kseb je napisal/-a:Hvala za odgovor.
Menjava svečk je predvidena vsakih 60.000 km ob vožnji na bencin.
Mogoče malo čudno vprašanje ampak vseeno:
Kaj se lahko zgodi, če svečk ne menjam pravočasno.
lp
cc09 je napisal/-a:Začel bo cukat. Če ne prej, jih boš takrat sigurno menjal. Prej pa najbrž nima smisla.
zzitop je napisal/-a:Nato pa dal standardne NGK, a eno stopnjo hladnejše in zmanjšal razmak med elektrodama za 0.15mm. Vozilo je 15.000 km delovalo zelo <a class="xClaimClass" target="_blank" id="xClaimOglasId-800196-5" style="">dobro</a>, dokler ni pri eni počila notranja keramika. Na srečo se no odpadla v komoro, se je še držala elektrode.
Razlog je lahko kaj drugega, morda je bila napaka na svečki, morda sem jo nevede kam udaril ali pa celo preveč zategnil, kar se mi sicer ne dogaja. Skratka ni nujno, da je kriv LPG.
Fora LPG svečk torej je, da imajo neke vrste garantirano življenjsko dobo in da kljub enakemu razmaku, a s tanjšo elektrodo, od tuljav zahtevajo nižjo napetost. Torej varčevanje tuljav.
Moje mnenje, posebej če menjava ni kompleksna in so Brisk svečke dostopne, je, da so trenutno najboljša izbira. Sicer pa standardne NGK za eno stopnjo hladnejše + zmanjšanje razmaka.
Na poljskih forumih se zazna tudi zelo dobre izkušnje z Denso standard TT (TwinTip)
LP
mah kdo šmirgla vžigalne tuljave ... itak če crkne katera so samo 20% cena svečk pa jih zamenjaš hkrati svečkami ..
firebird je napisal/-a:Zanima me,če ima kateri od starih plinašev kakšne izkušnje z temle oljem?
http://www.motornaolja.com/produkt/motu ... cng-5w-40/
Hvala lepa za odgovore
firebird je napisal/-a:Zanima me,če ima kateri od starih plinašev kakšne izkušnje z temle oljem?
http://www.motornaolja.com/produkt/motu ... cng-5w-40/
Hvala lepa za odgovore
japanac je napisal/-a:Glede na to, da mi trenutna mašina spije cca 1 l na 3 - 4 k km, torej na menjavo 4 - 5 litrov, mi je ta dvojna cena olja, proti temu, ki ga sedaj uporabljam malo zasoljena, če mi ne bi "žrlo" olja bi mogoče premislil.
Bom preveril naslednjič, ko bom v njihovi prodajalni v Mariboru, kjer dela kolega, kako jim gre to olje v "prodajo".
danci1973 je napisal/-a:Se mi pa zdi to, da je olje za CNG/LPG dražje, prvovrstni nateg. Če že kaj, bi takšno olje smelo biti kvečjemu cenejše, saj ne potrebuje toliko detergentov in drugih aditivov,.
zzitop je napisal/-a:danci1973 je napisal/-a:Se mi pa zdi to, da je olje za CNG/LPG dražje, prvovrstni nateg. Če že kaj, bi takšno olje smelo biti kvečjemu cenejše, saj ne potrebuje toliko detergentov in drugih aditivov,.
Podpis!
firebird je napisal/-a:Hvala,meni se zdijo argumenti kar smiselni. Toda murkoslavko,ki se je razpisal o oljih primernih za LPG pravi,da olja za DPF filtre niso OK,ker imajo premalo saj-tale Aral new,ki je zelo ugoden pa je ravno po spec. predviden za DPF. Pa smo spet na začetku...
danci1973 je napisal/-a: A je pri taki porabi sploh potrebno menjat olje?Saj je vedno sveže...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov