esem je napisal/-a:TUNING_BOY je napisal/-a:no podatek je pa takle:
Cena lita 95-oktanskega bencina se bo ob polnoči povišala za 0,9 centa, dizelsko gorivo pa se bo pocenilo za desetinko centa
Od kje ti ta podatek? So povišali trošarine?
rhino je napisal/-a:95-ka se podraži, 98-ka(100) se poceni?
V glavnem nafta gre dol cene pa spet gor
adamovc je napisal/-a:rhino je napisal/-a:95-ka se podraži, 98-ka(100) se poceni?
nafta se ceni v DOLARJIH, medtem ko v EVRIH ostaja cena enaka (ker se na drugi strani krepi dolar v primerjavi z evrom). Glede na to, da v Slo uporabljamo Evre, je cena ostala praktično nespremenjena.
A je res potrebno vsako stvar 10x razložit, preden jo povprečen Slovenec razume?
esem je napisal/-a:Gotovo nižje, morda celo več kot 5 % (odvisno od eventuelnega dviga trošarin, kar pa je sedaj malo verjetno). Cena nafte je najnižja v zadnjih 5 mesecih (105 $). Bo pa naslednjič spet višja - zaradi orkanov. Delavce s platform masovno evakuirajo...
rhino je napisal/-a:adamovc je napisal/-a:rhino je napisal/-a:95-ka se podraži, 98-ka(100) se poceni?
nafta se ceni v DOLARJIH, medtem ko v EVRIH ostaja cena enaka (ker se na drugi strani krepi dolar v primerjavi z evrom). Glede na to, da v Slo uporabljamo Evre, je cena ostala praktično nespremenjena.
A je res potrebno vsako stvar 10x razložit, preden jo povprečen Slovenec razume?
NE.Kljub vsemu hvala za odgovor.
Sem si vzel malo časa za izračun:
25 julij: cena za sodček 125.11$. Razmerje €/$ 1.5687 = 79.74€/sodček
9 september: cena za sodček 104.85$. Razmerje €/$ 1.4126 = 74.22€/sodček.
Upam da sem prav izračunal (želel sem le nakazati da se nafta ceni).Če ne naj kdo popravi.
Cash je napisal/-a:IcEm4n je napisal/-a:Eno vprašanje. V današnjem dnevniku sem na zadnji strani zasledil članek o nafti, ki se skriva pod Bosno (če je to res, kar se govori). Torej če bi res črpali nafto v Bosni, kakšne bi bile potem cene v Evropi?
Postane Bosna mini Dubaj
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov