Debate, ki niso vezane na ostala področja...

zzitop
Uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a zzitop So dec 27, 2014 12:12 pm

brs je napisal/-a:Saj sam veš, da so nekateri v tem forumu pred časom trdili, da je PRINS boljši od drugih sistemov (recimo BRC), kar seveda ne drži.

Tudi sam sem opazil to nabijanje, da je PRINS nad ostalimi. Ne vem, od kje na tem forumu ta FAMA? Morda pa nabijalci sploh ne vedo (niso vedeli), da obstaja tudi BRC. Ali pa jim celo ustreza širiti neresnice. ;)

In najvažneje, Običajen Prins stane 2200€, s kvazi popustom 2000€. A že samo korak čez mejo pri Opatiji imamo na razpolago BRC sistem za 1150€ do 1300€, pa še popust na gotovino. Lahko samo rečem, da res ne razumem ljudi , kateri bi ob tej ponudbi še vedno vgradili Prins za več kot 2000€.

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Ne dec 28, 2014 10:45 am

zzitop je napisal/-a:
brs je napisal/-a:Saj sam veš, da so nekateri v tem forumu pred časom trdili, da je PRINS boljši od drugih sistemov (recimo BRC), kar seveda ne drži.

Tudi sam sem opazil to nabijanje, da je PRINS nad ostalimi. Ne vem, od kje na tem forumu ta FAMA? Morda pa nabijalci sploh ne vedo (niso vedeli), da obstaja tudi BRC. Ali pa jim celo ustreza širiti neresnice. ;)

In najvažneje, Običajen Prins stane 2200€, s kvazi popustom 2000€. A že samo korak čez mejo pri Opatiji imamo na razpolago BRC sistem za 1150€ do 1300€, pa še popust na gotovino. Lahko samo rečem, da res ne razumem ljudi , kateri bi ob tej ponudbi še vedno vgradili Prins za več kot 2000€.

To lahko napiše samo nekdo, ki Prinsove instalacije (in cenika) še ni videl od blizu :? V podrobnosti se pa ne bom spuščal, ker je brez smisla... ;)
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Ne dec 28, 2014 3:44 pm

Ja, to je najlažje rečt, ko nimaš niti enega argumenta.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Ne dec 28, 2014 6:47 pm

cc09 je napisal/-a:Ja, to je najlažje rečt, ko nimaš niti enega argumenta.

Če je to letelo name, lahko dobiš argument(e) na ZS, ker se v neskončne debate v javnem delu foruma, ne vključujem več...je brez pomena in smisla.

Če/ko pa bo kdo rabil tehnični nasvet oz razlago, pa z veseljem pomagam. S teoretiki se pregovarjati nima smisla. Jaz sem praktik, nisem šolan mehanik ampak sem samouk in mislim da imam veliko praktičnega znanja, ki ga z veseljem (zastonj) delim z vsemi, ki si to želijo. Tistim pa, ki na tem forumu na veliko teoretizirajo, kljub temu da sploh še nikoli niso imeli avta na plinski pogon, pa želim veliko srečnih in dragih kilometrov z ostalimi pogonskimi gorivi.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Ne dec 28, 2014 6:59 pm

Nate je letelo ja, ampak samo kar se tiče BRC-ja in Prinsa in njihove cene. Če imaš dobro razlago zakaj je Prins vreden 50% več, kar na plano z njo. Ne rečem proti sistemom, ki jih ne bi hotel niti zastonj, ampak zakaj je 50% dražji od naslednjega najboljšega. Razen zaradi tega, ker pač BRC-ja v Sloveniji ni.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Ne dec 28, 2014 7:35 pm

cc09 je napisal/-a:Nate je letelo ja, ampak samo kar se tiče BRC-ja in Prinsa in njihove cene. Če imaš dobro razlago zakaj je Prins vreden 50% več, kar na plano z njo. Ne rečem proti sistemom, ki jih ne bi hotel niti zastonj, ampak zakaj je 50% dražji od naslednjega najboljšega. Razen zaradi tega, ker pač BRC-ja v Sloveniji ni.

Ok...če že vztrajaš:

- Cena Prinsa s popustom ni 2000€ (kot trdi zzitop), ampak 1650€ z računom in seveda DDV-jem.
- poskusi izvedeti nabavno ceno BRC motornega kita(to je tisti del naprave ki gre v motor in kabino, brez tanka in polnilnega ventila) in upam stavit da je razmerje cene kita med BRC in Prinsom 1:3. Tanki iz Turčije, ki jih vgrajuje Boyski(BRC-jev monter v Opatiji) so polovico cenejši kot poljski, ki jih vgrajujejo Prinsove delavnice.
- trajnost materijalov je pri Prinsu (dokazano) daljša kot pri BRC. Prins ima stranke ( v Sloveniji) s preko 400.000 prevoženimi km. Rekorder jih ima blizu 800.000
- kvaliteta vgradnje je vsaj en razred narazen, enako velja za poprodajni servis in tehnično pomoč.
- Za vsako pomoč ob morebitnih težavah, se boš za BRC peljal...kam že? medtem ko imaš za Prins vsaj 4 (solidne) servise v naši državi.

Naj bo to zaenkrat dovolj. Nekomu bodo ti argumenti dovolj, za vse ostale sem debato zaključil!! Če pa te še kaj muči, predlagam da povabiš v debato Prinsovega zastopnika, ki je ravno tako logiran na tem forumu.

Hvala za razumevanje. Over & out!

brs
Novinec

Napisal/-a brs Ne dec 28, 2014 8:19 pm

Torej trajnost materialov naj bi bila pri PRINSU dokazano daljša kot pri BRC.

Do sedaj nobenega dokaza za to trditev še nisem nikjer prebral, zato iziboya lepo prosim, da to svojo trditev podkrepi s kakšno referenco, oziroma z dokazom.

Ali imaš kakšen dokaz za to, da Boyski vgrajuje tanke iz Turčije?
Boyski je namreč uvoznik za Hrvaško za tanke Bormech, ki so tanki Poljskega proizvajalca, narejeni na Poljksem.

Še enkrat te prosim, če poznaš kakršno koli referenco po kateri naj bi bil PRINS boljši od BRC, jo prosim napiši!
Če je bila kjer koli na svetu narejena kakšna raziskava v tej smeri, nam to prosim napiši, da si to lahko tudi sami pogledamo.
To sem te že večkrat prosil, a žal tega zaenkrat še nisem dočakal.

Tudi to, da ima PRINS vsaj štiri solidne servise v naši državi mi je novo!
Kateri so to?
Saj sem sam pogledal na njihovo spletno stran in jih ne najdem?

Je v ceno PRINSA 1650 evrov vštet tudi Valve care sistem?
Če ni, smo verjetno pri ceni blizu 2000 evrov kot je bilo napisano.
Zadnjič spremenil brs, dne Ne dec 28, 2014 9:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Ne dec 28, 2014 8:48 pm

brs je napisal/-a:Torej trajnost materialov naj bi bila pri PRINSU dokazano daljša kot pri BRC.

Do sedaj nobenega dokaza za to trditev še nisem nikjer prebral, zato iziboya lepo prosim, da to svojo trditev podkrepi s kakšno referenco, oziroma z dokazom.

Ali imaš kakšen dokaz za to, da Boyski vgrajuje tanke iz Turčije?
Boyski je namreč uvoznik za Hrvaško za tanke Boromech, ki so tanki Poljskega proizvajalca, narejeni na Poljksem.

Še enkrat te prosim, če poznaš kakršno koli referenco po kateri naj bi bil PRINS boljši od BRC, jo prosim napiši!
Če je bila kjer koli na svetu narejena kakšna raziskava v tej smeri, nam to prosim napiši, da si to lahko tudi sami pogledamo.
To sem te že večkrat prosil, a žal tega zaenkrat še nisem dočakal.

Tudi to, da ima PRINS vsaj štiri solidne servise v naši državi mi je novo!
Kateri so to?
Saj sem sam pogledal na njihovo spletno stran in jih ne najdem?

Je v ceno PRINSA 1650 evrov vštet tudi Valve care sistem?
Če ni, smo verjetno pri ceni blizu 2000 evrov kot je bilo napisano.

A število zadovoljnih strank in količina prevoženih kilometrov ni dovolj dobra referenca?! Kot sem že rekel: brezvezno teoretiziranje...
Ja imam dokaz kaj Boyski vgrajuje...bil sem pri njemu v delavnici! Je to dovolj ali rabiš raziskavo?
Nehaj se obešat na raziskave, trg je povedal svoje. Še noben BRC-jev injektor ni zdržal 400k km(in več), brez menjave ali vsaj obnove, Prinsovi so.
Prinsovi uradni (solidni) monterji:
- Domžale, matična delavnica
- Radomlje, Honda Ambrož
- Ptuj, AH Furman
- Maribor, AH Šerbinek
Ne, v ceno 1650 ni vštet ValveCare, a je pri BRC-ju?! Govorimo o ceni vgradnje, brez mazalnega sistema, zakaj je ValveCare dražji od ostalih sem pa že zdavnaj razložil.
Sej ne vem zakaj sploh še odgovarjam, v glavnem tistim, ki s Prinsom sploh nimajo osebnih izkušenj...

brs
Novinec

Re:

Napisal/-a brs Ne dec 28, 2014 9:00 pm

Kot vidim iz tvojega prispevka iz leta 2008 si monter plinskih naprav (oziroma si to bil), saj si kot vidim že takrat montiral plin lastnoročno v vsaj nekaj naprav.
Pošteno bi bilo, da nam napišeš katere plinske naprave montiraš, da si lahko ustvarimo objektivno sliko o tebi.
Citiram del tvojega posta iz leta 2008:

"Te naprave so res drage, ampak delujejo tudi v avtomobilih kot so:
- Dodge VIPER V10, 520KM
- Audi A4 S4 Avant quattro, V8 4.2 420KM(po podatkih lastnika)
- HUMMER, letnik 2008, 6.2 V8, 428KM (samo dva predelana v Evropi)
- Renault CLIO 3 RS , letnik 2007, 2.0 200KM
ali pa druga skrajnost
- Pugeot 206 1.1 60KM
- Daewoo KALOS 1.2
Razen prvega na seznamu sem ostale montiral lastnoročno, da ne bo kdo rekel da ne vem o čem govorim..."

Torej!

Plinske naprave katere znamke montiraš (oziroma si montiral)?

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Ne dec 28, 2014 9:03 pm

Lahko bi še primerjali ceno servisov in koliko injektorjev se obnovi za razliko v ceni servisa. Pa jih ni treba obnavljat spet tako pogosto, 150-200 jurjev že zdržijo. In to je 5-7 prinsovih servisov.

iziboy
Stalni uporabnik

Re: Re:

Napisal/-a iziboy Ne dec 28, 2014 9:07 pm

brs je napisal/-a:Kot vidim iz tvojega prispevka iz leta 2008 si monter plinskih naprav (oziroma si to bil), saj si kot vidim že takrat montiral plin lastnoročno v vsaj nekaj naprav.
Pošteno bi bilo, da nam napišeš katere plinske naprave montiraš, da si lahko ustvarimo objektivno sliko o tebi.
Citiram del tvojega posta iz leta 2008:

"Te naprave so res drage, ampak delujejo tudi v avtomobilih kot so:
- Dodge VIPER V10, 520KM
- Audi A4 S4 Avant quattro, V8 4.2 420KM(po podatkih lastnika)
- HUMMER, letnik 2008, 6.2 V8, 428KM (samo dva predelana v Evropi)
- Renault CLIO 3 RS , letnik 2007, 2.0 200KM
ali pa druga skrajnost
- Pugeot 206 1.1 60KM
- Daewoo KALOS 1.2
Razen prvega na seznamu sem ostale montiral lastnoročno, da ne bo kdo rekel da ne vem o čem govorim..."

Torej!

Plinske naprave katere znamke montiraš (oziroma si montiral)?

Samo najboljše ;)

brs
Novinec

Napisal/-a brs Ne dec 28, 2014 9:17 pm

Lepo.
Torej si ti najboljši monter plinskih naprav v Sloveniji (mislim resno).

Ampak povej mi iskreno, je tvoje mnenje, da je BOYSKI slab monter?
Če si bil pri njem, si videl kako dela, lahko verjamem da ti delaš zelo dobro, a mislim da tudi on ni bistveno slabši.
On namreč o PRINSu v Sloveniji ima zelo dobro mnenje.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Ne dec 28, 2014 9:42 pm

brs je napisal/-a:Lepo.
Torej si ti najboljši monter plinskih naprav v Sloveniji (mislim resno).

Ampak povej mi iskreno, je tvoje mnenje, da je BOYSKI slab monter?
Če si bil pri njem, si videl kako dela, lahko verjamem da ti delaš zelo dobro, a mislim da tudi on ni bistveno slabši.
On namreč o PRINSu v Sloveniji ima zelo dobro mnenje.

Boyskega in njegovega dela ne želim, ne smem in ne bom komentiral.
Motijo pa me vsi monterji, ki trdijo da obvladajo VSE (ali pa vsaj večino) naprave (Boyski npr jih ima navedenih 9 različnih), tudi pri nas je veliko takih(Mislinjski veleumi jih baje obvladajo preko 20...). Moje mnenje je, da se specializira na eno napravo, se tisto obvlada res do potankosti in to je to. Pri nas se recimo Vovk ukvarja samo z Landi renzo, G-1 samo z njihovimi napravami, IQ Sistemi samo Prins... velika večina ostalih, pa vgradijo ''po želji stranke''. Mislim da je to narobe, ker potem sicer poznajo veliko naprav, ampak nobene pa zares, kot se reče, ''v nulo'', saj ima vsaka naprava ima svoje trike in posebnosti.

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Ne dec 28, 2014 9:55 pm

iziboy je napisal/-a:To lahko napiše samo nekdo, ki Prinsove instalacije (in cenika) še ni videl od blizu :? V podrobnosti se pa ne bom spuščal, ker je brez smisla... ;)

Včasih ni potrebno videti niti eno, niti drugo, da vemo cene. Komot jih lahko navedem:
1850€ naprava, brez homologacije. 320€ elektronsko mazanje ventilov, skupaj torej 2170€. 200€ nek popust, cena torej 1970€ brez homologacije.
Vprašam se, zakaj na internetu skrivajo cenik, Boyski pa ne.

In še enkrat, cena pri Boyskemu je od 1150€ do 1300€ za premium BRC sistem. Morda pa vgradnja za 1300€ vključuje tudi že elektronski sistem za mazanje ventilov. ;)
Torej, privarčuje se 500€ v najslabšem primeru.

In marsikomu je celo bližje Opatija kot pa Prins. Tudi sicer mi občutek pravi, da so v Opatiji servisi cenejši kot pri Prinsu, zato se tudi pot komot povrne.

V podrobnosti se ne boš spuščal. Saj niti nimaš druge izbire - zmanjkalo ti je argumentov.

brs
Novinec

Napisal/-a brs Ne dec 28, 2014 9:57 pm

Ja, to je logičen argument, a tudi v Nemčiji obstaja veliko dobrih vgrajevalcev, ki vgrajujejo več naprav.
Recimo: http://www.premiumautogas.de vgrajuje štiri naprave (PRINS, ZAVOLI, BRC in LANDI RENZO).

Imam eno vprašanje zate.
Po 75000 kilometrih vožnje pretežno na plin mi je na mercedesu crknila pumpa za bencin. Po mnenju mehanika, ki mi jo je zamenjal (strošek 200 evrov) je crknila zato, ker se vozim pretežno na plin. Je to res?
Kaj narediti da mi ponovno ne crkne?
Vedno imam bencin med eno četrtino in polovico tanka.
Občasno se vozim 30-40 km na bencin.
Hvala vnaprej za odgovor.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Ne dec 28, 2014 10:06 pm

brs je napisal/-a:Ja, to je logičen argument, a tudi v Nemčiji obstaja veliko dobrih vgrajevalcev, ki vgrajujejo več naprav.
Recimo: http://www.premiumautogas.de vgrajuje štiri naprave (PRINS, ZAVOLI, BRC in LANDI RENZO).

Imam eno vprašanje zate.
Po 75000 kilometrih vožnje pretežno na plin mi je na mercedesu crknila pumpa za bencin. Po mnenju mehanika, ki mi jo je zamenjal (strošek 200 evrov) je crknila zato, ker se vozim pretežno na plin. Je to res?
Kaj narediti da mi ponovno ne crkne?
Vedno imam bencin med eno četrtino in polovico tanka.
Občasno se vozim 30-40 km na bencin.
Hvala vnaprej za odgovor.

Možno je. Vgradi se dodatni povratni vod za bencin.

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac To dec 30, 2014 5:15 pm

brs je napisal/-a:J

Naše izkušnje:

Mercedes Benz ML 230 letnik 1999

- ob nakupu z realnimi 70k km
- takoj predelan na plin Tartarini sistem
- okoli 180k km PRVIČ menjana bencinska črpalka
- okoli 290k km je začel vedno vžigati v drugo, ne glede mrzel ali ogret
- prodali smo ga, ko je imel malo pod 310k km
- novemu lastniku čez čas ni več vžgal
- DRUGIČ menjana bencinska črpalka
- baje naj bi bila prva prešvoh, čeprav je bila kupljena na podlagi številke avtomobila iz prometne
- potem je avto spet vžigal v prvo

Drugih težav z avtom ali plinsko napravo ni bilo, le trd - neudoben je bil za vožnjo preko "ležečih policajih in po neasfaltu".

Lp

:vrum
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

Uporabniški avatar
OveN
Nov uporabnik

Kraj: Gorica pri Slivnici

Napisal/-a OveN To dec 30, 2014 5:57 pm

živjo.
že dolgo spremljam tole temo in nonstop tole kreganje ne vodi nikamor.

tega noben niti noče brat ne pa da bi še napisal kakšno mnenje ali težavo ali bi mogoče iskal kakšno rešitev ali predlog.

poznam človeka ki ima vgrajeno plinsko napravo za 700e, nevem katero in že prevoženih več kot 400.000km, še vedno vozi in dela.

in moje mnenje je da si naj vsak vgradi takšno napravo za katero je pripravljen plačati svoj denar.

tisti pa ki imate izkušnje ali teoretične ali praktične raje pomagajte obiskovalcem foruma do njihovih dilem...

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop To dec 30, 2014 7:54 pm

To bi bilo sicer v redu, a so samo pobožne želje. Nekateri tukaj s tem služijo (monterji) in od njih pričakovati objektivnost?? ;)

LP

EDIT: Se pa strinjam, v Srbiji vgrajena naprava za 400 do 500€ deluje kot je potrebno, pogosto pa še bolje kot pri nas za 1500€. A monterji tega ne bodo priznali, saj bi s tem pljuvali v lastno skledo.
Vendar to je dejstvo.

Uporabniški avatar
Dinko35
Nov uporabnik

Napisal/-a Dinko35 Sr dec 31, 2014 12:08 pm

OveN je napisal/-a:živjo.
že dolgo spremljam tole temo in nonstop tole kreganje ne vodi nikamor.

tega noben niti noče brat ne pa da bi še napisal kakšno mnenje ali težavo ali bi mogoče iskal kakšno rešitev ali predlog.

poznam človeka ki ima vgrajeno plinsko napravo za 700e, nevem katero in že prevoženih več kot 400.000km, še vedno vozi in dela.

in moje mnenje je da si naj vsak vgradi takšno napravo za katero je pripravljen plačati svoj denar.

tisti pa ki imate izkušnje ali teoretične ali praktične raje pomagajte obiskovalcem foruma do njihovih dilem...

Amen to that :)
Se popolnoma strinjam!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov