Napisal/-a MGsax So jan 31, 2004 6:50 pm
torej. mislim da je vredu in primerno jasub da se pove kako je z stvarjo.
mislil sem da nekaj smrd, sao sedaj sem samo zmeden po tem kar je jasub napisal v PM in mislim da je prav da se tukaj objavi.
tile dve privatni sšoročilci objavljam zato da se skupaj poskusi najti rešitev, ker več glav več ve!
1. PM:
Zdravo,
Moram povedati, da sem vso stvar malo prespal in nekatere stvari so mi postale še malo bolj jasne. Upam, da vas ne bom razočaral vendar vas moram prositi za nasvet. Stvar pa naj zaenkrat ostane med nama, dokler se ne odločim dokončno.
Na forum sem pisal s poštenim namenom, da mi res pomagate. Avto si res želim, potrebe so in zelo sem hvaležen za hiter odziv. Vendar se po premisleku bojim, da stvar ni tako enostavno. Bojim se namreč, da po enem letu ne bo denarja za registracijo, vzdrževanje in podobno. Trenutno mi moji dohodki tega ne omogočajo, v mojem položaju pa še ne vem kako to rešiti. Ne živim sicer na pragu revščine, je pa tako. Verjamem, da to meče nekoliko sence na vse skupaj, vendar se mi to lahko zgodi in zato sem pred hudo dilemo, ker ne bi rad zavrnil vaših ponudb, potrebe pa tudi so. Najbrž se bom odločil za avto, vendar je to lahko tudi napaka. Žal mi je, vendar sem pred dilemo.
Na drugi strani poskušam začeti določene projekte, ki bi to stanje lahko izboljšali. Tudi tu bi potreboval določena sredstva, ki so v bistvu enaka tistim za avto in bi res naredil vse, da bi to lahko uresničil. Odkrito povem, da sem pomislil tudi na kako kompenzacijo, potem bi lahko avto kupil sam in kmalu denar tudi vrnil, mislim pa, da mi tu ne boste pripravljeni pomagati. Tu je sedaj problem avto - stroški povezani s tem.
Upam, da mi ne boste zamerili tega razpravljanja, je pa to problem in rad bi vaš nasvet.
Hvala za razumevanje,
2.PM
ZDRAVO,
Razumem vaš dvom in mislim, da je prav, da smo res odkriti. Vendar moja zgodba je in bo ENAKA, bom pa vam še enkrat izpostavil ključne stvari, da se stvar razjasni. Stvar je taka:
1. Rekel sem, da bom dokazal mojo invalidnost. Katerikoli izmed članov lahko pride do mene in si ogleda mene, moje asistente (dosegljiv bo vsaj eden) in mnenje invalidske komisije, ki potrjuje moje stanje.
2. Zgodba je le-ta, da sem res invalid, študent (kar bom tudi dokazal), ki potrebuje avto zaradi vsakodnevnih obveznosti, povedal pa sem tudi, da žal ni denarja za dejanski nakup. Samo to je ta zgodba.
3. Nikoli nisem zares spraševal za nasvet o samem avtomobilu, ki je primeren za invalida. Povedati sem hotel samo, da lahko brez problema uporabljam tudi "navaden" avto srednjega cenovnega razreda, ker bo moj voznik izključno eden od mojih asistentov ali družina in bom zato lahko uporabljal navaden (manjši) voziček in ne električnega. Stvar je bila samo v velikosti prtljažnika, ki ga ta razred povečini ima.
Zakaj ne Berlingo ampak recimo Megane? Res je sicer, da bi mogoče lahko nekoliko več naredil z Berlingom, ampak zakaj se moramo ravno invalidi vedno nečemu odpovedovati. Vedno si omejen na kombije, moraš paziti, da bo voziček šel v avto. Tokrat to ni nujno, zato je bila moja ponižna želja nekoliko drugačna, zato sem LE PREDLAGAL avto, ki sem ga. Ko te take stvari zaznamujejo colo življenje, narediš vse, da bi se vsaj enkrat zares, vsaj malo znebiš oznake INVALID.
Res pa je, da sem to stališče nekoliko nejasno formuliral in se zato opravičujem. Večji problem je seveda denar...
Ker pa se podarjenemu konju ne gleda v zobe, pa bo tudi Berlingo, če se boste donatorji tako odločili. Povedal sem, da je odločitev vaša.
4. Človek, ki bi mi prodal avto je moj asistent in mu zaupam. Njegov avto sem imel v mislih, ker sva o tem govorila ze prej. Zal pa je res prislo do tega, da bi se v tem primeru stvar izvedla šele spomladi. Stvar bi se pač izvedla v avtohisi in konec.
5. Danes sem vam pisal, ker se res bojim, da kasneje ne bo mogoče vzdrževati tega avtomobila. Razdvojen sem med tem in zato bi rad naredil, kar je prav, ravno zato, da ne bi kdo dobil napačnega vtisa. Mogoče pa lahko tudi sodelujemo, vendar je to povsem druga zgodba, če ne bi prišlo do avtomobila, kar si sicer želim.
Brez zamere in lep pozdrav,
Jaka