maniaxxx je napisal/-a:Sam sem naprimer računal, da bi z liter manjšo porabo plačal polovico leasing obroka, če tukaj prištejem še druge stroške, ki jih imam s starejšim avtom in nevarnost morebitne dražje okvare se nakup novega avta ne zdi več tako slaba ideja a ne?
lancia hf je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:Sam sem naprimer računal, da bi z liter manjšo porabo plačal polovico leasing obroka, če tukaj prištejem še druge stroške, ki jih imam s starejšim avtom in nevarnost morebitne dražje okvare se nakup novega avta ne zdi več tako slaba ideja a ne?
Pa pojdimo po vrsti.![]()
Avtomobil za 15.000€ ali za 2.000€ prihranek 13.000€
Motorja podobna zavarovanje pri obeh cca 500€ s tem, da pri drugem ni kaska in je prihranek cca 1.000€ letno
Glavni servis pri novem avtomobilu zaradi garancije na pooblaščencu cca 800+€ pri starem 300+-€ prihranek je 500+-€
Izguba na vrednosti v petih letih pri novem vozilu par 1.000€ pri starem če ga šenkaš je 2.000€
Izrednik stroškov pri starem avtomobilu pa ne najdeš za tako ceno vsaj, če ne tišiš z glavo skozi zid.
maniaxxx je napisal/-a: ker ča imam avto, v katerem uživam se bom z njim vozil, ne pa ga doma glancal in samo za vikende zapeljal kak krog.
lancia hf je napisal/-a:Mislim, da je negdo že napisal, da je najbolje kupiti "becikl" saj ta gre na brezplačne kalorije in ne na drag bencin.
lancia hf je napisal/-a:Pa saj hraniš sebe in ne kalorije, to je samo stranski učinek.![]()
Lancia je pa bolj hobi kamor redno veselo odtekajo odvečni €
lancia hf je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a: ker ča imam avto, v katerem uživam se bom z njim vozil, ne pa ga doma glancal in samo za vikende zapeljal kak krog.
Zakaj pa nejaz že delam tako z Lancio saj popije 60L v 350-400km kar si pa tudi jaz ne morem privoščiti. Samo ne bom zastopil kako nekateri kupujejo avtomobile za 15000€ a potem jambrajo o porabi.
Mislim, da je negdo že napisal, da je najbolje kupiti "becikl" saj ta gre na brezplačne kalorije in ne na drag bencin.
peroRS je napisal/-a:Glede hobijev in odtekanja odvečnega denarja...nekateri dajo za potovanja po svetu, drugi za 25 let stare (napol zaribane Fia..)....khm Lancijospet tretji pa pač dajo razliko od 2000-3000€ (kolikor daš za rabljenega) do 15.000€ in kupijo nov avto.
Je pa tako, če vzamem svoj primer. Ne pijem in ne kadim. Če vzamem 2 pivi in škatlo cigaret na dan je to ca. 5€ x 365dni = 1825€/leto x 8 let = 14.600€ in imam plačan kredit ter se vozim v novem avtu.
Samo iz tega. Pa še vedno nisem prikrajšan za nič v življenju.
lancia hf je napisal/-a:Ampak meni matilda reče, da če bom toliko pil in kadi me bo pobralo in lahko neham čez noč kaditi in piti kar pa za kredo ali lizing nemoreš kar končati in nehati plačevati čez noč in dobrodošel pri matildi
"matilda" upam, da vete kaj je![]()
peroRS je napisal/-a:lancia hf je napisal/-a:Ampak meni matilda reče, da če bom toliko pil in kadi me bo pobralo in lahko neham čez noč kaditi in piti kar pa za kredo ali lizing nemoreš kar končati in nehati plačevati čez noč in dobrodošel pri matildi
"matilda" upam, da vete kaj je![]()
Potem pa nehaj, če je tako enostavno. Boš imel za bencin za Delto, mogoče si boš lahko celo Integralko privoščil.
Lej! Pač nisi vozil 400konjskega amerikanca. Zagotvo gre pri novem camarotu poraba tudi višje ampak očitno je povprečje 14l dokaj realno. Mene to sploh ne preseneča, ker se mi nekoliko sanja kakšne so kaj porabe ameriških avtomobilov.
106 je napisal/-a:Lej! Pač nisi vozil 400konjskega amerikanca. Zagotvo gre pri novem camarotu poraba tudi višje ampak očitno je povprečje 14l dokaj realno. Mene to sploh ne preseneča, ker se mi nekoliko sanja kakšne so kaj porabe ameriških avtomobilov.
Res ga nisem vozil samo ne vrjamem da 6.2 V8 pije 14l v povprečju kot praviš .... ne rečem na relacijo mogoče še kak liter al pa 2 manj ........ vse ostalo pa je ne glede na to kolkor se ti spoznaš na amerikance 18+++ .....
xxl je napisal/-a:-zanimivo branje,tisti ki kupujete rabljene in tisti ki kupujemo nove,vsak po svoje ima prav,ampak dejstvo je,da,če se ne bi kupovali novi,enega dne bi zmanjkalo rabljenih (ali bi vozni park izgledal kot na Kubi)![]()
Je res, ampak potem bi folk začel kupovati bolj nove, ker bi bila premajhna razlika staro-novo. Ravnovesje se hitro vzpostavi.xxl je napisal/-a:-če še pogledamo tržno,ko bi začelo zmanjkovati rabljenih vozil,bi jim cena poskočila
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov