Debate, ki niso vezane na ostala področja...

sunbeam
Nov uporabnik

Re: Pregrinjalo proti toči

Napisal/-a sunbeam Pe maj 04, 2012 12:04 pm

Tem pregrinajlom ne zaupam ker ne zaščitijo stranic avta. Imam nekaj, lahko da je od Propipa. Ščiti pač streho, havbo in prtljažnik. Ostalo pa ne in ko pade konkretna toča ti mimogrede stolče po strani, useka po ogledalu itd. Najboljša zaščita je dobro zavarovanje in avto, za katerega niste zapravili vsega denarja. Pač, prevozno sredstvo je, pripomoček.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe maj 04, 2012 12:15 pm

Samo eno in samo drugo je premalo za mirno spanje.

Najbolje je imeti oboje tako ponjavo kot kasko za elementarne nesreče. Ponjava bo omogočila, da bodo poškodbe manjše ali pa jih celo ne bo, kasko bo pa kril vse ostalo in zaradi manjših poškodb se bo dalo reševati samo z ravnanjem vdolbinic na plehu in ne bo potrebe po celotnemu farbanju avtomobila, kar takoj, ne glede na kvaliteto opravljenega dela pomeni manjšo vrednost avtomobila pri prodaji.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe maj 04, 2012 3:11 pm

Da si malo sposodim temo me zanima, če kdo ve kje bi lahko dobil tisto zeleno stvar, ki je kot nekakšna streha, ki jo imajo ljudje za zaščito vrta oz. prodajalci vozil za zaščito avtov. Kot nekakšna zaščita pred točo. Doma imam veliko jeklene zajle pa bi se malo poigral, da bi si naredil streho za avto.

Upam, a mi bo kdo znal pomagat.

Hvala

lp

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Pe maj 04, 2012 3:28 pm

@king1 to misliš tisto zeleno gosto mrežo?

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo Pe maj 04, 2012 3:46 pm

Vsaka trgovina s kmetijsko/vrtnarsko opremo jo ima sigurno. Ti samo omeni, da rabiš za primer toče, bodo sigurno vedeli :)

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Pe maj 04, 2012 3:48 pm

King1 je napisal/-a:Da si malo sposodim temo me zanima, če kdo ve kje bi lahko dobil tisto zeleno stvar, ki je kot nekakšna streha, ki jo imajo ljudje za zaščito vrta oz. prodajalci vozil za zaščito avtov. Kot nekakšna zaščita pred točo. Doma imam veliko jeklene zajle pa bi se malo poigral, da bi si naredil streho za avto.

Hvala

lp

Merkur

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe maj 04, 2012 4:10 pm

to je "mreža pred pogledi" :) hecno ime. imajo ponekod gosto tkane, tako da bi po mojem bila primerna tudi za primer toče. sem jo videl v mercatoju (tam kjer je odelek vrtnarije), merkur, jager, kmetijske trgovine...skoraj vse trgovine, ki imajo prodajajo stvari v zvezi z vrtarjenem.

pa ko boš postavljal, jo postavi pod kotom, da odbije točo stran. ker nekateri so delali v ravnini in se jim je mreža strgala, ker se je nabrala toča.
Lep pozdrav :)

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo Pe maj 04, 2012 4:59 pm

Mreža pred pogledi :D To konkretno je mreža za senčenje, ni tako močna kot tista za točo. Obratno mreža proti toči ne daje nikakršne zaščite pred soncem (da bi jo uporabil za senčenje...)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Pe maj 04, 2012 7:20 pm

Hvala vsem. ;) Grem naslednji teden v akcijo. Res hvala.

lp

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe maj 04, 2012 9:59 pm

King1 je napisal/-a:Hvala vsem. ;) Grem naslednji teden v akcijo. Res hvala.

lp

imamo mi isto narejeno za avte spodaj parkirat. do zdej je delovalo.
spomni me in ti jutri povem ;)
turbo inside

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Pe maj 04, 2012 10:16 pm

King1 je napisal/-a:Da si malo sposodim temo me zanima, če kdo ve kje bi lahko dobil tisto zeleno stvar, ki je kot nekakšna streha, ki jo imajo ljudje za zaščito vrta oz. prodajalci vozil za zaščito avtov. Kot nekakšna zaščita pred točo. Doma imam veliko jeklene zajle pa bi se malo poigral, da bi si naredil streho za avto.

Hvala

lp

V Živexu dobiš mrežo proti toči. Mreža je dovolj močna, da če zavežeš vrv za rob mreže, jo nategneš in privežeš se ne bo čisto nič utrgala ali raztrgala. Mi imamo čez vrt 8x8m, po sredini napeljano žico, čez to žico (ki je najvišja točka - sleme ) je mreža, ki je pripeta na koncih (najnižja točka mreže), kar z navadno vrvjo na vsakih 30cm. Mreža je napeta ko trampolin in je lansko leto zdržala vse vremenske neprilike. Letos je še nismo postavli tako da nimam slik.

Za avto sem uporabil isto mrežo. En del mreže privezan za drevo, drugi del pa na 2 stebra. Razpon je 3m.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So maj 05, 2012 6:48 am

sunbeam je napisal/-a:Tem pregrinajlom ne zaupam ker ne zaščitijo stranic avta. Imam nekaj, lahko da je od Propipa. Ščiti pač streho, havbo in prtljažnik. Ostalo pa ne in ko pade konkretna toča ti mimogrede stolče po strani, useka po ogledalu itd. Najboljša zaščita je dobro zavarovanje in avto, za katerega niste zapravili vsega denarja. Pač, prevozno sredstvo je, pripomoček.

Se da tudi po narovilu dobiti, tako da so zajete tudi stranice avtomobila, lahko se izbira tudi debelina zascite. Je pa res da potem zasede precej vec prostora in tezje se zlozi.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So maj 05, 2012 7:00 am

_furby_ je napisal/-a:
imamo mi isto narejeno za avte spodaj parkirat. do zdej je delovalo.
spomni me in ti jutri povem ;)

Dej furby, če se ti da malo poslikaj pa magari z telefonom, da vidim kako izgleda. ;)

lp

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® So maj 05, 2012 7:33 pm

TA mreža je full fajna meni je že zaščitla avto pred točo veliko kot jajce kupil sem jo pa v Živexu je še nekak najceneje in kupil sem dvojno prepleteno je najmočnejša
1 3 5
2 4 6 R
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov