Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Globe glede na dohodek

Napisal/-a cruiser1 Pe jun 22, 2012 10:33 pm

crxdelsol je napisal/-a:
kazni bi morale biti na % od dohodka!

zuzek bog blagoslovi tvoje besede in jih spremeni v dejanja! To bi bilo zame super vsaj še par let ko mislim vlečt status študenta. 200€ štipendije je vse kar ve država o mojih prihodkih.

Ali pa če že zdaj lepo voziš po predpisih pa nimaš problemov! Ali je to zate nesprejemljivo? Sicer pa ne vem od kje vam, da se bodo za kazni za take brez prihodkov ali pa max. 200-500eur plače zmanjšale? Kazni bodo za vse enake do neke mere, le pri tistih z nadpovprečnimi dohodki se bodo kazni začele višati. Vsaj tako jaz razumem in mi je tako tudi najbolj logično in pravilno. Denarno kaznovanje pa žal nikoli ne bo za vsakega enako, tudi zdaj ni! S tem sistemom glede na dohodek se pa zagotovo bolj približamo enakovrednim kaznim za različne posameznike.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe jun 22, 2012 10:34 pm

Zakon je za vse enak! Pika.

Pa spet bi najebali pošteni ljudje... Privatniki itak nakzujejo en drek, avto so na lizing, bajte na babice, jahte pa na tete pa strice... Ne ga srat. Pa povej kdo je bolj nevaren če se nekdo v ovinek pripelje 100km/h s renault 5 ali pa nekdo z BMW 5 recimo... In kaj spet smo tam...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe jun 22, 2012 11:05 pm

xandrej je napisal/-a:Zakon je za vse enak! Pika.

Ampak že zdaj ni!! Zame je recimo globa za telefoniranje med vožnjo (cca50eur) relativno nizka in me ne boli, pač ena večerja manj, eh big deal :roll: . Za snažilko v našem podjetju je pa to že kar lep znesek s katerim kupi fasngo za cel teden.

xandrej je napisal/-a:
Pa spet bi najebali pošteni ljudje... Privatniki itak nakzujejo en drek, avto so na lizing, bajte na babice, jahte pa na tete pa strice... Ne ga srat. Pa povej kdo je bolj nevaren če se nekdo v ovinek pripelje 100km/h s renault 5 ali pa nekdo z BMW 5 recimo... In kaj spet smo tam...

Pa kaj ima veze kaj in koliko kdo ima? Važen je mesečni dohodek! CASH! Se bodo pa vedno našli kakšni, ki se bodo znajdli tako ali drugače.

Tisto vprašanje z R5 in BMWjem je pa ...........Slika

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So jun 23, 2012 12:06 am

nebivedu je napisal/-a:Poglej, imam avto, ki je praktično zmožen vozit po avtocesti 200km/h ...

Torej imam denar (dobro plačo) in ne delam prekrškov - zakaj bi moral potem dat toliko več kot ostali za prekršek, ki bi ga storil recimo nenamerno in enkrat na 10 let? Zato ker sem celo življenje garal? Ker mi ni bilo nikoli z rožicami postlano, da sem prišel do vsega kar imam?

ok, maš prav

samo še vseeno bodo primerki z BMW-ji, kateri vozijo po mestu 80 in prehitavajo povsod, kako tiste ustavit? naj zaposlimo še 100.000 policajev pa naj stojijo na vsakem vogalu??

cruiser1 je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:Zakon je za vse enak! Pika.

Ampak že zdaj ni!! Zame je recimo globa za telefoniranje med vožnjo (cca50eur) relativno nizka in me ne boli, pač ena večerja manj, eh big deal :roll: . Za snažilko v našem podjetju je pa to že kar lep znesek s katerim kupi fasngo za cel teden.

to je tudi res
Alergičen na rjo

brrr
Novinec

Napisal/-a brrr So jun 23, 2012 7:22 am

zuzek je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:samo še vseeno bodo primerki z BMW-ji, kateri vozijo po mestu 80 in prehitavajo povsod, kako tiste ustavit? naj zaposlimo še 100.000 policajev pa naj stojijo na vsakem vogalu??

JAP!!! na zalost nase ceste postajajo cisti texas. nesramnost, voznja v rdeco je postala nacionalni sport, zmigavci, voznja po levi na AC, kronicno neupostevanje omejitev v naseljih itd, itd itd.
ce se je kdo vozil po skandinaviji lahko vidi policaje na cestah precej pogosto, pri nas pa imas res sreco, ce te preventivno ustavi na vsake 4-5let. mene je nazadnje v SLO preventivno ustavil in preveril dokumente pred natanko 6 leti (sem si zapomnil, ker je bil bivsi sosed), pa prevozim cca 30k na leto. brez pomena so astronomske kazni, ce pa nimas v podzavesti tega, da te lahko pri krsenju pravil nekdo zaloti in kaznuje. veliko bolje bi bilo zaposliti in postaviti se nekaj 100 policistov, ki bi delovali preventivno, torej opozorila in pri bedakih, ki pretiravajo kazni (ker je tistih, ki so sli cez vse mere dobrega okusa obnasanja na cesti ogromno, se tudi ni bati za priliv sredstev za te policiste!). potem bi tudi pocasi prislo v podzavest voznikov, da rdeca pomeni, da ne mores skozi krizisce pa naj se ti se tako mudi v shopping center, da predno zavijes v kriziscu das zmigavec, da ostale opozoris, da bos naredil neko spremembo v smeri voznje, da je v naselju z razlogom omejitev 50 in ne zato, da ti nekdo krade cat, itd, itd, itd....

bo kdaj bolje? hm... bo! :)

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol So jun 23, 2012 10:00 am

Ali pa če že zdaj lepo voziš po predpisih pa nimaš problemov! Ali je to zate nesprejemljivo?

Ja ker nekateri zakoni niso smiselni. Naprimer zakaj moram biti pripasan ko sem sam v vozilu ? Zaradi svoje varnosti ? Ne, se je že izkazalo da je včasih kdo bolje odnesel ker ni bil pripasan, in če obstaja % upanja da brez pasov odnseš bolje pa magari v redki situaciji bi morala biti prosta odločitev posameznika,. Pa ne bluzit zdaj da so varnostni pasovi oh in sploh, čiki, alkohol itd. tudi grenijo življenja in so krivi za marsikatero smrt pa jih ne prepovejo.

Kot pravim za alkohol ko pa res mori po cestah pa bi komot dvignili kazni na x2, pa jih ne, Zakaj ne ? Zato ker bi se pijancev prehitro rešli iz cest, tak pa jih lahko ustavijo 1x na mesec in vlečejo denarce od njih.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jun 23, 2012 11:54 am

crxdelsol je napisal/-a:
Ali pa če že zdaj lepo voziš po predpisih pa nimaš problemov! Ali je to zate nesprejemljivo?

Ja ker nekateri zakoni niso smiselni. Naprimer zakaj moram biti pripasan ko sem sam v vozilu ? Zaradi svoje varnosti ? Ne, se je že izkazalo da je včasih kdo bolje odnesel ker ni bil pripasan, in če obstaja % upanja da brez pasov odnseš bolje pa magari v redki situaciji bi morala biti prosta odločitev posameznika,. Pa ne bluzit zdaj da so varnostni pasovi oh in sploh, čiki, alkohol itd. tudi grenijo življenja in so krivi za marsikatero smrt pa jih ne prepovejo.

Daj ne s*** s takimi.
Obstaja tudi procent ljudi, ki so preživeli prosti pad iz (poškodovanega) letala, pa to zdaj ne pomeni, da je bolje skočiti brez padala :roll:

http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/1042359136

Sicer pa zaradi mene delaj kakor ti paše. Ni moj problem.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So jun 23, 2012 1:38 pm

crxdelsol je napisal/-a:zakaj moram biti pripasan ko sem sam v vozilu ? Zaradi svoje varnosti ? Ne, se je že izkazalo da je včasih kdo bolje odnesel ker ni bil pripasan, in če obstaja % upanja da brez pasov odnseš bolje pa magari v redki situaciji bi morala biti prosta odločitev posameznika,. Pa ne bluzit zdaj da so varnostni pasovi oh in sploh, čiki, alkohol itd. tudi grenijo življenja in so krivi za marsikatero smrt pa jih ne prepovejo.

to so buče, v 95% te pas reši, pri vseh večjih hitrostih itd.. ti se kar vozi brez pasa
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So jun 23, 2012 1:57 pm

crxdelsol je napisal/-a:

Ja ker nekateri zakoni niso smiselni. Naprimer zakaj moram biti pripasan ko sem sam v vozilu ? Zaradi svoje varnosti ? Ne, se je že izkazalo da je včasih kdo bolje odnesel ker ni bil pripasan, in če obstaja % upanja da brez pasov odnseš bolje pa magari v redki situaciji bi morala biti prosta odločitev posameznika,.

Očitno je vožnja po predpisih zate res nesprejemljiva. Kakor želiš, odločitev je na koncu še vedno tvoja, žal ti pa moram povedati, da se zate kazni ne bodo zmanjšale.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol So jun 23, 2012 3:48 pm

in če te reši, nekajenje te tud reši in ne pitje alkohola te tud reši problemov pa ni uzakonjeno

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jun 23, 2012 5:36 pm

crxdelsol je napisal/-a:in če te reši, nekajenje te tud reši in ne pitje alkohola te tud reši problemov pa ni uzakonjeno

Jaz bi imel pripet pas ali pa čelado na glavi (na motorju) tudi če to ne bi bilo določeno z zakonom.
Bmk za policaje, to počnem zaradi sebe in svoje varnosti.

Že od nekdaj se v avtu počutim slabo, če nisem pripet. Stvar navade.
Še najbolj se mi je dopadel sedež+4-točkovni varnostni pas v dirkalni Fabii S2000 :D

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So jun 23, 2012 6:02 pm

Nekateri sebe očitno nimajo preveč radi, če jim je varnostni pas ena odvečna stvar v avtu več. ;) ;)
Slika

abajc3
Novinec

Napisal/-a abajc3 So jun 23, 2012 10:18 pm

tudi sam se v avtu vedno pripnem, ampak vseeno ne razumem zakaj je to zakonsko obvezno. samega sebe lahko ogrožam po mili volji kolikor mi paše, ker je pač to moje življenje. da morem državi plačat ker spravljam samega sebe v nevarnost je milorečeno neumno.
2 litres is a drink size, not an engine!!!

77 chevy malibu classic 305 v8

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga So jun 23, 2012 10:52 pm

Globe glede na dohodek?
Tu pravijo, da ne bo nič od tega...
http://24ur.com/novice/crna-kronika/bod ... -cest.html
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
kotk
Nov uporabnik

Napisal/-a kotk So jun 23, 2012 10:56 pm

abajc3 je napisal/-a:tudi sam se v avtu vedno pripnem, ampak vseeno ne razumem zakaj je to zakonsko obvezno. samega sebe lahko ogrožam po mili volji kolikor mi paše, ker je pač to moje življenje. da morem državi plačat ker spravljam samega sebe v nevarnost je milorečeno neumno.

Če pa po drugi strani pomisliš pa mogoče ni tako neumno.

Naprimer: Če se boš zaletel, bi v primeru da si privezan morda odkorakal s kraja nesreče, tako pa morda ne bo tako. Ob hudem čelnem trčenju bi se neprivezan resno poškodoval in s tabo bi imeli že reševalci takoj več dela. Vkolikor bi ostal še kam ukleščen še gasilci. Po hujši poškodbi bi ostal še kakšen mesec v bolnici nato pa od države vlekel invalidnino...

Po mojem mnenju je to, da so uzakonili pas koristno za vse, tako zate, kot za državo.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol So jun 23, 2012 11:01 pm

Kaj pa če si porežeš oči btw moj stric si jih je v golf2 in se nemoreš odpet, avto pa gori ?

Uporabniški avatar
kotk
Nov uporabnik

Napisal/-a kotk So jun 23, 2012 11:08 pm

crxdelsol je napisal/-a:Kaj pa če si porežeš oči btw moj stric si jih je v golf2 in se nemoreš odpet, avto pa gori ?

Res misliš da se je bolje okrog voziti nepripasan?

Tole bo zvenelo kruto a vseeno: Kaj pa če je tvojega strica ob trku pri življenju in zavesti ohranil prav pas in bi brez njega ob hudih poškodbah zgorel?

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Ne jun 24, 2012 12:05 am

kotk je napisal/-a:Naprimer: Če se boš zaletel, bi v primeru da si privezan morda odkorakal s kraja nesreče, tako pa morda ne bo tako. Ob hudem čelnem trčenju bi se neprivezan resno poškodoval in s tabo bi imeli že reševalci takoj več dela. Vkolikor bi ostal še kam ukleščen še gasilci. Po hujši poškodbi bi ostal še kakšen mesec v bolnici nato pa od države vlekel invalidnino...

Po mojem mnenju je to, da so uzakonili pas koristno za vse, tako zate, kot za državo.
Lepo povedano, v celoti se strinjam.

abajc3
Novinec

Napisal/-a abajc3 Ne jun 24, 2012 12:18 pm

kotk je napisal/-a:
abajc3 je napisal/-a:tudi sam se v avtu vedno pripnem, ampak vseeno ne razumem zakaj je to zakonsko obvezno. samega sebe lahko ogrožam po mili volji kolikor mi paše, ker je pač to moje življenje. da morem državi plačat ker spravljam samega sebe v nevarnost je milorečeno neumno.

Če pa po drugi strani pomisliš pa mogoče ni tako neumno.

Naprimer: Če se boš zaletel, bi v primeru da si privezan morda odkorakal s kraja nesreče, tako pa morda ne bo tako. Ob hudem čelnem trčenju bi se neprivezan resno poškodoval in s tabo bi imeli že reševalci takoj več dela. Vkolikor bi ostal še kam ukleščen še gasilci. Po hujši poškodbi bi ostal še kakšen mesec v bolnici nato pa od države vlekel invalidnino...

po eni strani imaš prav, ampak za vse te stvari mi drago plačujemo, še posebej glede na kvaliteto teh storitev. pa ne mislim s tem gasilcev, predvsem zdravstvo
2 litres is a drink size, not an engine!!!

77 chevy malibu classic 305 v8

Uporabniški avatar
Volvej
Novinec

Napisal/-a Volvej Ne jun 24, 2012 12:54 pm

Ja če bi pa te pri čelnem trčenju vrglo skozi vetrobran nasproti vozečemu direktno v glavo noter, pa to več ne ogrožaš samo sebe, ampak tudi druge.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov