Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Pe jan 15, 2010 9:07 pm

Danes je pa bla ena res neprijetna izkušnja na avtocesti. Z 150 prehitevam 3 vozila tovornjak, nek avto in spet tovornjak, ki so vozli tak skupaj da nisem mel kam vmes varno peljat. Zadaj se mi prilepi modra Lancia in blenda ter ploza ko zmešan. Hočem ostat miren pa opravit svoje do konca pa se mi zalepi čisto na odbijač, nevem če je blo 10cm prostora. Mislim kdaj bo folk skapiral da če prehitevaš in se nimaš kam umaknit naj da levi smerokaz in počaka da se mu umakneš?

A je tolk važno da prehitiš enega takoj in ne čez par metrov pa tud če to stane življenje dveh ali treh mladih :roll: Če bi to blo v mestu mu stopim na bremzo pa bo mel fiata u dupah.

Drugače pa če se kdo ne umakne: levi smerokaz in čakamo da se umakne. če te pa policija zraven dobi da nestrpno blendaš z dolgimi pa bi morali takoj odvzet izpit in vozilo

identiteta današnjega voznika lancije je bla hitro jasna, pa tud angeli v modrem bojo malo bolj pozorni nanj ;)
Relax take it easY
Slika

*URŠIKA*
Nov uporabnik

Napisal/-a *URŠIKA* Pe jan 15, 2010 9:40 pm

dejcc je napisal/-a: identiteta današnjega voznika lancije je bla hitro jasna, pa tud angeli v modrem bojo malo bolj pozorni nanj ;)

A si ga prijavil? Maš srečo, da si zapomniš registrsko, meni to nikoli ne uspe... se borim za obstanek :(

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Pe jan 15, 2010 9:49 pm

Sovoznica si je pisala, pridema domov pa klicat kolege okol da dam za pijačo pa smo dali par prijav na različne postaje kjer se giblje + malo poznanstva pa bo hitro udarlo po žepu če ga že drugače ne.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 Pe jan 15, 2010 9:54 pm

dejcc je napisal/-a:Danes je pa bla ena res neprijetna izkušnja na avtocesti. Z 150 prehitevam 3 vozila tovornjak, nek avto in spet tovornjak, ki so vozli tak skupaj da nisem mel kam vmes varno peljat. Zadaj se mi prilepi modra Lancia in blenda ter ploza ko zmešan. Hočem ostat miren pa opravit svoje do konca pa se mi zalepi čisto na odbijač, nevem če je blo 10cm prostora. Mislim kdaj bo folk skapiral da če prehitevaš in se nimaš kam umaknit naj da levi smerokaz in počaka da se mu umakneš?

A je tolk važno da prehitiš enega takoj in ne čez par metrov pa tud če to stane življenje dveh ali treh mladih :roll: Če bi to blo v mestu mu stopim na bremzo pa bo mel fiata u dupah.

Drugače pa če se kdo ne umakne: levi smerokaz in čakamo da se umakne. če te pa policija zraven dobi da nestrpno blendaš z dolgimi pa bi morali takoj odvzet izpit in vozilo

identiteta današnjega voznika lancije je bla hitro jasna, pa tud angeli v modrem bojo malo bolj pozorni nanj ;)

To gre tudi meni na zivce.... Ko ti blenda pa še sam vidi da se mu ne moreš umaknit ampak on je frajer in te pač hoče prehitet... Taki zanalašč pelejo 160, 170, 180km/h po avtocesti sam da najdejo kakšno žrtev in da ji lahko blendajo... Nimam še v hlačah da bi stopil po bremzi in naredil (še pomislit ne smem kaj) sam večkrat pa zmanjšam hitrost in mu potem odstopim pas (da mu pride u glavo da se mu nisem mogel TAKOJ umaknit

Kar se tice voznje meglenke me ne motijo toliko koliko me moti ce ma nekdo za mano dolge luci. Avtomaticno ko pogledam ogledalo me oslepi kar me pa naredi zelo zivcnega... Ko pa od dalec vidim da ima nekdo meglenke ali dolge mu blendam in ne gledam direktno v luči

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe jan 15, 2010 9:57 pm

dejcc je napisal/-a:Sovoznica si je pisala, pridema domov pa klicat kolege okol da dam za pijačo pa smo dali par prijav na različne postaje kjer se giblje + malo poznanstva pa bo hitro udarlo po žepu če ga že drugače ne.

vids take k ti je treba pred zidom streljat.
tole bi morala policija prebrat pa vas obtozit krivih prijav.
matr mi to dvigne piskr ej.kako ste podli. se hujsi si k ta z to lancio.sram te je lahko
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper Pe jan 15, 2010 10:00 pm

men se pa občasno zgodi, da ko prižgem smernik po pomoti istočasno prižgem dolge luči. oops

Uporabniški avatar
NoSpeedNoFun
Novinec

Napisal/-a NoSpeedNoFun Pe jan 15, 2010 10:30 pm

*URŠIKA* je napisal/-a:
No, nezaslišano je sploh to, da morajo tovornjaki prehitevati osebna vozila, ki na AC očitno vozijo cca. 90 km/h, če jih tovornjakarji potem prehitevajo s 100-110 km/h...

Jao, jao...

Kamioni imajo elektronsko blokado na 90 km/h, tako, da ne gre več, kot 90. Prihaja do razlik, če je bil kamion umerjen na obrabljenih gumah, zdaj pa ima nove :) Ampak to je km ali 2!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe jan 15, 2010 10:31 pm

NoSpeedNoFun je napisal/-a:
*URŠIKA* je napisal/-a:
No, nezaslišano je sploh to, da morajo tovornjaki prehitevati osebna vozila, ki na AC očitno vozijo cca. 90 km/h, če jih tovornjakarji potem prehitevajo s 100-110 km/h...

Jao, jao...

Kamioni imajo elektronsko blokado na 90 km/h, tako, da ne gre več, kot 90. Prihaja do razlik, če je bil kamion umerjen na obrabljenih gumah, zdaj pa ima nove :) Ampak to je km ali 2!

to ni glih cist res.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Pe jan 15, 2010 10:32 pm

Blokada na kamionih je dvorezen meč, ker vse več je idiotov ki vozijo po avtocesti 60-70 in ga tovornjak nemore prehitet par km ali pa se ga sploh ne loti, ker nima smisla.

abbe kaj ni res?
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Pe jan 15, 2010 10:37 pm

abbe je napisal/-a:
dejcc je napisal/-a:Sovoznica si je pisala, pridema domov pa klicat kolege okol da dam za pijačo pa smo dali par prijav na različne postaje kjer se giblje + malo poznanstva pa bo hitro udarlo po žepu če ga že drugače ne.

matr mi to dvigne piskr ej.kako ste podli. se hujsi si k ta z to lancio.sram te je lahko

Kaj streljat, take k ti bi blo treba.
Braniš take... On je eden izmed mnogih, ki vsaj nekaj naredijo zato.
Vsaj eden se bo mogoče manj limal na rit.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe jan 15, 2010 10:43 pm

BBS je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

Kaj streljat, take k ti bi blo treba.
Braniš take... On je eden izmed mnogih, ki vsaj nekaj naredijo zato.
Vsaj eden se bo mogoče manj limal na rit.

in kaksen sm jaz to?
a me mogoce poznas da lahko sodis o meni?
kar se njega tice.ne mores ti nasopat par kolegou da poklicejo na policijo pa prijavijo nekoga da jih je ogrozal ce jih pa ni?
razumem da je on (dejcc) ga prijavil ampak da je nagovoru kolege da ga oni tut prijavijo je pa podlo,pa ti lah pises kar hoces
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Pe jan 15, 2010 10:49 pm

Ko bo pa tebi svetil v glavo in se ti bo limal na odbijač, potem ga boš pa lahko prijavil?
Dokler pa tebi nič, pa naj se vozi okrog in dela sr****-

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe jan 15, 2010 10:54 pm

BBS je napisal/-a:Ko bo pa tebi svetil v glavo in se ti bo limal na odbijač, potem ga boš pa lahko prijavil?
Dokler pa tebi nič, pa naj se vozi okrog in dela sr****-

ti ne znas brat an?preber kaj sm zgoraj napisal
Ni vse res kar napišem

*URŠIKA*
Nov uporabnik

Napisal/-a *URŠIKA* Pe jan 15, 2010 10:54 pm

NoSpeedNoFun je napisal/-a:
*URŠIKA* je napisal/-a:

Jao, jao...

No, ne morem garantirat, da so zgornje številke točne... pravzaprav se sedaj spomnim, da sem za tovornjakom, ki je prehiteval spredaj vozeče osebno vozilo (in me je malodane izsilil, po prehitevalnem sem vozila sigurno vsaj 120 km/km, tik pred šentviškim predorom v smeri lj), ob njegovem prehitevanju vozila 80 km/h (malo je upočasnil vožnjo, da ga ne bi zaneslo), pospešil pa je do 90-95 km/h. In to skoraj tik pred predorom; na svoj vozni pas se je vrnil tik pred predorom. Morda je prehiteval vozilo, ki je hotelo iti na izvoz brod in je upočasnjevalo... skratka, res je bil neprimeren trenutek in prostor za prehitevanje tovornega vozila, NALOŽENEGA Z AVTOMOBILI!.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Pe jan 15, 2010 10:56 pm

tovornjaki prikoličarji majo blokado 95km/h
Relax take it easY
Slika

*URŠIKA*
Nov uporabnik

Napisal/-a *URŠIKA* Pe jan 15, 2010 10:59 pm

No vidiš, saj zdaj sem popravila podatke o cifrah (prej sem pisala v zanosu :lol: , med prehitevanjem pa je potem pospešil ravno nekje do blokade.

No, če je bilo to res (kar pa ne morem vedeti 100%) in je osebno vozilo pred njim res zavijalo na Brod in prepozno nakazalo, bi mu morda morala oprostiti, ker se je skušal umaknit na prehitevalni pas pred mene, čeprav me je moral skoraj izsilit... po drugi strani, pa bi moral držat tako varnostno razdaljo, ki bi mu omogočala zaviranje za tem vozilom... tako, da tako ravnanje le ni čisto opravičljivo... sploh pa ne pred predorom...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jan 15, 2010 11:07 pm

abbe je napisal/-a:vids take k ti je treba pred zidom streljat.

podpis :!:

PS. "postrelat" tudi vse tiste, ki vam sploh na misel pride, da bi brenzali na prehitevalnem pasu.....

dejcc je napisal/-a:tovornjaki prikoličarji majo blokado 95km/h

na 88/89 ...... če te glih zanima, da ne boš krive vere širil.......(avtobusi pa na 105)

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Pe jan 15, 2010 11:10 pm

Od fijavža grejo natanko 95.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jan 15, 2010 11:12 pm

dejcc je napisal/-a:Od fijavža grejo natanko 95.

eno je kaj grejo, drugo pa koliko takrat tahograf štanca oz. koliko je tkrat realno......

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe jan 15, 2010 11:54 pm

blokado imajo na 90 po števcu,kar je GPSu manj,info iz prve roke. včasih so bile hitrosti različne , sedaj imajo vsi MAX 90 v celotni EU. razlika v hitrosti oz. razlog da se tovornjakarji žgejo za 1 ali 2 kmh je v teži tovora, vrsti tovornjaka. manjši tovornjak gre dobrih 80, zato ga tudi špedist z 500 KM nese, to pa pomeni nekaj dolgih sekund zaseden levi pas. ;)
Freude am Fahren
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov