GiGi1985 je napisal/-a:blokado imajo na 90 po števcu,kar je GPSu manj,info iz prve roke. včasih so bile hitrosti različne , sedaj imajo vsi MAX 90 v celotni EU. razlika v hitrosti oz. razlog da se tovornjakarji žgejo za 1 ali 2 kmh je v teži tovora, vrsti tovornjaka. manjši tovornjak gre dobrih 80, zato ga tudi špedist z 500 KM nese, to pa pomeni nekaj dolgih sekund zaseden levi pas.
*URŠIKA* je napisal/-a:Lumpi & Drocky:
Pa še nečesa ne razumem:
osebnih vozil, ki vozijo čisto za ritjo tovornjakom, pa ne z namenom, da bi jih želeli prehiteti, ampak iz ne vem katerega razloga... morda zato, da imajo v zavetrju manjšo porabo??? Res ni mi jasno, kako morejo tako vozit, res 1-2 metra za tovornjaki... too much. Ti tovornjaki se mi pa res smilijo, saj vozil za sabo najbrž niti ne vidijo. Pa tudi ti vozniki vatomobilov ne morejo spremljat, kaj se dogaja pred njimi... če bi tovornjak zavrl, bi trčili, saj ob taki "varnostni" razdalji nesreče ne bi mogli preprečiti.
abbe je napisal/-a:*URŠIKA* je napisal/-a:Lumpi & Drocky:
Pa še nečesa ne razumem:
osebnih vozil, ki vozijo čisto za ritjo tovornjakom, pa ne z namenom, da bi jih želeli prehiteti, ampak iz ne vem katerega razloga... morda zato, da imajo v zavetrju manjšo porabo??? Res ni mi jasno, kako morejo tako vozit, res 1-2 metra za tovornjaki... too much. Ti tovornjaki se mi pa res smilijo, saj vozil za sabo najbrž niti ne vidijo. Pa tudi ti vozniki vatomobilov ne morejo spremljat, kaj se dogaja pred njimi... če bi tovornjak zavrl, bi trčili, saj ob taki "varnostni" razdalji nesreče ne bi mogli preprečiti.
mau mn se obremenjuj z drugimi pa vec pozornosti posveti svoji voznji.bo bol res.
*URŠIKA* je napisal/-a:abbe je napisal/-a:*URŠIKA* je napisal/-a:Lumpi & Drocky:
Pa še nečesa ne razumem:
mau mn se obremenjuj z drugimi pa vec pozornosti posveti svoji voznji.bo bol res.
![]()
![]()
A ti tudi tako delaš? Sem pritisnila na napačno tipko![]()
![]()
Drugač je pa treba opazovat promet okrog sebe, a ne? In če vidim tak prizor pred sabo, ko nekdo tovornjaku leze v rit, lahko upravičeno pričakujem, da ga bo morda hotel prehiteti in moram to predvideti, pričakovati... right?
abbe je napisal/-a:*URŠIKA* je napisal/-a:Lumpi & Drocky:
Pa še nečesa ne razumem:
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov