Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Ali boste kupili letno vinjeto?

Da, ker avtocesto uporabljam pogosto.
63
57%
Da, čeprav se bom peljal samo nekajkrat po avtocesti.
19
17%
Ne, lani sem jo kupil, letos/drugo leto ne več.
15
14%
Ne, ker jo ne potrebujem.
11
10%
drugo....
3
3%

Skupaj glasov : 111

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Boste kupili letno vinjeto?

Napisal/-a sonic Ne feb 02, 2014 10:35 pm

Energetik81 je napisal/-a:
fare je napisal/-a:Kupil danes na Petrolu preko klub kartice in nalepil najlepše do sedaj!
Še moja prigoda - preden odlimam staro vinjeto z zunanje strani z alkoholcem zarišem, kje je vinjeta. Tako da potem novo nalimam lepo naravnost. No, letos je takrat padal sneg, jaz zarišem na šipo, odstranim staro vinjeto in potem vklopim brisalce, ki mi lepo izbrišejo oznake. :]
Pol pa na novo merit z metrom in iskat nivo... :sadd

WTF, upam da si tole mislil sarkastično, eno usrano vinjeto pa res lahko naštelaš na augenmas, no...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne feb 02, 2014 10:49 pm

x2 :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne feb 02, 2014 11:42 pm

sonic je napisal/-a:
fare je napisal/-a:Kupil danes na Petrolu preko klub kartice in nalepil najlepše do sedaj!
Še moja prigoda - preden odlimam staro vinjeto z zunanje strani z alkoholcem zarišem, kje je vinjeta. Tako da potem novo nalimam lepo naravnost. No, letos je takrat padal sneg, jaz zarišem na šipo, odstranim staro vinjeto in potem vklopim brisalce, ki mi lepo izbrišejo oznake. :]
Pol pa na novo merit z metrom in iskat nivo... :sadd

WTF, upam da si tole mislil sarkastično, eno usrano vinjeto pa res lahko naštelaš na augenmas, no...
Ja,energetik se je ziher malo hecal na moj račun,ampak meni so vinjete res vedno neki postrani visele. Pač,se mi ni dalo tukaj neke perfekcije iskati. Letos pa sem se potrudi ker je taka lepa,pink :D

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po feb 03, 2014 12:32 pm

sonic je napisal/-a:WTF, upam da si tole mislil sarkastično, eno usrano vinjeto pa res lahko naštelaš na augenmas, no...
Se ne hecam :)
Ko sem jo na uč nalimal, je bila za ene 10° postran. Tam za vzvratnim špeglom je zoprn limat.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po feb 03, 2014 2:07 pm

sonic je napisal/-a:WTF, upam da si tole mislil sarkastično, eno usrano vinjeto pa res lahko naštelaš na augenmas, no...
Se ne hecam :)
Ko sem jo na uč nalimal, je bila za ene 10° postran. Tam za vzvratnim špeglom je zoprn limat.

Mogoče pa dobiš nagrado za najlepše prilepljeno vinjeto s strani darsa. :mrgreen:

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Sr feb 05, 2014 8:42 am

Energetik81 je napisal/-a:Se ne hecam :)

Agree.. OCD je hudic, jaz jo tudi moram vedno z metrom poravnat da je ravna na zgornji rob sipe, ker vem da bi me pol celo leto matralo ko bi jo moral gledat ce bi bla postrani.. :)
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr feb 05, 2014 9:51 am

A povem kaj je še večji hudič? Dve leti nazaj sem vzel od mat avto, šel do mehanika, nazaj pa po AC. Malo pred kontrolo sem avtomatično pogledal kje je vinjeta (vajen iz svojega avta, pa čeprav vem da je tam) in ... je ni bilo nikjer :D je šlo 240e na mestu.

In ja, letos matkin avto že ima vinjeto, moj jo bo pa tudi imel. Čeprav bi se lahko izogibal avtocestam, a se mi včasih s tem enostavno neda ukvarjat, včasih pa pač moraš hitro kam pridet in lokalne takrat odpadejo. Če se bo naslednje leto spet podražila, bom pa ponovno razmišljal...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr feb 05, 2014 10:25 am

Jaz sem imel pa ravno kontra. Sem od brata od moje avto peljal na servis in je imel vinjeto za ogledalom. Sem se od Črnuč do Brezovice peljal skozi Ljubljano in nazaj. Ko sem mu vrnil ključe sem videl vinjeto...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr feb 05, 2014 10:35 am

Si jo šparal :D Jaz sem pa še razmišljal če bi šel po lokalni čez ovinke, a se mi ni lih dalo, pa še avto je spuščen (ja, mat ma upedenan avto) in se mi ni dal lukenj prenašat.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 05, 2014 10:57 am

Mislite, da vinjeta velja po navadnih cestah za vožnjo po avtocestnih omejitvah? oops :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr feb 05, 2014 11:58 am

EX-B je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:Se ne hecam :)

Agree.. OCD je hudic, jaz jo tudi moram vedno z metrom poravnat da je ravna na zgornji rob sipe, ker vem da bi me pol celo leto matralo ko bi jo moral gledat ce bi bla postrani.. :)

Če jo pri špeglu limate, potem pri limanju ne smeš za 'vizualno referenco' uporabit špegla, ker je ponavadi postrani. Poravnaš po robu šipe, ponavadi je to lažje če sediš na sovoznikovem sedežu.
Sicer pa če lepiš zraven špegla, to delaš menda zato da se ti vinjeta 'skrije' za špeglom, torej če je kako stopinjo postrani itak ne vidiš...

Skratka, manj komplicirat. Jaz vinjeto nalepim v manj cajta kot sem klofal tale tekst.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: madpanter in 7 gostov