Debate, ki niso vezane na ostala področja...

mare_
Nov uporabnik

Napisal/-a mare_ Po avg 27, 2007 7:01 pm

Samo nekaj - glede teh tabel: peljal sem se iz lj v nm prejšnjo nedeljo in spet včeraj. Table so obakrat zagotovo bile in kar se mene tiče je bilo povsem jasno označeno, kam in kako je treba zaviti, pa tudi table same se pomoje čisto lepo vidijo.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 27, 2007 7:10 pm

Očitno ne dovolj za vse.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Po avg 27, 2007 7:20 pm

To, da so pocrkal, sta kriva oba voznika. Prvi je pretiraval / obračal (eni pravijo tak, drugi drugač...) in je zato pristal na drugem voznem pasu. Dejstvo pa je, da je vozil prehitro. Drugi je sicer pripeljal pravilno, a kaj ko je spet prižgal dost preveč. In nesreča s smrtnim izidom, kljub relativno dobrim avtomobilom je tukaj. Če bi vsaj eden peljal kot je napisano, take hude nesreče nebi bilo. Pa noben ni nebo reku, da če bi on V Audiju npr. pelu 60, da bi vidu, da se bo prbou, da nebi zabremzu na vsaj 50 km na uro in bi vsaj v audiju ostal živi. Če pa pr 50 čelnem nimaš v audiju šans za žvet, jih pa naj kr nehajo delat. S tega stališča ima tako Dars kot policija prav, za nesrečo sta kriva voznika. Če je omejitev tulk je omejitev tulk (vožno čez 130 pogojno toleriram ob svetlem vremenu in dobri vidljivosti), ob delu na cesti in obojesmernemu prometu pa niso zastojn table in omejitve postavljene -> so zato, da se take stvari nebi dogajale meddrugim.

Kakor vozi folk po slovenskih avtocestah itak ni čudn da je tuk nesreč: ob vsakem delu na cesti čim kasnej se not zrinit (glih tuk da znakov ne podreš), potem obvezno prehitet po odstavnem pasu napol po travi, če se nekdo pelje po omejitvi, ipd fore. Zakaj že - veselo se pobijajmo.

Kar tiče pa cestno prometne ureditve Ljubljana - Koper, ta dva dela ko popravljajo, to je pa čista katastrofa. Sem sem pakrat v zadnjih dveh mesecih peljal tam, pa mi niti enkrat ni bilo čisto jasno, ali sem se peljal prav, ali ne. pišuka, a je tako težko par belih znakov na cesto narisat, nabit par tabl in tako naprej, ter še kako v tujem jeziku dat? Če so lahk psotavl 2.5 mio lučk in kolov, bi pa še to naredil. Signalizacija je res zelo zelo slaba bila na tem delu. Drugi podoben del, kjer se čudim na ni več nesreč, pa so tisti veleumni ozki pasovi iz Ljubljane proti Kopru, kjer se za moje pojme komaj srečata dva avtomobila, ko tut nekaj popravljajo. Kater b**** je to šel naredit, mi enako ni jasno.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po avg 27, 2007 7:42 pm

na tem "gradbišču"em se tut jst prejšnji vikend zavozu, pa čeprav sem bil bolj pozoren zarad tabel o delu ipd., sem se moral zapeljat do Grosuplja in tam obrnat, pa šele pol na Rudnik....
Slika

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Po avg 27, 2007 8:07 pm

Catch_me je napisal/-a:NI bil noben ala frajer v Bmw ampak turisti ki so sli cez Slovenijo, ki so sigurno plačali cestnino za uporabo avtoceste! DARS absolutno kriv za vse prometne nesreče včeraj!!
bil je A6 karavan Lj registracije

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Napisal/-a 5cho Po avg 27, 2007 8:10 pm

drugmirko je napisal/-a:lastna izkušnja, pripovedovanja lokalnih ljudi, ki so se zeznli na tem istem "gradbišču" in fakt da je počlo dvakrat v par urah je vsakemu človeku z malo zdrave pameti zadosti, da ugotovi, da je signalizacija bolj slaba!!! in naj si DARS zdej pere roke z izjavami, da je blo vse lepo označeno, kolikor hoče!

ena čist navadna arogantna lopovska banda so!

Ne zagovarjam DARS-a ampak 14 dni je blo brez nesreče, pol pa v enem dnevu tri. In zdej je pa kriva signalizacija........... go figure

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po avg 27, 2007 8:17 pm

5cho je napisal/-a:
drugmirko je napisal/-a:lastna izkušnja, pripovedovanja lokalnih ljudi, ki so se zeznli na tem istem "gradbišču" in fakt da je počlo dvakrat v par urah je vsakemu človeku z malo zdrave pameti zadosti, da ugotovi, da je signalizacija bolj slaba!!! in naj si DARS zdej pere roke z izjavami, da je blo vse lepo označeno, kolikor hoče!

Ne zagovarjam DARS-a ampak 14 dni je blo brez nesreče, pol pa v enem dnevu tri. In zdej je pa kriva signalizacija........... go figure

Iz petka na soboto je bila ena ob 2h zjutraj - voznika so rezali iz avta. V nedeljo so bile 3, u bistvu je vsak dan vsaj ena nesreča na tem odseku. Kdo je potem kriv, če ne signalizacija.......go figure!
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Catch_me
Novinec

Napisal/-a Catch_me Po avg 27, 2007 8:41 pm

5cho je napisal/-a:
Catch_me je napisal/-a:NI bil noben ala frajer v Bmw ampak turisti ki so sli cez Slovenijo, ki so sigurno plačali cestnino za uporabo avtoceste! DARS absolutno kriv za vse prometne nesreče včeraj!!

5 mrtvih je bilo v BMW(krivec) in pa A4 karavan!

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Napisal/-a 5cho Po avg 27, 2007 8:48 pm

nebivedu je napisal/-a:
5cho je napisal/-a:

Iz petka na soboto je bila ena ob 2h zjutraj - voznika so rezali iz avta. V nedeljo so bile 3, u bistvu je vsak dan vsaj ena nesreča na tem odseku. Kdo je potem kriv, če ne signalizacija.......go figure!

lej nebivedu načeloma se vedno strinjam s tabo, tud tuki se strinjam, da bi bilo lahko poskrbljeno za večje bolj opazne table. ampak to da ni opazil table mu še ni v opravičilo, da je obrnil na avtocesti! tudi če ne poznaš ceste ne boš šel obračat na avtocesti, če slučajno spregledaš znak za razvrstitev - vsaj upam. jaz osebno ne bi šel nikoli obračat na avtocest. Če se dobr spomnem smo vsi pluval čez una dva puljčana k sta pred neki cajta obrnila v dekanskem tunelu, pa ni noben pluvu čez DARS, da je napačna signalizacija!! Tko da očitno se lohka 10.000 ljudi normalno pelje čez zoženje in upošteva pravila, pol se pa najde eden al pa dva pa je štala in kažin.

Lej ne zagovarjam nobenga, ampak če lahko jaz (se nimam za superiornega voznika) upoštevam znake in omejitve in se normalono peljem čez predor Golovec, zakaj se tudi ostali normalni voznike ne morejo? Jaz osebno vem, da če bi sfalil izvoz oz. zgrešu pravilno razvrstitev NE BI ŠEL NIKOLI OBRAČAT NA AVTOCESTI!!!! NIKOLI.

toliko iz moje strani
Matej

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Napisal/-a 5cho Po avg 27, 2007 8:51 pm

Catch_me je napisal/-a:
5cho je napisal/-a:

5 mrtvih je bilo v BMW(krivec) in pa A4 karavan!

moj post se nanaša na enega mojih prejšnjih, ko sem napisal, da me je med tem ko smo ostali stali v koloni pred tunelom, en CAR prehitel po odstavnem pasu s 4 blinkerji v A6 karavanu.
Poznam ta odsek, saj živim blizu. Tudi redno uporabljam ta odsek in sem vedno opazil tablo za razvrščanje. Mogoče je res smotano označen vse skupi, ampak to ne opravičuje dejanja nekoga, ki divja (oz. v mojem primeru, ko sem včeraj popoldne stal v koloni pred omenjenim tunelom enga CARJA, ki je po odstavnem pasu s 4 žmigavci prehiteval celo kolono po nadvozu k tunelu - tele zarukan!) in neupošteva signalizacije!!! Krivda je izključno samo na vozniku, ki ni upošteval prometne signalizacije.
Drugače pa moje sožalje vsem prizadetim. R.I.P.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Po avg 27, 2007 9:08 pm

nebivedu je napisal/-a:
5cho je napisal/-a:

Čaki... Maš pred sabo asfalt in na vsaki strani maš ali ograjo ali une rdeče bele količke. Furaš naravnost. A ni enostavno? Folk se pa kar zaletava..

Luky

Napisal/-a Luky Po avg 27, 2007 9:08 pm

Kael je napisal/-a:To, da so pocrkal, sta kriva oba voznika. Prvi je pretiraval / obračal (eni pravijo tak, drugi drugač...) in je zato pristal na drugem voznem pasu. Dejstvo pa je, da je vozil prehitro. Drugi je sicer pripeljal pravilno, a kaj ko je spet prižgal dost preveč. In nesreča s smrtnim izidom, kljub relativno dobrim avtomobilom je tukaj. Če bi vsaj eden peljal kot je napisano, take hude nesreče nebi bilo. Pa noben ni nebo reku, da če bi on V Audiju npr. pelu 60, da bi vidu, da se bo prbou, da nebi zabremzu na vsaj 50 km na uro in bi vsaj v audiju ostal živi. Če pa pr 50 čelnem nimaš v audiju šans za žvet, jih pa naj kr nehajo delat. S tega stališča ima tako Dars kot policija prav, za nesrečo sta kriva voznika. Če je omejitev tulk je omejitev tulk (vožno čez 130 pogojno toleriram ob svetlem vremenu in dobri vidljivosti), ob delu na cesti in obojesmernemu prometu pa niso zastojn table in omejitve postavljene -> so zato, da se take stvari nebi dogajale meddrugim.

Kakor vozi folk po slovenskih avtocestah itak ni čudn da je tuk nesreč: ob vsakem delu na cesti čim kasnej se not zrinit (glih tuk da znakov ne podreš), potem obvezno prehitet po odstavnem pasu napol po travi, če se nekdo pelje po omejitvi, ipd fore. Zakaj že - veselo se pobijajmo.

Kar tiče pa cestno prometne ureditve Ljubljana - Koper, ta dva dela ko popravljajo, to je pa čista katastrofa. Sem sem pakrat v zadnjih dveh mesecih peljal tam, pa mi niti enkrat ni bilo čisto jasno, ali sem se peljal prav, ali ne. pišuka, a je tako težko par belih znakov na cesto narisat, nabit par tabl in tako naprej, ter še kako v tujem jeziku dat? Če so lahk psotavl 2.5 mio lučk in kolov, bi pa še to naredil. Signalizacija je res zelo zelo slaba bila na tem delu. Drugi podoben del, kjer se čudim na ni več nesreč, pa so tisti veleumni ozki pasovi iz Ljubljane proti Kopru, kjer se za moje pojme komaj srečata dva avtomobila, ko tut nekaj popravljajo. Kater b**** je to šel naredit, mi enako ni jasno.

tam proti kopru se tud js strinjam da je invalid znake oz. količke postavlu, zadnič sm glih naletu v dežju na enga k se je 40 tam čez pelu, pa sm ga prehitu pa mu pokazu da ni čist pr pameti... mislim folk ka delate na cesti... sej tud js pretiravam na cesti-učasih... sam tam k vem da lahk...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po avg 27, 2007 9:40 pm

Pavel_P je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
5cho je napisal/-a:

Čaki... Maš pred sabo asfalt in na vsaki strani maš ali ograjo ali une rdeče bele količke. Furaš naravnost. A ni enostavno? Folk se pa kar zaletava..

Ja, folk se zaletava, ker je signalizacije premalo. Pač so ljudje glupi in rabijo vsakih 50m opozorilo, drugače pa vidimo, kam pride.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po avg 27, 2007 9:45 pm

5cho je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
5cho je napisal/-a:

lej nebivedu načeloma se vedno strinjam s tabo, tud tuki se strinjam, da bi bilo lahko poskrbljeno za večje bolj opazne table. ampak to da ni opazil table mu še ni v opravičilo, da je obrnil na avtocesti! tudi če ne poznaš ceste ne boš šel obračat na avtocesti, če slučajno spregledaš znak za razvrstitev - vsaj upam. jaz osebno ne bi šel nikoli obračat na avtocest. Če se dobr spomnem smo vsi pluval čez una dva puljčana k sta pred neki cajta obrnila v dekanskem tunelu, pa ni noben pluvu čez DARS, da je napačna signalizacija!! Tko da očitno se lohka 10.000 ljudi normalno pelje čez zoženje in upošteva pravila, pol se pa najde eden al pa dva pa je štala in kažin.

Lej ne zagovarjam nobenga, ampak če lahko jaz (se nimam za superiornega voznika) upoštevam znake in omejitve in se normalono peljem čez predor Golovec, zakaj se tudi ostali normalni voznike ne morejo? Jaz osebno vem, da če bi sfalil izvoz oz. zgrešu pravilno razvrstitev NE BI ŠEL NIKOLI OBRAČAT NA AVTOCESTI!!!! NIKOLI.

toliko iz moje strani
Matej

Opravičila za obračanje na avtocesti ni.

Nesreča iz petka na soboto je bila zelo huda, pa ni noben obračal - ampak je človeka odneslo iz ovinka zaradi prevelike hitrosti, pa čeprav je omejitev samo 80km/h. Torej je povzročitelj vozil mnogo več.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po avg 27, 2007 9:46 pm

francib je napisal/-a:
Vuso je napisal/-a:Seveda ni DARS spet nič kriv.Prav tako ne Mate in Božič, verjetno še malo manj Zajc in podobni "intelekti".Za nesrečo je vedno potreben splet okoliščin.In če so se ne vem kolikokrat že počli tam je očitno nekaj narobe s signalizacijo.Ali je kriv golovški trikotnik mogoče?
Folk govori, da je pred dnevi policija dejansko tam kasirala, ker je folk obračal....Sicer pa , če ne vem koliko očividcev pravi, da sploh ni obračal jim sigurno bolj verjamem kot policiji.En komentar (se mi zdi, da Dnevnik) celo govori o tem, da v času nesreče sploh niso več potekala nikakršna dela...
Eh ja

Mislm, ker bluz! PA KAJ TEB NI JASN. TAM VELJAJO OMEJITVE!

Če pa niso več tam opravljali gradbenih del, se pa zamisli, zakaj? VSAK DEL TRASE MORA NEKDO PREVZET! ALI JE BILO NAREJENO TAKO KOT MORA BIT ALI NE, OZ NEKDO MORA PODPISAT ALI PA POPRAVIT! Kwa kle ni jasno? Mah, sej, škoda cajta...

Verjetno je res škoda cajta.Večini domačinov je nejasna signalizacija in dars ni nič kriv.Smo pač butli.j*** ga.Kar se pa tistih omejitev tiče so pa v 99% popolnoma debilne in jih nihče ne jemlje več resno.Ne rečem, da primarno ni kriv voznik bmw-ja, ampak del odgovornosti pa po mojem mnenju nosijo tudi ostali.Pri vsaki nesreči je kriv voznik, ker ni prilagodil hitrosti jada jada jada...
Brezveze, da bi kdo odgovarjal, ker je 30+ več mrtvih kot lani.debilizem....

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Po avg 27, 2007 11:31 pm

Bmw sploh ni krožno obračal ampak ga je 100% zaneslo! Verjetno je malo prehitro priletu v ovink, zadnji pogon in ga je odneslo.. :?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To avg 28, 2007 12:06 am

H2 je napisal/-a:Bmw sploh ni krožno obračal ampak ga je 100% zaneslo! Verjetno je malo prehitro priletu v ovink, zadnji pogon in ga je odneslo.. :?

verjetno je pripomogel polno naložen avto, polno ljudi in seveda slabe gume.

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Napisal/-a 5cho To avg 28, 2007 7:10 am

nebivedu je napisal/-a:Opravičila za obračanje na avtocesti ni.

Nesreča iz petka na soboto je bila zelo huda, pa ni noben obračal - ampak je človeka odneslo iz ovinka zaradi prevelike hitrosti, pa čeprav je omejitev samo 80km/h. Torej je povzročitelj vozil mnogo več.

Torej ni problem v signalizaciji ampak v vozniku. Kaj imata s tem policija in DARS????
Folku se je** za omejitve, za ostale udeležence v prometu, sam da je on car in da ga noben ne more prehitet.... Individualizem je povozil solidarnost v naši mali državici...

Drgač pa ta prva nedeljska nesreča (sem stal v koloni in ko smo se mimo peljali je bil getz "parkiran" na ograji, pa se mi zdi da je bil zraven še golf 3-ka, malo naprej pa avtobus MK registracije), se je zgodila, ker je voznica dohitela avtobus in ZAVILA med KOLIČKI na prehitevalni pas, po katerem so se vozili v nasprotno smer... ali je to problem signalizacije?? Prej problem neupoštevanja signalizacije oz. nepoznavanja pomena signalizacije.
Zadnjič spremenil 5cho, dne To avg 28, 2007 7:20 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To avg 28, 2007 7:11 am

H2 je napisal/-a:Bmw sploh ni krožno obračal ampak ga je 100% zaneslo! Verjetno je malo prehitro priletu v ovink, zadnji pogon in ga je odneslo.. :?

na suhi ravni cesti ga je zaneslo ker je prehitro pripeljal v ovinek???!!!

Pa kaj so tu sami 13letniki iz nekih hribov, da ne vejo kako izgleda tist konc ceste? Daj pejte si raj zvezke za šolo naslenji teden pripravit...
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious To avg 28, 2007 7:23 am

Sekunda nepazljivosti in je verjetno z ogledalom zadel v količek, ki ločuje pasova ob tem pa se je ustrašil in narobe reagiral in tako ga je verjetno odneslo na nasprotni vozni pas. Tako, da ni nujno, da je voznik audija a3 vozil krepko čez omejitev, ker če je bmwja odneslo pri več kot 100km/h v nasproti vozeči avto, ki je pripeljal 80-100 (po besedah očividcev) vemo kakšne so posledice ... :evil:

Verjetno bi bilo bolj varneje, da bi v prihodnje ob takih delih med pasova postavili vsaj tako pregrado, kot je na vrhniškem klancu, da te vsaj malo nazaj usmeri.

lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov