Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Hyundai
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Hyundai Ne apr 13, 2008 7:51 pm

js bi mel najrajš originalno navigacijo...uno k je že vgrajena

drgač pa tiste tudi niso slabe, pa še cenejše so 8)
cars...cars...cars...

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Ne apr 13, 2008 8:06 pm

Kateri GPS pa so zdj najbolj aktualni oz. res uredu? K sm gledu enga Navigon 2100 in me zanima. Al pa neki sm prebral, ko so nekateri hvalili tom tom.

lp
There is no time...

Uporabniški avatar
DriveAll
Nov uporabnik

Napisal/-a DriveAll Po apr 14, 2008 9:44 am

Moros je napisal/-a:Sem slišal da imajo lastniki (nekateri) probleme z GPS GARMINi NUVI, da rabijo zelo dolgo da najdejo satelite na začetku ko ga prižgejo. Celo po pol ure ali vec!? Ali imate lastniki Nuvijev iste slabe izskusnje?
LP

Če se hitreje premikaš res rabi zelo dolgo. Drugače pa tako kot je kljukec napisal.
NEDOVOLJENO OGLAŠEVANJE ODSTRANJENO.

Uporabniški avatar
Moros
Nov uporabnik

Napisal/-a Moros Po apr 14, 2008 11:18 am

DriveAll je napisal/-a:
Moros je napisal/-a:Sem slišal da imajo lastniki (nekateri) probleme z GPS GARMINi NUVI, da rabijo zelo dolgo da najdejo satelite na začetku ko ga prižgejo. Celo po pol ure ali vec!? Ali imate lastniki Nuvijev iste slabe izskusnje?
LP

Če se hitreje premikaš res rabi zelo dolgo. Drugače pa tako kot je kljukec napisal.

Hvala za odgovor.

LP

klasicni
Nov uporabnik

Napisal/-a klasicni Sr apr 16, 2008 5:33 pm

Zdravo!

Jaz pričakujem novega passata, pa bi si dokupil še navigacijo z opcijo bluetooth in govorna navodila za izris poti. Doslej sem zasledil da ima to novi Garmin 860... glede na to da je čisto nova zadeva verjetno nobeden ne pozna... če pa pa prosim za kako mnenje.

Poleg tega bi si pa rad kupil še kak drug nosilec, ta vakumski za na okno mi ni všeč. Pozna kdo WAECO Perfectfit?
http://www.waeco.com/en/2174.php

Kakkšnje izkušnje z njim?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr apr 16, 2008 5:43 pm

@klasicni: to cudo 860 se je predstavljalo na letosnjem CeBIT-u sicer sem zadevo
videl samo na pogled oz. kot prezentacijo in ne v delavnem smislu... si pa lahko
sam preveris na temlem linku http://www.youtube.com/watch?v=1HQj-2SgnYI

prakticno bo to zanimivo slisati kako bo delovalo v slovenskem jeziku.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

klasicni
Nov uporabnik

Napisal/-a klasicni Sr apr 16, 2008 10:25 pm

Kaj pa Navigon 8110? Je primerljiv z Garminom kaj mislite da je boljše?
http://www.satelitska-navigacija.si/cat ... gon-8110-0

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale Če apr 17, 2008 2:17 pm

BBoss je napisal/-a:
LP

Sprobal sem sigurno deset različnih Nuvijev in nisem zasledil teh težav. Je pa res, da če si za več kot 160km od zadnje lokacije, ko je bil Nuvi prižgan, da rabi malo več časa, da najde satelite. Takrat je pomembno, da se ne premikaš saj v tem primeru veliko prej najde satelite.

Sam sem preiskusil 4 Nuvije (enega imam sam). Serija 6 (650 in 660) dela veliko boljše od serije 2 (250W) ali 3 (350) v smislu iskanja satelitov. Očitno ima dosti boljši GPS sprejemnik. Serija 2 - med sprehodom po parku se izgubi, čas iskanja je okoli minute, če pa se med iskanjem satelitov premikaš pa traja v nedogled ( do 20 min ! !). 650= nikoli se ne izgubi, signal ima tudi v hiši, če si le blizu okna, čas iskanja satelitov je tudu le 10 sek.

Ni primerjave, karte delajo pa malenkost počasneje, zaslon je isti. Nekje se pač mora poznati: razlika v ceni je vendarle cca 200/400 €.

LP :D

Uporabniški avatar
Moros
Nov uporabnik

SD Kartica za Garmina

Napisal/-a Moros Če apr 17, 2008 3:56 pm

Zanima me ali kartica SDHC je kompatibilna z Garminom? OZ. Ali SDHC karica funkcionira na Garminu (nuvi 250w)? Ali msamo "navadna" SD kartica?

paskvale je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:
LP

Sprobal sem sigurno deset različnih Nuvijev in nisem zasledil teh težav. Je pa res, da če si za več kot 160km od zadnje lokacije, ko je bil Nuvi prižgan, da rabi malo več časa, da najde satelite. Takrat je pomembno, da se ne premikaš saj v tem primeru veliko prej najde satelite.

Sam sem preiskusil 4 Nuvije (enega imam sam). Serija 6 (650 in 660) dela veliko boljše od serije 2 (250W) ali 3 (350) v smislu iskanja satelitov. Očitno ima dosti boljši GPS sprejemnik. Serija 2 - med sprehodom po parku se izgubi, čas iskanja je okoli minute, če pa se med iskanjem satelitov premikaš pa traja v nedogled ( do 20 min ! !). 650= nikoli se ne izgubi, signal ima tudi v hiši, če si le blizu okna, čas iskanja satelitov je tudu le 10 sek.

Ni primerjave, karte delajo pa malenkost počasneje, zaslon je isti. Nekje se pač mora poznati: razlika v ceni je vendarle cca 200/400 €.

LP :D

Hvala za odgovor. Sedaj sem že naročil nuvija 250w in čakam na pošiljko. Upam da bo delal tako kot treba. To je moj prvi GPS.

LP

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Če apr 17, 2008 4:56 pm

kje si ga naroču in kuk€

Uporabniški avatar
Moros
Nov uporabnik

Napisal/-a Moros Če apr 17, 2008 5:04 pm

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Če apr 17, 2008 5:08 pm

Moros je napisal/-a:http://www.cdiscount.com/search/nuvi%20250w/s-107.html?navid_nav=10&option_mode=0&q=nuvi%20250w

ajajaj... da se ne bos slucajno cudil ce bo govorilo v francoskem jeziku... razen
ce to obvladas in se te "malenkosti" ne bos branil... kakorkoli

vseeno ti za isto ceno poklanjam tale link (zal na mimovrste ni Wide-a)
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=7 ... &linkid=15
Zadnjič spremenil MacTron, dne Če apr 17, 2008 5:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Če apr 17, 2008 5:11 pm

Moros je napisal/-a:http://www.cdiscount.com/search/nuvi%20250w/s-107.html?navid_nav=10&option_mode=0&q=nuvi%20250w

LP

sam res zakaj si narocval v tujini ce jih mas pa v sloveniji po isti ceni?
Renault Clio 1.8 16V l. 1993

Uporabniški avatar
Moros
Nov uporabnik

Napisal/-a Moros Če apr 17, 2008 5:54 pm

MacTron je napisal/-a:

ajajaj... da se ne bos slucajno cudil ce bo govorilo v francoskem jeziku... razen
ce to obvladas in se te "malenkosti" ne bos branil... kakorkoli

vseeno ti za isto ceno poklanjam tale link (zal na mimovrste ni Wide-a)
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=7 ... &linkid=15

Jaz zivim v Franciji in sem tega Garmina kupil samo zaradi tega, da bom lahko uporabljal Adria route, sicer bi kupil raje GPS mio. Kajti imam namen priti na dopust v Slovenijo, ter imam veliko poti sem ter tja in zaradi tega razloga potrebujem GPS.

LP

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Če apr 17, 2008 6:04 pm

Moros je napisal/-a:Jaz zivim v Franciji in sem tega Garmina kupil samo zaradi tega, da bom
lahko uporabljal Adria route, sicer bi kupil raje GPS mio. Kajti imam namen priti na dopust
v Slovenijo, ter imam veliko poti sem ter tja in zaradi tega razloga potrebujem GPS.

off:
res je po preverbi.. si nekje v blizini Pariza oz. Noisy Sur Ecole
torej potem je zanimivo da se v sloveniji prodaja na cisto enaki vsoti ;) evo nekaj novega

Uporabniški avatar
Moros
Nov uporabnik

Napisal/-a Moros Če apr 17, 2008 6:11 pm

MacTron je napisal/-a:
Moros je napisal/-a:Jaz zivim v Franciji in sem tega Garmina kupil samo zaradi tega, da bom
lahko uporabljal Adria route, sicer bi kupil raje GPS mio. Kajti imam namen priti na dopust
v Slovenijo, ter imam veliko poti sem ter tja in zaradi tega razloga potrebujem GPS.

off:
res je po preverbi.. si nekje v blizini Pariza oz. Noisy Sur Ecole
torej potem je zanimivo da se v sloveniji prodaja na cisto enaki vsoti ;) evo nekaj novega

Sem na jugu Francije v mestu NIMES.

LP

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Če apr 17, 2008 6:15 pm

Moros

off:
tocno znana rimska second arena :) ...neglede je potem tvoj provider vezan na
glavno mesto francije... uredu dosti off (uglavnem preverjeno si iz Francije)

Uporabniški avatar
Moros
Nov uporabnik

Napisal/-a Moros Če apr 17, 2008 6:27 pm

MacTron je napisal/-a:Moros

off:
tocno znana rimska second arena :) ...neglede je potem tvoj provider vezan na
glavno mesto francije... uredu dosti off (uglavnem preverjeno si iz Francije)

Točno tako, Neuftelecom je iz Pariza in ima pokrito celo Francijo. No saj ponudnikov je kar nekaj.

LP

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Če apr 17, 2008 10:38 pm

Moros se opravicujem.. nisem vedel da zivis v franciji :D
Renault Clio 1.8 16V l. 1993

Uporabniški avatar
Moros
Nov uporabnik

Napisal/-a Moros Če apr 17, 2008 11:10 pm

Z temo okoli tega ali sem ali nisem v Franciji je moje vprašanje padlo v pozabo, zato ga bom postavil še enkrat. In če kdo pozna odgovor, bi prosil da ga napiše.

Zanima me ali kartica SDHC je kompatibilna z Garminom? OZ. Ali SDHC karica funkcionira na Garminu (nuvi 250w)? Ali samo "navadna" SD kartica?

LP
Zadnjič spremenil Moros, dne Pe apr 18, 2008 1:46 am, skupaj popravljeno 2 krat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov