Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Luky

Napisal/-a Luky To avg 28, 2007 8:06 pm

nebivedu je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:
2Fast&2Furious je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Iz petka na soboto je bila ena ob 2h zjutraj - voznika so rezali iz avta. V nedeljo so bile 3, u bistvu je vsak dan vsaj ena nesreča na tem odseku. Kdo je potem kriv, če ne signalizacija.......go figure!

Ubistvu se motiš. Do sedaj (v času gradnje) na tem odseku ni bilo nesreče, v nedeljo pa kar 3.

lp

Da se on moti? Kako pa ti to veš, da ni bilo nesreče? Pa saj nisi stal tam pa skos gledal..

Če bi se motil, potem iz petka na soboto nebi par ur stal na tem odseku zaradi nesreče audija A4 karavana s prikolico in puntota, ki je priletel v tega karavana.

Torej kdo potem laže, jaz, ki sem v koloni čakal in gledal kako so več kot uro rezali avto, da so prišli do človeka, ali mediji, ki pravijo da v zadnjih 14 dneh tam ni bilo nesreče.

Videl pa sem vsaj še 2 nesreči v zadnjih 14ih dneh na tistem odseku - samo so bili samo trki z malo uničene pločevine in nič drugega. Torej nam mediji lepo lažejo.

tale tema je pa vroča :D :D
zanimive so tud nekatere izjave like "kako so več kot uro rezali avto, da so prišli do človeka" ja po mojem tud ja... potem še nisi bil zravn ko se to spravjo delat...
možno da so bili gasilci več kot uro na kraju dogodka, ne pa da so ga 1 uro vn rezali, lepo te prosim :roll:

pa men se tista a3- sploh ni zdela fejst razbita ( no ja spredaj do mašine je res da je nč ni... streho so tak gasilci dol ruknal... )tk da po mojem če bil bil kak mlad v tistem audiju bi še preživu... tk pa starci....

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower To avg 28, 2007 9:32 pm

http://www.mojvideo.com/video-vozimo-pa ... 7c11146406
link
Vsak dan na cestah umre vedno več ljudi, zato bo šokanten oglas, nastal pod direkcijo Ministrstva za promet, ki nazorno pokaže posledice prehitre in nepazljive vožnje, zelo primeren. :( :(

Uporabniški avatar
škoda
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a škoda To avg 28, 2007 9:46 pm

Jah kaj čete vsega pa ni v garminu!
SKODA TEAM SLOVENIJA
www.skoda-team.com

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To avg 28, 2007 10:23 pm

Zelo lep film, samo kaj ko nazorno pokaže, da je bil fant sam kriv :? :roll:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr avg 29, 2007 5:58 am

Luky je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:
2Fast&2Furious je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Iz petka na soboto je bila ena ob 2h zjutraj - voznika so rezali iz avta. V nedeljo so bile 3, u bistvu je vsak dan vsaj ena nesreča na tem odseku. Kdo je potem kriv, če ne signalizacija.......go figure!

Ubistvu se motiš. Do sedaj (v času gradnje) na tem odseku ni bilo nesreče, v nedeljo pa kar 3.

lp

Da se on moti? Kako pa ti to veš, da ni bilo nesreče? Pa saj nisi stal tam pa skos gledal..

Če bi se motil, potem iz petka na soboto nebi par ur stal na tem odseku zaradi nesreče audija A4 karavana s prikolico in puntota, ki je priletel v tega karavana.

Torej kdo potem laže, jaz, ki sem v koloni čakal in gledal kako so več kot uro rezali avto, da so prišli do človeka, ali mediji, ki pravijo da v zadnjih 14 dneh tam ni bilo nesreče.

Videl pa sem vsaj še 2 nesreči v zadnjih 14ih dneh na tistem odseku - samo so bili samo trki z malo uničene pločevine in nič drugega. Torej nam mediji lepo lažejo.

tale tema je pa vroča :D :D
zanimive so tud nekatere izjave like "kako so več kot uro rezali avto, da so prišli do človeka" ja po mojem tud ja... potem še nisi bil zravn ko se to spravjo delat...
možno da so bili gasilci več kot uro na kraju dogodka, ne pa da so ga 1 uro vn rezali, lepo te prosim :roll:

pa men se tista a3- sploh ni zdela fejst razbita ( no ja spredaj do mašine je res da je nč ni... streho so tak gasilci dol ruknal... )tk da po mojem če bil bil kak mlad v tistem audiju bi še preživu... tk pa starci....

No vidiš, ko narobe bereš.
1.) Ta nesreča, ki jo jaz opisujem je bila iz petka na soboto ponoči in ne v nedeljo zvečer.
2.) Prišel sem do razbitega avtomobila ravno, ko je pripeljala gasilska toyota z agregatom in škarjami, tako da sem bil tam od začetka, ko so začeli razkosavati avto pa do konca, ko so našo kolono naprej spustili - po umiku obeh avtov in počitniške prikolice.
3.) avto je bil A4 karavan, drugi pa je bil punto.
Old subarus never die, they just get faster!

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Sr avg 29, 2007 6:45 am

cliopower je napisal/-a:http://www.mojvideo.com/video-vozimo-pametno/802985f40f7c11146406
link
Vsak dan na cestah umre vedno več ljudi, zato bo šokanten oglas, nastal pod direkcijo Ministrstva za promet, ki nazorno pokaže posledice prehitre in nepazljive vožnje, zelo primeren. :( :(

no pa še en podoben
http://www.mojvideo.com/video-v-vozilu- ... ategory=mr

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Sr avg 29, 2007 9:54 am

Včeraj na pop-tvju in na radiju videl reklamo za prehitro vožnjo (tisto ko punca govori).

Dam glas za take reklame oz. opozorila na tv-ju.

lp

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz Sr avg 29, 2007 10:08 am

FBR je napisal/-a:Zelo lep film, samo kaj ko nazorno pokaže, da je bil fant sam kriv :? :roll:

Ja, sej triletna punčka je tud sama kriva, ko ti priteče pod kolesa.
Če se pa v to lahko tud psihično prepričaš in živiš BP naprej, je pa druga zgodba. Posebno če si peljal 70 namesto 50 in se sprašuješ, če bi lahko ustavu in mogoče bi ji potem samo nogice polomu ne pa zapeljal čez glavo.... :cry: :cry:

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr avg 29, 2007 10:21 am

blazz je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:Zelo lep film, samo kaj ko nazorno pokaže, da je bil fant sam kriv :? :roll:

Če se pa v to lahko tud psihično prepričaš in živiš BP naprej, je pa druga zgodba. Posebno če si peljal 70 namesto 50 in se sprašuješ, če bi lahko ustavu in mogoče bi ji potem samo nogice polomu ne pa zapeljal čez glavo.... :cry: :cry:

Sej nisem diskutiral o psihični odgovornosti ampak o odgovornosti za nesrečo.

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Napisal/-a blazz Sr avg 29, 2007 10:31 am

FBR je napisal/-a:
blazz je napisal/-a:

Ja, samo oglas ni mišljen kot odgovornost za nesrečo. Tud oni drugi oglas ko ženska razlaga, sta ji dva izsilila prednost, pa jih je nagazila v bok. Fora teh dveh oglasov je ravno v tem, da bi lahko nekaj preprečil, kar nisi kriv, če bi peljal po omejitvi.

Po drugi strani mi je pa včasih ful bedno, ko te kakšn po poklicu sin prehiteva al izsiljuje, pa se mu izide samo zato, ker vsi prisotni zaviramo in rešujemo situacijo, on pa izpade frik kakšen manever mu je uspel :roll: :roll:

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr avg 29, 2007 10:45 am

blazz je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:
blazz je napisal/-a:

Ja, samo oglas ni mišljen kot odgovornost za nesrečo. Tud oni drugi oglas ko ženska razlaga, sta ji dva izsilila prednost, pa jih je nagazila v bok. Fora teh dveh oglasov je ravno v tem, da bi lahko nekaj preprečil, kar nisi kriv, če bi peljal po omejitvi.

Po drugi strani mi je pa včasih ful bedno, ko te kakšn po poklicu sin prehiteva al izsiljuje, pa se mu izide samo zato, ker vsi prisotni zaviramo in rešujemo situacijo, on pa izpade frik kakšen manever mu je uspel :roll: :roll:

Al nimam 5 let, da mi boš razlagal kaj hoče oglas dosežt.

Za tisto drugo tvojo izjavo imam tud sam isto mnenje. Nič kolkrat vidim (pri nas je ena bedna ravnina v kateri misliš da vidiš naprej, čeprav ne), da gre na pamet tud po 3 avtomobile na enkrat prehitevat in vedno imajo srečo, da ni nobenega. Če bi šel jaz enega, bi sigurno vlak prišel nasproti. :?

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Sr avg 29, 2007 5:27 pm

LudiLimun je napisal/-a:medtem ko potekajo debate o krivdi, na naših cestah umirajo novi udeleženci
http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,1735,235004

Po besedah policije naj bi šlo za samomor. žalostno
http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,1735,235457

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Napisal/-a blazz Sr avg 29, 2007 7:00 pm

FBR je napisal/-a: Za tisto drugo tvojo izjavo imam tud sam isto mnenje. Nič kolkrat vidim (pri nas je ena bedna ravnina v kateri misliš da vidiš naprej, čeprav ne), da gre na pamet tud po 3 avtomobile na enkrat prehitevat in vedno imajo srečo, da ni nobenega. Če bi šel jaz enega, bi sigurno vlak prišel nasproti. :?

Word!

Luky

Napisal/-a Luky Sr avg 29, 2007 7:12 pm

nebivedu je napisal/-a:
No vidiš, ko narobe bereš.
1.) Ta nesreča, ki jo jaz opisujem je bila iz petka na soboto ponoči in ne v nedeljo zvečer.
2.) Prišel sem do razbitega avtomobila ravno, ko je pripeljala gasilska toyota z agregatom in škarjami, tako da sem bil tam od začetka, ko so začeli razkosavati avto pa do konca, ko so našo kolono naprej spustili - po umiku obeh avtov in počitniške prikolice.
3.) avto je bil A4 karavan, drugi pa je bil punto.

tist o 1 uri rezanja nism mislu za tisto nesrečo z A3, ampak to tvojo k si ti pravu da so eno uro rezal...

in pa kot sm razbral si bil tam dokler avtomobilov niso odmaknili, torej je mogla bit že vlečna tam(pol so kr hitro pospravli če je blo to v eni uri), 1 uro pa niso sam rezal vn...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr avg 29, 2007 8:18 pm

Luky je napisal/-a:tist o 1 uri rezanja nism mislu za tisto nesrečo z A3, ampak to tvojo k si ti pravu da so eno uro rezal...

in pa kot sm razbral si bil tam dokler avtomobilov niso odmaknili, torej je mogla bit že vlečna tam(pol so kr hitro pospravli če je blo to v eni uri), 1 uro pa niso sam rezal vn...

Očitno se še dolgo ne bova razumela - vse kar sem napisal velja za nesrečo, ki je bila iz petka na soboto in ne v nedeljo zvečer. Kar se tiče kolone v kateri smo stal, je bilo to kar okol 2 do 3 ure, preden so vse pospravili, ampak rezali so pa avto več kot uro, da so sploh človeka ven spravili.
Zadnjič spremenil nebivedu, dne Če avg 30, 2007 7:48 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Če avg 30, 2007 5:34 am

blazz je napisal/-a:

Samo ena stvar: 3 leten otrok pač ne more bit kriv za nesrečo, pa če si na sredo avtoceste prinese hiško za barbike in fura avto od kena ki se pelje po barbiko po črtkah od prehitevalnega pasu. Zakaj? Ker se tok star otrok, komaj zaveda okolja v katerem žvi, dodobra shodi in počas ne ščije več u plenice pa kak stavek al pa dva, nekateri več zna dodobra povedat, potem je pa počasi konec. Krivdo, v kolikor še voznik pripelje po omejitvah je potrebno pripisati izključno skrbnikom, ki so dovolili, da je otrok prišel na cesto. 3 leten otrok brez nadzora nima kaj sam počet zunaj, še manj pa na cesti.
Itak če ti en tamali na kakšni ceste vleti direkt na cesto, četudi 50 pelješ, razen če je bila sreča da je to nekoliko naprej, je zelo malo verjetnosti, da se boš ustavil, razen če maš nogo ravno na bremzi... Je pa res za pri 50 ni odgovornost ista kot pri 70 in možnost preživetja otroka, če trčiš vanj iz 50 z zaviranjem je večja....

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Če avg 30, 2007 7:37 am

OT: kje so kaki moderatorji ... mislim da toliko quote-anja ne sodi nikamor, ker je postalo sila nepregledno.

Lp

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če avg 30, 2007 7:42 am

a ne gradi piramid celo moderator? :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če avg 30, 2007 7:49 am

Sta srečna?

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Če avg 30, 2007 7:58 am

BIG OT:
Ta tema je že davno ušla nadzoru, nenamerno vem, vsak hoče dodat svoj piskrček. zato sm že lep cajt nazaj predlagal, da se ustvari vzporedna tema npr.: komentarji-nesreče!!! (kot mrcine v sloveniji - komentarji: ...)
vse skupaj bi bilo bolj pregledno, nepotrebno smetenje teme, bi se pa preneslo v za-to namenjen prostor.

PS: je samo moje osebno videnje rešitve "problema"
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov