Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
jky
Novinec

Napisal/-a jky To jan 06, 2004 3:39 pm

Ti groza. Sem prevozu ogromno kilometrov po makadamu pa dikav po ovinkastih cesta, naredu kup kilometrov po parkiriščih, pa mi ni blo žal. Sam sem si zaslužil za avto (clio 16V letnik 93), z mojim denarjem sem ga pedenal (servisi, nezgode na srečo manjše, ...). Po moje mislim da se morajo gume menjat vsaj na dve sezoni, ker postanejo po 2. letih preslabe za avto ki ma dosti konjev. Trenutno sem bolj na slabem avto (corsa 1.2 16V) in mi je vcasih zal da sem Cliota prodal,

Kar se pa tiče ročne pa mi ni blo nikoli zal da sem se jo naučil uporabljat, ko ti kar tako odnese rit je to dobro met v refleso kam obrniti volan.
NO GO!

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To jan 06, 2004 4:38 pm

Nu-NRG je napisal/-a:Jaz sem svojega sam kupil. Sam krijem stroske avta, svoje stroske in se nekaj dajem mami za stanovanje. No ja pa ce pomislim, registracija + zavarovanje brez kaska. 0% bonitete avto zavarovan pod pogojem, da ga vozi oseba z manj kot 3 letnimi izkusnjami .. 167.000 SIT. No ja .. to je blo novembra. Pa ma avto samo 90KM. Pa treba bo nove gume kupit poleti ce bom zelel imeti litke gor, katere imam v omari. Pa verjetno bo treba nove zimske kupit nasledno sezono, ker sem jih prevec znucal. Pa mislm, da bom cist brez dnarja do konc leta. Vsi, ki jim to financirajo in sofinancirajo ockati pa mamice, potem lahko drkajo avte po izbiri, ce pa temu nebi bilo tako, bi drkal katrce pa petke ce na kar falus. In to je verjetno hotu rect darkdog23. Na trenutke pomislim da bi svojega prodal ker je le velik strosek. No ja .. ucasih smo velik hodil na burek pa plesko, pa zure, danes pa je avto vse to odzru. Res pa je tukaj ena lepa stran - IZLETI!

Evo Nu-NRG jaz se lahko samo podpisem pod tole. Mogoce mi je tudi zato skoda avtomobila. Samo, ce se dargdog-u to zdi bedarija ni potem treba tega vsiljevati drugim. Ko sam vidim koga kaj dela. Se zamislim pa recem mater kako bi rad tole naredil ampak jebat ga ker ti je skoda avtomobila, si ne upas. Zato se pa pozimi spremenimo v otroka se dobimo s kolegi ene 3-4 avtomobili potem je pa veselje. Tistih 5 jurjev za benz bomo pa ze spraskal. Oz. za tiste ko nam je skoda pocet tega, pa imam recept. Kolega pozna enega mehanikarja, ki mu je podaril eno staro katrco. Bogo vseskupaj in da je za na odpad. UUUUIIIIIII. :P 4 kolegi v katro potem si pa das duska. Se rocno smo malo postimal da je vsaj prijela. UFFF....cloveku prav odleze :D
Je pa res, da izlet vse odtehta :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair To jan 06, 2004 4:41 pm

jky je napisal/-a: Kar se pa tiče ročne pa mi ni blo nikoli zal da sem se jo naučil uporabljat, ko ti kar
tako odnese rit je to dobro met v refleso kam obrniti volan.

Slika
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG To jan 06, 2004 4:45 pm

mini_db je napisal/-a:ZA vse sem sam, vse kar si kupm na avtu pa za registracijo+zavarovanje dam sam pa jst mam 120% registracijo ker sem se lani v enga polota zaletu pa sm mu prasko naredu pa je hotu kuponček. Pa sm ga dal, pa vse gume, bencin pa vse pišukarije z mojga dnarja kupm mat mi ne da nč, razen za kazen mi je zdj posodla za policaje, drgač sem pa sam, VTIja pa hočem zato da ga lepo zrihtam pa da bo vsaj kam šlo, kredit bo treba vzet in to je to, sam to šele čez pol leta in upam da mi bo ratal!!

Če bi mi fotr dal dnar za avto pa za vse bi mel zdj ECLIPSA ne pa HYUNDAIJA

Vse lepo in prav .. jaz imam z svojim serijsko 10 do 100. Pa po ravnem vedno povsod garantirano 180km/h .. ce pa je lep vreme pa takoj 190 :) po klancu dol pa itaq cez 200 .. pa ne rabim zato VTIja :) Je dost 1.6 16V 90KM :) 160 je pa itaq vec kot prevec!

PS: Da widim komu rata stlacit 17 se zapakiranih racunalniskih ohijsij v civica al pa kej :) hehehehe to je edn izmed razlogov :)
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

mini_db
Novinec

Kraj: Mengeš

Napisal/-a mini_db To jan 06, 2004 4:46 pm

Sj ni panike č si brez dnarja do konca leta al pa če komaj z mesca v mesec prideš, važn je da maš ti avto pred hišo/blokom in da te to veseli, pa čeprav ni dnarja, se pa z večjim veseljem odpelješ in veš da si si sam prislužil ta avto.
HONDA- MOČ NAŠIH SANJ!

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair To jan 06, 2004 4:48 pm

Nu-NRG je napisal/-a:PS: Da widim komu rata stlacit 17 se zapakiranih racunalniskih ohijsij v civica al pa kej :) hehehehe to je edn izmed razlogov :)

Si omenil da je bil v izboru tudi Octavija. V tem primeru bi ti zelo prav prisla, ker tisti prtljaznik je pa :shock: .
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG To jan 06, 2004 4:49 pm

Sicer jaz imam redno sluzbo .. pa dnar tudi dobivam .. pa mi ni lih tolk crno .. se komot si kej privoscim .. ampak so nekateri v takem opisanem stanju .. ;)
Oke oke .. konc sluzbe in grem lepo do punce na kosilo :) se tipkamo :P

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Clio el futura:)

Napisal/-a darkdog24 To jan 06, 2004 9:29 pm

Js najbolj respektiram tiste ljudi ko so si sami zaslužili za auto!To zelo cenim in jim svaka čast.Najbolj pa me jezi da se tule gor na forumu pojavljajo nekateri tipi ko so jim avtomobile kupili tete strici mamice očki babice dedki in kaj ti še jaz vem pol se pa še neki vn mečejo kake avte majo pa itd......
Sej vem da sm zašel z teme sam to meje razpizdlo pol sm pa napisu prejšnji post tak kot je bil.
Vsak z svojim autom bo počel kaj hoče,neglede če je njegov auto al pa ne, in men je to jasno.Spremenit nemorm ničesar in tudi neposkušam tega.
Js sam pravim da je meni žal se naročno obračat na suhem asfaltu ker sm zelo trpel celo leto da sm si kupu auto,in tega enostavno nemorem delat.

Drugače pa respect vsem pridnim in delovnim ljudem na forumu!
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To jan 06, 2004 11:21 pm

Kok mam js ročno rd... Sam je pa treba pazt - kje, kdaj, na kakšni podlagi, pa da kšnga ne ogrožaš!
Slika

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH To jan 06, 2004 11:26 pm

jst niti ne pomislim da bi se obracal na rocno, skoda avta, gum,.....

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To jan 06, 2004 11:30 pm

Lej, zej tim pa tkole povedov: Škoda avta pa gum... A približno veš kolk se to uničuje?
Js ti povem, da mam zimske GY UG6Racing, ki so mehke gume, mam jih 3. sezono, pa so še dobre cca 4-5mm. Obračam z ročno, skoz ga pikam, da škriplje... Fora je v tem, da to delaš na popolnoma ravni podlagi, poj je pa to približno isto, kot če bi šu čez oster ovink, nč narobe... Če hočeš ti kdaj nakažem. Loh ti pa povem kaj je škodljivo. A veš un ko koplješ na mokri cesti? Smrt za amortizerje...
Slika

G-4S

Napisal/-a G-4S Sr jan 07, 2004 9:59 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Sr jan 07, 2004 10:06 am

G-4S je napisal/-a:
Nu-NRG je napisal/-a:PS: Da widim komu rata stlacit 17 se zapakiranih racunalniskih ohijsij v civica al pa kej :) hehehehe to je edn izmed razlogov :)

Ej stari ni problema. Zice podreš, sovoznika pa doma pustiš :lol: :lol: :P

Shure, jaz sem to naredil, pa me pa mam nekoliko vec prtlaznega placa kot civic ;) hehehe

Uporabniški avatar
matevz
Novinec

Kraj: Kropa

Re: Polaganje ovinkov

Napisal/-a matevz Sr jan 07, 2004 10:06 am

ejga še boljš je pa 180 ovinke brez ročne, pa da skoz cel ovink drsiš,sam kle pa rabš 4x4 avto pa mal več konjev, poj pa gre.sam terenci ne pridejo v upoštev, boljš je kakšna impreza.drgač majo pa nekateri prav,uč se na parkingu pa si nariš ovink če ga že morš vidt

Mercury je napisal/-a:Pozdravljeni,
Mene zanima, kako se zdeluje 90° ovinke s ročno zavoro. Mi lahko kdo prosim opiše celoten postopek, torej kdaj se menja prestave, kako se dela s sklopko, kdaj se zategne in kdaj spusti ročno, kako je s plinom...

Lep pozdrav iz vetrovne Ajdovščine,

Uporabniški avatar
jky
Novinec

Napisal/-a jky Sr jan 07, 2004 10:07 am

G-4S je napisal/-a:Ročna na suhem asfaltu? Ne hvala, predvsem z Bridgestonkami Potenza :P

Se strinjam, sicer počasi probavam prenašati težo in postavit avto v drsenje brez ročne, ampak na gumah, ki niso 28.000SIT na kos ampak tam okoli 11k -12k SIT (ala toyo S1). Sicer s Cliotom je to šlo prav izi (še posebej na dežju), kar se tiče pa Honde se pa ne premaknjejo brez ročne.
NO GO!

G-4S

Napisal/-a G-4S Sr jan 07, 2004 10:13 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

mini_db
Novinec

Kraj: Mengeš

Napisal/-a mini_db Sr jan 07, 2004 10:29 am

Če so micro-atx ohišja za micro plate, pol ni panike, če maš pa ATX ohišja pol je pa res bol težko to not spravt v hondo!! Sej jih pa manj pelješ pa si tok hitrej tam da greš lahk še enkrat nazaj ponje in jih spet prpelješ.
HONDA- MOČ NAŠIH SANJ!

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Sr jan 07, 2004 3:56 pm

mini_db je napisal/-a:Sej jih pa manj pelješ pa si tok hitrej tam da greš lahk še enkrat nazaj ponje

VTI Slika
SlikaSlika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jan 07, 2004 4:12 pm

Jst sm si vse avte kar sem jih imel kupil s svojim denarjem, ki sem ga sam zaslužil. Delam pa z avtom ko svinja z mehom, ne čistim ga ne perem ga - imam ga za vozit - in avto mene lepo vozi - ko mi ni več všeč, ga zamenjam za drugega. Čist lepo enostavno. Če se z ročno obračam, če kurim sklopko ali gume je to čist moj problem - če mi paše mi pač paše in se ne bom oziral tok na stroške.
Z ročno se pejte obračat na velka parkirišča, pa si tm zamislite kak ovinek in zategujte ročno - na navadni cesti je to nevarno - razen, če si v taki situaciji.
Sicer imam jst u glavnem take avtomobile, da nimam kej dost z ročno delat, so pa druge stvari tok bol zanimive.

LP
Nebivedu
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov