HotDemon je napisal/-a:Pozdravljeni!
man spet en problemček.....imam Opel Astro 1.6 twinport 2009 oznaka motorja xep (seveda imam mazanje ventilov) seveda predelano na plin. Od prve vgradnje plina pa do zdaj sem prevozil 80K km. Namreč se prebral, da pri teh modelih pri približno 100K crkne cink špula. Prva mi je že crknila.....Večinoma se vozim po avtocesti....max 110km/h. Danes mi spet oz sem imel iste simptome kot takrat, ko mi je šla tem cink špula. Prevozil sem cca 20k z to novo cink špulo. Avto sem ugasnil in ponovno vžgal in je bilo vse OK. Od samega začetka vgradnje plina mi sveti lučka opozorilne lamde sonde. Mehanik mi je rekel, da ni potrebe po zamenjavi. Pri prvi zamenjavi cink špule sem tudi preveril kompresijo in je bilo vse OK. Svečke menjavam vse na 20k, imam pa navadne svečke ne one za plin.
LP
hribovc06 je napisal/-a:Kot kaže je država odkrila zakaj je tako poceni predelava vozila na plin v Srbiji in na Hrvaškem. Kot kaže primerjajo bazo homologacij in plačil davka.
Več na: http://www.zurnal24.si/vozili-so-se-na- ... nek-244813
HotDemon je napisal/-a:pri meni se je po nekaj 100km vožnje na plin pokazala ona lučka za lambda sonda in sveti skoz. Zdaj, ko sem se spet peljat z avtom je vse ok
kaj pa škoda superb 1.8 tsi l.2009 mam namen še en avto kupit pa predelat na LPG.
Gledal sem tudi VW Passata na CNG 1.4tsi. Se splača?
iziboy je napisal/-a:hribovc06 je napisal/-a:Kot kaže je država odkrila zakaj je tako poceni predelava vozila na plin v Srbiji in na Hrvaškem. Kot kaže primerjajo bazo homologacij in plačil davka.
Več na: http://www.zurnal24.si/vozili-so-se-na- ... nek-244813
No zdej bo pa zanimivo, ko bojo tisti, ki so mislili kok so prišparali, na koncu po davku + kazen za prekršek, plačali več kot bi pri nas...
HotDemon je napisal/-a:kaj pa škoda superb 1.8 tsi l.2009 mam namen še en avto kupit pa predelat na LPG.
Gledal sem tudi VW Passata na CNG 1.4tsi. Se splača?
plinaš je napisal/-a:je pa v članku ena bučka - montažo je pa treba plačat za katero stvar???
Pri tem je treba plačati uvozne dajatve za (plinsko napravo in stroške montaže).
kemykos je napisal/-a:Mene pa zanima nekaj glede olja za mazanje ventilov oziroma kakšne izkušnje imate z njimi. Ta olja so za moje pojme veliko predraga, sploh pa ugotavljam, da so to navadna olja za bencinske in diesel motorje. Nekaj si lahko preberete na prvem postu spodnjega linka. Pod priporočena olja za mazanje ventilov je uporabnik lepo opisal katere nomerklature mora imeti olje. Mene tisto MOTUL še nalbolj prepriča, sploh ker je baje kvalitetno in stane 8€ pri nas v vsaki trgovini. Olja posebej za ventile JLM, FLASH LUBE itd. pa stanejo najmanj 20€ liter.Na spodnjem linku imate prav tako nekaj napisanega glede BRISK LPG svečk, ki stanejo nekje 4-5€ zdržijo pa 30.000 km. Plineks jih celo prodaja po 11€ haha, ziher so njihove boljše od tistih, ki jih lahko kupiš v vsaki trgovini z avto deli.
iziboy je napisal/-a:
Fant, domačo nalogo bo treba malo bolje narediti...
kemykos je napisal/-a:Mene pa zanima nekaj glede olja za mazanje ventilov oziroma kakšne izkušnje imate z njimi. Ta olja so za moje pojme veliko predraga, sploh pa ugotavljam, da so to navadna olja za bencinske in diesel motorje. Nekaj si lahko preberete na prvem postu spodnjega linka. Pod priporočena olja za mazanje ventilov je uporabnik lepo opisal katere nomerklature mora imeti olje. Mene tisto MOTUL še nalbolj prepriča, sploh ker je baje kvalitetno in stane 8€ pri nas v vsaki trgovini. Olja posebej za ventile JLM, FLASH LUBE itd. pa stanejo najmanj 20€ liter.Na spodnjem linku imate prav tako nekaj napisanega glede BRISK LPG svečk, ki stanejo nekje 4-5€ zdržijo pa 30.000 km. Plineks jih celo prodaja po 11€ haha, ziher so njihove boljše od tistih, ki jih lahko kupiš v vsaki trgovini z avto deli.
kemykos je napisal/-a:britev.si/viewtopic.php?f=14&t=305
Se opravičujem glede linka, sem ga pozabil dodat...Ker sem prebral tale forum oziroma obširno razlago tega forumaša sem vprašal. Saj zato pa so forumi, da lahko tisti, ki smo s plinom šele začeli malo povprašamo kako in kaj. Meni so vedno ljudje dejali, bolje vprašat bedarijo kot ostat tiho in bit butast. Nekak vseeno ne verjamem, da bi aditiv z isto oznako zadaj na flaši kot olje, ki ga omenja gospod v forumu bilo kaj drugačno oziroma bi olje k večjmu še bolj moralo mazati ventile kot aditivi. Tudi sam mam zaenkrat olje prav za LPG ampak s ceno pa se nikakor ne strinjam. Ne more bit orng kvalitetno olje za mašino pol cenejše kot pa ta superduper omakca za ventile.
malo heca
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov