Debate, ki niso vezane na ostala področja...

murkoslavko
Novinec

Kraj: Maribor

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a murkoslavko Če mar 05, 2015 7:27 pm

oktavia 1.6 lahko da rabi mazanje, ker imajo motorji proizvedeni v Mehiki mehke ventile.
Malo preveri...

http://www.autogas-einbau-umbau.de/modules.php?op=modload&name=XForum&file=viewthread&tid=15154

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Če mar 05, 2015 9:49 pm

murkoslavko je napisal/-a:oktavia 1.6 lahko da rabi mazanje, ker imajo motorji proizvedeni v Mehiki mehke ventile.
Malo preveri...

http://www.autogas-einbau-umbau.de/modules.php?op=modload&name=XForum&file=viewthread&tid=15154

Mi je znano, zato sem pred nakupom naredil domačo nalogo in sicer nimam mehiškega tipa motorja BSE, ampak imam BGU. :con

:vrum
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Če mar 05, 2015 9:55 pm

firebird je napisal/-a:
zzitop je napisal/-a:
danci1973 je napisal/-a:Se mi pa zdi to, da je olje za CNG/LPG dražje, prvovrstni nateg. Če že kaj, bi takšno olje smelo biti kvečjemu cenejše, saj ne potrebuje toliko detergentov in drugih aditivov,.

Podpis!

Hvala,meni se zdijo argumenti kar smiselni. Toda murkoslavko,ki se je razpisal o oljih primernih za LPG pravi,da olja za DPF filtre niso OK,ker imajo premalo saj-tale Aral new,ki je zelo ugoden pa je ravno po spec. predviden za DPF. Pa smo spet na začetku... :?

Olja C3 so za DPF, a ne za VW DPF.
In nekatera C3 olja so priporočena tudi za ne-DPF, torej C3 specification in A3/B4 recommended.
Točno tak pa je tudi Aral high tronic new.

In če še enkrat dobro pogledamo specifikacije Motul LPG olja, je gor točno napis C3. Torej ZA DPF. ;)

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Ne mar 08, 2015 7:49 pm

zzitop je napisal/-a:Na servisu ti seveda NE bodo dali Brisk svečk. Jih pa zato lahko prineseš sabo in ti jih namontirajo.

Ja vem, sej zato sem pa mislil točno to narediti, da svečke prinesem s seboj :-)

BaduBadu
Nov uporabnik

Napisal/-a BaduBadu Sr mar 11, 2015 6:11 pm

Evo. Zadnje cajte avto cukal ob prvem preklopu, ko je bil čisto mrzel. Sicer je blo pol ok. Grem do servisa in mi spiha zadevo in očisti. Polno neke lepljive svinjarije. Največ tankam na butanu, ni blo problemov, zdej sem zadnje cajte bolj na petrolu, ker sem mel velik poti po Sloveniji. Prav serviser, da je mel v zadnjem mesecu in pol 50 takih primerov. Pa kak plin to prodajajo. Aja, zdej, ko so spucal tud ob prvem preklopu zadeva dela normalno.

kemykos
Novinec

Napisal/-a kemykos Sr mar 11, 2015 6:52 pm

Kje si pa tankal, če ni skrivnost oziroma na katerih Petrolih, da še drugi ne bomo izgubljali živcev.. :twisted:

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a danci1973 Sr mar 11, 2015 7:45 pm

Jaz sem imel podobno izkušnjo po tankanju na Petrolu v Šentilju (na AC), s tem da je ta lepljiva svinjarija meni zlepila vse 4 injektorje, tako da na plin sploh ni več šlo...

Injektorje se je dalo lepo očistit s čistilnim bencinom, tako da delajo kot novi - me pa je zelo začudilo, da na nobenem filtru ni bilo nobenih sledov te lepljive svinjarije.

veqlargh
Nov uporabnik

Napisal/-a veqlargh Sr mar 11, 2015 8:11 pm

Ah, jaz mam tud ta problem od lani, ko sem menjal službo in ne morem več na verovškovi tankat, pa sem presedlal na Petrol, AC, Torovo. Sranje od plina ampak nimam kaj. Sem kupil klešče za te sponke narazen devat, 1L čistilnega bencina in ob pojavu težav vlijem cca 20ml v vod injektorjev. Pa mam spet za nekej časa mir :D

Petrol mi je odgovoril s klasičnim odgovorom (nisem drugega pričakoval, samo si nisem mogu pomagat, da nebi povprašal kako razlagajo tako razliko).

hansolali
Nov uporabnik

Napisal/-a hansolali Sr mar 11, 2015 10:20 pm

Živio
Sem nov tu na forumu,imam Mercedez CLK 200 kompresor letnik 2004 zanima me koga mi priporočate za predelavo na plin.

BaduBadu
Nov uporabnik

Napisal/-a BaduBadu Sr mar 11, 2015 10:32 pm

kemykos je napisal/-a:Kje si pa tankal, če ni skrivnost oziroma na katerih Petrolih, da še drugi ne bomo izgubljali živcev.. :twisted:

Zelo različno, ker sem bil na vseh koncih od Prekmurja do Primorske. Serviser mi je rekel, da je tud razlika med posameznimi pumpami, ampak kje je tle logika pa ne vem. :huh:

BaduBadu
Nov uporabnik

Napisal/-a BaduBadu Sr mar 11, 2015 10:34 pm

veqlargh je napisal/-a:Ah, jaz mam tud ta problem od lani, ko sem menjal službo in ne morem več na verovškovi tankat, pa sem presedlal na Petrol, AC, Torovo. Sranje od plina ampak nimam kaj. Sem kupil klešče za te sponke narazen devat, 1L čistilnega bencina in ob pojavu težav vlijem cca 20ml v vod injektorjev. Pa mam spet za nekej časa mir :D

Petrol mi je odgovoril s klasičnim odgovorom (nisem drugega pričakoval, samo si nisem mogu pomagat, da nebi povprašal kako razlagajo tako razliko).

A to pol s kompresorjem spucaš oziroma spihaš?

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Če mar 12, 2015 6:39 am

hansolali je napisal/-a:Živio
Sem nov tu na forumu,imam Mercedez CLK 200 kompresor letnik 2004 zanima me koga mi priporočate za predelavo na plin.

Dobrodošel na forumu!

Vsi smo bili enkrat novi na forumu in vsi smo si prebrali forum. Zato je..da se bere in s tem dobi informacije...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

veqlargh
Nov uporabnik

Napisal/-a veqlargh Če mar 12, 2015 10:21 am

BaduBadu: nič ne piham, pustim, da dejansko potegne skoz injektor. Drugače spuca "samo" vodilo, kar pa ni dovolj. Mora potegnit skoz. Postopek imam tak:
- preklopim na bencin in ugasnem avto
- odklopim cev pred vodom z injektorji
- notr briizgnem 20ml čistila
- zaprem
- vžgem motor, nastavim na obrate (med 2.5 in 3.5k)
- preklopim na plin

Mal potrokira za nekaj sekund, potem pa je OK. To naredim ponavadi 2x. Pa imam mir za nekaj časa (nazadnje sem to naredil prejšnji teden, prej pa začetek januarja).

Svinjarijo tankamo ja, hudo svinjarijo.

hansolali
Nov uporabnik

Napisal/-a hansolali Če mar 12, 2015 11:10 pm

ć
iziboy je napisal/-a:

Dobrodošel na forumu!

Vsi smo bili enkrat novi na forumu in vsi smo si prebrali forum. Zato je..da se bere in s tem dobi informacije...

Živio
sem nekaj bral pa ni bilo drugega kot: ta ne naredi dobro,drugi tudi ne...
mene zanimajo pozitivne izkušnje,vas ki že imate avto na plin.
da lahko med najboljšimi izberem majstra ki opravi svoje delo,ne pa da mi pobere denar pol pa se j...
Lp Ali

veqlargh
Nov uporabnik

Napisal/-a veqlargh Pe mar 13, 2015 6:55 am

Meni je recimo montiral Hribar na Šmartinski cesti v LJ. Zavoli sistem. Nobenih težav, razen zgoraj opisanih zaradi usranega plina.

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Pe mar 13, 2015 7:31 am

hansolali je napisal/-a:ć
iziboy je napisal/-a:

Dobrodošel na forumu!

Živio
sem nekaj bral pa ni bilo drugega kot: ta ne naredi dobro,drugi tudi ne...
mene zanimajo pozitivne izkušnje,vas ki že imate avto na plin.
da lahko med najboljšimi izberem majstra ki opravi svoje delo,ne pa da mi pobere denar pol pa se j...
Lp Ali

Iziboy ti je lepo napisal.

Naredi "domačo nalogo" in preberi forum, z lahkoto boš "izluščil" vsaj 3-4 monterje, ki jim je na podlagi uporabnikov tega foruma za zaupat. Je pa seveda druga "zgodba" če boš nasedel "pravljičarjem" z oh in ah. :con

Mercedesovi motorji so nasploh hvaležni za predelave, tako da ne vidim nobenih težav. Ko boš "izluščil" vsaj dva potencialna kandidata za montažo pa se javi in bomo pokomentirali . . . :tipk

p.s.
Pravkar sta minili 2 leti in 50k km prevoženih na plin od montaže v "škodilaka", bom naredil "analizo" ko bom imel malo več časa.
:hi
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

brs
Novinec

Napisal/-a brs Pe mar 13, 2015 2:22 pm

Jaz imam Mercedes E200 kompressor, letnik 2009. Leta 2011 sem vgradil plin.
Imam Zavoli sistem, vgradil sem ga v Srbiji.
Zaenkrat nobenih težav, razen to, da se mi je pred kratkim pokvarila pumpa za bencin, ki sem jo moral menjati, strošek 200 evrov.

robertto
Nov uporabnik

Napisal/-a robertto Pe mar 13, 2015 3:46 pm

Tudi jaz sen že s škodilakom naredil na plin 80k km brez mazalne naprave. Pred nekaj dnevi naredil test ventilov, vsi štirje okoli 13 bar. Zelo zadovoljen.

hansolali
Nov uporabnik

Napisal/-a hansolali Pe mar 13, 2015 6:12 pm

Živio
Hvala za odgovore.
Plinex mi še najbolj odgovarja, bom še malo raziskal pol bomo pa videli..

Lp Ali

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Pe mar 13, 2015 8:11 pm

Hvala za odgovore.
Plinex mi še najbolj odgovarja, bom še malo raziskal pol bomo pa videli..

Lp Ali

Pa brez zamere, če boš prebral forum boš našel dve podjetji, ki izstopata na "črni listi", no eno si že našel. :/:o:/

Pa dosti sreče, kot kaže jo boš potreboval . . .

Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov