Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Re: Zakaj se folk vozi skoz 60 kmh?!

Napisal/-a comfortably numb So nov 30, 2013 1:28 pm

Seveda se lahko pospeši do 90 in mnogo več, problem nastane pri ustavljanju avtomobila.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt So nov 30, 2013 2:49 pm

Si slabo prebral - bom bolj nazorno razložil. Odcep za Lukovico je izjemno pregleden in če na koncu Brezovice pri odcepu ne vidim nobene "aktivnosti" začnem pospeševati. Hitrost 90 km/h brez problema držim do konca tistega ovinka na koncu ravnine. Gas spustim (tam zna presenetit tudi kak traktor ali avto, ki se vključuje iz mostička za ovinkom) in ravno lepo prijadram na 60 - 70 km/h pri Dragomerju. Na koncu križišča za Dragomer lahko spet pospešiš na 90 in nato zopet lepo prideš na tistih 50 na Logu. Je pa situacija pred Logom spet zelo pregledna in gre ponavadi tam mimo nekaj čez 70. Če ni koga, ki bi mi stal na poti, to relacijo odpeljem brez zaviranja in v okviru omejitev (do 10+).

Če možganov nimaš zgolj zato (pa ne leti nate osebno), da glava ni prazna, potem bi moral znati primerno hitrost presoditi tudi, če na vsakem koraku ne bi bilo znakov. Ker je pa na cesti polno brihtnih divjakov, ki gledajo samo na svojo rit (kot je rekel tudi tommy), so pa znaki pač nujni, večkrat pa izpadejo neživljenjski. Sem pa še vedno mnenja, da bi morali radarje umeriti tudi na prepočasno vožno.

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel So nov 30, 2013 10:10 pm

voznik5 je napisal/-a:ja to gre tudi meni na živce, ampak tako je zaradi nenormalno visokih kazni!

priznam, tudi sam ko se vozim prvič po kakšnih cestah in ne vem koliko je omejitev peljem 60km/h

Če ne veš koliko je omejitev, ni rešitev počasna vožnja, ampak avtošola, kjer te bodo naučili omejitev.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 So nov 30, 2013 10:47 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
No pa smo tam, škoda vmes pospeševat, škoda na semaforjih bit malo bolj "dinamičen", škoda NE zapret celotnega križišča, če lahko s tem prideš čez en interval prej (in zajebeš cca. 20 avtov samo v tisti minuti, drugače pa še veliko več), škoda se umaknit koloni za sabo ob idealni priložnosti, škoda ne imet prižganih meglenk, če ti bolje vidiš zarad tega, čeprav v dani situaciji niso dovoljene, škoda dat smernik v krožnem, ... vse na račun "udobja" pri vožnji! :evil: Vse super za vas, ampak ste prav patetični, ker gledate le ne svojo rit. Dva takšna še nista problem, če se pa večina voznikov obnaša tako, dobimo realno sliko dogajanja na naših cestah! :roll: Na račun tega, ker je nekomu "škoda" nekaj storit drugače, imamo samo sranje na cestah! :roll:

Očitno je glavna motivacija na naših cestah lastna rit, zato pa je "kultura" na cestah na takšnem nivoju! :huh: Ne bit presenečeni, ko vam bom trobil, ko vam bom pokazal sredinca v krožnem, ker ne date smernika, ko vam bom po prehitevanju zabremzal pred nosom, ker ste mi pospeševali, enostavno ste navadna goveda, nimate nobene cestne kulture, gledate le na lastno rit, pa nimate niti pojma, da s takšnimi dejanji posledično na cesti same sebe jeb*** v glavo!

Zaradi takšnih in drugačnih "komfortistov" se po mestih j***a trikrat dlje, kot bi bilo potrebno in to je v naši ljubi državi postala že navada... :ue

Bravo! Podpis

renault_dti
Novinec

Napisal/-a renault_dti So nov 30, 2013 10:55 pm

cruiser1 je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
....................

Bravo! Podpis

x2

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne dec 01, 2013 11:09 am

~toMmy~ je napisal/-a:Verjemi, moraš že kar lepo neumnost počet, da bi ti jaz zadaj "je*** mater", znam dobro ocenit, kateri avto je zmožen koliko pospešit in tudi opazit, če kdo po avtu dela vse drugo kot vozi. Aja pa čez križišča ne prehitevam. Ne trdim, da je treba do blokade v obrate, ampak ni pa nikakor normalno, da se nekdo izven naselja vozi 70, v naselju pa 65 enostavno zato, ker se mu ne da...

ja pa je potrebno ... ker s tem povečaš pretočnost prometa , goriva ...država bi dobila več trošarine .. pa take...
saj bi odprl temo "ali veste pri koliko obratih ima med vožnjo vaš avto blokado vrtljajev" pa močno dvomim , da bi dobil kakšen pozitiven odgovor razen od določenih , ki že po obratomeru vedo koliko znaša njihova trenutna hitrost...
ne maram mečkačev ... zato , ker ko jih greš prehitevat ti jih 90% pritisne na gas ...banda ...
plin je cnej k bencin

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne dec 01, 2013 11:13 am

renault_dti je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
....................

Bravo! Podpis

x2

x3

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Ne dec 01, 2013 12:12 pm

thunderbolt je napisal/-a:
Če možganov nimaš zgolj zato (pa ne leti nate osebno), da glava ni prazna, potem bi moral znati primerno hitrost presoditi tudi, če na vsakem koraku ne bi bilo znakov.

Zate je primerno ocenjena hitrost 70kmh, za mene 55kmh, za nekoga 40kmh. Težko je soditi kdo od nas ima prazno glavo. Če potegnemo črto, je na koncu še vedno najbolje, da se vsi držimo predpisov.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne dec 01, 2013 12:48 pm

comfortably numb je napisal/-a:
thunderbolt je napisal/-a:
Če možganov nimaš zgolj zato (pa ne leti nate osebno), da glava ni prazna, potem bi moral znati primerno hitrost presoditi tudi, če na vsakem koraku ne bi bilo znakov.

Zate je primerno ocenjena hitrost 70kmh, za mene 55kmh, za nekoga 40kmh. Težko je soditi kdo od nas ima prazno glavo. Če potegnemo črto, je na koncu še vedno najbolje, da se vsi držimo predpisov.

se strinjam glede držanja predpisov...tudi glede tiste postavka "ne oviraj prometa" ...

comfortably numb je napisal/-a:Seveda se lahko pospeši do 90 in mnogo več, problem nastane pri ustavljanju avtomobila.

problema ustavljanja vozila ne sme biti ! pri katerikoli hitrosti ! torej ali to veš pa nas j***š ali pa nimaš pojma in bi te bilo treba poslati še enkrat v avtošolo...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Ne dec 01, 2013 1:02 pm

Tega tvojega zadnjega stavka ne razumem?
Sam sem ciljal na to; cela pot do Vrhnike poteka praktično po naseljih in večji problem je ustavit avto ob nepredvidljivem dogodku pri 90kmh+ kot pri 60-70kmh. Kolikor se meni zdi na tej relaciji čisto dovolj visoka hitrost.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne dec 01, 2013 1:14 pm

comfortably numb je napisal/-a:Tega tvojega zadnjega stavka ne razumem?
Sam sem ciljal na to; cela pot do Vrhnike poteka praktično po naseljih in večji problem je ustavit avto ob nepredvidljivem dogodku pri 90kmh+ kot pri 60-70kmh. Kolikor se meni zdi na tej relaciji čisto dovolj visoka hitrost.

omejitve so postavili tisti , ki naj bi vedeli o stanju na cesti ter ob cesti več od nas ...res je , da so to maksimalne omejitve hitrosti vendar tisti , ki jih postavljajo - naj bi - vedo kakšna hitrost je primerna za določen odsek - torej je maksimalna omejena hitrost še zmeraj primerna ...obenem je treba vedeti , da pri omejitvah hitrosti že upoštevajo nek varnostni faktor in temu primerno omejijo hitrost dejansko na nižjo od izračunane...

ob nepredvidljivem dogodku ...no ravno o tem sem pisal...

ko voziš moraš biti skoncentriran na vožnjo...držati varnostno razdaljo ...in predvsem predvidevati !!! torej ? če predvidevaš potem zelooooo skrčiš število "nepredvidenih dogodkov" ... ostalemu pa se potem šele lahko reče nesreča ...

če se nekomu zaletiš v rit to zame ni noben nepredvideni dogodek ..takoj ko si na cesti , moraš to , da se bo nekdo "nepredvideno" ustavil imeti skoz v glavi in temu primerno slediti tok prometa ter držati primerno varnostno razdaljo ..
če imaš pravilno varnostno razdaljo te ne bo presenetilo ... tudi če boš vozil 100km na uro tam kjer je omejitev 90km na uro ne..
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Ne dec 01, 2013 2:19 pm

Varnostna razdalja že, kaj pa vozniki, ki se vključujejo na cesto, kolesarji, traktoristi... Če voziš na tej relaciji 100kmh, potem že nisi ravno skoncentriran na vožnjo kot sam praviš. Še manj predvidljiv.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne dec 01, 2013 3:45 pm

comfortably numb je napisal/-a:Varnostna razdalja že, kaj pa vozniki, ki se vključujejo na cesto, kolesarji, traktoristi... Če voziš na tej relaciji 100kmh, potem že nisi ravno skoncentriran na vožnjo kot sam praviš. Še manj predvidljiv.

Pardon, o čem ti to? Kakšno direktno vezo ima skoncentriranost na vožnjo in hitrost? Al mogoče narobe razumeva izraz "skoncentriran"?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne dec 01, 2013 4:13 pm

comfortably numb je napisal/-a:Če voziš na tej relaciji 100kmh, potem že nisi ravno skoncentriran na vožnjo kot sam praviš. Še manj predvidljiv.

Aja? :shock:
Kaj je zate slabše, voznik ki bo tam "divjal" 100kmh in gledal na cesto al 15 drugih "varnih voznikov" ki vozijo ves čas (tudi skozi naselja!) 65kmh in zraven štelajo radio, telefonirajo, pijejo kavice, babe ki se šminkajo ipd. :roll:

renault_dti
Novinec

Napisal/-a renault_dti Ne dec 01, 2013 5:33 pm

comfortably numb je napisal/-a:Če voziš na tej relaciji 100kmh, potem že nisi ravno skoncentriran na vožnjo kot sam praviš. Še manj predvidljiv.

Pa ti človek, si se kdaj peljal več kot 60 kmh na uro? :roll: :roll: Prekleto pozoren si na cesto pri tej hitrosti in na vse ostale udeležence, ker se zavedaš, da se vse dogaja hitreje in takšna vožnja od tebe zahteva popolno zbranost! Pri "divjanju" pri 100 kmh se ne boš pogovarjal po telefonu, ne boš menjaval CDja ali iskal druge radio postaje in ne boš ležerno pil jutranje kave in enega skadil....tako da povej mi, kdo je bolj skoncentriran na cesto, jaz, ki "divjam" 90-100 kmh izven naselja, ali apatiki, ki vozijo 60 kmh, ker se jim ne ljubi spremljat omejitev in po možnosti vozijo 20 cm od odbijača prednjega vozila?

peroRS je napisal/-a:
Aja? :shock:
Kaj je zate slabše, voznik ki bo tam "divjal" 100kmh in gledal na cesto al 15 drugih "varnih voznikov" ki vozijo ves čas (tudi skozi naselja!) 65kmh in zraven štelajo radio, telefonirajo, pijejo kavice, babe ki se šminkajo ipd. :roll:

:pivo

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Ne dec 01, 2013 6:45 pm

Zakaj predpostavljate vsi, da pri 60kmh na uro počnem še sto drugih stvari? Od kje vam ta ideja, da so vsi ki vozijo počasneje 10kmh od predpisane hitrosti manj pozorni na promet kot vsi vi, ki vozite 10kmh več?

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne dec 01, 2013 7:26 pm

BBoss je napisal/-a:
comfortably numb je napisal/-a:Varnostna razdalja že, kaj pa vozniki, ki se vključujejo na cesto, kolesarji, traktoristi... Če voziš na tej relaciji 100kmh, potem že nisi ravno skoncentriran na vožnjo kot sam praviš. Še manj predvidljiv.

Pardon, o čem ti to? Kakšno direktno vezo ima skoncentriranost na vožnjo in hitrost? Al mogoče narobe razumeva izraz "skoncentriran"?

očitno še eden, ki ne razume kaj pomeni biti skoncentriran.. oprosti, ampak če voziš 65 na omejitev 90, me to nič ne moti. da pa se samemu sebi lažeš, da si zato bolj skoncentriran je pa višek! pa pozor sam si rekel, da si bolj skoncentriran kot če bi vozil 90.
veš od kje meni osebno ta ideja? ko vozim kombi in prikolico- službeno- po italiji- kjer so sekcijski radarji se moram prokleto dobro koncentrirati ko mi tempomat stalno stoji na tistih 95 (kolikor še pustijo da ne pade kazen) in recimo rinem proti zadnji postaji na jugu italije in po 1140km take vožnje iz trsta do taranta. verjameš ali ne. ko sem sam prevozil isto razdaljo z občasnimi vložki z do dvakrat večjo hitrostjo in osebnim avtom sem bil vsaj 200% bolj skoncentriran. če ne drugega že zato, da sem točno spremljal kje so policaji, radarji in taki "komfortni" nubi.. ki prehitevajo s 65 kolikor je zakonsko dovoljeno po AC.

koneckoncev pa kdo govori, da je slabo vozit 30% pod omejitev? se počutiš napadenega? oprosti, ampak tukaj se nobeden ne vtika v dinamiko tvoje vožnje. saj imaš možnost voziti kakor želiš in noben ti za to ne sme trobiti. samo premisli 2x preden pa opravičuješ svojo hitro ali počasno vožnjo z nekimi razlogi kot je koncentracija. jst vem, da v nemčiji pogosto razpiham avto do 250. pa mi še nobeden , ki se je vozil z mano ni rekel, da ga smrtno ogrožam.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne dec 01, 2013 7:55 pm

comfortably numb je napisal/-a:Zakaj predpostavljate vsi, da pri 60kmh na uro počnem še sto drugih stvari? Od kje vam ta ideja, da so vsi ki vozijo počasneje 10kmh od predpisane hitrosti manj pozorni na promet kot vsi vi, ki vozite 10kmh več?

si kdaj plačal radar? se držiš tega da v avtu ne samo da ne kličeš ampak tudi ne vzdiguješ klicev med tem ko si na službeni vožnji ?

vsi mi pravijo da norim na cesti ...direktor pokliče "fitipaldi prid mal gor " - kar mi da takoj vedeti za kaj me rabi ..

zaenkrat - potrkam na les in na leseno tintaro - nisem plačal radarja zadnjih 8 let od avtoceste v avstriji ko sem se vračal domov - moja krivda bil sem prehiter in v želji prehiteti dva tovornjaka pri odcepu za beljak potem ko sem se - ne vem ampak cca 17km - vozil za njima striktno 60 na uro zaradi del na cesti in ko sem šel po levem pasu mimo je začel drugi tovornjak prehitevati prvega..ko me je opazil se je sicer umaknil da sem šel mimo a ker sem gledal njegov manever in zaviral ter potem pospešil , da bi bil čimprej mimo nisem opazil znaka za omejitev...levega - ker desnega sta itak zakrivala kamiona ... me ustavi in reče peljali ste 127km/h - prehitro ...si mislim ok ni tolk panike če je 27 na 100 ...potem nadaljuje in reče - na 80 ..mene stisne on pa reče 30€...

telefona ne vzdigujem - ker je v nosilcu itak vidim kdo kliče - in se posledično odločim ali se ustavim takoj ali pa pokličem , ko se ustavim na cilju ... služba gor ali dol..

avtoradia ponavadi sploh ne poslušam ... ga , če je že nastavljen na neki majhni jakosti ..drugače ga dam na nulo...
pa še to - službeni avtomobili in kombiji na ravni cesti vsi čisto normalno pospešujejo ... tako da je ta izgovor v teh časih iz trte zvit...
plin je cnej k bencin

Maxl1
Nov uporabnik

Napisal/-a Maxl1 Ne dec 01, 2013 11:14 pm

thunderbolt je napisal/-a:Si slabo prebral - bom bolj nazorno razložil. Odcep za Lukovico je izjemno pregleden in če na koncu Brezovice pri odcepu ne vidim nobene "aktivnosti" začnem pospeševati. Hitrost 90 km/h brez problema držim do konca tistega ovinka na koncu ravnine. Gas spustim (tam zna presenetit tudi kak traktor ali avto, ki se vključuje iz mostička za ovinkom) in ravno lepo prijadram na 60 - 70 km/h pri Dragomerju. Na koncu križišča za Dragomer lahko spet pospešiš na 90 in nato zopet lepo prideš na tistih 50 na Logu. Je pa situacija pred Logom spet zelo pregledna in gre ponavadi tam mimo nekaj čez 70. Če ni koga, ki bi mi stal na poti, to relacijo odpeljem brez zaviranja in v okviru omejitev (do 10+).

Če možganov nimaš zgolj zato (pa ne leti nate osebno), da glava ni prazna, potem bi moral znati primerno hitrost presoditi tudi, če na vsakem koraku ne bi bilo znakov. Ker je pa na cesti polno brihtnih divjakov, ki gledajo samo na svojo rit (kot je rekel tudi tommy), so pa znaki pač nujni, večkrat pa izpadejo neživljenjski. Sem pa še vedno mnenja, da bi morali radarje umeriti tudi na prepočasno vožno.

Se strinjam s tabo!

Zaradi takih, ki vozijo 60 na odseku, kjer je dovoljeno 90, nastane kolona, vozniki postanejo živčni, hočejo na vsak način prehiteti in potem se tveganje za nesrečo dvigne...

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Ne dec 01, 2013 11:31 pm

Jerch_ je napisal/-a:verjameš ali ne. ko sem sam prevozil isto razdaljo z občasnimi vložki z do dvakrat večjo hitrostjo in osebnim avtom sem bil vsaj 200% bolj skoncentriran.

Saj to je logično. Če nevarno voziš, je tudi normalno, da si potem bolj skoncentriran.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov