voznik5 je napisal/-a:ja to gre tudi meni na živce, ampak tako je zaradi nenormalno visokih kazni!
priznam, tudi sam ko se vozim prvič po kakšnih cestah in ne vem koliko je omejitev peljem 60km/h
~toMmy~ je napisal/-a:
No pa smo tam, škoda vmes pospeševat, škoda na semaforjih bit malo bolj "dinamičen", škoda NE zapret celotnega križišča, če lahko s tem prideš čez en interval prej (in zajebeš cca. 20 avtov samo v tisti minuti, drugače pa še veliko več), škoda se umaknit koloni za sabo ob idealni priložnosti, škoda ne imet prižganih meglenk, če ti bolje vidiš zarad tega, čeprav v dani situaciji niso dovoljene, škoda dat smernik v krožnem, ... vse na račun "udobja" pri vožnji!Vse super za vas, ampak ste prav patetični, ker gledate le ne svojo rit. Dva takšna še nista problem, če se pa večina voznikov obnaša tako, dobimo realno sliko dogajanja na naših cestah!
Na račun tega, ker je nekomu "škoda" nekaj storit drugače, imamo samo sranje na cestah!
![]()
Očitno je glavna motivacija na naših cestah lastna rit, zato pa je "kultura" na cestah na takšnem nivoju!Ne bit presenečeni, ko vam bom trobil, ko vam bom pokazal sredinca v krožnem, ker ne date smernika, ko vam bom po prehitevanju zabremzal pred nosom, ker ste mi pospeševali, enostavno ste navadna goveda, nimate nobene cestne kulture, gledate le na lastno rit, pa nimate niti pojma, da s takšnimi dejanji posledično na cesti same sebe jeb*** v glavo!
Zaradi takšnih in drugačnih "komfortistov" se po mestih j***a trikrat dlje, kot bi bilo potrebno in to je v naši ljubi državi postala že navada...
cruiser1 je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:
....................
Bravo! Podpis
~toMmy~ je napisal/-a:Verjemi, moraš že kar lepo neumnost počet, da bi ti jaz zadaj "je*** mater", znam dobro ocenit, kateri avto je zmožen koliko pospešit in tudi opazit, če kdo po avtu dela vse drugo kot vozi. Aja pa čez križišča ne prehitevam. Ne trdim, da je treba do blokade v obrate, ampak ni pa nikakor normalno, da se nekdo izven naselja vozi 70, v naselju pa 65 enostavno zato, ker se mu ne da...
renault_dti je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:
....................
Bravo! Podpis
x2
thunderbolt je napisal/-a:
Če možganov nimaš zgolj zato (pa ne leti nate osebno), da glava ni prazna, potem bi moral znati primerno hitrost presoditi tudi, če na vsakem koraku ne bi bilo znakov.
comfortably numb je napisal/-a:thunderbolt je napisal/-a:
Če možganov nimaš zgolj zato (pa ne leti nate osebno), da glava ni prazna, potem bi moral znati primerno hitrost presoditi tudi, če na vsakem koraku ne bi bilo znakov.
Zate je primerno ocenjena hitrost 70kmh, za mene 55kmh, za nekoga 40kmh. Težko je soditi kdo od nas ima prazno glavo. Če potegnemo črto, je na koncu še vedno najbolje, da se vsi držimo predpisov.
comfortably numb je napisal/-a:Seveda se lahko pospeši do 90 in mnogo več, problem nastane pri ustavljanju avtomobila.
comfortably numb je napisal/-a:Tega tvojega zadnjega stavka ne razumem?
Sam sem ciljal na to; cela pot do Vrhnike poteka praktično po naseljih in večji problem je ustavit avto ob nepredvidljivem dogodku pri 90kmh+ kot pri 60-70kmh. Kolikor se meni zdi na tej relaciji čisto dovolj visoka hitrost.
comfortably numb je napisal/-a:Varnostna razdalja že, kaj pa vozniki, ki se vključujejo na cesto, kolesarji, traktoristi... Če voziš na tej relaciji 100kmh, potem že nisi ravno skoncentriran na vožnjo kot sam praviš. Še manj predvidljiv.
comfortably numb je napisal/-a:Če voziš na tej relaciji 100kmh, potem že nisi ravno skoncentriran na vožnjo kot sam praviš. Še manj predvidljiv.
comfortably numb je napisal/-a:Če voziš na tej relaciji 100kmh, potem že nisi ravno skoncentriran na vožnjo kot sam praviš. Še manj predvidljiv.
peroRS je napisal/-a:
Aja?![]()
Kaj je zate slabše, voznik ki bo tam "divjal" 100kmh in gledal na cesto al 15 drugih "varnih voznikov" ki vozijo ves čas (tudi skozi naselja!) 65kmh in zraven štelajo radio, telefonirajo, pijejo kavice, babe ki se šminkajo ipd.
BBoss je napisal/-a:comfortably numb je napisal/-a:Varnostna razdalja že, kaj pa vozniki, ki se vključujejo na cesto, kolesarji, traktoristi... Če voziš na tej relaciji 100kmh, potem že nisi ravno skoncentriran na vožnjo kot sam praviš. Še manj predvidljiv.
Pardon, o čem ti to? Kakšno direktno vezo ima skoncentriranost na vožnjo in hitrost? Al mogoče narobe razumeva izraz "skoncentriran"?
comfortably numb je napisal/-a:Zakaj predpostavljate vsi, da pri 60kmh na uro počnem še sto drugih stvari? Od kje vam ta ideja, da so vsi ki vozijo počasneje 10kmh od predpisane hitrosti manj pozorni na promet kot vsi vi, ki vozite 10kmh več?
thunderbolt je napisal/-a:Si slabo prebral - bom bolj nazorno razložil. Odcep za Lukovico je izjemno pregleden in če na koncu Brezovice pri odcepu ne vidim nobene "aktivnosti" začnem pospeševati. Hitrost 90 km/h brez problema držim do konca tistega ovinka na koncu ravnine. Gas spustim (tam zna presenetit tudi kak traktor ali avto, ki se vključuje iz mostička za ovinkom) in ravno lepo prijadram na 60 - 70 km/h pri Dragomerju. Na koncu križišča za Dragomer lahko spet pospešiš na 90 in nato zopet lepo prideš na tistih 50 na Logu. Je pa situacija pred Logom spet zelo pregledna in gre ponavadi tam mimo nekaj čez 70. Če ni koga, ki bi mi stal na poti, to relacijo odpeljem brez zaviranja in v okviru omejitev (do 10+).
Če možganov nimaš zgolj zato (pa ne leti nate osebno), da glava ni prazna, potem bi moral znati primerno hitrost presoditi tudi, če na vsakem koraku ne bi bilo znakov. Ker je pa na cesti polno brihtnih divjakov, ki gledajo samo na svojo rit (kot je rekel tudi tommy), so pa znaki pač nujni, večkrat pa izpadejo neživljenjski. Sem pa še vedno mnenja, da bi morali radarje umeriti tudi na prepočasno vožno.
Jerch_ je napisal/-a:verjameš ali ne. ko sem sam prevozil isto razdaljo z občasnimi vložki z do dvakrat večjo hitrostjo in osebnim avtom sem bil vsaj 200% bolj skoncentriran.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov