Locher je napisal/-a:1. Tvoja svoboda se konča pri mojem nosu. Po nosu me kresneš tudi, ko ne plačuješ davkov ali drugače goljufaš državo.
2. "Don't ask what your country can do for you, but what you can do for your country." (J. F. Kennedy)
1. Moja svoboda se konča pri nedotakljivosti soljudi, res je. Moje neplačevanje davkov se te pa čisto nič ne tiče (jih pa vse pošteno plačujem, če sva že na tem). Četudi je to "udarec po tvojem nosu". Ker tvoje vtikanje v delo in življenje drugih, je udarec po njihovem nosu. Ni tvoj nos čisto nič bolj vreden od tujih, da bi imel ta privilegij soditi kdo dela vse pošteno in kdo ne.
Še vedno se opiram na to:
Locher je napisal/-a:Vsak živi svoje življenje in nihče se nima kaj vtikati v to, dokler je vse pošteno.
Nimaš pravice se vtikat v življenje in delovanje drugih. Lahko podaš/prijaviš sum pristojni instituciji, nimaš se pa kaj kam vtikat. Ker so nastavljeni ljudje, ki nas, državljane, stanejo, da se vtikajo v te zadeve.
Sem proti "malim lumparijam" - moram izpostavit, ker imam občutek, da imaš napačen vtis. Ravno tako kot proti velikim. So pa "male lumparije" posledica, razmišljanja, da gre zgolj za par € in ne milijone. Nihče pa ne prizna, da ne gre za milijone, ker jih pač ne more nakrast, ker je teh par € največ kar lahko.
Zakaj ne bi? Če je pa "oni" lahko, zakaj ne bi tudi jaz? Tega se ne bi spraševali, če se ne bi vtikali v druge. Prej ko se bo folk nehal vtikat v druge in zase brigat, bolje bo. IMO.
2. "L'etat, c'est moi." (Ludvik XIV)
PS: je že kar težko off-topic v taki temi, ki... ki kaže, da si folk daje ful opravka s tem, da nekdo ima drag avtomobil...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.
Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.