Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a xyz6 Sr feb 25, 2015 7:15 pm

Ups :roll:
Avensis Wagon T22 LPG Prins VSi1
Accord CU1 LPG Prins VSi2
Accord CL7 LPG Prins VSi2
E60 525iA LPG Prins VSi2

robertto
Nov uporabnik

Napisal/-a robertto So feb 28, 2015 6:01 pm

Rad bi si nabavil Brisk svečke in vem da se je nekdo v tej temi ponujal, da jih prodaja. Predelal sem večino strani pa ga nisem našel. Prosim za namig kje jih lahko kupim.

alkom
Nov uporabnik

Napisal/-a alkom So feb 28, 2015 7:50 pm

edit mod
reklama zbrisana, i**** pa je nujno šel v Banovce se dudlat pravilnik

kemykos
Novinec

Napisal/-a kemykos So feb 28, 2015 10:37 pm

robertto je napisal/-a:Rad bi si nabavil Brisk svečke in vem da se je nekdo v tej temi ponujal, da jih prodaja. Predelal sem večino strani pa ga nisem našel. Prosim za namig kje jih lahko kupim.

Žal vseh dimenzij še nimajo ampak lahko preveriš na bolhi, jih nekdo prodaja, firma se nahaja v Celju oziroma malo ven, proti Laškemu. Pošlješ mail s podatki motorja pa ti bo fant takoj odpisal, če se da dobit točno za tvoj avto ali ne.

Sam imam navadne svečke v avtu že cca 20.000 km, po predelavi na plin me je zanimalo, če se kaj dogaja z njimi in sem jih danes vzel ven, vse lepo prešmirglal in spihal tako, da bomo po še kakih par 1000 prevoženih videli, če se res prej obrabijo kot so se do sedaj v 20.000 :D

Ima kolega predelanega Focusa na plin pri G1 in je rekel, da je enkrat menjal svečke ampak navadne, ne lpg, pa mu držijo že 30kk km :)

Enostavno veš, če svečke niso vredu, ko avto začne cukat, ampak to je rekel on ne jaz :D

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny So feb 28, 2015 10:44 pm

MB24 v Slovenski Bistrici se je preimenoval v Agip, dobavitelj plina in cena ostajata isti, vsaj prodajalec je tako reku ..... cena lpg pa še vedno 0,608eur :)

kemykos
Novinec

Napisal/-a kemykos So feb 28, 2015 10:59 pm

pinny je napisal/-a:MB24 v Slovenski Bistrici se je preimenoval v Agip, dobavitelj plina in cena ostajata isti, vsaj prodajalec je tako reku ..... cena lpg pa še vedno 0,608eur :)

RESNO??? še par dni nazaj sm bil tam.....v Mb bojo tut spremenili ime al kako? :/ Cena ostaja ista, ja kak dolgo... :D

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny So feb 28, 2015 11:04 pm

Ja resno ja, jaz danes proti večeru bil tam, in vem tolk kolkr mi je un čist neprijazn prodajalc povedu :D

kemykos
Novinec

Napisal/-a kemykos Ne mar 01, 2015 11:25 am

pinny je napisal/-a:Ja resno ja, jaz danes proti večeru bil tam, in vem tolk kolkr mi je un čist neprijazn prodajalc povedu :D

Eh sej če bo cena ostala ista pol ok, če ne pa tut ne morejo dat višje kot na petrolu :) Zanimivo mi je edino samo to, zakaj še dodatno ne znižajo cene LPG, bi se še več voznikov bencinarjev odločlo za vgradnjo in s tem pripomoglo k zmanjšanju onesnaževanja. Naša država bi lahko naprimer naredla eno hudo propagando na to temo in odprla subvencije, samo ne takšne za firme ampak za uporabnike... :)

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Ne mar 01, 2015 11:36 am

robertto je napisal/-a:Rad bi si nabavil Brisk svečke in vem da se je nekdo v tej temi ponujal, da jih prodaja. Predelal sem večino strani pa ga nisem našel. Prosim za namig kje jih lahko kupim.

Avtocona ima Brisk svečke najugodneje.
In oni so tukaj omenili ceno, katera je bila takrat mizerno nizka. Nekaj tudi zaradi akcije.
Vem pa, da so ugodne tudi brez akcije. ;)

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Ne mar 01, 2015 11:46 am

zzitop je napisal/-a:

Avtocona ima Brisk svečke najugodneje.
In oni so tukaj omenili ceno, katera je bila takrat mizerno nizka. Nekaj tudi zaradi akcije.
Vem pa, da so ugodne tudi brez akcije. ;)

Sem konec lanskega leta poskusil pri AVTOCONI, pa je bila cena višja, kot takrat ko se je oglaševala.

Predlagam, da na bolhi vpišeš BRISK, in kontaktiraš prodajalca - zastopnika, ki ti javi komu v tvoji bližini dobavljajo svečke, vsaj tako je bilo pri meni.

Je pa res cena na bolhi sedaj višja, kot je bila lani (mislim, da sem dal za 4 kose 16,80 €).

:vrum
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a danci1973 Ne mar 01, 2015 12:11 pm

Ima kdo morda od kakšne stare napeljave viška konektor za BRC injekor?

Na sliki je nov novcat:
BRC_konektor.jpg
BRC_konektor.jpg (28.08 KiB) Videno 2260 krat

Meni pa odgovarja tudi kak star, s par centimetri kabla (pač dovolj, da ga lahko podaljšam).

robertto
Nov uporabnik

Napisal/-a robertto Ne mar 01, 2015 5:46 pm

Točno, hvala. Avtocona je pravo. Sem poslal email za informacijo.

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Po mar 02, 2015 4:33 pm

@japanac, @Avtocona je rekel, da so DR17YS po promocijski ceni 2,3€/kos.

Koliko je bilo potem, žal ne vemo. Tisti na bolhi na primer nima modela DR17YS-9, katerega jaz potrebujem. Cena za standardne je cca 5€/kos.

@robertto, prosim sporoči, kakšno ceno boš dobil in oznako tvojih Brisk svečk.

Na Poljskem sicer stanejo cca 2.4€/kos:
http://www.swiece-zaplonowe.pl/swiece-i ... s---9.html

Kdor jih ima možnost preko kake kamionđije dobiti, naj jih pač kupi večjo zalogo. Recimo 16 komadov in ima za naslednjih 120.000km.

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Po mar 02, 2015 7:13 pm

zzitop je napisal/-a:@japanac, @Avtocona je rekel, da so DR17YS po promocijski ceni 2,3€/kos.

Koliko je bilo potem, žal ne vemo. Tisti na bolhi na primer nima modela DR17YS-9, katerega jaz potrebujem. Cena za standardne je cca 5€/kos.

Sam sem iskal model DR15YS-9, cena pri Autoconi je bila okoli 6 €/kom, sam sem jih dobil pri lokalnem prodajalcu, ki so mi ga priporočili oglaševalci preko bolhe po 4,20 €/kom.

Pravkar pa brat nabavlja za svoje vozilo in bo verjetno vzel Bosch-ove, ki naj bi zdržale 50k km po ceni 6,60 €/kom.

Bomo videli, sam sicer ne opazim nobene razlike v obnašanju vozila med navadnimi svečkami (s katerimi sem naredil 43k km) in temi za plin (do sedaj 6k km).

Še vedno dela vse super.

Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Po mar 02, 2015 8:08 pm

Morda zaupaš, kje bo dobil Boscheve za tako ceno?

Hvala in LP

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Po mar 02, 2015 8:30 pm

zzitop je napisal/-a:Morda zaupaš, kje bo dobil Boscheve za tako ceno?

Hvala in LP

Bosch servis v Mariboru, tako je obljubljeno, bomo videli kaj bodo dobavili.

Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Po mar 02, 2015 8:33 pm

Hvala! ;)

robertto
Nov uporabnik

Napisal/-a robertto To mar 03, 2015 12:12 am

Pri Avtoconi cena svečk (DOR15YS-1) 4,54€/kos + poštnina 4,90€.

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop To mar 03, 2015 11:25 am

Mislim da je to zelo dobra cena! Poštnina pa pač običajna - Mislim da se lahko tudi osebno oglasiš pri njih.

@japanac, jaz sem najprej dal Brisk v vozilo in odpeljal 30.000 km.
Nato pa dal standardne NGK, a eno stopnjo hladnejše in zmanjšal razmak med elektrodama za 0.15mm. Vozilo je 15.000 km delovalo zelo dobro, dokler ni pri eni počila notranja keramika. Na srečo se no odpadla v komoro, se je še držala elektrode.
Razlog je lahko kaj drugega, morda je bila napaka na svečki, morda sem jo nevede kam udaril ali pa celo preveč zategnil, kar se mi sicer ne dogaja. Skratka ni nujno, da je kriv LPG.
Fora LPG svečk torej je, da imajo neke vrste garantirano življenjsko dobo in da kljub enakemu razmaku, a s tanjšo elektrodo, od tuljav zahtevajo nižjo napetost. Torej varčevanje tuljav.

Moje mnenje, posebej če menjava ni kompleksna in so Brisk svečke dostopne, je, da so trenutno najboljša izbira. Sicer pa standardne NGK za eno stopnjo hladnejše + zmanjšanje razmaka.
Na poljskih forumih se zazna tudi zelo dobre izkušnje z Denso standard TT (TwinTip)

LP

kseb
Novinec

Napisal/-a kseb To mar 03, 2015 12:04 pm

Pozdravljeni

Vprašanje o svečkah:

Zanima pa me kako pogosto menjujete svečke in katere sploh vzeti? Pa kaj lahko gre narobe pri napačnih svečkah?

Meni so rekli, da lahko uporabljam normalne svečke, edino zamenjam jih en servisni interval prej, kot če bi se vozil na bencin. V avtu so sicer originalne svečke, ki imajo za sabo cca. 50 kkm, od tega 10 kkm na bencin, ostalo na plin. Motor dela BP, poraba normalna. Predvidevam, da so potrebne zamenjave?

Aja avto je pa R Megane II 1.6 16V.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov