Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Cepci na cesti

Napisal/-a lancia hf Ne dec 26, 2010 10:56 am

Domen pa ti si res FENOMEN v naši državi, ma kaj si res samo med bukovim lesom gor rastu, da ne razumeš toliko strani napisanega bontona in kulture, ki jo lahko prispevaš tudi na cesti. Kako potem tako nekulturni ljudje sploh z otroci delajo. :?:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Ne dec 26, 2010 11:05 am

@peroRS: Povsod imaš izjeme, samo to lahko rečem. Zato ker če pomislim kako kakšne tetke in strici razmišljajo, kadar vozijo tako kot tale mercedes, potem roko na srce, js ne morem reči da se gre za namerno zadrževanje in izživljanje in kajvemkaj. Izjeme pa so tako pri dinamičnih voznikih kot pri vseh ostalih.

lancia hf je napisal/-a:da ne razumeš toliko strani napisanega bontona in kulture, ki jo lahko prispevaš tudi na cesti
:lol: Treba je poznati razliko med kvantiteto in kvaliteto. Tisti balast, ki so ga nekateri uporabniki zgoraj napisali, je vsebinsko zelo prazen.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Ne dec 26, 2010 11:17 am

BBoss je napisal/-a:Ne vem ampak eni pa ste modeli, da jih je treba iskat... koliko strani bo potreba napisat, da bo samo en argumentirano razložil zakaj je potrebno za vsako ceno zadrževati hitrejšega za seboj. Še najbolj se je temu približal Gustelj, ki je pač v svojem primitivno žaljivem slogu ozmerjal Xhaira, kot naklepnega morilca, ki se je ravno tisti dan napotil pobiti celotno družino voznika Mercedesa. Tako je pač na nek perverzno morbidno humornem slogu dal vozniku Mercedesa vso potrebno legitimnost, da se je obnašal na cesti tako kot se pač je - pač je ščitil vso svojo družino pred agresivnim napadom Xhaira.

Najbolj zanimivo pri vsem tem pa je, da takoj ko predvsem Domnu, pa Rosoneru, seveda Gustlju zmanjka logičnih argumentov začnejo zadevo spravljat z nekimi "izmišljenimi" a sicer možnimi primeri, v nerazumne skrajnosti, ki jih zanimivo obsojamo vsi po spisku. S temi ekstremnimi skrajnostmi skušajo uveljaviti svoj prav pa čeprav s samim primerom tega posnetka nima čist nobene veze.[/b ]

[b]Vsi vse vedo kakšne so razmere na cesti in to iz posnetka, točno vedo koliko sme biti ustrezna hitrost pa sploh nobenega ni bilo tam. Edini (razen,če je kdo od komentatorjev voznik tistega Mercedesa pa nima j**c, da bi priznal :lol: ), ki lahko pove kakšne so bile razmere v resnici za volanom, je bil in je edini še vedno Xhair sam in če je omenil, da je lahko normalno vozil hitreje brez težav resnično ni moje, da bi v to podvomil.

Očitno pa se prostovoljni prometniki pač s tem ne strinjajo in gonijo svoje, po potrebi malo manipulirajo, malo zavajajo, si malo zmišljujejo, se tudi zlažejo, zanikajo tisto kar so par postov nazaj črno na belem napisali na forumu zraven pa se grejo še strašni populizem, ki je v zadnjem času tako značilen za naše politike.

V praksi pa izgleda takole, da iz tega kar sem prebral vem, da sam na cesti ne bi imel težav ne z Xhairom, ne z Jerichom, ne z Wizom, z Lancio, Tommyem, Plinašom pa še s kakšnim, ki sem ga pozabil. Vsi teli bi mi omogočili varno prehitevanje, če bi bil sam hitrejši od njih in ravno tako bi jim to omogočil tudi sam če bi bili oni hitrejši od mene. Nobene živčnosti, nič vsi bi bili zadovoljni brez odvečnega stresa.

Popolno drugo zgodbo pri poskusu prehitevanja bi imel z Domnom, Gustljem, Rosonerom in še nekaterimi, ki bi, vsaj po napisanem, uveljavljali svojo prav, svoj ego, svoje frustracije in bi v meni videli cestnega sovražnika/razbojnika, ki ga je treba na vsak način onemogočiti. Od njih bi lahko torej pričakoval le zapiranja, nagajanje in vse druge nespodobnosti, ki ne sodijo na cesto. Hudo je res, ko ego takih posameznikov uravnava njihove odločitve in ne možgani - hudo je da se raje prepuščajo negativnim čustvom, kot razumom in da ne vedo da na cesto sodi le zdrava pamet, negativna čustva pa nikakor ne.

Verjamem, da je neprijetno za nekatere priznati, da niso popolni pa še egoti povrh (ubijalska kombinacija) ampak, da zraven natrosijo kopico BS-a in jim niti malo ni nerodn,o mi je pa nedojemljivo. Še naprej pridigajo o strpnosti, ki jo razumejo kot enosmerno dejanje se pravi strpen mora biti tisti, ki je hitrejši do tistega, ki je počasnejši, kontra pa očitno ne velja, da bi bil počasnejši strpen do hitrejšega in omogočil varno prehitevanje tako za prehitevalca kot prehitevanca. Če vzamemo Xhairov primer, je bil strpen skoraj do konca in je pokazal na vse kulturne načine, da bi rad šel naprej medtem, ko voznik Mercedesa ni pokazal niti kančka strpnosti ampak je na vse načine poskušal preprečiti, da bi ga prehitel tudi, če bi s tem povzročil nesrečo oziroma zrinil oba v graben (na koncu posnetka).

Še enkrat za tiste, ki ne razumejo razlike kdo je komu vsiljeval svoj način vožnje. Xhair ni zahteval od voznika Mercedesa, da bi vozil hitreje le želel je da bi mu omogočil varno prehitevanje in ga spustil mimo. Po drugi strani pa je točno ta voznik želel vsiliti Xhairu svoj način vožnje in ga je branil do zadnjega - kot bi se šlo za vojno oziroma za dirkanje, kjer je poskušal preprečiti prehitevanje in obdržati pozicijo. Kdo je tukaj cepec mislim, da je kristalno jasno.

Pa mogoče še zadnja zadeva v premislek. Kdo drži vse karte v rokah? Če sem v vlogi prehitevanega so vse karte v mojih rokah - lahko omogočim prehitevanje ali pa blokiram in ga preprečujem. Vse opcije so moje in nikakor ne na strani tistega, ki me prehiteva. Če pa sem v vlogi prehitevalca pa ne morem nič, če se prehitevani odločil, da me jebbe v glavo. Še enkrat torej v razmislek - kdo torej lahko igra vlogo cepca - a je to tisti, ki ima možnost, da razreši situacijo pa jo iz neznanega razloga noče in ne želi ali tisti, ki je odvisen od dobre volje in inteligenčne zrelosti nekoga drugega? Hmm, a je odgovor na to vprašanje za koga prezahteven?

1. Omenjajaš kulturni nivo : tudi zame je en od uporabnikov napisal da sem b****r. Zakaj ? Zato ker ni dojel kar želel napisat,,,,toliko torej o neki kulturi in primitivzmu. Žal se take zadeve potem prenašajo še kam drugam.

2. Ker si me označil za šerifa najdi prosim moj post v katerem sem zapisal DA ZADRŽUJEM HITREJŠE, JIH OVIRAM OZIROMA SE GREM ŠERIFA.

3. Da pa ne bo spet nekdo narobe razumel ( Ker je očitno tole precej pogosto tu gor ) kaj hočem napisat bom zapisal takole : Nekaj položnic za razne prometne prekrške tudi "predelan" avto nekako kažeta na ravno obratno od tega za kar me želiš oziroma si me označil v točki 2. So me računi naučil da bo treba mal po pameti začet vozit, pa tudi če se že kam odpravim, imeti v milsih da bo potrebno v račun vzeti da ni ravno rečeno da bom prišel v točno določenm času, da bo zaradi takšnih in drugačnih razlogov verjetno še kakšna dodatna minuta potrebna. In potem ko to zapišem dobim nazaj feedback v stilu: pol pa ni čudno da so take kolone na cestah če gredo vsi pol ure prej pol se pa jajcajo? Emm.... logika ?'

4.Videli smo samo del posnetka in o tem kaj se dogajalo imamo samo besedo od avtorja. O stanju cestišča lahko spet samo ugibamo ker nismo MI vozili na tisti cesti. Če se je dalo res voziti kot je vozil voznik mercedesa in je stem xhaira zadrževal in oviral za seboj potem je voznik mercedesa vreden vsega obsojanja. Obstaja pa še ena možnost da je xhair divjal in želel na silo mimo ( tu se sicer potem spet pojavi problem vozbiške kulture voznika merecedesa ) vednar imamo v enaćbi sedaj tudi problem ogrožanja z strani xhaira. Še enkrat posnetek je treba videt v celoti potem lahko sodimo, dokler je rezan sodba enega in drugega ne bo čisto na mestu. Torej če pogledam malo širše in vidim da sta možna dva načina kako se je odvijala situacija med xhairom in voznikom MB od sem torej pa vaše kaj ?

5. Strpnost velja za vse udeležene v prometu, nikakor pa ne za samo eno skupino. Če pogledate moje poste v tej temi boste morda dojeli da o tem pišem in ne izbiram strani ( čeprav ste mi jo nekateri že določili ). Pa dejmo zanemarit preostalo dogajanje v posnetku tudi v delu za katerega ne vidimo do tedaj za moment: posnetek na koncu kaže na to, da je xhair skušal prehitevat na enem od najožjih delov, torej bi se o tistem grabnu dalo debatirat. Ker je to tudi sam priznal se mu torej oprosti. Ja čakaj malo kje je že potem kulutra in strpnost, saj če je voznik spredaj ( vstavi po želji ), se moramo mi potem spustiti na isti nivo ali še nižje ?

Ker pa je sposbnost dojemanja tle gor zelo različno pojmovana bom še jaz tu dodal primer ki je sicer malo off a vseeno :

Dva mladoletnika stara 14 in 16 let ukradeta vozilo, policija dobi obvestilo o tem in ena od patrulj slučajno opazi to vozilo in ga želi ustaviti. Mladoletnika namesto da bi ustavila pospešita zaradi česar pride do pregona Pregon pa se po par 100 metrih konča tako da mladoletnika pri veliki hitrosti izgubita kontrolo nad vozilom in se z veliko hitrostjo zaletita v hišo. Posledica : smrt obeh mladoletnikov.

Kdo je torej kriv za smrt teh dveh ?
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne dec 26, 2010 11:36 am

domen_ je napisal/-a:@peroRS: Povsod imaš izjeme, samo to lahko rečem. Zato ker če pomislim kako kakšne tetke in strici razmišljajo, kadar vozijo tako kot tale mercedes, potem roko na srce, js ne morem reči da se gre za namerno zadrževanje in izživljanje in kajvemkaj. Izjeme pa so tako pri dinamičnih voznikih kot pri vseh ostalih.

No končno se v nečem strinjamo ;)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne dec 26, 2010 11:54 am

rosonero je napisal/-a:Ker pa je sposbnost dojemanja tle gor zelo različno pojmovana bom še jaz tu dodal primer ki je sicer malo off a vseeno :

Dva mladoletnika stara 14 in 16 let ukradeta vozilo, policija dobi obvestilo o tem in ena od patrulj slučajno opazi to vozilo in ga želi ustaviti. Mladoletnika namesto da bi ustavila pospešita zaradi česar pride do pregona Pregon pa se po par 100 metrih konča tako da mladoletnika pri veliki hitrosti izgubita kontrolo nad vozilom in se z veliko hitrostjo zaletita v hišo. Posledica : smrt obeh mladoletnikov.

Tole si pa brcnil v temo, saj mu ni policist narekoval in silil, da more tišat do onemoglosti, policist je celo hotel da avto ustavi.

Gdo je torej kriv za smrt teh dveh ?
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Napisal/-a skopusnik Ne dec 26, 2010 12:00 pm

domen, bodi raje tiho, ker te bodo zjebali ko malega majmuna :lol:
www.mihafabijan.si
Renault Sport

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne dec 26, 2010 1:18 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Zakaj bi si želeli nekaj kilometrov za sabo zadrževati nekoga, ki se mu očitno mudi dosti bolj kot vam

Jej jej, tega res nebi smel napisat, daš mladoletnikom brez izpita samo še povod da dodatno hujskanje slame. :mrgreen: Meni se nikoli nikamor ne mudi. OK, priznam, pride dan. Ma takrat ne blendam, trobim, ampak samo upam, da ne dohitim kamiona in za njim 7 avtomobilov, ker sem kuhan. Prehitet se ne da, ker vsak vozi meter za ritjo in si obsojen na cjazenje 40-50 po magistralni cesti, kjer se da lepo voziti 80-90. Jaz osebno prehitim zato, ker mam rad tekočo vožnjo, brez nekega zaviranja in pospeševanja v brezveze. :huh: Včerajšnja vožnja s punco k mojim staršem, užitek. Prometa lahko rečem, da sploh ni bilo. Nobenega mečkača, da bi ga rabil prehitet. Dohitel enega, kateri se sploh ni zmenil zame, v smislu, da bi me začel zajebavat neki. Lepo je imel svoj tempo. Ob prvi priložnosti prehitel in sva ga lepo kruzala dalje. Tudi vračanje zvečer brez pripomb. V 46km zaviral 2x. 1x ob semaforju, kjer je delo na cesti in drugič, ko sem moral ustaviti, da sem parkiral bosanski nadomestek. Poezija se je tako vozit. Sicer pa jaz, ko divjam v službo, mogoče vsegaskupaj v 46km pritisnem 5x na zavoro. Pa še to je 2x zaradi cepcev na cesti.

Lini je napisal/-a: Da pa ne bo to samo pisanje o nama pa je bla poanta mojga posta to da če maš na cesti zoprno situacijo je najbolš da jo rešiš čimbolj mirno in da včas tut taco daš dol z gasa in pač počakaš da se situacija umiri al pa da padeš mimo ko je pač dost placa.

Evo Lini, samo zate, samo škoda je, da boš spet zagovarjal te cepce in mene videl v luči, da sem tukaj pripeljal 150. Škoda. :cry:

Če si cepec si cepec, ti tudi ogledalo ne pomaga. Ne vem kako da me ni videl. Oz ogledalo so postavili tukaj točno zaradi take, ma kaj mu češ. On ga ne bo uporabljal. Nazadnje, ko je en kamion porinu stardeca z babico v most, še dobro da je bil kamion, da točno vemo, da ni bil metek na cesti. Stardecu na nagrobniku piše "Izsiljeval sem oz nisem imel prednosti" mamca je pa preživela. Sem ga hotel že odžahat, ker ga še vedno nekdo spregleda, pa sem spoznal, da bom sebi naredil več škode. Tako vsaj jaz vidim, da je tam avto in se lahko pripravim na kamikaza, da bo usekal na cesto.
http://www.youtube.com/watch?v=BN6EZYcyimw

Če si v koloni maš očitno avtomatično prednost. Delo na cesti in nasprotni pas zaprt.
http://www.youtube.com/watch?v=qh2YJ6oHuW4

Dnevni posnetek kako zgleda tale odsek.
http://www.youtube.com/watch?v=GsvH8GEiHNo

Tak da lini, ko ti bo enkrat en cepec prekrižal pot in boš zaradi tega razbil avto zaradi umikanja, pa čeprav se boš takrat vozil 70 ti bo prebilo v glavi. Je že veliko takih nesrečnežev. Prišli policaji, napisali kazen za neprilagojeno hitrost in vsak je še poravnal svojo škodo, pa se lahko žališ celemu svetu. Oni se ne bojo ukvarjal s tem kdo je prišel po tvoji strani, so premalo plačani in ob eni resnični zgodi, jih še bolj razumem, zakaj je temu tako. Tudi jaz bi enostano vse odjebal in bi se mi fučkalo, kdo je pripeljal po tvoji strani. Pri nas je nažalost sodelavec moral sam poiskati cepca, ko je prišel po njegovi strani in mu olupil celotno levo stran avtomobila. :? Bom pa zbral posnetke, jih poslal ministrici in jo vprašal kaj delajo provide. Veliko beremo, kako se je prilepila na rit nekomu, izzivala, tako da je sprovocirala voznika spredaj in beležila kazni ki jih je bežeči spredaj delal. To ni zame delo provide. Se pa strinjam, da je bil tisti spredaj cepec, da se je pustil sprovocirat. Tudi sam sem najbrž že bil žrtev provide v Wajdušni, sam je možakar nažalost naletel na napačno osebo. Po nekaj kilometrih vožnje za ritjo, da tudi xsenona nisem videl, je pri plazu obrnil in se vrnil v Wajdušno. :roll: Navzgor sem se vozil 90-100 po števcu, seveda po svojem pasu. ;)

Pero je napisal/-a:x hair
mi znaš povedat koliko metrov je zaviranje po snegu? Reakcijski čas, plus zaviralni čas.

Pero je napisal/-a:Moj izpit je že polnoleten,

Če je temu tako, potem lahko nadaljujeva debato. ;) Ker za ekranom se je najlažje skriti, in tukaj je eden zelo brihten. Jaz sem 100%, da je še mladoleten in tudi izpita še nima. Mam pa občutek, da mu nisem všeč. Lahko da sem njegovega brata kje na kakšni uradni tekmi prehitel =P :mrgreen:

Pero je napisal/-a:Še eno vprašanje? zakaj bi se moral počasnejši voznik prilagajat hitrejšim? Zakaj hitrejši nebi počakal?

Kaj pa kamijoni in avtobusi z omejitvijo 80? Jih je treba zrinit z ceste?

Tole naj bi bila debata o strpnosti, ne pa o tem da ima hitrejši večjega... :roll:

Počasnejši se ne rabi prilagajat hitrejšemu. To jaz že skoz trobim tukaj, pa me razume le peščica. In za vse te, ki me razumejo tudi vem, da majo izpit in so veliko na cesti. Pa bi jaz postavil eno vprašanje. Zakaj je treba hitrejšemu ( če maš izpit polnoleten, potem si star najmanj 36 let in upam da odraslo debato), upam da ne boš obrnil stavka, vsiljevati hitrost ki je za enega prepočasi. Pa tukaj ne govorim o kakem norenju ampak vožnjo PO OMEJITVAH. Torej na suhi cesti je eden z 70km/h zame ovira, ker jaz pač norim z 90-100. Na mokri pri 60km/h je ravno tako ovira zame, ker jaz mam samomorilska nagnenja in se ravno tako peljem 80-90 in na snegu je zame eden ovira, če se pelje 40-50, če pa gre 60-70.

Seveda ne bomo kamione in avtobuse zrinli s ceste. Pa veš zakaj ne, ker majo več pameti kot pa tale lastnik mercedesa. Točno vejo da so počasnejši in ti še pomaga, da ga lažje prehitiš. ;) Pridejo nekatri, ko se celo umaknejo skupini za sabo. 8) Sem pa tudi že srečal modela, ki ni jebal 5%, za njim 20 avtomobilov in ufff....zelo moreče.

Tako je, tudi sam se strinjam, da naj bi bila to debata o strpnosti. Ne razumem pa, kako lahko nekatri zagovarjajo enega, kjer se cjazi 40-50, v ovinku gre seveda še počasneje, ko ga hoče nekdo prehiteti in nadaljevati svoj tempo 60-70. Pred ovinkom samo spustiš gas malo prej in avto hitro zgubi hitrost. No meni ga že, najbrž že malo stari ležaji, vse rjavo, bosansko pač. :mrgreen:

Čeprav si najmanj star 36 let, bom še 1x povdaril, da lahko prosim divjanje izključiš. Točno sem navedel hitrosti kot primer. In točno o takih naj bi bila debata tukaj. Nekateri jih pa zagovarjajo.

grizli je napisal/-a:Mislim, da ni nekega pametnega razloga zakaj nekoga ne bi želel spustiti predse, vsaj jaz osebno ga ne vidim in če se slučajno najde kakšen takšen psihično moten osebek za menoj se potrudim, da se ga čimprej znebim. V prvi vrsti seveda zaradi moje lastne varnosti.

Vidiš, kako enostransko razmišljanje. Bi bil že čas, da daš plašnice dol iz oči, saj nisi konj. =P :D Zate so očitno vsi, ki te hočejo prehitet, psihično moteni. Pa ni važno, a tisti zadaj blenda, trobi, maha, pizdi (kar tudi sam ne odobravam in taki nimajo kaj delat na cesti) ali eden, ki te samo prehiti zato, ker se mu ne da vozit 20km/h pod omejitvijo. Če se pa že ti voziš 100 pa j*** ga. Tudi take sem že doživel. Glej, sej ne veš kam se mu mudi, lahko pa samo divja. Spustil sem ga naprej in nej se ubije. Upam, da se mu bo naslikala skala in ne nasproti vozeči avto z družino. As simple as that.

naliM je napisal/-a:
domen_ je napisal/-a:
naliM je napisal/-a:Slika takoj po srečanju s plugom: namerno zapiranje tistega, ki ga prehiteva; pospeševanje, medtem, ko ga nekdo prehiteva,
Hah, je slepota udarila v glavo na tistem delu posnetka? :lol: Takoj ko je šel plug mimo ga sploh še ni prehiteval. Začel ga je šele takrat, ko se je cesta že začela ožati in je tako in tako zamudil priložnost.

Se mi je zdelo, da je problem v logiki, bontonu, dometu razumevanja, ...

Dejstvo 1: X-hair je Mercedesa dohitel, kar pomani, da je bil hitreje na poti.
Dejstvo 2: Voznik Mercedersa je to v par kilometrih sigurno opazil in če bi bil normalen in kulturen, bi ga spustil mimo - prilika ob srečanju s plugiom je bila idealna, saj se je praktično ustavil. A tega ni storil.

Zakaj se ni umaknil? Po moje je želel ustvariti konflikt in 'tekmovat' z X-om v starem Golfu za vsako ceno. Po moje je vozniku Mercedesa 'počil film' veliko prej, kot zadajvozečemu. Klasičen manever (pod)povprečno sposobnih voznikov, ki se precenijo na podlagi 'superiornosti' svojega avtomobila ('dražji/novejši avto je bojši in zato hitrejši avto'). In taki zapirajo cesto, tiščijo na plin, ko jih prehitevaš na regionalki in AC, ter se lepijo v naseljih na odbijač, ko se pelješ 50km/h. Zaradi takih zakompleksancev prisegam na čim močnejše avte, ker nočem, da taki moje otroke in mene pri normalnem prehitevanju spravljajo v nevarnost.

Če mene kdo dohiti na regionalki, ga bom spustil mimo ob prvi priložnosti, saj hitrejši od mene. To je varneje zame in zanj, saj gre on dalje svoj tempo, jaz pa svojega, brez, da bi se ovirala. Pa priznam, da izvenm naselij nisem med najpočasnejšimi.
Včasih (moj vozniški izpit ima krepko preko 20let) smo cestni bonton izvajali tako, da si hitrejšemu s smernikom nakazal, da lahko varno prehiti. Takrat so se roke dvigale v znak zahvale, danes pa samo za to, da krilijo in kažejo sredinec.

Točno tako. Kot sem že omenil, se ne rabiš več trudit. Tukaj se takoj vidi, da nimajo nič izkušenj z cesto, še manj......

lil indian je napisal/-a:To maš pa prav. Js priznam, da ko me en tak živčnež dohiti, tud sama ratam živčna in v ogledalu opazujem njegovo obnašanje

Dejnasko vsak ko vas dohiti je živčen, umsko moten, ....you name it. Pa s kakimi ljudmi si jaz delim cesto. :shock: :huh:

plinaš je napisal/-a: na živce mi pa hodijo taki s "hudimi " stroji , ki se po sončni ravni cesti vlačijo 55km/h na omejitev 90 pa ti stopijo po gasu ko jih hočeš prehiteti....

Evo ga....cepca. Jaz divjam, ko b****, tistih 90-100 proti gorici in dohitim BMW farerja. Super, pač nekdo, ki špara na bencinu, mu paše voziti počasneje, neki vzrok že je. Mene ne moti. Na eni ravnini ga hočem prehitet in pride avto nasproti. Očitno je BMW-jaš videl tole in se je za naslednjo ravnino pripravil. Kaj se je zgodilo. Jah nič, se bomo pač vozili za njim. Ponavadi ne želim smole drugim, ker se ti lahko hitro kaj vrne, ma v tem primeru mu prželim eno provido. Sam k***, ko bo videl Škodo octavio tega najbrž ne bo naredil. Mu je star golf bolj všeč. Jaz samo upam, da je kaj daljši in je lubica doma bolj zadovoljna. :DDD
http://www.youtube.com/watch?v=L5R7UQVbv2o

W|zz je napisal/-a:Js ne vem kaj eni hočete povedat s tem, da je vozil tip s primerno hitrostjo.. ?
Še vedno je vozil z več kot 40% nižjo hitrostjo in še vedno je nesramno oz. objestno da ne spustiš nekoga naprej, če imaš možnost in če on to želi in ti da jasno vedet.
Sej ne trdimo, da bi moral tip vozit 90, lol.

Prov bob ob steno a. :lol: Ta tema me je že kr nasmejala.

Pero je napisal/-a:Živce se pa res ne sprošča na cesti. SORY!

Nihče mi še ni odgovoril na razdaljo ustavljanja. pri 90 kmh je na idealnih pogojih 50-60m, na snegu grem stavit da 2x več. Torej je varno okoli ovinkov na slabo spluženi cesti 90 :roll:

Res me zanima kam se vam mudi?

Jej jej jej pri teh letih bi pa pričakoval kaj bolj odraslega. Wizz je pač napisal tistih 90, jaz jih nisem nikoli omenil. Omenil sem pa, da se je vozil 40-50, v ovinek še počasneje. Tukaj v ovinek bi 90 zdelal z drugim načinom vožnje. Takega načina ga pa jaz ne upam uporabljat podnevi in na cesti ketere ne poznam 100%. Nam se nikamor ne mudi, vsaj meni ne. Je pa bila hitrost 60-70 čisto primerna. Sam kaj ko mamo tukaj jasnovidce, da že po posnetku ocenijo temperaturo zraka, oprjemljivost podlage, vidijo vse ledene plošče, kolikokrat sem takrat kihnil in da bo punca dobila čez 2 dni menstruacijo. :lol:

lil indian je napisal/-a:Sam najbolj neumn od vseh argumentov (govorim na splošno, ne vezano na preteklo debato) je pa ta, da do nesreč prihaja zarad slabih cest.

A bejž no. A ni zanimivo, kako da ni prišlo več do nesreče ko so uredili asfalt. Joj sedaj bo spet en vik in krik, ko bom tole napisal. Dejstvo je, da gre sedaj lih da ne po mokrem hitreje, kot je šlo po suhem prej. Tam je umrlo kar nekaj tujcev. Jaz vem za dva avtomobila. Meniš, da so tudi tujci divjali. Tam ni blo treba veliko. Pripeljal si se normalno, šla je rit, voznik se je ustrašil, polno po zavori in bum direkt v steno. Amen.

OO FAAAAAK šele sedaj videl, da je tega že n-strani. Dva dni ne pogledaš pa celpo sranje. No, whatever, se kaj vlkjučim še jutri v debato. :DDD
SlikaSlika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne dec 26, 2010 3:00 pm

gustelj je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:če prehitevani samo stopi s stopalke za gas je samo prehitevanje lahko celo krajše od srečevanja z nasproti vozečim vozilom kjer oba upočasnita..teoretično je to dokazljivo..

Ha, ha, ha, ha, le kje si ti hodil v šolo, me zanima. Daj dokaži, prosim, komaj čakam, da vidim fizikalne predpostavke in teoretični dokaz!

ne podpiram lenuhov ki se obešajo po drugih ali pa ne znajo sami računat...zmeraj se da naredit teoretični primer , ki dokaže da je to možno..samo hitrosti moraš vpisati prave pa se izide...
plin je cnej k bencin

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Ne dec 26, 2010 3:16 pm

lancia hf je napisal/-a:
rosonero je napisal/-a:Ker pa je sposbnost dojemanja tle gor zelo različno pojmovana bom še jaz tu dodal primer ki je sicer malo off a vseeno :

Tole si pa brcnil v temo, saj mu ni policist narekoval in silil, da more tišat do onemoglosti, policist je celo hotel da avto ustavi.

Gdo je torej kriv za smrt teh dveh ?

evo ......pa smo spet pri različnem dojemanju: Kje v zgornjem sestavku jaz trdim( razen glede dojemanja) kakrkoli glede primera , opisal sem samo primer in postavil vprašanje pri katerem me zanima kdo je po vaše kriv za smrt mladolenikov .

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne dec 26, 2010 3:25 pm

Katarina Kresal in Borut Pahor - a ni logično ;)

Sploh ne vem kaj si hotel povedati s to zgodbico - a to, da so krivi vsi tisti, ki s svojimi vozili niso blokirali teh dveh mladoletnikov in sta divjla naprej ter se "zato" ubila. :huh:

Uporabniški avatar
scmoky
Novinec

Napisal/-a scmoky Ne dec 26, 2010 3:29 pm

plinaš je napisal/-a:
gustelj je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:če prehitevani samo stopi s stopalke za gas je samo prehitevanje lahko celo krajše od srečevanja z nasproti vozečim vozilom kjer oba upočasnita..teoretično je to dokazljivo..

Ha, ha, ha, ha, le kje si ti hodil v šolo, me zanima. Daj dokaži, prosim, komaj čakam, da vidim fizikalne predpostavke in teoretični dokaz!

ne podpiram lenuhov ki se obešajo po drugih ali pa ne znajo sami računat...zmeraj se da naredit teoretični primer , ki dokaže da je to možno..samo hitrosti moraš vpisati prave pa se izide...

Tele hitrosti ki jih ti navajaš kot teoretični primer so v vsakdaanji praksi vbistvu nerealne :D
Lepo si izrazi enačbe in vstavljaj noter cifre pa boš vidu :D Je čisto srednješolska fizika, ne rabiš nič univerzitetnega =P

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne dec 26, 2010 3:31 pm

X-Hair je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a: na živce mi pa hodijo taki s "hudimi " stroji , ki se po sončni ravni cesti vlačijo 55km/h na omejitev 90 pa ti stopijo po gasu ko jih hočeš prehiteti....

Evo ga....cepca. Jaz divjam, ko b****, tistih 90-100 proti gorici in dohitim BMW farerja. Super, pač nekdo, ki špara na bencinu, mu paše voziti počasneje, neki vzrok že je. Mene ne moti. Na eni ravnini ga hočem prehitet in pride avto nasproti. Očitno je BMW-jaš videl tole in se je za naslednjo ravnino pripravil. Kaj se je zgodilo. Jah nič, se bomo pač vozili za njim. Ponavadi ne želim smole drugim, ker se ti lahko hitro kaj vrne, ma v tem primeru mu prželim eno provido. Sam k***, ko bo videl Škodo octavio tega najbrž ne bo naredil. Mu je star golf bolj všeč. Jaz samo upam, da je kaj daljši in je lubica doma bolj zadovoljna. :DDD
http://www.youtube.com/watch?v=L5R7UQVbv2o
:DDD

no tole je bilo pa čisto namerno ... tam kjer je bmw zaviral bi lahko čisto normalno ( res da si lahko potem prek omejitve) dal eno nižje in pospešil... btw poznam to cesto da si ne bi kdo kaj drugega predstavljal.. in poudarjam : ta odsek kjer bmw zavira - in to celih 10 sekund ( zgleda da ima zelo slabe zavore ) - se da voziti mnogo hitreje ... omejitev pa je že druga stvar ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ Ne dec 26, 2010 3:40 pm

x-hair je napisal/-a:Dnevni posnetek kako zgleda tale odsek.
http://www.youtube.com/watch?v=GsvH8GEiHNo
Če jaz prav vidim je tam en znak za 40km/h, verjetno zaradi nepreglednega ovinka (ovinkov), ki prihaja. Tebi pa je 50km/h po snegu premalo?

x-hair je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=BN6EZYcyimw
BOLANO!

x-hair je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=qh2YJ6oHuW4
Voziš ponoči brez luči in se sprašuješ zakaj ti oni ni pustil prednosti? :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk

x-hair je napisal/-a:Jaz divjam, ko b****, tistih 90-100 proti gorici in dohitim BMW farerja.............. http://www.youtube.com/watch?v=L5R7UQVbv2o
Ja, ta BMW očitno res nima razčiščeno v glavi. Ampak če pa ti voziš 90-100 po soški proti Gorici pa očitno tudi ti nimaš, ker tam je cesta čisto luknjasta in večkrat nepregledna in se že zaradi tega ne da peljati tako hitro. Pa tudi več znakov za omejitev 60, 70 imaš. Če tam pelješ 90-100 je dejansko tako kot si napisal: si b****, ki divja.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne dec 26, 2010 3:40 pm

X-Hair je napisal/-a:
lil indian je napisal/-a:Sam najbolj neumn od vseh argumentov (govorim na splošno, ne vezano na preteklo debato) je pa ta, da do nesreč prihaja zarad slabih cest.

A bejž no. A ni zanimivo, kako da ni prišlo več do nesreče ko so uredili asfalt. Joj sedaj bo spet en vik in krik, ko bom tole napisal. Dejstvo je, da gre sedaj lih da ne po mokrem hitreje, kot je šlo po suhem prej. Tam je umrlo kar nekaj tujcev. Jaz vem za dva avtomobila. Meniš, da so tudi tujci divjali. Tam ni blo treba veliko. Pripeljal si se normalno, šla je rit, voznik se je ustrašil, polno po zavori in bum direkt v steno. Amen.

Pri nas so na treh čisto različnih koncih bile dolgo časa jame na cesti, na katerih je avto lahko kar lepo odskočil. Vglavnem za popravilo dveh je bila potrebna smrt, pa čeprav je bila v igri tudi velika hitrost in alkohol. Si pa zaradi slabega vzdrževanja cest vseeno ti dve osebi definitivno nista zaslužili umreti. Tretjo so popravili šele kakšno leto za tem, ko je en končal na strehi v grmovju, na srečo nič hujšega zanj.

Čisto spolzkih odsekov je pa itak dosti...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne dec 26, 2010 3:55 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:

Pri nas so na treh čisto različnih koncih bile dolgo časa jame na cesti, na katerih je avto lahko kar lepo odskočil. Vglavnem za popravilo dveh je bila potrebna smrt, pa čeprav je bila v igri tudi velika hitrost in alkohol. Si pa zaradi slabega vzdrževanja cest vseeno ti dve osebi definitivno nista zaslužili umreti. Tretjo so popravili šele kakšno leto za tem, ko je en končal na strehi v grmovju, na srečo nič hujšega zanj.

Čisto spolzkih odsekov je pa itak dosti...

če prihajate iz smeri zagreba ali iz tunelov golovec in zapustite AC na izvozu ind. cona Rudnik prehajate iz popolnoma novega asfalta- zelo dobrega oprijema na cesto z 20 let starim popolnoma zlizanim asfaltom..
jst res nevem ali je to neumen argument, ampak dejstvo je, da večkrat tam pridem po prednostni cesti mimo tega izvoza in ljudje, ki so tam prvič še posebaj po mokrem niti speljati ne morejo, tako je zlizano. seveda se že prej pripravim in upočasnim, ker se mi tej reveži smilijo. velika večina jih spelje po pričakovanjih in potem zaradi razjeb**e ceste pogosto nehote izsiljujejo tudi mene. pa na koga se naj jezim? ja normalno, da na cesto.. in pred trgovskim centrom (zdej sta že 2 tam) so šele nedavno narezali asfalt na krožnem. jst nebom lagal če bom rekel, da sem bil po močenm nalivu tam 20x v življenju in 5x sem videl razbite avte. pa hvala bogu je bila le pločevina zvita... drugje po SLO, še posebaj na kakšnih zapostavljenih regijah so pa tako ali tako že take luknje na cesti, da me ne čudi, da ljudje umirajo zaradi tega.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Ne dec 26, 2010 4:06 pm

BBoss je napisal/-a:

Katarina Kresal in Borut Pahor - a ni logično ;)

Sploh ne vem kaj si hotel povedati s to zgodbico - a to, da so krivi vsi tisti, ki s svojimi vozili niso blokirali teh dveh mladoletnikov in sta divjla naprej ter se "zato" ubila. :huh:

HMMM...tole je pa vedno bolj zanimivo, opisem nek primer in zraven postavim vpašanje kdo je po vašem odgovren za smrt 2 mladoletnikov, pa dobivam replike da nekaj trdim o primeru in brcam v temo ali pa da ne razumejo kaj hočem povedat.

Nihče pa seveda tudi ni jasno odgovoril......kratek odgovor na vprašanje KDO JE KRIV; A) mladoletnika ali B) policija bo poppolnoma zadostoval.....

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne dec 26, 2010 4:09 pm

rosonero je napisal/-a:

HMMM...tole je pa vedno bolj zanimivo, opisem nek primer in zraven postavim vpašanje kdo je po vašem odgovren za smrt 2 mladoletnikov, pa dobivam replike da nekaj trdim o primeru in brcam v temo ali pa da ne razumejo kaj hočem povedat.

Nihče pa seveda tudi ni jasno odgovoril......kratek odgovor na vprašanje KDO JE KRIV; A) mladoletnika ali B) policija bo poppolnoma zadostoval.....

Jaz pravim mularija, na 24ur bi pa bil naslov : "policija umorila 2 nedolžna mladoletnika, družina in cela slovenija žaluje". Jeb*** tak pravni sistem, kjer mladoletniki lahko počnejo kar se jim zahoče, kaznovati pa se jih po zakonu ne sme. :roll: :huh:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Ne dec 26, 2010 4:10 pm

BBoss je napisal/-a:Še enkrat za tiste, ki ne razumejo razlike kdo je komu vsiljeval svoj način vožnje. Xhair ni zahteval od voznika Mercedesa, da bi vozil hitreje le želel je da bi mu omogočil varno prehitevanje in ga spustil mimo. Po drugi strani pa je točno ta voznik želel vsiliti Xhairu svoj način vožnje in ga je branil do zadnjega - kot bi se šlo za vojno oziroma za dirkanje, kjer je poskušal preprečiti prehitevanje in obdržati pozicijo.

Amen. Sedaj pa dopovej tem dvema mulcoma tole. Ko bosta prišla do izpita, jima bo vse jasno. ;)

domen_ je napisal/-a:
x-hair je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=qh2YJ6oHuW4
Voziš ponoči brez luči in se sprašuješ zakaj ti oni ni pustil prednosti? :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk

:cry :cry :cry :cry :cry Ti si res fenomen. :lol: :lol: :lol: :lol: Se vidi, da so počitnice.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ Ne dec 26, 2010 4:23 pm

@X-hair: a ti veš zakaj majo avti luči? Ti ni jasno to?

BBoss je napisal/-a:Po drugi strani pa je točno ta voznik želel vsiliti Xhairu svoj način vožnje in ga je branil do zadnjega
Čista izmišljotina.

rosonero je napisal/-a:Nihče pa seveda tudi ni jasno odgovoril......kratek odgovor na vprašanje KDO JE KRIV; A) mladoletnika ali B) policija bo poppolnoma zadostoval.....
Moje mnenje je, da je krivda takole razdeljena: mladoletnika sta kriva, ker sta ukradla avto in se vozila. To je že starost, ko jima to mora biti jasno brez vprašanja. Policija je pa kriva, ker se je reševanja nastale situacije lotila na takšen način, ki ju je spodbudil k dirkanju. To je napačen pristop, ki je botroval tragičnemu izidu, in to je njihov del krivde.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Ne dec 26, 2010 4:25 pm

plinaš je napisal/-a:no tole je bilo pa čisto namerno ... tam kjer je bmw zaviral bi lahko čisto normalno ( res da si lahko potem prek omejitve) dal eno nižje in pospešil... btw poznam to cesto da si ne bi kdo kaj drugega predstavljal.. in poudarjam : ta odsek kjer bmw zavira - in to celih 10 sekund ( zgleda da ima zelo slabe zavore ) - se da voziti mnogo hitreje ... omejitev pa je že druga stvar ...

Ma ja, hitrost je bila že nad omejitvijo in se nisem hotel izpostavljat, brezveze. Take mam itak najrajši.Namreč, tale njihova neprilagojena hitrost pri naši policiji mi ni ravno všeč, ker četudi bi se peljal 20km/h bodo tole napisali. Cesta bo pa kriva takrat, ko bo v nesrečo udeležena provida. Meni recimo na kraj pameti ne pade da bi, ko bi me nekdo prehiteval, dal gas. Še desno se mu umaknem, da mu ja omogočim da bo čimpreje in čimlažje mimo. Zakaj? Menim da tebi ne rabim razlagat, ma bom napisal za ostale. Zato, ker je v času prehitevanja na nasprotnem pasu in si osebno želim, da bo čimprej mimo mene na svojem pasu, ter gremo dalje vsak svojo pot. Sej lahko je zaviral zato, da je potem lahko pospešil. Mogoče je celo pogruntal, da ga bom prehitel z zaletom. Kar sem naredil že v prvem poizkusu, pa je nažalost prišel avto nasproti.

domen_ je napisal/-a:@X-hair: a ti veš zakaj majo avti luči? Ti ni jasno to?

Zato, da lahko ti bedarije pišeš po tabli. ;)
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov