Debate, ki niso vezane na ostala področja...

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To dec 01, 2009 8:16 pm

a majo to sploh homologirano ? ker brez objemk na izhodu iz une omarice na tanku..kjer naj bi bilo diht....prav šalabajzersko površno in ni po standardu...če so pa tako homologirali bi moral biti pa en ob službo ker nima pojma .....
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii Sr dec 02, 2009 1:37 am

10 minut gledam pa ne vidim kje bi blo z izolir trakom skup zliman ?
Clean look

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Sr dec 02, 2009 6:49 am

Wankel ni nič posebnega za predelat na plin, posebna je firma ki se pri nas hvali z inovacijo ki pa to sploh ni!! Večino stvari ki so jih patentirali (samo v Sloveniji, ker drugje pač ne morejo), sploh niso nobene inovacije, še manj pa so prvi na svetu ki so jih naredili... Takšna Mazda za katero ono trdijo da je prva na svetu, je bila predstavljena že na sejmu v če se ne motim Frankfurtu leta 2006. Ampak tako je to pri nas, vse je dovoljeno če je eden od lastnikov firme Mirko Tuš... :evil:
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Sr dec 02, 2009 10:36 am

Tudi jaz ne vidim izolirnega traka ;)

Je pa to firma G-1 d.o.o., ki je:
''Edini proizvajalec avtoplinske opreme v Sloveniji''. Pravijo še, da so edini na svetu, ki omogočajo vodenje vbrizga avtoplina v realnem času, kar omogoča najboljši izkoristek.

@Iziboy, nekaj si omenil, ampak še zdaj ne vem, zakaj so izbrali ravno to Mazdo, zakaj bi si delali probleme z Wanklom. Razen če je lažje predelati na plin Wanklov motor.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr dec 02, 2009 9:37 pm

v avstraliji jih vozi rx7 in rx8 na plin kolokor hočeš...že dolga leta...
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če dec 03, 2009 12:55 am

BBS je napisal/-a:Tudi jaz ne vidim izolirnega traka ;)

Je pa to firma G-1 d.o.o., ki je:
''Edini proizvajalec avtoplinske opreme v Sloveniji''. Pravijo še, da so edini na svetu, ki omogočajo vodenje vbrizga avtoplina v realnem času, kar omogoča najboljši izkoristek.

@Iziboy, nekaj si omenil, ampak še zdaj ne vem, zakaj so izbrali ravno to Mazdo, zakaj bi si delali probleme z Wanklom. Razen če je lažje predelati na plin Wanklov motor.

G-1 NI proizvajalec avtoplinske opreme!!! Njihova proizvodnja je samo matična plošča in programska oprema, ki pa je njihov proizvod za kar jim kapo dol. Vse ostale komponente opreme pa kupujejo v tujini in so komaj srednji kakovostni razred! Njihova naprava NI EDINA na svetu ki deluje v realnem času in istem ciklu! Konkurenca jim je predlagala primerjalni test pa se ga zelo elegantno ogibajo, ker vejo da bi jih postavil na laž...
Mazdo so izbrali ker je edina na tržišču ki ima rotacijski motor. Ta motor ni nič posebnega za predelavo na avtoplin, pod pogojem seveda da imaš pravo programsko opremo ki bo sistem pravilno poganjala. Tudi za to Mazdo so od začetka trdili da je prva in edina na svetu ki je bila narejena na LPG pa se je hitro pokazalo da nakladajo. Javna tajna je da so pri G-1 patentirali nekaj inovacij samo zato ker je njihov slavni direktor g. Simon bil (oz. je še vedno) tudi javni uslužbenec, saj je zaposlen... glej ga zlomka... na patentnem uradu. Toliko o slavnem podjetju ki je do slave prišlo z veliko nakladancije in hudo finančno injekcijo od moža z pravimi poslovnimi povezavami.

I rest my case!

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Če dec 03, 2009 8:37 am

Jaz sem videl samo en avto predelan na plin pri G1.... hvala bogu da se nism odloču za njih ;)
Slika

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii Če dec 03, 2009 11:45 pm

Keri sistemi pa še imajo vbrizg v realnem času ?
Je pa ena firma pri nas ki se isto ukvarja z vgradnjo plinskega sistema in ima zadevo vodeno prek satelitov če sem prav razumel ???
Clean look

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Pe dec 04, 2009 7:14 am

Denii je napisal/-a:Keri sistemi pa še imajo vbrizg v realnem času ? PRINS

Je pa ena firma pri nas ki se isto ukvarja z vgradnjo plinskega sistema in ima zadevo vodeno prek satelitov če sem prav razumel ???
IN POTEM SVIZEC ZAVIJE ČOKOLADO :-P

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii Pe dec 04, 2009 11:41 pm

Sem ugovotvil da tuki pač vsi hvalite tisto robo ki jo uporabljate ali pa ste prodajalci le te :)
Vsak se odloči po svoje.
Clean look

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide So dec 05, 2009 6:25 pm

Pozna kdo EMMEGAS sistem?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So dec 05, 2009 8:27 pm

exide je napisal/-a:Pozna kdo EMMEGAS sistem?

ja sem že videl zmontiranega v c4 picasso ... na servisu ko je modull crknil pa je mehanik nazaj direkt vezal na bencin.... dober monter na žalost nima dobre robe..

Denii je napisal/-a:Keri sistemi pa še imajo vbrizg v realnem času ?
ja,baje imajo nekateri ki so krmiljeni prek privat satelitov krmiljenje še pred realnim časom in en cikel pred bencinskim računalnikom.... :wiihuu

Denii je napisal/-a:Sem ugovotvil da tuki pač vsi hvalite tisto robo ki jo uporabljate ....
Vsak se odloči po svoje.

in katero si dal ti zmontirat ??????
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne dec 06, 2009 11:26 am

Denii je napisal/-a:Je pa ena firma pri nas ki se isto ukvarja z vgradnjo plinskega sistema in ima zadevo vodeno prek satelitov če sem prav razumel ???

moram takoj napisat da ne bom pozabil... ne vem ,če nisem jaz slišal , da ima ta firma prenos podatkov ne preko satelita, ampak preko bluetooth na radiu ali navigaciji ????
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 To dec 22, 2009 2:02 pm

Sam imam v 323 F L.1997 montirano LPG inštalacijo, montažo so opravili na Jesenicah na Dolenjskem (SIGAS), zaenkrat sem ful zadovoljen.

Najbolj vesel pa sem bil, ko sem danes opazil (zame) novo LPG črpalko in sicer tisti Petrol, ki se nahaja v neposredni bližini Bavarskega Dvora in pa glavne avtobusne, gledano v smeri Pivovarne Union, v LJ seveda! 8)

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr dec 23, 2009 1:22 am

ali že obratuje ? :D
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Sr dec 23, 2009 2:11 am

plinaš je napisal/-a:ali že obratuje ? :D

mislim, da... saj je bila novica pred parimi dnevi tukaj na a.com

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So dec 26, 2009 6:05 pm

snikerson je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:ali že obratuje ? :D

mislim, da... saj je bila novica pred parimi dnevi tukaj na a.com

res je..danes sem se peljal mimo in videl rumeno tablo na travi "LPG-avtoplin"..
plin je cnej k bencin

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Sr dec 30, 2009 8:37 pm

Dve vprašanji :

Zanima me cena servisa plinske inštalacije ( mali 8) , srednji :? in veliki :shock: )

in ob katerih km je kateri

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So jan 02, 2010 1:01 pm

rosonero je napisal/-a:Dve vprašanji :

Zanima me cena servisa plinske inštalacije ( mali 8) , srednji :? in veliki :shock: )

in ob katerih km je kateri

samo dva servisa sta (no ja ,mogoče jih imajo druge naprave sedemnajst) : redni in revizija uparjalnika na cca 100-130.000km...za ceno pa moraš vprašati svojega monterja , a se ti ne zdi ??
ne vem kaj bi bil veliki servis ??? zamenjava vsega razen tanka ????
plin je cnej k bencin

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero So jan 02, 2010 1:29 pm

LPG nimam ....

heh....podatkov o servisnih intervalih lpg instalcije je bilo na netu zelo malo , še manj pa cen

Nekako sem predvideval da se uporablja enak princip servisa, kot običajn servisni interval za vozilo, ker pa nisem bil sigurn sem postavu vprašanje
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov