Debate, ki niso vezane na ostala področja...

kemykos
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a kemykos To feb 17, 2015 11:03 pm

Mazanje JLM stane 60€ pri populi.com al kaj je ze, montiras si ga lahk kar sam. Eno m5 luknjo na sesalni kolektor in en navoj pa ja znas naredit, saj je danasnji dan vse plasticno. Kapljice ki jih vlece vakum pa tudi lahko nastavis na 15 sekund ce zelis, nekje okoli 8 sekund ena kapljica je priporoceno, kar ti na 10.000 km pozre 1 liter olja za 20€. Pri mazanju res ni za sparat, boljse da je, pa tudi ce ga avto naj nebi rabil.

@plinaš haha sej tut js nisem mislil tankat 10€ ampak mi je g. Na petrolu najprej pokazal tehnologijo tankanja :-) no potem sem isti dan na mb24 tankal do fulare :-)

@zizitop kako mislis pri razmaku sveck? Je treba dat zraven podlozko, da prakticno odmaknes svecko bolj od bata al moras podlosko odstraniti in jo v tem primeru pomakniti blizje batu? Ce je tako kot pravis lahko samo malo pobrusis podlozko al pa res dodas eno zelo zelo tanko ?? Hvala! ;-)

Majo tut ugodne kredite nekateri ponudniki, da se naprava sama izplacuje. Ce je volja do plina se teh 800-1000€ vedno nekje najde, moras pa vedeti da bos ze pri naslednjem tankanju zapustil bencinsko z velikim nasmeskom.

BTW Celjski policisti so predelali enga forda in zej so cist preseneceni nad stroski. Tako, da bojo dali plin v veliko vecino njihovih avtomobilov. Samo upam da se odpravijo na G1, ker bojo avti vec tam kot na cesti haha torej kazni vec ne bodo pisali pa se prisparali bodo haha. :D bedno je edino , ker avto se vedno dela na bencin :-/ grrr :-(

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To feb 17, 2015 11:25 pm

5cenic je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:f*k na cesti pa ena sama gužva k se vsi bojijo mal gasa dat pa preden pride do 65 na uro ma že v peti ...

Malo berem za nazaj pa sem to najdu. Popravek pri 65 km/h počas šaltam že u šesto :lol:

če smeško negira tvojo trditev pol ok ..drugače pa žlahto vprašaj kaj si mislim o tebi..

kemykos je napisal/-a:Mazanje JLM stane 60€ pri populi.com al kaj je ze, montiras si ga lahk kar sam. Eno m5 luknjo na sesalni kolektor in en navoj pa ja znas naredit, saj je danasnji dan vse plasticno. Kapljice ki jih vlece vakum pa tudi lahko nastavis na 15 sekund ce zelis, nekje okoli 8 sekund ena kapljica je priporoceno, kar ti na 10.000 km pozre 1 liter olja za 20€. Pri mazanju res ni za sparat, boljse da je, pa tudi ce ga avto naj nebi rabil.
:-)
@zizitop kako mislis pri razmaku sveck? Je treba dat zraven podlozko, da prakticno odmaknes svecko bolj od bata al moras podlosko odstraniti in jo v tem primeru pomakniti blizje batu? Ce je tako kot pravis lahko samo malo pobrusis podlozko al pa res dodas eno zelo zelo tanko ?? Hvala! ;-)

BTW Celjski policisti so predelali enga forda in zej so cist preseneceni nad stroski. Tako, da bojo dali plin v veliko vecino njihovih avtomobilov. Samo upam da se odpravijo na G1, ker bojo avti vec tam kot na cesti haha torej kazni vec ne bodo pisali pa se prisparali bodo haha. :D bedno je edino , ker avto se vedno dela na bencin :-/ grrr :-(

svečka - razmak ...pod razmakom na svečki se podrazumeva razmak med elektrodama -elektrodami na svečki...

upam da so dali predelat pri geena ali plinehsu.. to bi znal biti eden zadnjih žebljev v njihovi krsti - vsaj geenovi...
če so dali pa pri plinehsu je pa to en sam absurd glede na to kar so kriminalisti opravljali na tej firmi ne prav dolgo nazaj...

bod vesel da dela na bencin ... lahko ne bi delal na bencin in plin...
plin je cnej k bencin

kemykos
Novinec

Napisal/-a kemykos To feb 17, 2015 11:33 pm

Tocno tako kot si napisal, predelava je bila izvedena na Plinehkszu, je pa bila zadeva predvajana na POPak tv danes pri porocilih. ;-) kaj so pa delali kriminalpolizei tam?? :-P

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic To feb 17, 2015 11:36 pm

plinaš je napisal/-a:
5cenic je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:f*k na cesti pa ena sama gužva k se vsi bojijo mal gasa dat pa preden pride do 65 na uro ma že v peti ...

Malo berem za nazaj pa sem to najdu. Popravek pri 65 km/h počas šaltam že u šesto :lol:

če smeško negira tvojo trditev pol ok ..drugače pa žlahto vprašaj kaj si mislim o tebi..

Ne ne negira, bolj smeško ker si hotel prikazati z svojim stavkom nek skrajni primer, jaz pa v prestavo višje dajam pri tisti hitrosti. Razlog? 65 (na števcu) je neka potovalna hitrost po večini mestnih vpadnic kjer je omejitev 60 in v šesti gre avto prav lepo kot da bi šel sam pri tej hitrosti. Neslišen, poraba pade, pospešvat ne rabiš ker hitreje itak nesmeš. Seveda vse lepo in prav do prvega rdečega semaforja :evil:

Žlahto?

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Sr feb 18, 2015 8:13 am

kemykos je napisal/-a:BTW Celjski policisti so predelali enga forda in zej so cist preseneceni nad stroski. Tako, da bojo dali plin v veliko vecino njihovih avtomobilov. Samo upam da se odpravijo na G1, ker bojo avti vec tam kot na cesti haha torej kazni vec ne bodo pisali pa se prisparali bodo haha. :D bedno je edino , ker avto se vedno dela na bencin :-/ grrr :-(

Katatrofa je ta naša državna uprava, ki so jo sama "usta" glede varčevanja. Že v osnovi nimajo kaj druga kupovat, kot že tovarniško predelana vozila, ampak ne, gremo mi v večini primerov na dizlaše, ki malo trošijo in so seveda neproblematični sploh takrat, ko se "patrulja" z mrzlo mašino zažene za kom, ki ga niso uspeli ustaviti. Enako velja za reševalna vozila, itd.

V Mariboru ne razumem, če so postavili metan pumpo, bi pa predelali npr. cliote od mestnega redarstva in npr. vozila od elektra, nigrada, snage ter vsa ostala, ki imajo velik vozni park in na ta način pokazali "občanom", da se da prihranit. Saj vsi te službeni avti so živa katastrofa, do sedaj sem se peljal v razmaku nekaj let, v mislim da 5 policijskih in vsi so imeli odtise čevljev na stropu, halooooo in to mi plačujemo. :)=(:

Mogoče so pa pri "plinehsu" kompenzirali, ne vem, če ni to primer za KPK. :con

:vrum
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

murano 3.5
Nov uporabnik

Napisal/-a murano 3.5 Sr feb 18, 2015 12:05 pm

vem da sem nov in da se cela debata okoli plina vrti med 5-10 uporabniki in skozi o mililitrih porabe pri avtomobilih ki imajo max 1800ccm, ali bi predelali ali nebi predelali o 100 eurih več ali manj za predelavo,

ali je kdo kdaj komu svetoval predelal avto ki ima 6 cilindrov in malo večjo kubikažo?
zakaj ni dobro podjetje PLINEX ali G1 ? če je samo zaradi dveh slabih izkušenj v 4-5 letih te teme na tem forumu, sta podjetji dobri

kaj pomeni če imaš v vozilu vgrajeno vodikovo napravo ki nekoliko zbija porabo? ali je to res?

aja ena škatla cigaretov stane 3,5€ to je skoraj 3 litre bencina, če skadiš dve pomeni da moraš imeti na avtu 7 litrov manjšo porabo (pustimo mililitre) zato se ne sekiram okoli porabe

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Sr feb 18, 2015 12:30 pm

murano 3.5 je napisal/-a:vem da sem nov in da se cela debata okoli plina vrti med 5-10 uporabniki in skozi o mililitrih porabe pri avtomobilih ki imajo max 1800ccm, ali bi predelali ali nebi predelali o 100 eurih več ali manj za predelavo,

ali je kdo kdaj komu svetoval predelal avto ki ima 6 cilindrov in malo večjo kubikažo?
zakaj ni dobro podjetje PLINEX ali G1 ? če je samo zaradi dveh slabih izkušenj v 4-5 letih te teme na tem forumu, sta podjetji dobri

kaj pomeni če imaš v vozilu vgrajeno vodikovo napravo ki nekoliko zbija porabo? ali je to res?

aja ena škatla cigaretov stane 3,5€ to je skoraj 3 litre bencina, če skadiš dve pomeni da moraš imeti na avtu 7 litrov manjšo porabo (pustimo mililitre) zato se ne sekiram okoli porabe

Žal ne razumem, kaj želiš povedat, ali da naj začnem kadit oziroma prodam vozilo s katerim sem zadovoljen in si kupim takega z večjo kubaturo, da bo poraba višja in da "padem" v višji razred cestnine, pa čeprav ne potrebujem takšnega vozila ?

Glede tega kdo in kaj je predelal se obrni na monterje, še boljše na voznike "močnejših" predelanih vozil, ki jih je dovolj na posameznih črpalkah.

Če si predelal vozilo pri katerem od zgornjih monterjev in vse deluje ok je super in sem vesel zate. Mi smo imeli žal pred leti negativno izkušnjo in kljub x nastavljanjem niso uspeli urediti zadeve ter seveda nepriznavanje garancije, brrrr me kar strese ko se spomnim - luzerji, jaz pa še večji ker sem nasedel na "obljube".

Sam poznam dva tipa voznikov, ki imajo "močnejša" vozila s 6 oz več valji, in sicer tisti, ki naredijo 5k km letno in jim je poraba postranskega pomena in tisti, ki so predelali vozilo in se normalno vozijo, saj je prihranek glede na večjo porabo bencina višji.

p.s. Zanime me ali imaš urejeno registracijo kot tovorno vozilo, kot nekateri ostali in infinitiji ?.

Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

celinko
Nov uporabnik

Napisal/-a celinko Sr feb 18, 2015 4:55 pm

Osebno jaz sem bil z podjetjem G-1, ki mi je vgradilo njihovo napravo v Berlinga zadovoljen le enkrat samkrat. To je bil dan ko je vozilo odšlo od hiše! Eno njihovo avanturo imam celo posneto saj je v vozilu bila kamera za katero niso vedeli. Ko sem jim prinesel posnetke se je naš odnos sicer spremenil.
Če bi kdo potreboval emulator za pravilno prikazovanje goriva na francoskih vozili me lahko kontaktira. Kupil sem ga enkrat na poljskem. Tam sem bil z Berlingom na enem servisu in so s kar za glavo držali ko so gledali G-1 mojstrovino.

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Sr feb 18, 2015 5:23 pm

celinko je napisal/-a:Osebno jaz sem bil z podjetjem G-1, ki mi je vgradilo njihovo napravo v Berlinga zadovoljen le enkrat samkrat. To je bil dan ko je vozilo odšlo od hiše! Eno njihovo avanturo imam celo posneto saj je v vozilu bila kamera za katero niso vedeli. Ko sem jim prinesel posnetke se je naš odnos sicer spremenil.
Če bi kdo potreboval emulator za pravilno prikazovanje goriva na francoskih vozili me lahko kontaktira. Kupil sem ga enkrat na poljskem. Tam sem bil z Berlingom na enem servisu in so s kar za glavo držali ko so gledali G-1 mojstrovino.

:rofl :rofl :rofl

Sistem od G1, ki je bil vgrajen v naše vozilo je že nekaj časa brezhiben, BREZHIBNO je spravljen v kartonasti škatli v garaži, :/:o:/ kot opozorilo na napačne odločitve.

Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Sr feb 18, 2015 7:58 pm

murano 3.5 je napisal/-a:vem da sem nov in da se cela debata okoli plina vrti med 5-10 uporabniki in skozi o mililitrih porabe pri avtomobilih ki imajo max 1800ccm, ali bi predelali ali nebi predelali o 100 eurih več ali manj za predelavo,

Murano ima dober motor, tudi plin prenaša dobro, če imaš dodano ''mazanje'' ventilov. Večji (če ne skoraj edini) problem tega motorja, je olje oz njegova (pre)majhna količina. Če skrbiš da bo olja vedno dovolj (blizu max) in da je pravo, je to zelo trpežen motor.

Zakaj ne Plihneksc? Ker si lahko samo na tem forumu prebereš mnenja vsaj ducat uporabnikov, ki niso bili zadovoljni z njihovim poprodajnim servisom(beri reklamacije), ki pa jih je pri kvaliteti naprave, ki jih(so jih) vgrajujejo, nemalo. Odkar delujejo (od l. 2009, in 20 let kot se radi hvalijo), so zamenjali že vsaj 4 dobavitelje plinskih naprav. Zakaj ne vem(si pa mislim), ampak dober renome, to zagotovo ni.

Zakaj ne Gena? Ker je zgodba z reklamacijami podobna kot v Mislinji. Poleg vsega se pa še hvalijo s slovenskim proizvodom, kar je milo rečeno laž oz natega. Če meni monter laže že o izvoru naprave, kako naj mu zaupam?!
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

murano 3.5
Nov uporabnik

Napisal/-a murano 3.5 Sr feb 18, 2015 9:59 pm

JAPANAC glede kajenja sem hotel napisat da marsikdo kadi in se ne zaveda koliko denarje se skadi v zrak, tukaj pa dela kalkulacije in zaradi mililitrov večje-manjše porabe tehta za predelavo

Glede predelave vozila sem naredil kaj sem in upam na najboljše upam da mi bo vozilo delovalo tako kot mi sedaj deluje, ker pa je teh vozil zelo malo sem se obrnil na tale forum z namenom da mi kdo pove izkušnjo plin-murano

pred tem sem imel A6 2.5 tdi 180KM quatro in imel mešane porabe 12 litrov dizela, ker sem si želel 4x4 pogon in avtomatski menjalnik sem našel CX-7 Avtomatik uvoz iz Amerike v nemčiji sem malo povprašal za predelavo na plin in so mi odsvetovali, ker še ni sistem izpopolnjen za te avtomobile, potem pa sem naletel na muranota in dobil zagotovilo da se ta motor da predelat in po izračunih sem ugotovil da se mi splača kljub povprečni porabi 18l predelava na plin

registriranega pa imam kot osebno vozilo

zanimiv prispevek se mi zdi pa tole, zato mi ni jasno zakaj pravijo na forumu da je to nateg -slovenski proizvod. koliko je v prispevku povedano da je slovenski proizvod samo računalniški program, ali pa jaz ne razumem
http://www.rtvslo.si/play/prava-ideja-p ... 2.31977900

CELINKO vsak dober obrtnik ki je profesionalec in skrbi za svoj ugled ne bo nikoli kritiziral obrtnika podjetja ki se ukvarja z enakim biznisom. Vsaka stvar se lahko naredi lepše in boljše. Govorim o poljakih ki so kritizirali kako je narejeno

IZIBOY to da ima dober motor in še boljši CVT menjalni sem se prepričal, menjalnik je tako sprogramiran da ko se pelješ po hribu navzdol se povečajo obrati motorja in z tem zavira, tiptronik se lahko skrije. Glede olja pa je res ima samo 4.5 l olja in sedaj v 7000 km sem ga dolil 1,5l

koliko jih jaz razumem v G1 imajo samo svoj računalniški program,

vseeno hvala obema za mnenje, če pa pozna kdo koga ki ima predelane muranota pa prosim za kakšno izmenjavo izkušnje

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če feb 19, 2015 5:54 pm

kemykos je napisal/-a:Tocno tako kot si napisal, predelava je bila izvedena na Plinehkszu, je pa bila zadeva predvajana na POPak tv danes pri porocilih. ;-) kaj so pa delali kriminalpolizei tam?? :-P

plinaš je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:tile ventili niso več tolk aktualni od te novice naprej.... pa ne rečt da vam nisem govoril !!!!

http://4d.rtvslo.si/#arhiv/prispevki-in ... /174272618

:lol: :lol: :EE :pop:

sem pozabil napisat da ima plineks akcijo ....

k****ni podkupljeni ... banda skorumpirana ..pa kaj mislijo da je vse skupaj hec???
plin je cnej k bencin

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 Pe feb 20, 2015 7:37 am

Ima kdo od plinašev tako sprogramirano plinsko napravo da se vsakih nekaj taktov odprejo tudi bencinske šobe in nima nič dodatnega mazanja.To naj bi predvsem služilo za hlajenje bencinskih šob in hkrati naj se bi hladili/mazali ventili :?:

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Pe feb 20, 2015 7:52 am

rs5 je napisal/-a:Ima kdo od plinašev tako sprogramirano plinsko napravo da se vsakih nekaj taktov odprejo tudi bencinske šobe in nima nič dodatnega mazanja.To naj bi predvsem služilo za hlajenje bencinskih šob in hkrati naj se bi hladili/mazali ventili :?:

Verjetno misliš Emmegas, je bilo že kar nekaj napisanega tudi na tem forumu, žal pa ne poznam nikogar, ki bi se odločil za to zadevo in izkušnjo potem delil.

Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 Pe feb 20, 2015 7:58 am

Ma kolikor je bilo meni rečeno ima sistem Lovato kako narejeno.Ne vem za sigurno zato vprašam,če kdo kaj o tem ve.Naj bi se pa to obneslo in ni straha za ventile.

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Pe feb 20, 2015 8:08 am

rs5 je napisal/-a:Ma kolikor je bilo meni rečeno ima sistem Lovato kako narejeno.Ne vem za sigurno zato vprašam,če kdo kaj o tem ve.Naj bi se pa to obneslo in ni straha za ventile.

Včasih 100 % ni imel tako narejeno, saj smo med več drugimi sistemi imeli tudi Lovato. Kako je danes pa ne vem.

Sam raje najprej izberem vozilo in to tako, ki ne potrebuje mazanja (najprej rečem hop in potem skočim in ne obratno).

Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a danci1973 Pe feb 20, 2015 9:12 am

japanac je napisal/-a:Včasih 100 % ni imel tako narejeno, saj smo med več drugimi sistemi imeli tudi Lovato. Kako je danes pa ne vem.

Sam raje najprej izberem vozilo in to tako, ki ne potrebuje mazanja (najprej rečem hop in potem skočim in ne obratno).

Tole z občasnim vbrizgavanjem bencina za hlajenje injektorjev najbrž pride v poštev (predvsem) pri motorjih z direktnim vbrizgom (GDI), saj pri indirektnem vbrizgu injektorji niso kaj posebej termično obremenjeni, ko ne delujejo...

Predvidevam, da ima tudi Lovato elektroniko, ki lahko deluje na različne načine glede različne motorje in potrebe.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe feb 20, 2015 10:40 am

rs5 je napisal/-a:Ma kolikor je bilo meni rečeno ima sistem Lovato kako narejeno.Ne vem za sigurno zato vprašam,če kdo kaj o tem ve.Naj bi se pa to obneslo in ni straha za ventile.

če je vbrizg plina premajhen ti noben bencin ali mazanje ventilov ne pomaga..
najbolj pomembna je pravilna nastavitev mešanice goriva in zraka ! potem šele vse ostalo..

danci1973 je napisal/-a:
japanac je napisal/-a:Včasih 100 % ni imel tako narejeno, saj smo med več drugimi sistemi imeli tudi Lovato. Kako je danes pa ne vem.

Tole z občasnim vbrizgavanjem bencina za hlajenje injektorjev najbrž pride v poštev (predvsem) pri motorjih z direktnim vbrizgom (GDI), saj pri indirektnem vbrizgu injektorji niso kaj posebej termično obremenjeni, ko ne delujejo...

Predvidevam, da ima tudi Lovato elektroniko, ki lahko deluje na različne načine glede različne motorje in potrebe.

a ni nekdo napisal da je montiral v mariboru NEKAJ POLJSKEGA brez dodatnega mazanja a da na vsakih nekaj taktov odpre bencinske injektorje "kao" zaradi ventilov - indirekten vbrizg goriva..

pri direktnem vbrizgu - tsi , gdi , ... - naj bi v eni opciji krmiljenja vbrizga in kombinaciji z indirektnim vbrizgom vplinjenega plina - torej kombinacija klasičnega izparilca in indirektnega vpihavanja vplinjenega plina v sesalni kolektor pred ventili prek plinskih injektorjev - vsakih nekaj taktov brizgnilo tudi nekaj bencina skozi bencinske injektorje ..

druga poznana opcija je sočasno doziranje plina prek plinskih injektorjev ter delež bencina prek bencinskih injektorjev -
razmerja količine plin / bencin pa so zelo različna od naprave do naprave ter se po podatkih s ceste gibljejo nekje med
10% bencin / 90 plin in pa tja nekje do 35% bencina / 65% plin (mazda cx7 narejena kao v italiji - jeah rajt ) ..

pri direktnem vbrizgu goriva v izgorevalni prostor je pa itak najboljša opcija - če je seveda zaradi avtomobilskega softwear-a možna kar recimo za neko mašino 2,0 tfsi se mi zdi da sploh ni - direktni vbrizg tekočega plina skozi bencinske injektorje ..
pri testiranju se navor in moč motora povečata za neka1- 2% in ne zmanjšata kot pri klasičnih napravah...
plin je cnej k bencin

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a danci1973 So feb 21, 2015 4:41 pm

A ima morda kdo BRC-jev senzor pritiska DE802068 ali DE802060 viška?

Zgleda, da je moj šel v večna lovišča, ker vedno kaže 2,3 bara...

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne feb 22, 2015 1:10 am

danci1973 je napisal/-a:A ima morda kdo BRC-jev senzor pritiska DE802068 ali DE802060 viška?

Zgleda, da je moj šel v večna lovišča, ker vedno kaže 2,3 bara...

ena opcija je , da ni senzor pritiska ampak imaš tak pritisk...
druga je ta , da se je zataknil pri 2,3bara ...
v obeh primerih ti plin dela normalno kot prej če se ne motim - ali ti javlja napako ?
če dela normalno se ne sekiraj in se vozi ..
boš zamenjal ko bo crknil in ne bo kazal pritiska ter bo vrglo plin ven ...
edina težava bi bila , če bi ti počepnil plin ob prehitevanju zaradi kateregakoli drugega razloga(recimo počena membrana ali plinska cev) a ti zaradi prikazanega parametra pritiska plina naprava ne bi preklopila na bencin...
plin je cnej k bencin
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov