zneska

Za državo bi bila majka, če bi bil bencin 5evrov liter(čim višja trošarina), in da bi se 5x toliko vozili.

Drugače pa se vozim s skuterjem in avtobusom pa z avtom.. kombiniram prevoze, glede na razmere in letne čase
Slika

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po mar 12, 2012 3:04 pm

BBoss je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:

To pa ni možno - na dieslu je precej več trošarin kot na kurilcu in vedno bo tako.

-to sem slišal nekje na radiju,to je priporočilo iz EU,da bi ljudje prenehali onesneževat okolja :roll:

-drugače,zdaj ko bo topleje,lahko grem na mopek,gre najhitreje od vseh kar lahko vozim doma,pije pa najmanj,od 4,5,če bom vozil po predpisih (če),pa do 6,če se gonim :D -SV 650S ;)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po mar 12, 2012 4:04 pm

luky je napisal/-a:
In ne se delat nevedne ker Zidarji, Tovšaki, Šroti in njim podobni niso zrasli začasa Pahorjeve vlade ampak med vladavino presvetlega anglečka JJ.

še en, ki ne vidi dlje kot prst pred nosom...... Zgoraj imenovani (in še nekatera aktualna (Kordež) vključno z imeni "iz sence") so si te svari napeljevale še iz časa prejšnjega stoletja, kompletna garnitura LOPOVOV pa pripada levem klanu oz. LDS-u................

PS še ena stvar v razmislek: zakaj se je "razkokodakal" Pezdir?! - saj če bi bili ti "desni" tako "podkupljivi bi ne bilo treba sedaj nobenega posrednika, da bi prišli do "njih" :arrow: se pravi logično v prejšnjem triletnem mandatu takih lobistov niso potrebovali, ker so bili "vsi svoji" sami svoji.....(še pomnite Isailoviča :roll: svetovalec Križaniča, pa lepo vas prosim :idea: )

IN ŠE NEKAJ: za časa prejšnje Janševe vlade(oz- praktično od leta 1995 naprej) je bila določena NAJVIŠJA vrednost trošarine (na Nafto) 390 eur/1000 liit :arrow: prva stvar, ki jo je vlada(Križanič) naredil, je bila ta da so to uredbo spremenili (odmaknili) kar se je pozneje lepo pokazalo pri temu, da je nafta na svet, tržišču padala in padala, pri nas smo pa bili veseli, če je cena le ostala na isti ravni in enem odbobju je bilo trošarine na 1000 litrih 560 eur - sedaj je 497....

in ko nekdo tako klati, kot ti, kr ošpice dobim.....
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov