Ne vem ampak eni pa ste modeli, da jih je treba iskat... koliko strani bo potreba napisat, da bo samo en argumentirano razložil zakaj je potrebno za vsako ceno zadrževati hitrejšega za seboj. Še najbolj se je temu približal Gustelj, ki je pač v svojem primitivno žaljivem slogu ozmerjal Xhaira, kot naklepnega morilca, ki se je ravno tisti dan napotil pobiti celotno družino voznika Mercedesa. Tako je pač na nek perverzno morbidno humornem slogu dal vozniku Mercedesa vso potrebno legitimnost, da se je obnašal na cesti tako kot se pač je - pač je ščitil vso svojo družino pred agresivnim napadom Xhaira.
Najbolj zanimivo pri vsem tem pa je, da takoj ko predvsem Domnu, pa Rosoneru, seveda Gustlju zmanjka logičnih argumentov začnejo zadevo spravljat z nekimi "izmišljenimi" a sicer možnimi primeri, v nerazumne skrajnosti, ki jih zanimivo obsojamo vsi po spisku. S temi ekstremnimi skrajnostmi skušajo uveljaviti svoj prav pa čeprav s samim primerom tega posnetka nima čist nobene veze.
Vsi vse vedo kakšne so razmere na cesti in to iz posnetka, točno vedo koliko sme biti ustrezna hitrost pa sploh nobenega ni bilo tam. Edini (razen,če je kdo od komentatorjev voznik tistega Mercedesa pa nima j**c, da bi priznal

), ki lahko pove kakšne so bile razmere v resnici za volanom, je bil in je edini še vedno Xhair sam in če je omenil, da je lahko normalno vozil hitreje brez težav resnično ni moje, da bi v to podvomil.
Očitno pa se prostovoljni prometniki pač s tem ne strinjajo in gonijo svoje, po potrebi malo manipulirajo, malo zavajajo, si malo zmišljujejo, se tudi zlažejo, zanikajo tisto kar so par postov nazaj črno na belem napisali na forumu zraven pa se grejo še strašni populizem, ki je v zadnjem času tako značilen za naše politike.
V praksi pa izgleda takole, da iz tega kar sem prebral vem, da sam na cesti ne bi imel težav ne z Xhairom, ne z Jerichom, ne z Wizom, z Lancio, Tommyem, Plinašom pa še s kakšnim, ki sem ga pozabil. Vsi teli bi mi omogočili varno prehitevanje, če bi bil sam hitrejši od njih in ravno tako bi jim to omogočil tudi sam če bi bili oni hitrejši od mene. Nobene živčnosti, nič vsi bi bili zadovoljni brez odvečnega stresa.
Popolno drugo zgodbo pri poskusu prehitevanja bi imel z Domnom, Gustljem, Rosonerom in še nekaterimi, ki bi, vsaj po napisanem, uveljavljali svojo prav, svoj ego, svoje frustracije in bi v meni videli cestnega sovražnika/razbojnika, ki ga je treba na vsak način onemogočiti. Od njih bi lahko torej pričakoval le zapiranja, nagajanje in vse druge nespodobnosti, ki ne sodijo na cesto. Hudo je res, ko ego takih posameznikov uravnava njihove odločitve in ne možgani - hudo je da se raje prepuščajo negativnim čustvom, kot razumom in da ne vedo da na cesto sodi le zdrava pamet, negativna čustva pa nikakor ne.
Verjamem, da je neprijetno za nekatere priznati, da niso popolni pa še egoti povrh (ubijalska kombinacija) ampak, da zraven natrosijo kopico BS-a in jim niti malo ni nerodn,o mi je pa nedojemljivo. Še naprej pridigajo o strpnosti, ki jo razumejo kot enosmerno dejanje se pravi strpen mora biti tisti, ki je hitrejši do tistega, ki je počasnejši, kontra pa očitno ne velja, da bi bil počasnejši strpen do hitrejšega in omogočil varno prehitevanje tako za prehitevalca kot prehitevanca. Če vzamemo Xhairov primer, je bil strpen skoraj do konca in je pokazal na vse kulturne načine, da bi rad šel naprej medtem, ko voznik Mercedesa ni pokazal niti kančka strpnosti ampak je na vse načine poskušal preprečiti, da bi ga prehitel tudi, če bi s tem povzročil nesrečo oziroma zrinil oba v graben (na koncu posnetka).
Še enkrat za tiste, ki ne razumejo razlike kdo je komu vsiljeval svoj način vožnje. Xhair ni zahteval od voznika Mercedesa, da bi vozil hitreje le želel je da bi mu omogočil varno prehitevanje in ga spustil mimo. Po drugi strani pa je točno ta voznik želel vsiliti Xhairu svoj način vožnje in ga je branil do zadnjega - kot bi se šlo za vojno oziroma za dirkanje, kjer je poskušal preprečiti prehitevanje in obdržati pozicijo. Kdo je tukaj cepec mislim, da je kristalno jasno.
Pa mogoče še zadnja zadeva v premislek. Kdo drži vse karte v rokah? Če sem v vlogi prehitevanega so vse karte v mojih rokah - lahko omogočim prehitevanje ali pa blokiram in ga preprečujem. Vse opcije so moje in nikakor ne na strani tistega, ki me prehiteva. Če pa sem v vlogi prehitevalca pa ne morem nič, če se prehitevani odločil, da me jebbe v glavo. Še enkrat torej v razmislek - kdo torej lahko igra vlogo cepca - a je to tisti, ki ima možnost, da razreši situacijo pa jo iz neznanega razloga noče in ne želi ali tisti, ki je odvisen od dobre volje in inteligenčne zrelosti nekoga drugega? Hmm, a je odgovor na to vprašanje za koga prezahteven?