odprti clio je napisal/-a:Z ODSTRANJENIM dpf; ga nima več in sprašuje, če lahko vzame olje, ki ne ustreza tej specifikaciji...
Mr_Petek je napisal/-a:Težko ti povem razliko z in brez DPF-ja, saj se je DPF sesul dejansko prvi ali drugi dan mojega lastništva tega avta. Naj pa bi bil odzivnejši, pa malo nižja poraba je.
Še kakšen predlog na temo olja?
Hvala
LP
Mitja
lizard je napisal/-a:Mr_Petek je napisal/-a:Težko ti povem razliko z in brez DPF-ja, saj se je DPF sesul dejansko prvi ali drugi dan mojega lastništva tega avta. Naj pa bi bil odzivnejši, pa malo nižja poraba je.
Še kakšen predlog na temo olja?
Hvala
LP
Mitja
Mobil 1 ESP 5W-30, Motul 8100 X-clean+ 5W30 (ne vem če kje prodajajo, bodi pozoren na oznako +), Castrol Edge 5W-30,... Vsa ta olja so 507 00 standard, Castrol in Mobil sta nekje med grupo 3 in 4 (nekaj je PAO-ja in nekaj olja pridobljenega z metodo hidkrokrekinga), Motul pa je grupa 4 (PAO sintetika). Mislim, da ti potem ostane samo še Aral (ki je pa del družbe BP, torej tako kot Castrol).
altf4s6 je napisal/-a:Ok, prišel je čas za menjavo olja (prva menjava od kar je vozilo v mojih rokah) in me zanima kaj je dobro dati v 2.8 V6 motor letnik 93 (kilometrov baje okoli 160K, motor je bil že menjan). Trenutno je not nek ELF 10w40 in ga nič ne popije. Glede na to, da je to star motor, ali bi bilo bolje, da dam 15W40?
lancia hf je napisal/-a:Nebi ravno rekel, da ima olje rok uporabe dokler je zaprt (nov)
Seveda nebo šel noben 5 let "starega" olja nalivat čeprav je še zapakiran
V motorju pa naj bi zdržal leto dni, če ne narediš že prej 15.000 km
hippo je napisal/-a:altf4s6 je napisal/-a:Ok, prišel je čas za menjavo olja (prva menjava od kar je vozilo v mojih rokah) in me zanima kaj je dobro dati v 2.8 V6 motor letnik 93 (kilometrov baje okoli 160K, motor je bil že menjan). Trenutno je not nek ELF 10w40 in ga nič ne popije. Glede na to, da je to star motor, ali bi bilo bolje, da dam 15W40?
5W-40 sintetika in bo čisto ok.lancia hf je napisal/-a:Nebi ravno rekel, da ima olje rok uporabe dokler je zaprt (nov)
Seveda nebo šel noben 5 let "starega" olja nalivat čeprav je še zapakiran
V motorju pa naj bi zdržal leto dni, če ne narediš že prej 15.000 km
Nekateri navajajo 3 leta, nekateri 5 let.
Jaz sem nalil noter 5 let staro olje, ki je bilo zapakirano... motor dela...
boogle je napisal/-a:Kaj priporočate ugodnega za Pižo 206 l.'06 1.4 8v 75KM bencinarja? ....prvič delam servis na tem avtu, hvala.
STI - Very high performance semi-synthetic oil for Gasoline and Diesel engines, optimised to meet the enhanced requirements of the direct injection technology. ACEA A3/B3/B4
API SL/CF * VW 500.00 (level)/505.00 * MB p.229.1
ST - Very high performance semi-synthetic oil for Gasoline and Diesel engines in cars, ensuring optimal running in the most extreme conditions. ACEA A3/B3/B4 (10W-40) - A3/B3 (15W-50), API SL/CF, RENAULT; VW 500.00 (level)/505.00; MB p.229.1
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov