Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Re: plača-avto

Napisal/-a odprti clio Če dec 12, 2013 10:30 am

Locher je napisal/-a:Prosil bi te pa, da me ne javno predalčkaš in mi pripisuješ stvari, ki nimajo nobene veze z mano.

Saj si prebral celo objavo, ko si tako užaljen? Nikamor te ne predalčkam ;) Me pa ti napačno predalčakš, saj "tajkunom" nisem namenil ene črke, kaj šele besedo. Kot sem že zgoraj napisal - "ti" ima po moje večjo težo, saj s tem stopam v stik z bralcem. Ne leti nate osebno. Izjavljam pa na tem mestu, da nikogar ne hujskam zoper državo.

Locher je napisal/-a:...se začnejo pri posamezniku...

No shit Sherlock? To pa ne pomeni, da imaš ti ustavno pravico drugemu gledati pod prste. Živimo v družbi, kjer so bila pravila namenjena že pred našimi rojstvi. In takrat je bilo dogovorjeno kdo skrbi za kaj. Kot državljan in pošten človek lahko edino od države zahtevaš, da naj se pobriga, da bodo zadeve funkcionirale. Ne, čakaj - ne od države, marveč od ljudi, ki so bili izvoljeni, da opravljajo to delo, da bi lahko ostali "skrbeli" za pozitiven BDP.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če dec 12, 2013 11:28 am

fare je napisal/-a:Pa ljudje božji sej smo v demokraciji ne. Imaš plačo pa si kupi vsak kaj hoče. Garo za jurja ali pa takega za katerega komaj skup € nakrampa. Na koncu koncev kaj je avtor teme sploh hotel? Da vsak napiše kako plačo ima in kaj vozi ali kaj?

Glede na naslov teme sploh nisem rabil pogledat avtorjev post, da bi ugotovil, kakšen avto ima. ;)
Slika

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če dec 12, 2013 12:06 pm

Sam se ne bom konkretneje opredelil oziroma sodil.
Dejal bi samo, da tudi nekdo ki poseduje avtomobil višjega razreda ni nujno da ga je kupil na leasing, kredit oziroma da je denar pokradel.
Poznam kar nekaj primerov, ko so si ljudje kupili dober avtomobil povsem iz svojega zaslužka na pošten način.

Omenil bi še dejstvo, da se dandanes dobi BMW 5 E 60 za cca. 5.900 EUR + 200 EUR za poliranje in + 500 EUR za obvezno zavarovanje ( 50% bonus ) in si na cesti. Torej za manj kot Dacia Sandero - nov.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7935752&show=2

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Če dec 12, 2013 1:14 pm

simply je napisal/-a:Sam se ne bom konkretneje opredelil oziroma sodil.
Dejal bi samo, da tudi nekdo ki poseduje avtomobil višjega razreda ni nujno da ga je kupil na leasing, kredit oziroma da je denar pokradel.
Poznam kar nekaj primerov, ko so si ljudje kupili dober avtomobil povsem iz svojega zaslužka na pošten način.

Omenil bi še dejstvo, da se dandanes dobi BMW 5 E 60 za cca. 5.900 EUR + 200 EUR za poliranje in + 500 EUR za obvezno zavarovanje ( 50% bonus ) in si na cesti. Torej za manj kot Dacia Sandero - nov.

Nihče ne pravi, da imajo vsi dobri avtomobili zgoraj omenjenega lastnika. Kje hudiča ste pa to prebrali v tej temi?! Bujna domišljija I guess... :(

Folk, ne prodajati bučk. BMW za zgornji denar je prej znamenje revščine kot bogastva. Morda je dotični avto kdaj bil premium, sedaj ni več. Zamolčal si tudi TCO takega avtomobila. Takšen avto te zna spraviti na "beraško palico" :lol:.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če dec 12, 2013 1:20 pm

Locher je napisal/-a:

Nihče ne pravi, da imajo vsi dobri avtomobili zgoraj omenjenega lastnika. Kje hudiča ste pa to prebrali v tej temi?! Bujna domišljija I guess... :(

Folk, ne prodajati bučk. BMW za zgornji denar je prej znamenje revščine kot bogastva. Morda je dotični avto kdaj bil premium, sedaj ni več. Zamolčal si tudi TCO takega avtomobila. Takšen avto te zna spraviti na "beraško palico" :lol:.

Tale je bencinar in ni v rizični skupini tako kot 525d in 530d, ki bi ju lahko označil za denarno črno luknjo...

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Če dec 12, 2013 1:22 pm

odprti clio je napisal/-a:
Locher je napisal/-a:Prosil bi te pa, da me ne javno predalčkaš in mi pripisuješ stvari, ki nimajo nobene veze z mano.

Saj si prebral celo objavo, ko si tako užaljen? Nikamor te ne predalčkam ;) Me pa ti napačno predalčakš, saj "tajkunom" nisem namenil ene črke, kaj šele besedo. Kot sem že zgoraj napisal - "ti" ima po moje večjo težo, saj s tem stopam v stik z bralcem. Ne leti nate osebno. Izjavljam pa na tem mestu, da nikogar ne hujskam zoper državo.

Locher je napisal/-a:...se začnejo pri posamezniku...

No shit Sherlock? To pa ne pomeni, da imaš ti ustavno pravico drugemu gledati pod prste. Živimo v družbi, kjer so bila pravila namenjena že pred našimi rojstvi. In takrat je bilo dogovorjeno kdo skrbi za kaj. Kot državljan in pošten človek lahko edino od države zahtevaš, da naj se pobriga, da bodo zadeve funkcionirale. Ne, čakaj - ne od države, marveč od ljudi, ki so bili izvoljeni, da opravljajo to delo, da bi lahko ostali "skrbeli" za pozitiven BDP.

O kakšni užaljenosti govoriš. Debatiramo.

1. Tvoja svoboda se konča pri mojem nosu. Po nosu me kresneš tudi, ko ne plačuješ davkov ali drugače goljufaš državo.
2. "Don't ask what your country can do for you, but what you can do for your country." (J. F. Kennedy)

Verjetno ni kaj veliko dodati.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Če dec 12, 2013 1:45 pm

Locher je napisal/-a:
1. Tvoja svoboda se konča pri mojem nosu. Po nosu me kresneš tudi, ko ne plačuješ davkov ali drugače goljufaš državo.
2. "Don't ask what your country can do for you, but what you can do for your country." (J. F. Kennedy)

Pa je šla tema v čisto drugo smer od predvidene.

Ti pa moram vseeno odgovorit na ti tvoji točki ki si jih napisal v komentarju. Zakaj bi jaz kaj delal za državo, če pa točno vem da bodo zopet ena in isti ljudje vse pokradli. Pa kaj če jaz goljufam državo s tem ko mi vulkanizer menja gume brez računa. Jaz jo ogoljufam za par evrov. Kaj pa ko na oni kradejo milijone? Zato pa jaz nebom nikoli skrbel, da bi pomagal državi. Naj mi vzamejo tiste davke ko jih je tako vedno več. Toda ne bom pa skrbel, da bi za vsako stvar vzel račun.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Če dec 12, 2013 1:53 pm

matejxx je napisal/-a:
Locher je napisal/-a:

Pa je šla tema v čisto drugo smer od predvidene.

Ti pa moram vseeno odgovorit na ti tvoji točki ki si jih napisal v komentarju. Zakaj bi jaz kaj delal za državo, če pa točno vem da bodo zopet ena in isti ljudje vse pokradli. Pa kaj če jaz goljufam državo s tem ko mi vulkanizer menja gume brez računa. Jaz jo ogoljufam za par evrov. Kaj pa ko na oni kradejo milijone? Zato pa jaz nebom nikoli skrbel, da bi pomagal državi. Naj mi vzamejo tiste davke ko jih je tako vedno več. Toda ne bom pa skrbel, da bi za vsako stvar vzel račun.

Na tak način tudi ne bomo rešili nič. Očitno smo država goljfivcev, kjer se manj uspešni goljufi pritožujejo, kako so jih bolj uspešni goljufi nategnili. Kot otrok, ki je izgubil pri "Človek ne jezi se". Mi si ne zaslužimo boljše države, dokler ne bomo dozoreli. Premik v miselnosti ljudi ne pride z danes na jutri, potrebne so vsaj dve, tri generacije.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Če dec 12, 2013 1:56 pm

Najbrž je že čas, da se jih rešimo, no saj je že prepozno.

letna plača = znesek MPC za avtomobil

In to je to.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Če dec 12, 2013 2:00 pm

simply je napisal/-a:Najbrž je že čas, da se jih rešimo, no saj je že prepozno.

letna plača = znesek MPC za avtomobil

In to je to.

Ne razumem. Kosmata plača, neto plača? Imaš toliko, si želiš toliko? Kakšen avtomobil imaš v mislih?

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če dec 12, 2013 2:04 pm

matejxx je napisal/-a:
Ti pa moram vseeno odgovorit na ti tvoji točki ki si jih napisal v komentarju. Zakaj bi jaz kaj delal za državo, če pa točno vem da bodo zopet ena in isti ljudje vse pokradli. Pa kaj če jaz goljufam državo s tem ko mi vulkanizer menja gume brez računa. Jaz jo ogoljufam za par evrov. Kaj pa ko na oni kradejo milijone? Zato pa jaz nebom nikoli skrbel, da bi pomagal državi.

To je zelo narobe in zaradi takšnega mišljenja spadamo med ciganske balkance na vseh družbenih nivojih. Karkoli spremeniti je pa res zelo težko, če sploh, saj je logično, da bo praktično vsak navaden delavec poizkusil prihraniti kakšen evro z majhnim goljufanjem države, ko pa vsak dan posluša kako neki "imenitneži" kradejo miljone pa so še vedno na svobodi in imajo še ves nakraden denar s katerim lahko počnejo kar jim paše medtem, ko se mnogi s poštenim delom komaj preživijo, davki so pa vsak dan višji. V tej državi imamo zelo velik problem, veliko hujši, kot večina sploh lahko dojema.

odprti clio je napisal/-a: Ne dotakneš se pa vsega ostalega v ZDA, kjer je že človeško življenje popolnoma razvrednoteno - oz. še huje, je dejansko ovrednoteno z $.

In kako je v Sloveniji? Kako je ovrednoteno življenje?

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Če dec 12, 2013 2:46 pm

Ne razumem. Kosmata plača, neto plača? Imaš toliko, si želiš toliko? Kakšen avtomobil imaš v mislih?

12x neto plača = MPC cena avtomobila

Tako avtomobile kupujejo na severu. Že bilo večkrat omenjeno na forumu.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 12, 2013 2:50 pm

cruiser1 je napisal/-a:
matejxx je napisal/-a:
Ti pa moram vseeno odgovorit na ti tvoji točki ki si jih napisal v komentarju. Zakaj bi jaz kaj delal za državo, če pa točno vem da bodo zopet ena in isti ljudje vse pokradli. Pa kaj če jaz goljufam državo s tem ko mi vulkanizer menja gume brez računa. Jaz jo ogoljufam za par evrov. Kaj pa ko na oni kradejo milijone? Zato pa jaz nebom nikoli skrbel, da bi pomagal državi.

To je zelo narobe in zaradi takšnega mišljenja spadamo med ciganske balkance na vseh družbenih nivojih. Karkoli spremeniti je pa res zelo težko, če sploh, saj je logično, da bo praktično vsak navaden delavec poizkusil prihraniti kakšen evro z majhnim goljufanjem države, ko pa vsak dan posluša kako neki "imenitneži" kradejo miljone pa so še vedno na svobodi in imajo še ves nakraden denar s katerim lahko počnejo kar jim paše medtem, ko se mnogi s poštenim delom komaj preživijo, davki so pa vsak dan višji. V tej državi imamo zelo velik problem, veliko hujši, kot večina sploh lahko dojema.

odprti clio je napisal/-a: Ne dotakneš se pa vsega ostalega v ZDA, kjer je že človeško življenje popolnoma razvrednoteno - oz. še huje, je dejansko ovrednoteno z $.

In kako je v Sloveniji? Kako je ovrednoteno življenje?

1. Naša mentaliteta je definitivno glavni problem. Tudi če vse politike vržeš dol in jih zamenjaš, bodo prišli gor drugi s podobnim razmišljanjem, ker nam je takšna ali drugačna "kraja" v krvi, komaj čakamo, da nekaj dobimo zastonj, da nam kdo kaj "zrihta" ipd. Problem je v tem, ker določeni zdaj v tej krizi sploh ne morejo "normalno" živet brez da bi državo tako ali drugače prinašali okrog.

2. Primerjava z ZDA nima smisla, ne vem kako vam sploh uspe tako zelo posploševat situacijo pri njih.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Andro992
Nov uporabnik

Napisal/-a Andro992 Če dec 12, 2013 2:55 pm

Da še jaz nadaljujem s tem offtopicom. Da ne bo pomote sam sem proti utaji davkov na kakršnem koli nivoju. Logično pa je da bodo ljudje poskušali privarčevati kar se da. Sploh ko poslušajo vedno kako nekdo utaji milijone pa nikome ništa. In ja zakaj bi se pol ti sekiru za tiste par fičnkou. Če ni zaupanja v pravičen sistem se ga ne bo nihče posluževal.

Poznam konkreten primer pri zobarju, ki je v primeru plačila brez računa dal 100€ ''popusta''. Pa dobr kdo bo šel pa reku, daj račun, plačam 100€ več, da bo še nekaj za našo pošteno državo. Noben.

Kar se dvigovanja davkov tiče pa itak nebo nič drugače samo še več se bo pokradlo.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če dec 12, 2013 3:06 pm

Andro992 je napisal/-a:Da še jaz nadaljujem s tem offtopicom.

Tale tema bi se lahko preimenovala kar v Off topic :lol:

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če dec 12, 2013 3:16 pm

Locher je napisal/-a:1. Tvoja svoboda se konča pri mojem nosu. Po nosu me kresneš tudi, ko ne plačuješ davkov ali drugače goljufaš državo.

1. Moja svoboda se konča pri nedotakljivosti soljudi, res je. Moje neplačevanje davkov se te pa čisto nič ne tiče (jih pa vse pošteno plačujem, če sva že na tem). Četudi je to "udarec po tvojem nosu". Ker tvoje vtikanje v delo in življenje drugih, je udarec po njihovem nosu. Ni tvoj nos čisto nič bolj vreden od tujih, da bi imel ta privilegij soditi kdo dela vse pošteno in kdo ne.

Še vedno se opiram na to:
Locher je napisal/-a:Vsak živi svoje življenje in nihče se nima kaj vtikati v to, dokler je vse pošteno.

Nimaš pravice se vtikat v življenje in delovanje drugih. Lahko podaš/prijaviš sum pristojni instituciji, nimaš se pa kaj kam vtikat. Ker so nastavljeni ljudje, ki nas, državljane, stanejo, da se vtikajo v te zadeve.

Sem proti "malim lumparijam" - moram izpostavit, ker imam občutek, da imaš napačen vtis. Ravno tako kot proti velikim. So pa "male lumparije" posledica, razmišljanja, da gre zgolj za par € in ne milijone. Nihče pa ne prizna, da ne gre za milijone, ker jih pač ne more nakrast, ker je teh par € največ kar lahko.

Zakaj ne bi? Če je pa "oni" lahko, zakaj ne bi tudi jaz? Tega se ne bi spraševali, če se ne bi vtikali v druge. Prej ko se bo folk nehal vtikat v druge in zase brigat, bolje bo. IMO.

2. "L'etat, c'est moi." (Ludvik XIV)

PS: je že kar težko off-topic v taki temi, ki... ki kaže, da si folk daje ful opravka s tem, da nekdo ima drag avtomobil...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če dec 12, 2013 4:07 pm

Locher je napisal/-a:

Folk, ne prodajati bučk. BMW za zgornji denar je prej znamenje revščine kot bogastva..

Morda za tiste, ki kaj vemo o avtomobilih, kar je verjetno večina na tem forumu nekako po defaultu.

Za povprečnega človeka, ki avtomobilizma ne spremlja, sploh za povprečne tepce, ki so pač v večini, pa tudi 10 let star BMW serija 5 pomeni "luksuzen drag avto, s katerim se prevaža kradljivi tajkun / č*furski diler z drogo".
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Če dec 12, 2013 4:27 pm

Zanimivo je brat vse vaše objave, pa sploh se mi ne zdi totalni off topic, ker je vendarle naslov v smislu financ ter koliko in kaj si potem z njimi lahko privoščite. :D

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če dec 12, 2013 5:03 pm

sonic je napisal/-a:
Locher je napisal/-a:

Folk, ne prodajati bučk. BMW za zgornji denar je prej znamenje revščine kot bogastva..

Morda za tiste, ki kaj vemo o avtomobilih, kar je verjetno večina na tem forumu nekako po defaultu.

Za povprečnega človeka, ki avtomobilizma ne spremlja, sploh za povprečne tepce, ki so pač v večini, pa tudi 10 let star BMW serija 5 pomeni "luksuzen drag avto, s katerim se prevaža kradljivi tajkun / č*furski diler z drogo".

Ampak, če se spomnimo več, kot leto dni stare teme prav na tem forumu vidimo, da tudi mnogi na tem forumu spadajo med povprečne tepce, ki jih omenjaš, saj mnogi trdijo, da je tudi 15+let star avto luksuz. Danes pa nekateri trdijo, da je to v bistvu znamenje revščine.
viewtopic.php?f=2&t=93756

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Če dec 12, 2013 6:05 pm

cruiser1 je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:
Locher je napisal/-a:

Ampak, če se spomnimo več, kot leto dni stare teme prav na tem forumu vidimo, da tudi mnogi na tem forumu spadajo med povprečne tepce, ki jih omenjaš, saj mnogi trdijo, da je tudi 15+let star avto luksuz. Danes pa nekateri trdijo, da je to v bistvu znamenje revščine.
viewtopic.php?f=2&t=93756

Cruiser, takrat jaz še nisem pisal prispevkov na tem forumu in posledično v tisti temi nisem sodeloval. Kolikor vidim, v tej temi nihče ne deli mojega mnenja. Kje je torej povezava?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov