Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To avg 28, 2007 7:27 am

5cho je napisal/-a:lej nebivedu načeloma se vedno strinjam s tabo, tud tuki se strinjam, da bi bilo lahko poskrbljeno za večje bolj opazne table. ampak to da ni opazil table mu še ni v opravičilo, da je obrnil na avtocesti! tudi če ne poznaš ceste ne boš šel obračat na avtocesti, če slučajno spregledaš znak za razvrstitev - vsaj upam. jaz osebno ne bi šel nikoli obračat na avtocest. Če se dobr spomnem smo vsi pluval čez una dva puljčana k sta pred neki cajta obrnila v dekanskem tunelu, pa ni noben pluvu čez DARS, da je napačna signalizacija!! Tko da očitno se lohka 10.000 ljudi normalno pelje čez zoženje in upošteva pravila, pol se pa najde eden al pa dva pa je štala in kažin.

Lej ne zagovarjam nobenga, ampak če lahko jaz (se nimam za superiornega voznika) upoštevam znake in omejitve in se normalono peljem čez predor Golovec, zakaj se tudi ostali normalni voznike ne morejo? Jaz osebno vem, da če bi sfalil izvoz oz. zgrešu pravilno razvrstitev NE BI ŠEL NIKOLI OBRAČAT NA AVTOCESTI!!!! NIKOLI.

toliko iz moje strani
Matej

Podpis!

Dodal bi le to, da glede na priče bmw ni obračal ampak ga je očitno zaradi prevelike hitrosti odneslo čez tiste plastične količke na nasprotni vozni pas. Aja tam pa ni pripeljal A4 karavan, kot trdi @Catch_me ampak običen A3.

In tisti, ki še vedno valite vso krivdo na DARS - pa čeprav še enkrat poudarjam da gre majhen del krivde tudi na njih, dajte ozrite se malo naokoli, poglejte kako določen folk objestno vozi po LJ obvoznici, ne upoštevajo cestnih predpisov,... Morda je tistih najhujših kamikaz resda le kak procent ali dva ampak to je dovolj, da se enemu izmed njih sem ter tja ne izide in nesreča je tu. Seveda je pa za to kriv DARS, država,... stric iz Amerike,... skratka vsi drugi, sami vozniki s(m)o pa v svojih superiornih avtih nezmotljivi... go figure :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To avg 28, 2007 7:35 am

Polo78 je napisal/-a:Aja tam pa ni pripeljal A4 karavan, kot trdi @Catch_me ampak običen A3.

ne morm vrjet kaksni poznavalci oooo ste eni... od kdaj ima pa A4 taksne luci :idea:
kaj sele... A6 karavan

Slika
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To avg 28, 2007 7:41 am

5cho je napisal/-a:
Catch_me je napisal/-a:
5cho je napisal/-a:
Catch_me je napisal/-a:NI bil noben ala frajer v Bmw ampak turisti ki so sli cez Slovenijo, ki so sigurno plačali cestnino za uporabo avtoceste! DARS absolutno kriv za vse prometne nesreče včeraj!!
bil je A6 karavan Lj registracije

5 mrtvih je bilo v BMW(krivec) in pa A4 karavan!

moj post se nanaša na enega mojih prejšnjih, ko sem napisal, da me je med tem ko smo ostali stali v koloni pred tunelom, en CAR prehitel po odstavnem pasu s 4 blinkerji v A6 karavanu.

Tole kar bom napisal bo sicer malo offtopic (ne nanaša se na nesrečo pri Golovcu!) ampak vseeno: Zakaj vedno znova in znova opažam, da se največ takih in podobnih prepotentnih mentalnih kmetavzov (ne najdem lepšega izraza), ki mislijo da so sami na svetu vozi v bmw-jih in audijih?! Že vnaprej se opravičujem vsem uvidevnim lastnikom omenjenih znamk, nisem mislil njih/vas. Očitno mora biti nekaj na znamki, ker če ne bi bilo potem bi glede na število vseh znamk pri nas moral videti največ takih pacientov v renaultih, vw-jih, fiat-ih pa temu še zdaleč ni tako...
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo To avg 28, 2007 7:43 am

groza pa še enkrat groza za moje pojme je VSE kriv romunski voznik in doben drug,res mi je težko gledat takšne budaleštine voznikov,se pelješ pa kr naeenkrat nekdo prleti vate to jt to ljudje lahko divjaš,lahko voziš počasi,lahko pretiravaš,nikoli nisi varen sto odstotno,
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious To avg 28, 2007 7:43 am

Za nesrečo ni kriv DARS, ne država, ne policija! Za nesrečo je kriv Romun, ki je ali prehitro pripeljal (kot pravijo očividci) ali pa obračal. Vsekakor je žal naredil preveliko napako, ki je 7ljudi stala življenja.

DARS je kriv v tem primeru le zato (slabe označbe), da se po pomoti odpelješ proti Novemu mestu oz Grosuplju namesto proti morju in za nič drugega.

Lp

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho To avg 28, 2007 7:45 am

MacTron je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Aja tam pa ni pripeljal A4 karavan, kot trdi @Catch_me ampak običen A3.

ne morm vrjet kaksni poznavalci oooo ste eni... od kdaj ima pa A4 taksne luci :idea:
kaj sele... A6 karavan

Slika

Če leti A6 opazka na moj post, si prosim še enkrat preberi moje prejšnje poste in boš vidu, da sem napisal, da me je oz. celo kolono en pacient v A6 karavanu prehitel po odstavnem pasu (ravno na nadvozu od razcepa iz smeri rudnika proti golovcu) z vklopljenimi vsemi 4 žmigavci, ko smo čakali v koloni, ki je bila posledica prve (popoldanske) nesreče!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To avg 28, 2007 9:08 am

Ja ampak žal. Večina vas je govorila o A4 in o A6, medtem ko je bilo povsod po poročilih omenjen a3.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko To avg 28, 2007 9:28 am

eh, zgleda, da se zelo slabo izražam, ker nekak ne dojamete kaj sem htel napisat.... preprosto govorim o signalizaciji, katera lahko človeka zmede (še posebej če se tam pelje prvič)! taka signalizacija je slaba! eni v šmornu obvestil brez problema in hitro dojamejo drugi pa ne! eni so taki, da ob ugotovitvi napake mirno počakajo do prvega izvoza in grejo popravljat dol z avtoceste, nekateri pa ne! ampak prometna signalizacija mora bit taka, da je brez vsakega problema v hipu jasna VSAKEMU, ne samo bolj dojemljivim med vozniki!
strinjam se, da je smrtni greh in notorna lobotomija it obračat povprek na dvosmerni in z signalizacijskimi ovirami fizično ločeni dvosmerni cesti (v kar je bil spremenjen tisti del AC)!!! ampak, dejstvo je, da med nami obstajajo tudi taki pametnjakoviči in naloga prometne jasne signalizacije je, da taki v situacijo v kateri bi jim padlo na pamet obračat, sploh ne pridejo! da o tistih, ki so zaradi zmedenosti zapeljali na napačen pas in izgubili sam 20 minut časa niti ne govorimo! dobra signalizacija mora bit postavljena že zaradi preprečevanja takšnih, neškodljivih zmot!

sodeč po debati po raznih forumih se je na tak način zajebalo zelo veliko ljudi! veliko preveč, da bi to pripisali posameznikovi nepazljivosti in neupoštevanu pravil!! in velika večina je priznala, da jih je signalizacija zmedla! in to je zame znak slabo postavljene prometne signalizacije!

o tem kakšne vse deviantnosti je sposoben sproducirat povprečno naduvan slovenski voznik (ne glede na znamko vozila, ki jo vozi) pa lahko rečem samo, da se po prometni kulturi vidi kako majhen narod smo ! majhen v glavah!
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To avg 28, 2007 9:30 am

drugmirko je napisal/-a:eh, zgleda, da se zelo slabo izražam, ker nekak ne dojamete kaj sem htel napisat.... preprosto govorim o signalizaciji, katera lahko človeka zmede (še posebej če se tam pelje prvič)! taka signalizacija je slaba! eni v šmornu obvestil brez problema in hitro dojamejo drugi pa ne! eni so taki, da ob ugotovitvi napake mirno počakajo do prvega izvoza in grejo popravljat dol z avtoceste, nekateri pa ne! ampak prometna signalizacija mora bit taka, da je brez vsakega problema v hipu jasna VSAKEMU, ne samo bolj dojemljivim med vozniki!
strinjam se, da je smrtni greh in notorna lobotomija it obračat povprek na dvosmerni in z signalizacijskimi ovirami fizično ločeni dvosmerni cesti (v kar je bil spremenjen tisti del AC)!!! ampak, dejstvo je, da med nami obstajajo tudi taki pametnjakoviči in naloga prometne jasne signalizacije je, da taki v situacijo v kateri bi jim padlo na pamet obračat, sploh ne pridejo! da o tistih, ki so zaradi zmedenosti zapeljali na napačen pas in izgubili sam 20 minut časa niti ne govorimo! dobra signalizacija mora bit postavljena že zaradi preprečevanja takšnih, neškodljivih zmot!

sodeč po debati po raznih forumih se je na tak način zajebalo zelo veliko ljudi! veliko preveč, da bi to pripisali posameznikovi nepazljivosti in neupoštevanu pravil!! in velika večina je priznala, da jih je signalizacija zmedla! in to je zame znak slabo postavljene prometne signalizacije!

o tem kakšne vse deviantnosti je sposoben sproducirat povprečno naduvan slovenski voznik (ne glede na znamko vozila, ki jo vozi) pa lahko rečem samo, da se po prometni kulturi vidi kako majhen narod smo ! majhen v glavah!

Se strinjam. Na kratko. Če si šel mimo ti ni bilo ob prvem pogledu jasno kaj hočej, saj je sam še našel nisem.

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun To avg 28, 2007 10:24 am

malo bolj orisana zadeva - nedeljska nesreča
http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,1735,235129

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi To avg 28, 2007 10:25 am

Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun To avg 28, 2007 10:26 am

pa kaj je na teh naših avtocestah? enkrat divjad, drugič pa romuni

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious To avg 28, 2007 10:47 am

nebivedu je napisal/-a:Iz petka na soboto je bila ena ob 2h zjutraj - voznika so rezali iz avta. V nedeljo so bile 3, u bistvu je vsak dan vsaj ena nesreča na tem odseku. Kdo je potem kriv, če ne signalizacija.......go figure!

Ubistvu se motiš. Do sedaj (v času gradnje) na tem odseku ni bilo nesreče, v nedeljo pa kar 3.

Razen če so bile nesreče, da niso klicali policije, gasilcev, reševalcev...

lp

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin To avg 28, 2007 11:09 am

LudiLimun je napisal/-a:malo bolj orisana zadeva - nedeljska nesreča

Zanimivo, medtem ko v danasnjem casopisu Dnevnika je drugace orisano....
There is no time...

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To avg 28, 2007 12:10 pm

Gor sem videl komentar da zakaj vedno BMW, audi.
Vsaj kar se tiče audija ga je vozil 64-letni čiča tako da tu ta računica ne gre.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P To avg 28, 2007 1:19 pm

2Fast&2Furious je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Iz petka na soboto je bila ena ob 2h zjutraj - voznika so rezali iz avta. V nedeljo so bile 3, u bistvu je vsak dan vsaj ena nesreča na tem odseku. Kdo je potem kriv, če ne signalizacija.......go figure!

Ubistvu se motiš. Do sedaj (v času gradnje) na tem odseku ni bilo nesreče, v nedeljo pa kar 3.

lp

Da se on moti? Kako pa ti to veš, da ni bilo nesreče? Pa saj nisi stal tam pa skos gledal..

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To avg 28, 2007 3:47 pm

Pavel_P je napisal/-a:

lp

Da se on moti? Kako pa ti to veš, da ni bilo nesreče? Pa saj nisi stal tam pa skos gledal..

Če bi se motil, potem iz petka na soboto nebi par ur stal na tem odseku zaradi nesreče audija A4 karavana s prikolico in puntota, ki je priletel v tega karavana.

Torej kdo potem laže, jaz, ki sem v koloni čakal in gledal kako so več kot uro rezali avto, da so prišli do človeka, ali mediji, ki pravijo da v zadnjih 14 dneh tam ni bilo nesreče.

Videl pa sem vsaj še 2 nesreči v zadnjih 14ih dneh na tistem odseku - samo so bili samo trki z malo uničene pločevine in nič drugega. Torej nam mediji lepo lažejo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To avg 28, 2007 4:37 pm

nebivedu je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:

lp

Če bi se motil, potem iz petka na soboto nebi par ur stal na tem odseku zaradi nesreče audija A4 karavana s prikolico in puntota, ki je priletel v tega karavana.

Torej kdo potem laže, jaz, ki sem v koloni čakal in gledal kako so več kot uro rezali avto, da so prišli do človeka, ali mediji, ki pravijo da v zadnjih 14 dneh tam ni bilo nesreče.

Videl pa sem vsaj še 2 nesreči v zadnjih 14ih dneh na tistem odseku - samo so bili samo trki z malo uničene pločevine in nič drugega. Torej nam mediji lepo lažejo.

Dvigni telefon in lepo kliči na TV.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi To avg 28, 2007 7:25 pm

Mediji nikoli ne objavijo nesreč, kjer ni smrtnega izzida.
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak To avg 28, 2007 8:02 pm

Vsi, ki se kurčite zaradi slabe signalizacije, vam toplo polagam na srce naslednjo misel:

Če ne bi bilo treba za vsak način prehitevat kolone ampak bi se ob vsakem zastoju lepo postavili na vozni pas in pač pogoltnili svoj prepotentni ego, ki vam narekuje, da morate biti obvezno vsaj tri avte naprej, bi prišlli na tisti pas, ki omogoča vožnjo v obe smeri.

Dejstvo je, da če bi se ob znaku za delo na cesti postavili na vozni pas že ob prvi tabli, bi videli vso signalizacijo, ki je med drugim postregla tudi z usmeritivjo pasov. Će tabel ne bi videli, bi bili še vedno na pravem pasu. Del krivde o zmedenosti kar pripišite sebi in vašemu egu, ki mora do konca prehitevati.

Tok z moje strani o kvazi slabi signalizaciji.

LP
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov