Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So jan 16, 2010 12:58 pm

Ob brskanju po siolu sem naletel na zanimivo sliko in še bolj zanimivim komentarjem pod sliko.

Slika

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD So jan 16, 2010 1:54 pm

GiGi1985 je napisal/-a:blokado imajo na 90 po števcu,kar je GPSu manj,info iz prve roke. včasih so bile hitrosti različne , sedaj imajo vsi MAX 90 v celotni EU. razlika v hitrosti oz. razlog da se tovornjakarji žgejo za 1 ali 2 kmh je v teži tovora, vrsti tovornjaka. manjši tovornjak gre dobrih 80, zato ga tudi špedist z 500 KM nese, to pa pomeni nekaj dolgih sekund zaseden levi pas. ;)

Magnet pri menjalniku reši marsikaj...
Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So jan 16, 2010 2:53 pm

Jp, pride trenutek, ko te mal zmedejo te pasovnice. Pa ne da nebi bilo označeno, sam človek ni ravno vajen tolk tega. :D Mi je pa kristalno jasno zakaj je tam tako in tako v SLO ne bo nikoli, ker se dela samo na kratkoročno obdobje in policaje so v Tacnu naučil napisan samo dve besedi - neprilagojena hitrost.

Slika

:mrgreen:
Slika

Šel v Atlanto na letališče in se nism izgubil tudi 1x ne. Sam eno, dve fintici spoznaš in vidiš da majo to res porihtano. Zakaj majo to porihtano mi je tut jasno. Da lahko glupi američan sprocesira. :roll:

No, pa dejmo eno na temo kulture. Vozili smo se vratolomnih 50km/h, kar odobravam. Ne zdi se mi pa pravilno in predvsem zelo nevarno za nasporti vozeče, da tudi v desni nepregleden ovinek vozi ČEZ črto. Da je kdo za njim nima blage, če je namerno zapiral pa samo dokaže kulturo na SLO cestah.

http://www.youtube.com/watch?v=ALaFAQwbTbc
SlikaSlika

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz So jan 16, 2010 4:44 pm

Sam na teli vaši cesti pa ti dostkrat na kšne pacjente naletiš :D

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So jan 16, 2010 6:12 pm

Tisti, ki ste tak pametni, da se vozimo s šleparji 100, 120, no jaz se včasih peljem 170 če sem malo manj naložen :roll: Verjetno sem več bil na cesti, kot marsikateri izmed vas, pa dal 150% več kamionov skozi kot večina tukaj, pa lahko povem, da se med 50 kamioni najde mogoče eden ali 2, ki peljeta 100 konstantno in sta brez blokade ali na magnetu. Drugače pa to takrat, ko prehiteva, da pride prej mimo in se umakne, da lahko vaše prepotentne riti potem oddivjate mimo. Tudi sam sem imel na začetku kamion brez blokade, pa je števec videl 95 ali kak km/h več takrat, ko sem videl kakšnega teleta neučakanega z osebnim avtom zadaj, da se prinese kot b****, in sem po domače povedano sp|zdil z levega pasu, da mu ni trebalo pri 180kmh gasa spustit. Pa da bo jasno, nikoli nisem izsiljeval osebnih avtov na levi. Vedno sem najprej ocenil, kak daleč je.

Glede prehitevanja osebnih avtov, takšne bi najraje s ceste zrinil s kamionom. Ko se pripeljem na blokadi 89kmh, pa morem gas spuščat na desnem pasu ali pa ga prehitevat, ker se pelje 70. Takšni me najbolj razpizdijo. Če se nisi sposoben peljat vsaj 90, se zapri doma v klet, pa avto prodaj. Jaz nevem, če prehitim osebni avto na AC, se pa zdaj že kar 120 peljem s šleparjem ali kak? :roll: :clapclap :cry
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So jan 16, 2010 6:55 pm

kaj taeni bi še kr bremzali pri 130kmh na prehitevalnem pasu? a vam še kr ni jasno, da če dobiš avto v rit pri taki hitrosti, da skor ni šanse ulovit zadnjega konca, medtem ko bo on zadaj BP obdržal smer.
Pa tovornjaki se kr lepo vozijo po omejitvah, s tem da njihovi števci vrjetno malo bolj točno kažejo, povrh vsega pa so tolk na cesti, da se lahko spufa, če ga policaj dobi in mu napiše kazen.
Pa zanima me, zakaj tovornjaki, ki vozijo avte nebi smeli prehitevat? avti so zvezani, glih tak kot vsak drug tovor.
LP Rok

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ So jan 16, 2010 6:57 pm

Lahko prehiteva če pelje vsaj 10 več kot tisti ki ga prehiteva... pa me ne moti če bremzam na 100, samo da se pa 3km vozim potem toliko, to pa me moti!

Pa zato nebi smeli prehitevat ker mi z tem veča porabo in obrabo bremz ko moram bremzat in nato spet pospeševat. Pa še tempomat je treba nastavit na novo.. :lol:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So jan 16, 2010 7:03 pm

Drocky je napisal/-a:Pa zanima me, zakaj tovornjaki, ki vozijo avte nebi smeli prehitevat? avti so zvezani, glih tak kot vsak drug tovor.

Ker za zdravje Slovence(ljno)v ni dobro, če te naenkrat prehiti kamion in 6 avtov. Vse za narodov blagor! :!:

*URŠIKA*
Nov uporabnik

Napisal/-a *URŠIKA* So jan 16, 2010 7:47 pm

Lumpi & Drocky:
Podatek o hitrosti tovornjaka, ki sem jo ocenila, sem že popravila... prvi tovornjak je najbrž prehitel osebno vozilo, ki je vozilo 80 km/h, in ga potem prehiteval nekje z 90-95 km/h. V primeru, ki je sledil 5 minut za tem, pa se je zgodilo, da je šlepar, ki je prevažal avtomobile, hotel prehiteti drugega šleparja z avtomobili (mislim, da sta bila za isto firmo), nakazal je že, da ga bo prehitel (pred menoj), ne da bi se dobro prepričal, če to lahko stori varno, hotel je že zaviti, jaz pa sem bila ob tem na razdalji njegovega zadka (v njegovem mrtvem kotu??) na prehitevalnem pasu s hitrostjo 100-110 km/h, seveda začela bremzat, čisto nepripravljena, da bi to lahko storil (mislim zakaj le, če je imel čisto primerno hitrost?). Ko je uvidel, da ni varno, je z manevrom prenehal in hitro zavil nazaj, ob tem mu je malo zanašalo zadek, kar ni prijetno videt, če si za/ob njemu in ni glih varno, no, čeprav so avti privezani... gre za moje pojme veliko tovorno vozilo, ki res nima kaj prehitevati, sploh če njegov kolega pred njim vozi 80 km/h, kar je za njiju čisto spodobna hitrost, za moje pojme.

Se pa strinjam, in čisto verjamem, da vam lahko kri pogrejejo osebna vozila ki vozijo 70 km/h v prijaznih voznih razmerah, tudi sama ne razumem, zakaj taki ne gredo raje na lokalne ceste.

Drocky:
Praviš, da ne smemo bremzat na prehitevalnem... no, če me nek za ritjo vozeč in blendajoč težak hoče čimprej spravit na desni vozni pas, pa se mu nekaj časa ne morem umaknit, potem pa le najdem eno luknjo, kamor se lahko varno vrinem, a le če zmanjšam hitrost (ponavadi le dam nogo z gasa)...kaj mi potemtakem svetuješ?
Naj ritoliznika spravljam ob živce in ostanem na prehitevalnem pasu, dokler ne bom lahko z nespremenjeno hitrostjo zapeljala na desni pas ali kaj?

Pa še nečesa ne razumem:
osebnih vozil, ki vozijo čisto za ritjo tovornjakom, pa ne z namenom, da bi jih želeli prehiteti, ampak iz ne vem katerega razloga... morda zato, da imajo v zavetrju manjšo porabo??? Res ni mi jasno, kako morejo tako vozit, res 1-2 metra za tovornjaki... too much. Ti tovornjaki se mi pa res smilijo, saj vozil za sabo najbrž niti ne vidijo. Pa tudi ti vozniki vatomobilov ne morejo spremljat, kaj se dogaja pred njimi... če bi tovornjak zavrl, bi trčili, saj ob taki "varnostni" razdalji nesreče ne bi mogli preprečiti.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So jan 16, 2010 7:55 pm

*URŠIKA* je napisal/-a:Lumpi & Drocky:

Pa še nečesa ne razumem:
osebnih vozil, ki vozijo čisto za ritjo tovornjakom, pa ne z namenom, da bi jih želeli prehiteti, ampak iz ne vem katerega razloga... morda zato, da imajo v zavetrju manjšo porabo??? Res ni mi jasno, kako morejo tako vozit, res 1-2 metra za tovornjaki... too much. Ti tovornjaki se mi pa res smilijo, saj vozil za sabo najbrž niti ne vidijo. Pa tudi ti vozniki vatomobilov ne morejo spremljat, kaj se dogaja pred njimi... če bi tovornjak zavrl, bi trčili, saj ob taki "varnostni" razdalji nesreče ne bi mogli preprečiti.

mau mn se obremenjuj z drugimi pa vec pozornosti posveti svoji voznji.bo bol res.
Ni vse res kar napišem

*URŠIKA*
Nov uporabnik

Napisal/-a *URŠIKA* So jan 16, 2010 8:20 pm

abbe je napisal/-a:

Pa še nečesa ne razumem:

mau mn se obremenjuj z drugimi pa vec pozornosti posveti svoji voznji.bo bol res.

:cry: oops

A ti tudi tako delaš? Sem pritisnila na napačno tipko ;) :lol:
Drugač je pa treba opazovat promet okrog sebe, a ne? In če vidim tak prizor pred sabo, ko nekdo tovornjaku leze v rit, lahko upravičeno pričakujem, da ga bo morda hotel prehiteti in moram to predvideti, pričakovati... right?

:vrum

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ So jan 16, 2010 8:29 pm

@URŠIKA, mogoče se zdi tebi pa verjetno tudi marsikateremu drugemu 80kmh spodobna hitrost in da je tistih 10km/h med 80 in 90 brzino brezpredmetno. Zdaj pa zračunaj, če se pelje kamion 90 namesto 80, v enem dnevu imam lahko 9 ur vožnje oz. dvakrat tedensko 10 ur. V tednu dni lahko ima max. 56 ur vožnje. Če je samo 10km/h razlike med mano, ki vozim 90kmh in pa npr. Romunom, ki se pelje 80kmh. Koliko bom jaz naredil v tednu dni km več kot pa Romun? Tu se poznajo razlike, ki je marsikdo ne razume. Zaradi teh 10km/h si lahko v četrtek ali petek s fure doma, ali pa boš delal vikend pavzo v tujini. V dveh zaporednih tednih lahko imaš 90 ur skupaj vožnje. Smo pa že kar na veliki razliki med mano in Romunom v tem primeru. Včasih lahko pomeni mala razlika v hitrosti marsikaj. Lahko zamudiš zarad pol urce razklad ali naklad in si pušno en dan ali še več.
Osebno ne izsiljujem, kadar pa se da, pa bom tudi prehitel nekoga, ki vozi počasneje od mene. ;)
Pa da nebo zdaj kdo mislil, da nevem kako zagovarjam tovornjakarje. Dobro vem kaj počnejo, tudi ko sem sam v osebnem avtu, me kdaj pa kdaj kateri konkretno dvigne, ko mi pred nosom cukne ven. Če pa se mi mudi, in naletim na kamion, ki prehiteva, se pa postavim v njegovo kožo, pa ostanem lepo miren, ker vem sam, kako je za volanom kamiona.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So jan 16, 2010 8:39 pm

*URŠIKA* je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

Pa še nečesa ne razumem:

:cry: oops

A ti tudi tako delaš? Sem pritisnila na napačno tipko ;) :lol:
Drugač je pa treba opazovat promet okrog sebe, a ne? In če vidim tak prizor pred sabo, ko nekdo tovornjaku leze v rit, lahko upravičeno pričakujem, da ga bo morda hotel prehiteti in moram to predvideti, pričakovati... right?

nism jst eden tistih.jst sm eden tistih ki so skos na levem pasu,sam blendam pa trobm pa ne
Ni vse res kar napišem

*URŠIKA*
Nov uporabnik

Napisal/-a *URŠIKA* So jan 16, 2010 8:42 pm

Ma ja, saj jih bom tudi jaz zdaj skušala razumet, samo zoprno je pa vseen, če te tak orjak izsili in ne veš, kaj bo...

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ So jan 16, 2010 8:44 pm

Izsiljevanje tud mene razp|zdi, vrjemi. :)

*URŠIKA*
Nov uporabnik

Napisal/-a *URŠIKA* So jan 16, 2010 8:44 pm

abbe je napisal/-a: nism jst eden tistih.jst sm eden tistih ki so skos na levem pasu,sam blendam pa trobm pa ne

Ja, jaz sem tudi malo preveč na levem pasu... oops

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo So jan 16, 2010 8:54 pm

voznja z dugimi lucmi kadar vozi za tabo..jao to pa me dvigne za 100% drugo pa tak vsak dan vec cudakov.
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So jan 16, 2010 9:01 pm

*URŠIKA*, sej ni sam na tebe tisti moj post letel. Drugače pa razumem kaj hočeš povedat. Ampak sčasoma se navadiš na to, da nekateri avti vozijo v zaveterju ali 110 kmh zaradi porabe, da nekateri tovornjaki padejo na prehitevalni pas brez smerokaza, da te kdo izsili, ker držiš varnostno razdaljo in si zadnji v koloni, pa še bi se vrjetno našlo kaj tipičnega, ki te na začetku živcira :lol:
LP Rok

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 So jan 16, 2010 10:43 pm

Hribo je napisal/-a:voznja z dugimi lucmi kadar vozi za tabo..jao to pa me dvigne za 100% drugo pa tak vsak dan vec cudakov.

in ko me prehiti mu dam takoj dolge, pol pa pogledam tablice pa me malo stisne...

ker na počivališčih jih vidim s šopom gotovine z 200€. ziher ma orožje tud

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Ne jan 17, 2010 1:14 am

abbe je napisal/-a:

Pa še nečesa ne razumem:

Jaz včasih vozim v zavetrju ko probujem kolk mam lahko najmanjšo porabo. Pri 90 že itak avto čist malo pije, najbolj ga ovira zračni upor, če pa še tega ni pa ne pije skoraj nič :lol: Samo pa tovornjakarje to zelo moti opažam, zavijajo na odstavni pas in ti dajejo prednost...
Relax take it easY
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov