Rjuhar je napisal/-a:Vince, da ne bos mislil, da ko ti brahmo in 4 pare 20tk nazges cez vse razumne meje, da nimas motenih sposobnosti al pa da si povsem nenevaren na cesti. Se resilca bi lahk s ceste spravu, ker ni variante, da ga s svojimi crnimi spegli ob tko glasnem ropotanju avta, ko se ljudje se zunaj za usesa drzijo, slisis ali opazis prej, predno se zaleti vate... Pa brez zamere
Rjuhar je napisal/-a:Free Styler, pa ne samo zaradi takih. Kaj pa zarad objestnezev, ki se ob 3 zjutri, pa trezni, podijo po vpadnicah v LJ (celovska, trzaska, dolenjska, smartinska, slovenska) po 150 in vec, pa tistih, ki pridejo v 28 minutah iz Koprav LJ, ko je bila avtocesta samo se do razdrtega, kot je zadnjic rekel Popovic, itn. Ma vecina nas je potencialno nevarnih na cesti, je pa res, da ko je zadaj alkohol, se toliko bolj. Ampak mlad voznik, ki je prevec spil ni nujno bolj nevaren kot izkusen voznik, ki misli, da obvlada avto v nulo in si potem prevec upa, kot da je vsak ovinek treba prepeljat na robu vzdrzljivosti avta.. Dajmo malo roko na srce pa enkrat priznat, da smo mogoce vcasih tudi sami zelo nevarni na cesti.
.:.k@vka.:. je napisal/-a:mene pa zanima naslednje:
recimo da imaš izpit eno leto (se pravi začetnik) ter imaš avto ki ni tvoj in je zavarovano brez tistega dodatka za mlade voznike (+20%), in tako povzročiš nesrečo na vozilu, ki je kasko zavarovano(to najbrž ni pomembno). A je res potrebno poleg kupončka plačati nek delež škode na avto, v katerega si se ruknu?
drgač sprašujem za mojga kolega, ki je imel prejšni teden tole frko
recimo da imaš izpit eno leto (se pravi začetnik) ter imaš avto ki ni tvoj in je zavarovano brez tistega dodatka za mlade voznike (+20%), in tako povzročiš nesrečo na vozilu, ki je kasko zavarovano(to najbrž ni pomembno). A je res potrebno poleg kupončka plačati nek delež škode na avto, v katerega si se ruknu?
Desmodromika je napisal/-a:Če ga po enem letu ne dobi, SP odpade.daewoo je napisal/-a:kolega je na relaciji 1km napihu 2,6 pa je poklicni voznik, pa že en let čaka od sodnika poziv.
lpb
maky je napisal/-a:Andy je napisal/-a:jakaracman je napisal/-a:Če se ne motim je kazen najmanj 90.000 in 5 do 7 pik:ZVCP
117. člen
(1) Med vožnjo v cestnem prometu, in ko začnejo voziti, ne smejo imeti alkohola v krvi:
1. vozniki motornih vozil kategorije C, E ali D;
2. vozniki vozil, s katerimi opravljajo javni prevoz oseb in stvari ali prevoz oseb za lastne potrebe;
3. vozniki vozil, s katerimi prevažajo nevarne snovi;
4. vozniki, ki jim je vožnja motornega vozila osnovni poklic, kadar opravljajo ta poklic;
5. vozniki inštruktorji, dokler usposabljajo kandidate za voznike pri praktični vožnji vozila;
6. kandidati za voznike pri praktičnem usposabljanju;
7. vozniki začetniki.
...
(3) Voznik oziroma voznik inštruktor, ki ravna v nasprotju s prvim odstavkom tega člena, se kaznuje za prekršek:
a) če ima od 0,00 do 0,50 grama alkohola na kilogram krvi, z denarno kaznijo najmanj 25.000 tolarjev in 1 do 3 kazenskimi točkami;
b) če ima od 0,51 do 1,10 grama alkohola na kilogram krvi, z denarno kaznijo najmanj 35.000 tolarjev in 2 do 4 kazenskimi točkami;
c) če ima več kot 1,11 grama alkohola na kilogram krvi, z denarno kaznijo najmanj 90.000 tolarjev in 5 do 7 kazenskimi točkami, ali s kaznijo zapora in 5 do 7 kazenskimi točkami.
Torej (na žalost) ne bo ostal brez vozniške, to ti takoj neha veljati šele nad 0,5
Res je.Točn tko je ko tuki piše.No maky tukaj si preberi,pa ne govori v naprej, če (žal) ne poznaš ZVCPja
voznik začetnik ima samo 7 pik na voljo..
kar vprašaj sergiota kako je lepo pešačit ker so mu za 3 mesce izpit vzeli (in ne ni napihal!)
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov