ghostrider je napisal/-a:pozanimajte se pri profesorju oziroma njegovem asistentu. Priložil sem v prejšnjem postu tudi pdf fajl. Glede ioniziranega ksenona - vsak element za oddajo fotonov mora takorekoč ionizirati, se pravi, da je v navadnih (avto žarnicah) tudi ioniziran ksenon in smo glede na zgoraj najdene slike v guglu in število nevmestnih in nepreverjenih podatkov v številnih postih med mojima postoma lahko o kvakanju na tem forumu 100% prepričani. Kar seveda ne velja za čisto vse.
Še enkrat : ksenon NI v naših žarnicah. Mogoče se po komercialno reče ksenon tehnologija(narejeno na način podoben ksenonu-tu smo govorili o komercialnih izrazih narejenih pod taktirko ekonomistov, ki so našli izraz ksenon pri nečem drugem in ga uporabili za svoje namene), ni pa ksenon! Mogoče ljudje, ki delajo raziskave na tem področju že celo življenje vedo več o tem, kakor nekateri, ki se hodijo po forumih delat pametne in krneki kvakat.
Če kdo spi in ne prebira postov v celoti je to lahko samo uporabnik Juhica in podobni, ki na samosvoj primitiven način nabijajo krneki o čemer nimajo pojma, se o stvari ne prepričajo v celoti oziroma pljuvajo po tistem, kar počno sami... In ja, res je juhica! Hočem samo, da se ob izkazovanju svoje neizmerne inteligence nekateri, ki po izjavah izhajajo iz stroke oz. to vsaj pravijo, vsaj pravilno izražajo. Marsikaj pa pove tudi 32 strani napisanega balasta!
aja, prevod: sijalka=žarnica
Drugače pa, kakor sem rekel, naj živijo geniji!! Seveda boste ponovno našli neko stvar na drugem forumu, kjer otroci stari 12 let pišejo še večje bedarije, kakor tukaj... In narobe si predstavljate-nisem se prišel duvat! Duvačem sem samo povedal za njihovo zmoto in poglejte količino koristnih informacij polnih odgovorov(0)!!!
vidis, spet si dokazal da si spal za predavanja in izrabljas svojega profesorja. trije tvoji stavki ki dokazujeta ne samo da nimas pojma ampak da tudi nisi prebral niti linka ki si ga dal:
- se pravi, da je v navadnih (avto žarnicah) tudi ioniziran ksenon
- ksenon NI v naših žarnicah
-sijalka=žarnica
1. v navadnih zarnicah NI ioniziran ksenon. navadne avto zarnice delujejo tako da s tokom razraris kovinsko nitko in ta sveti
2. xenon je v xenon zarnicah in sicer kot dodatek
3. sijalka NI enako zarnica. se enkrat, ker nisi niti prebral linka ki si ga dal in tle kvakas: "zarnica - oddaja svetlobo zaradi segrete kovinske zicke, sijalka - vir svetlobe je razelektritev plina"
torej: navadna zarnica je zarnica, xenon je pa sijalka. in princip delovanja obeh je popolnoma razlicen in ga ti ocitno noces dojeti. princip delovanja xenonske avtomobilske sijalke in "prave" xenonske sijalke velikih moci pa je enak (razlika je samo v polnjenju in velikosti).
zdej pa ne vec norca iz sebe delat. vsaj svoj link z mislijo preberi preden se spuscav v neke debate.