peroRS je napisal/-a:Res je, premlad sem, da bi (resno) doživel Yugo, sem pa slišal marsikatero doživetje (objektivno) starejših ljudi (politično neopredeljenih!, pustimo zdaj leve in desne).
Hmmm, ne verjemi vedno vsega... tudi jaz sem iz tega obdobja in točno vem kako je bilo in ni bilo grozno. Mi je zdaj mnogo bolj moreče kot takrat, ko smo bili vsi polni optimizma.
peroRS je napisal/-a:Kar se tiče tankov pri nas...poglejmo malo novejšo zgodovino. A ste vsi pozabili leto 1991?
No no, ne vsega v isti koš zmetat - v času skupne države ni bilo nobenih tankov na ulicah, državljani Juge smo z našimi pasoši lahko hodili tako po vseh državah za železno zaveso kot po državah na zahodu brez nekih vprašanj. Službo je imel vsak, socialno varnost tudi, na počitnice so veča li manj hodili vsi. Ja sej so bile nakupovalne meke izven Juge ampak država te ni kaj dosti omejevala, ko smo hodili v Trst, Trbiž, Celovec, KGM...
Kar se pa je zgodilo leta 1991 je pa bila le reakcija nekih zastarelih pogledov na spreminjanje sveta. Ne moreš to povezovat, da pa če so bli tanki 10 dni zunaj, da pa je cela zgodovina pred osamosvojitvijo bla prepletena s tanki in nasiljem.