Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Oxide
Nov uporabnik

Kraj: Videm ob Ščavnici

Napisal/-a Oxide So jan 10, 2004 11:19 pm

X-Hair je napisal/-a:
Oxide je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:Bomo dal kaksen kontra, brezskrbi. :twisted:

Evo, pa maš KONTRA: :twisted:
Če mene pitaš...hm.. so dizelski motorji rezervirani za traktorje, pa za kombajne, pa za...skratka DELOVNE STROJE 8)

No ja, tako hudo tudi ni :wink: ( bodimo realni ) . Sej grejo fejst, imajo lepo porabo samo meni grejo v nos zaradi prejsnega romana, ko sem ga napisal. Potem pa pri nas kupujejo te dizle ko zmesani,da ga majo za v sluzbo z namenom da bodo prisparali -> yeah wright, ne pomislijo pa kaksno skodo delajo ko vecinoma motor laufa hladen. Poznam pa tudi modela ko je imel Golfa IV, avto star dve leti in nekaj mesecev stevec je pa kazal 160.000km. Evo njemu se je pa izplacal nakup in ce bi bil sam na njegovem mestu bi tudi 100% vzel dizla.

Ja, vse kul. Saj se razmiva :lol:
Normalno da je potrošnja pri "traktorčku" :wink: dost manjša pa to. V končni fazi so moderni dizli zelo konkurenčni bencinski statistiki...samo zamene...hm..poznaš moje mnenje.
Misliš da (nevem, na pamet zaj gučim) nekje v ameriki ali pa kje je to orang in, dragajo z temi t.i. "traktorčki" :twisted:
Lepo te prosim no :wink:

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst So jan 10, 2004 11:22 pm

Martin je napisal/-a:
Gargy je napisal/-a:Zanimivo je, da ljudje kupujejo avtomobile, ki dosegajo ceno skoraj 6 mio. SIT, potem pa gledajo na porabo... Meni ne potegne... :shock:

LP
Gargy

Ma kako ti ne potegne, kaj tebi je enako če ti pije avto 7-8l L ali13-15 L??
Kaj misliš da če daš 6, 7 miljonov za avto da imajo potem dnar za tankat vsakih 400 km 15-20 k sit??? Well i think not. Zato je pa DIZEL POWAH!
LP

Sej take razlike pa tut ni. 2, 3 litra, več pa ne pri enaki vožnji. Pa ko gledaš kolk je dizl dražji pa kolk dražje je vzdrževanje pa vidiš da se ne splača če ne delaš ogromno km.

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax So jan 10, 2004 11:29 pm

kot sem rekel so bili narejeni izračuni da se ne splača dizla jemat če pod 20k kilometri na leto delaš.

tako velike razlike pa res ni med porabo kot tukaj vsi povdarjate. čez čas se to obrestuje na kratek rok pa ne!
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne jan 11, 2004 12:31 am

Kvajzdj, a hočte da bi imel vsi dizle? Koga bi pa poj zajebaval... Poj pa nebi bli več tako superiorni, ko bi js enga hdija mel... Hehe.. Zato pa sta dva - možnost izbire.
Js se odločm za zvok, KM, nedimnost, uporabne obrate med 3 in 7000rpm
Dizel je boljši pri porabi, navoru, ima pa manjše uporabno območje
Sem zračunov, da bi pri pižoju tistih 500K razlike izenačil šele pri xstotisoč km...

Jaz moje, ti tvoje, iz rok v usta za nov let in za pusta!
Slika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Ne jan 11, 2004 12:37 am

MGsax je napisal/-a:sicer še nisem imel dizla, vendar bi ga kupil če bi na leto delal več kot 20k kilometrov

Umm jaz sem z svojim naredil to v stirih mesecih :)
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne jan 11, 2004 12:39 am

A si tud na skret hodu z avtam a kva...
Slika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Ne jan 11, 2004 12:39 am

Dizli so dons prov lepo strupeni, ze kr lepo parirajo bencincom seveda pa vsi vemo da imajo dizli velik manjso porabo. BTW pa ne gledat stevcev, vsakic ko polno tankate, stevec na nulo pa racunat na koncu. Pa to seveda veckrat ponovit, potem se pa pokaze rezultat. Ce pravilno zracunas potem kar lepo vidis stevilko :)

Uporabniški avatar
B4 Turbo
Novinec

Kraj: Šempeter pri Gorici

Napisal/-a B4 Turbo Ne jan 11, 2004 12:51 am

Dizl: odličen za terence, ni pa za v avto. Sem vozu že neki dizlov (Volvo S40, Alfa 156, ...) samo prestavljaš pa ni kakega efekta, razen malo flikanja na stol,ki zgleda nevem kaj, ma k gledaš števc vidiš da se ne kej spreminja. Pole zvok...razen klokotanja ni kake poezije...pa še večina jih je 4 valjnih, šest valjniki so že mal bolš no, ampak tudi teh se naveličaš. Tudi najhujši navijač za dizle me ne bo prepričal da je bolš poslušat dizel kot kakšno hondo vti, kako imprezo, al pa kakšnega poštenega V8.

pa maky: nam je A8 krepu ko mu je pisalo 50km avtonomije. Pa tudi poraba kot ti jo izpiše tisti računalnik se ponavadi ne klapa z dejansko porabo, saj pri nas se ni.

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne jan 11, 2004 8:28 am

no pa začnimo

najprej glede tega da so dizelaši dražji...
vir je najdi.si kjer so cene res že malo strare ampak ok...
primer audi a4 1.8t in 1,9tdi
vir najdi.si
1,8t stane 6.171.954 SIT
1,9tdi 5.797.463 SIT

torej kako potem vsi trdite da moraš delati vsaj 20k kilometrov na leto da se ti obrestuje nakup dizla??
že ve začetku je cenejši za 370k,nafta je cenejša,poraba je manjša, vzdrževanje je pa itak isto... torej???kako se ti bencinar bolj izplača?

@oxide: si že kdaj slišal za andreja jereba? in njegovo ibizo? očitno je to res kombajn...

@matcho: tisto primerjavo sem delal glede na kw in km in ne na kubaturo... itak ima veze samo koliko je kw in ne kako velika mašina je :wink:

@x-hair: poglej kdaj malo tudi števec za hitrost... res zakaj bi ga tišal v obrate če dosežem neko hitrost že pri nižjih?in ja tudi to vem da se pri dizlu konča veselje pri 4,5k :wink: :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Ne jan 11, 2004 9:00 am

Hmmm jereb je mel bencinsko iibico, edino enkrat sem ga z dizelsko vidu kot prettekmovalno vozilo. Sicer pa glede tdi in 1.8T kolk konjev mata pol oba?

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Sportivo Ne jan 11, 2004 9:02 am

Pa še to ko so dizli konkurenčni bencinarjem, ne pozabit da govorimo o TURBO dizlih vs. navadni bencinarji.

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne jan 11, 2004 9:10 am

alexpag je napisal/-a:Sicer pa glede tdi in 1.8T kolk konjev mata pol oba?

tdi 130
1.8t 150
SlikaSlika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne jan 11, 2004 9:12 am

alexpag je napisal/-a:Pa še to ko so dizli konkurenčni bencinarjem, ne pozabit da govorimo o TURBO dizlih vs. navadni bencinarji.

nevem če glih vsi klele primerjate tdi z navadnim bencinarejm...

matcho,x-hair in še kdo (nisem šel gledat nazaj) primerjajo 1,8t z 1,9tdi...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Ne jan 11, 2004 9:39 am

navadni bencinar pa daj primerjavo z SDI, če že hočeš primerjat
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne jan 11, 2004 12:43 pm

maky je napisal/-a:
alexpag je napisal/-a:Pa še to ko so dizli konkurenčni bencinarjem, ne pozabit da govorimo o TURBO dizlih vs. navadni bencinarji.

nevem če glih vsi klele primerjate tdi z navadnim bencinarejm...

matcho,x-hair in še kdo (nisem šel gledat nazaj) primerjajo 1,8t z 1,9tdi...

Tako, govorimo o smrad turbo :mrgreen: proti bencinskim puhalnikom.

Pri A4 je lahko 1.8T z boljso opremo.

Golf IV 1.9TDI GTI 110KW 5.600.000
Golf IV 1.8T GTI 110KW 5.100.000

Slika

Sicer nisem lastnik dizla, tako da govorim iz izkusenj kar sem jih vozil mogoce 20km. To ti najbolj ves kot lastnik dizla ze nekaj casa. Samo a ni brezveze tiscat do 4,5 ker cez 3 mu moc MOCNO pada. Zato pa jaz robantim pri nas ko se vozjo 4.,5. prestava pa samo malo ( ponosno ) stisne gas, potem ga pa prehiti, ce mores.

To tiscanje do 4,5k ste navajeni iz bencinskih motorjev in folk pomoje potem dela se tukaj. Ko sem probal z TDI 130KM na avtocesti se je lepo videlo. Vsakic ko je menjal je skocil naprej in zaostal ker je tisca do konca, ko je sledila menjava je spet skocil naprej. Zato pravim da je brezveze tisca do 4,5k obratov. Pri 1.8T se pa splaca, ker avto vlece skoz enako pa ni vazno a je 3,4,5k obratov.

Da ne bomo mi kaksno novo znanost pogruntal :P
SlikaSlika

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Ne jan 11, 2004 1:13 pm

Zakaj bi pa primerjali turbo dizla z navadnim bencinarjem???

Tudi sam vozim turbo dizla pa sem zadovoljen z njim pa vse, samo me tudi bolj mika 1.8 T bencinski motor.
Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne jan 11, 2004 1:39 pm

A nima tanov A4 1.8T 165 PS ???????????

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne jan 11, 2004 1:48 pm

Ja jih ima, ampak je dal nekako priblizno primerjavo, glede drazjih dizlov. V tem primeru pac ni tako. Se pri golfu je drugace. Ampak ocitno se bo ta politika spremenila. Se so reklame po TV dizlc za ceno bencinarja, pa novi polo pije 3.9l na 100 Slika
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Sportivo Ne jan 11, 2004 2:01 pm

Sam jaz sem gledal cenik a4 pa je 1.8t z 150konji, z 180 ga sloh nisem vidu ceneje kot pa 1.9 tdi 130konjev.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Ne jan 11, 2004 2:23 pm

Pugi je napisal/-a:A si tud na skret hodu z avtam a kva...

Veliko se vozim :) samo do punce in nazaj naredim 30KM
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov