~toMmy~ je napisal/-a:1. Tovarniški podatki so natančni, tukaj pa pač govorimo o podatkih iz števca, kjer se odstopanje ponavadi veča sorazmerno s hitrostjo. Omembe vreden je še vpliv minimalnega naklona, vetra ipd.
2. 1.9 TDI z 90KM je tudi šel dvakrat al trikrat v dolino (prazen Višnjegorc) do cca. 215 km/h, končna po ravnem pa je precej presegla tovarniško, po števcu seveda.
3. Tudi 30Nm navora je imel, več kot po tovarniških podatkih.
FLINK je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:1. Tovarniški podatki so natančni, tukaj pa pač govorimo o podatkih iz števca, kjer se odstopanje ponavadi veča sorazmerno s hitrostjo. Omembe vreden je še vpliv minimalnega naklona, vetra ipd.
2. 1.9 TDI z 90KM je tudi šel dvakrat al trikrat v dolino (prazen Višnjegorc) do cca. 215 km/h, končna po ravnem pa je precej presegla tovarniško, po števcu seveda.
Teh 30Nm navora vec ti je sigurno izmeril kaksen samooklicani profesionalni tuner z njegovo najboljšo merilno napravo, ki ji tiste v tovarni ne segajo niti do kolen?
FLINK je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:1. Tovarniški podatki so natančni, tukaj pa pač govorimo o podatkih iz števca, kjer se odstopanje ponavadi veča sorazmerno s hitrostjo. Omembe vreden je še vpliv minimalnega naklona, vetra ipd.
Teh 30Nm navora vec ti je sigurno izmeril kaksen samooklicani profesionalni tuner z njegovo najboljšo merilno napravo, ki ji tiste v tovarni ne segajo niti do kolen?
jack86 je napisal/-a:Gecco, maš ti 2.4jtd?
Jaz sem par dni nazaj stisnil, kar da ta šved od sebe. 225 po števcu, realno (gps) pa nisem meru. Poraba (po bc) se kar giblje med 6 in 6.7l, dinamične vožnje.
Eni ste tuki gor res obsedeni s porabo... 4.9 (mogoče trenutne) takoj v naslednjem stavku pa kuk ima končno hitrost, nadtovarniški navor, itd...
Me zanima, če se z 4.9l/100 km sploh kaj prihrani, glede na to da že ob nakupu preplačaš par tisočakov več za tak avto (primer golf vs megane)? Enkrat si zračunajte, pa boste vidli, da je teh 4.9l en velik trgovski nateg! Vsak najprej vpraša "kuk pije?" Pa čeprav je 4 jurjčke dražji kot njegova konkurenca ki pije 6l, bom raje prvega vzel ker ima SAMO 4.9l
V dveh mesecih sem prevozil 9.000km, pa še nisem šel računat realne porabe, ker mi dol visi za to!
branee je napisal/-a:za kratke relacije si kupil dizla?
nevermind je napisal/-a:Aja saj res... Moj spije 15 - 20 litrov na teden... kdaj tudi več. Zdaj pa mozgaj
nevermind je napisal/-a:Aja saj res... Moj spije 15 - 20 litrov na teden... kdaj tudi več. Zdaj pa mozgaj
gecco je napisal/-a:Genij![]()
Jack, kdaj se bosta z bratom kej oglasila v NM?
uros11 je napisal/-a:Avto rabi moč, da gre lahko hitro.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov