Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a japanac To apr 07, 2015 12:38 pm

5cenic je napisal/-a:Po koliko km dejansko naprava preklopi na plin in kakšna je poraba bencina (preden preklopi na plin) na kratke razdalje (do 10 km mestna vožja)?

Pri nas je zadeva naslednja (večinoma mestna vožnja):
- 1.6 motor preklopi zjutraj - poleti po 500 m, zjutraj - pozimi po 1500 m, v ekstremnem mrazu -17 je preklopil po 2500 m
- 2.4 motor preklopi zjutraj - poleti po 200 - 300 m, zjutraj - pozimi po 1000 m

Poraba bencina (tricky question)
- 1.6 motor poleti okoli 0,5 litra, pozimi do 1,2 litra

Je pa to zgolj na podlagi mojih meritev, vse je odvisno od razdalj in skokov iz avta ter nazaj (če se npr. peljem do vrtca cca. 1 km oddaljenosti in nazaj, mi bo pozimi avto preklopil šele pred domom).

Pa tudi mrzel neogret motor porabi več kot segret, tako da je ta izračun bolj znanstvena fantastika in ga ne gre posploševati. Seveda se lahko na računalniku nastavi tudi, da prej preklopi na plin, vendar posledično, če stisnemo sklopko motor ugasne in to ni to.

:vrum
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

murkoslavko
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a murkoslavko Po apr 13, 2015 1:30 pm

Hoj

Ičšem ultimativno mašino za avtocesto z fotej občutkom.

Razmišljam v smeri:
MB E200 kompresor
audi a6 2.4i v6
BMW 520i,523i

Bo težko kaj pametnega nabavit, ker so vse že mladci zgonli z 18 colskimi felnami...

Kaj mi priporočate, oz ima kdo kaj takega na plin predelano???

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Po apr 13, 2015 3:00 pm

murkoslavko je napisal/-a:Hoj

Ičšem ultimativno mašino za avtocesto z fotej občutkom.

Razmišljam v smeri:
MB E200 kompresor
audi a6 2.4i v6
BMW 520i,523i

Bo težko kaj pametnega nabavit, ker so vse že mladci zgonli z 18 colskimi felnami...

Kaj mi priporočate, oz ima kdo kaj takega na plin predelano???

Moj glas gre BMW-ju, tudi zaradi kasnejše predelave. MB s tem motorjem me ni prepričal, enako velja za audija.

:vrum
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Po apr 13, 2015 7:01 pm

BMW...isti argumenti kot Japanac...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

brs
Novinec

Napisal/-a brs To apr 14, 2015 3:26 am

Jaz imam MB E200 KOMPRESSOR

Letnik 2009. Leta 2011 predelan na plin, Zavoli sistem, v Srbiji.
Do sedaj prevoženo 45000 na bencin in 80000 na plin. Edina okvara je bila pumpa za bencin, strošek 200 evrov z menjavo.

Uradno Mercedes v Nemčiji priporoča Tartarini sistem, pri nas ga vgrajuje Sigas.
http://www.mercedes-benz.de/content/ger ... d_gas.html

murkoslavko
Novinec

Napisal/-a murkoslavko To apr 14, 2015 7:53 am

brs je napisal/-a:Jaz imam MB E200 KOMPRESSOR

Letnik 2009. Leta 2011 predelan na plin, Zavoli sistem, v Srbiji.
Do sedaj prevoženo 45000 na bencin in 80000 na plin. Edina okvara je bila pumpa za bencin, strošek 200 evrov z menjavo.

Uradno Mercedes v Nemčiji priporoča Tartarini sistem, pri nas ga vgrajuje Sigas.
http://www.mercedes-benz.de/content/ger ... d_gas.html

Jaz sem zdaj z mojim Meganom II 1.6 naredil 70kkm v 1.5 leta izključno avtocesta 90km v eno smer.
Previsok sem za ta avto in tudi vibracije od avtoceste že čutim na križu.

Če pogledam na avto.net vidim da bo daljši projekt nabava takega avtomobila.
BMW 520i,523i se še pojavi, mercedeza pa ni niti enga gor.
Moram prit do testne vožnje pri obeh, pa da vidimo.

@brs:
Kakšno pa maš porabo? Oz kaj misliš koliko bi mi trošil pri potovalni hitrosti 120km/h izklučno avtocesta.

brs
Novinec

Napisal/-a brs To apr 14, 2015 9:37 pm

V povprečju mi porabi 12 litrov plina na 100 km. Ko sem vozil na bencin, mi je porabil 10 litrov bencina.
Pri vožnji na avtocesti, mi porabi okrog 11 litrov plina. Verjetno bi tebi porabil podobno oziroma malo manj, jaz grem namreč ponavadi okrog 130 km na uro.

shareholder
Nov uporabnik

Napisal/-a shareholder Če apr 16, 2015 11:52 am

celinko je napisal/-a:Da se investicija povrne v 22-25 tisoč kilometrov? Kakšen sistem si pa vgradil? Po mojih osebnih izkušnjah bi rekel, da če ti ga šenkajo se ta investicija po teh kilometrih ne povrne! Pa brez zamere.

Ja, mogoče sem malce pretiran optimist. Ob upoštevanju porabe bencina, je realno točka preloma nekje okrog 26.000km. Naredil že skoraj 5000km, dela bp. Pa ni bistveno, par tisoč km gor ali dol...

Uporabniški avatar
m1975
Nov uporabnik

Napisal/-a m1975 Če apr 16, 2015 8:47 pm

Murkoslavko te je vprasal izključno za avtocesto pri 120 na uro
ti si pa odgovoril 10 litrov bencina, pri 120 na avtocesti ti pije 10 litrov bencina?

brs je napisal/-a:V povprečju mi porabi 12 litrov plina na 100 km. Ko sem vozil na bencin, mi je porabil 10 litrov bencina.
Pri vožnji na avtocesti, mi porabi okrog 11 litrov plina. Verjetno bi tebi porabil podobno oziroma malo manj, jaz grem namreč ponavadi okrog 130 km na uro.

brs
Novinec

Napisal/-a brs Če apr 16, 2015 9:19 pm

Točno tako je, kot sem odgovoril.
V POVPREČJU 10 litrov bencina ali 12 litrov plina.
To vem, ker sem računal koliko mi avto porabi v povprečju.
Koliko porabi avto pri vožnji 120 kilometrov na uro, pa nisem napisal, ker tega ne vem.

sennheiser
Nov uporabnik

Napisal/-a sennheiser Po apr 20, 2015 6:51 pm

Ali se še komu zadnje čase pojavljajo težave z našim plinom? To predvsem se pri meni kaže pri nenormalno grobem preklopu iz bencina - dobesedno vzame vso moč, trese cuka. Ob predelavi, prvih 20k km teh težav ni bilo, potem so se zaradi "chemical polution" menjali injektori. Po menjavi je bilo zopet vse OK. Po 10k km opravljenih km pa te težave. Sprva sem dal čistiti injektorje, ampak se je težava spet po dobrih 4k km ponovila v istem obsegu.

Sistem je prins vsi2. Ko je mašina res segreta, deluje vse OK. Ampak da preklopi to pomeni ob trenutnih temperaturah cca 15-20°C preklop po 5km ali raje še kak km več.

veqlargh
Nov uporabnik

Napisal/-a veqlargh Po apr 20, 2015 7:01 pm

Jaz sem mel tak problem ob jutrih, ko je avto celo noč stal. Ko je preklopil je blinkal check-engine, javljal missfire na cilindrih in nasploh je bla veselica. No, čiščenje injektorjev je pomagalo, rešilo težavo pa je prenehanje tankanja Petrolovega govna. Odkar sem spet samo na Butan plinu (Verovškova + OMW-ji) nobenih težav več.

Noro.

sennheiser
Nov uporabnik

Napisal/-a sennheiser Po apr 20, 2015 7:31 pm

Težava pri meni je ne glede na to ali je petrol, OMW ali butanplin. 3 zaporedne tanke po čiščenju injektorjev na butanplinu (cca 1500km) odvzem vse moči, težki preklopi cukanje itd. Tankanje 4x zapored na petrolu, popolnoma enaka situacija. OMW pa nimam možnosti trenutno tankat.

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 Po apr 20, 2015 7:32 pm

sennheiser je napisal/-a:Ampak da preklopi to pomeni ob trenutnih temperaturah cca 15-20°C preklop po 5km ali raje še kak km več.

:ue
Za takole pozen preklop pa ne more bit plin ("kvaliteta" slednjega) kriv...
Kje pa so ti montirali napravo in v kateri avto?
Avensis Wagon T22 LPG Prins VSi1
Accord CU1 LPG Prins VSi2
Accord CL7 LPG Prins VSi2
E60 525iA LPG Prins VSi2

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po apr 20, 2015 8:27 pm

xyz6 je napisal/-a:
sennheiser je napisal/-a:Ampak da preklopi to pomeni ob trenutnih temperaturah cca 15-20°C preklop po 5km ali raje še kak km več.

:ue
Za takole pozen preklop pa ne more bit plin ("kvaliteta" slednjega) kriv...
Kje pa so ti montirali napravo in v kateri avto?

nice shoot bro.

-petrol - kemikal polušn - hebena sluz - zabaše filter plinaste in injektorje - menjava filtra in čiščenje injektorjev
-butan - mekanikal polušn - heben črni prah - se nabere v filtru plinaste in mehansko uniči injektorje - khmmm menjava .. :evil: injektorjev

izbira je kakor od koga ...

ne vem - jaz nimam težav pri preklopu ... nisem imel na butanu in nimam sedaj na petrolu ...

edina težava sedaj ko se je otoplilo je kar nižja poraba - točno sporočim ko grem tankat polno...

sennheiser - dej ga mal stisni v blokado pa mal prepucaj vse skupaj .... lohk pa tud zamenjava za par dni ..sam da se mi ne fentaš z mojim k nisi navajen paver sunkov =P
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 Po apr 20, 2015 9:50 pm

Js vseskozi na Petrolu, nikol nobenih težav, edino ja, zdej ko je topleje preklaplja (pre)hitro, poraba je manjša in je že kičasto, ne vem če ne bomo dvignili temp. na uparjalniku 8)
Ok, šalo na stran... upam, da urediš težave, ker to, da imaš po 1.5k km spet težave ni normalno, neglede na to kje tankaš..
E60 525iA LPG Prins VSi2

sennheiser
Nov uporabnik

Napisal/-a sennheiser To apr 21, 2015 7:24 am

Avto je Ford Mondeo, sistem je pa VSI2 od Prinsa.

V zadnjih 500 km so bile menjane svečke, preverjene vžigalne tuljave (zamenjane z novimi za test) in je seveda težava ostala ista. Pomoje bo prišlo spet do chemical polution. Pri porabi mi nič ne skače, je kar konstantna in OK.

Kar se pa tiče do blokade da malo prepuca... že večkrat v zadnjem času poterano ampak brez razlike.

murkoslavko
Novinec

Napisal/-a murkoslavko To apr 21, 2015 8:07 am

sennheiser je napisal/-a:Avto je Ford Mondeo, sistem je pa VSI2 od Prinsa.

V zadnjih 500 km so bile menjane svečke, preverjene vžigalne tuljave (zamenjane z novimi za test) in je seveda težava ostala ista. Pomoje bo prišlo spet do chemical polution. Pri porabi mi nič ne skače, je kar konstantna in OK.

Kar se pa tiče do blokade da malo prepuca... že večkrat v zadnjem času poterano ampak brez razlike.

Možno da je kaj z senzorjem zraka(tudi flashlube ga še bolj zamasti), če pa maš EcoBost motor pa so lahko še umazani vstopni ventili.

veqlargh
Nov uporabnik

Napisal/-a veqlargh To apr 21, 2015 9:31 am

plinaš: uf, moram bit prav pozoren ob naslednji menajvi plinastega filtra. Če že kaj potem raje izberem čiščenje pred menjavo :D Ker spucam 123. Good to know.

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 To apr 21, 2015 10:33 am

sennheiser je napisal/-a:Avto je Ford Mondeo, sistem je pa VSI2 od Prinsa.

Kje si montiral?
E60 525iA LPG Prins VSi2
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov