Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Mosa
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana - Šiška

Napisal/-a Mosa Če maj 22, 2008 1:31 pm

men ga bo čist sedl da se boš neomejeno ,brez zastojev na cestninah :roll: , furu po avtocesti s tem da plačaš sam 55€.

Tero
Nov uporabnik

Napisal/-a Tero Če maj 22, 2008 5:58 pm

N| £3pš3g@ n@ §v3tu, KoT p0§£uš@T| tw0j g£@§, N| £3pš3g@
n@ §v3tu, KoT p0£jUߣj@t| tw0j 0ßr@Z, N| £3pš3g@ 0d p0g&#1633d@
|z tw0j|H 0č|.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če maj 22, 2008 7:17 pm

Tero je napisal/-a:kaj jelinčič pravi o vinjetah
http://www.youtube.com/watch?v=pe2WUp7ZJdA&feature=related :lol:

to mu dam čist prav... :evil:
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Pe maj 23, 2008 1:45 am

Lžate)

.
Zadnjič spremenil RENO911, dne Pe maj 23, 2008 6:17 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Pe maj 23, 2008 11:46 am

Kaj si hotel povedat?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To maj 27, 2008 2:25 pm

Cetis se je pritožil na rezultat razpisa. To pomeni, da vinjete gotovo ne bodo natisnjene do uvedbe in jih bodo začasno nadomestila nekakšna potrdila. Predvidljivo....

Hrvatje (turistično ministrstvo, autoklub itd) se pritožujejo nad odsotnostjo tredenskih ali mesečnih vinjet (češ da so diskriminirani). Pravijo, da imajo vsi v Evropi 10-dnevne. Tudi oni se bodo pritožili. Tudi predvidljivo....

Res se bo izkazalo (se že), da je projekt delan na horuk in da se bo zatikalo

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM To maj 27, 2008 2:27 pm

Kam se pa imajo hrčki za pritožit?

Uporabniški avatar
Crazy Frog
Nov uporabnik

Napisal/-a Crazy Frog To maj 27, 2008 3:31 pm

Nad Svico se pa nihce ne pritozuje?!

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To maj 27, 2008 4:19 pm

esem je napisal/-a:Cetis se je pritožil na rezultat razpisa. To pomeni, da vinjete gotovo ne bodo natisnjene do uvedbe in jih bodo začasno nadomestila nekakšna potrdila. Predvidljivo....

Hrvatje (turistično ministrstvo, autoklub itd) se pritožujejo nad odsotnostjo tredenskih ali mesečnih vinjet (češ da so diskriminirani). Pravijo, da imajo vsi v Evropi 10-dnevne. Tudi oni se bodo pritožili. Tudi predvidljivo....

No, pa da jih vidimo kakšno hrbtenico imajo al bodo spet pokleknili pred pritiski od zunaj. Resno mi gre na falus, da vsak, ki ima 5 minut cajta nekaj pizdolira pa drugemu pamet soli. Fuk no 35€ v turistični sezoni še spodobne večerje za dve osebi ne moreš na hrvaškem dobit. A tukaj se pa noben ne pizdi, kolk je drago?

Če se pa vrnem na potne stroške je pa najbolj glupo to, da bo en Nemc do Hrvaške obale in nazaj prevozil 2.500-3.000 km in da to pomeni vsaj 300€ stroška samo za gorivo. Tako, da so vinjete in cestnine le cca 10% tega stroška pa tak halo. Samo zaradi višjih cen goriva jih bo ta pot stala 60-100€ več kot lani - a ne bi bilo bolj produktivno, da bi vsi ti avtoklubi malo bolj pritisnili na svoje vlade glede cen goriv kot pa da se tukaj zajebavajo zaradi enih obrobnih zadev, kot so slovenske vinjete?

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius To maj 27, 2008 5:49 pm

Saj sem vam povedal, da sem bil pred parimi meseci za 1 dan na enem sestanku v Švici in kupil ENOLETNO vignjeto za Švico. Misliš, da se naziji Avstrijski upajo njima kaj reči ker imajo tam ene ovinke skozi Avstrijo, pa spet stopiš v Švico in spet par km v Avstrijo? Policije povsod ki to kontrolira zarad njih. Naši gasterbajeteri ih kupijo, oni ih prelimavajo z Nivea kremo z avta na avto in si jih sposojajo prek neta. Ciganija, zato sem dedka napizdil, ko je rešil 50 nemcev v vojni na Štajerskem...zaštekal se mu je Ruski mitra...hahaha
Take politike kot so Rupel in ostale treba takoj zamenjati. Po kratkem postopku.
Dati mladi kader a ne te stare znucane "fol "politike. Zakon je tu, zdaj bojo ritolezci kupili vazeljin. :P :P hebiga nikoli Slovenci niso meli j***a za nekaj takega, da odločno in jasno povejo svoja načela in za tem stojijo. Zakon smo naredili a Vam je všeč ali ne pejte okrog Madjarske. Pa brez kakršnekoli zamere samo moj pogled na te evropske vignete.
Danes sem ob 06.30 šel za MB in nazaj...tisoče kamionov 90 % tuje table. Česi, Rusi, Ukrajina, Moldavija, Slovakia, Poljska...zakaj? ker po Avstriji stanejo drago drago ceste...!!! oderi mo ih. Enako kot so jih ostali v Evropi.
Ups Slovenske sem hotel napisat ;) ;)

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To maj 27, 2008 9:23 pm

to, da se boš sedaj vozil hitreje kot z vinjetami si kar odmislite ;) Kolko je men jasno in kolko sem informiran zna vse skupaj ob eni napačni potezi enega izmed 500tih avtov v bližnjem radiju nastajati zanimive kolone :roll: ...

Cornelius se povsem strinjam s tabo!!!

Nimajo se kaj pritoževati, a jih kdo prosi naj gredo čez Slovenijo na HR na morje :?: :?: :?: Kaj me briga takorekoč, drugega kot 1,5L Zale ene čike tko al tko ne kupijo na petrolu, samo sekrete prav ubijajo... Še scat ne moreš it normalno v nedeljo po praznikih na avtocesti ;) Pa normalno ne mislim zaradi tega ker bi bla gužva, ampak ker serjejo ne potegnejo vode in smrdi huje kot v kakšni 20let stari krsti, na umivalnikih se takorekoč tuširajo zraven pa se še derejo in pojejo po sekretih... Nič proti njim ampak nek nivo kulture more bit... Da ne omenim njihovih brezglavih skupinskih voženj, ko bumbarji iz Avstrije pri nas vozijo kot da smo na A1 ringu... Sam bi rad veliko postoril še na tem področju, ker sem privrženec teorije, da se da varno peljati dokaj hitro. . Ampak že sedaj vidim , kako ljudem tujci dvigujejo pritisk.. Če se peljem po AC 180, mi nimaš kaj blendat zadaj ker se peljem že tako 300 eurov prehitro, potem pa ko še vidim da je ponavadi kakšen avstrijc ali pa italjan(pa čeprav njih še razumem, pač norci po defaultu) me pa to tako ujezi, da bi najraje pri 180km/h izstopil iz vozila in mu rabzil tiste luči da nehajo blendat... Da se ne pogovarjamo o tem, da bi kurci lahko naredili kr kak prispevek za avtomagazin avstrija.. saj ga vidim, kako ga ne bi če mi blenda ko sem na Kozini on pa v Postojni :roll: Naj plačajo, če jim pa kaj ne paše pa naj si naredijo tunel s hrvati pod Slovenijo ;) Mislim, meni tut marsikaj ne paše pri marsikomu, ampak če vem da tisto ni moje.. .kaj naj mu? :roll:

Meni bi neverjetno pasalo, da se vozijo čez Madžarsko bi se vsaj neovirano pripeljal do faksa.. Ne pa da stojim kot retardiran na koprski obvoznici zato ker 3426246262 avtov noter na odcep za Pulo čez Koper in se vozijo po mestu :roll:

Če država popusti, mislim da jo je lahko sram... Kaj nas bodo tožili? A so nori malo???!!!?!? Js bi v ugovor tožbi napisal samo : A so nam avstrijci plačal AC? A se mi vozimo v miljonih zastonj , zato da gremo v nemčijo na počitnice za 14 dni? Pač je taka tarifa in je bil že zadnji čas da državljani, ki smo veliko po cesti končno kaj profitiramo od teh turistov... A nam mogoče avstrija daje denar za popravilo AC, ko s tranzitnim tovorom zjebejo vse kar se zjebat na cesti da? :roll:

ups... sem bil kr malo dolg... malo sem se razjezil :P

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! To maj 27, 2008 9:29 pm

esem je napisal/-a:Cetis se je pritožil na rezultat razpisa. To pomeni, da vinjete gotovo ne bodo natisnjene do uvedbe in jih bodo začasno nadomestila nekakšna potrdila. Predvidljivo....

1. Ko j**e Cetis: 2x dražji so in si upajo pritožit, gre za čisto navadno nagajanje zaradi starih zamer ali pa politične barve direktorice.
2. Tujci so zadnji, zaradi katerih se imamo sekirati. Itak je 99% tujcev na naših cestah tranzitnih in nimamo od njih NIČ. Še enkrat, NIČ. Tistim redkim, ki jim bo Slovenija končni cilj, tistih 30€ ne bo problem dati.
3. Ko j**e Žerjava, če bo popustil.
4. Tebi je itak vse "na horuk", kar naredi ta vlada.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM To maj 27, 2008 10:25 pm

Naj dajo tedenske vinjete za 18€ in to od ponedeljka do petka, tako da bodo morali švabi in jodlarji kupovat po 2x!
Če bo kdorkoli pri nas popustil je navaden pusi, ki se userje pred tujci.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To maj 27, 2008 10:35 pm

NaceM je napisal/-a:Naj dajo tedenske vinjete za 18€ in to od ponedeljka do petka, tako da bodo morali švabi in jodlarji kupovat po 2x!

Neverjetno dobra ideja. Ker si pač avtor ideje predlagam, da pošlješ na ministrstvo in zahtevaj nagrado. Zadevo pa naj utemljijo kot odgovor na jokanje sosedov.

5 dnevne vinjete po 20,25 eur 8) Pa naj jim naredijo potem pri nakupu na 20eur ker smo lih fajn narod :P

To bi bli smehi nenormalni, ko bi se začel pritoževat nad termini samih vinjet :lol:

Uporabniški avatar
ThugBoy
Stalni uporabnik

Kraj: Morje

Napisal/-a ThugBoy To maj 27, 2008 11:24 pm

NaceM je napisal/-a:Naj dajo tedenske vinjete za 18€ in to od ponedeljka do petka, tako da bodo morali švabi in jodlarji kupovat po 2x!

sej najverjetneje bo tak.
mogoče ne ravno 18eur, samo kaj dosti manj pa tud nebojo stale.

LP
Even When They Kill Me They Can't Never Take A Game From Young G

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To maj 27, 2008 11:30 pm

esem je napisal/-a:istično ministrstvo, autoklub itd) se pritožujejo nad odsotnostjo tredenskih ali mesečnih vinjet (češ da so diskriminirani). Pravijo, da imajo vsi v Evropi 10-dnevne. Tudi oni se bodo pritožili. Tudi predvidljivo....

ko jeb* hrvate ( se opravičujem živečim hrvatom v slo) če so diskriminirani, to je slo ozemlje in slo bo imela svoja pravila oni pa naj se peljejo in plačajo ali pač naj se ne!

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Sr maj 28, 2008 6:05 am

Nič lepo da se opravičiš, mene je tudi sram čeprav se ne opredeljujem ne za Hr. ne za Bosno ne Crno goro ali Italijo po pradedkih...
Dobro razmislite kaj bom zdaj napisal: Dobro poglejte staro Jugoslavijo !!!
In ? Mar je Jadransko morje samo ker je bilo republiško označeno le Hrvaško?
Če bi dali mednarodno arbitražo za staro jugo bi se tudi jadransko morje enakomerno porazdelilo na vse bivše republike Juge a ne samo Hrvatima. Pa mi je ati iz Pule da nebi bilo pomote. Sram me je kaj je ratalo od Hrvaške politike čeprav Vam povem, da ludje niso nič krivi in povsod imaš dobre in slabe.
Glede vignjet da ne bomo preveč off topic je tako, da če Slovenija popusti in menja zakone zaradi škrtih Avstrijcev in Nemcev ter nekaj čehov ki ližejo rit nemcem pa me bo resnično sram tudi slo politike. Enoletno vignjeto za Švico za en dan sem kupil in ta transparent bom nesel pred skupščino v protest. Sramota.
Jadransko morje je bilo last Jugoslavije. Sloveniji do Krka, Hrvaški do Zadra, Bosni do Splita, Srbiji in Makedoniji do Čgore, Crna gora itak ima prelepo obalo. Se strinjate? To je pravično. In sem 100% prepričan, da bi popušila Hrvaška če se grejo deliti nacionalne meje in dobrote Juge.

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Sr maj 28, 2008 7:40 am

Joie de vivre! je napisal/-a:2. Tujci so zadnji, zaradi katerih se imamo sekirati. Itak je 99% tujcev na naših cestah tranzitnih in nimamo od njih NIČ. Še enkrat, NIČ. Tistim redkim, ki jim bo Slovenija končni cilj, tistih 30€ ne bo problem dati.

Ja pa mamo... gužvo na cestah, svinjarijo na počivališčih, svinjska stranišča na črpalkah pa še marsikaj bi se našlo :D

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr maj 28, 2008 8:22 am

nevem zakaj so se odlocl lih za vinjete.. lahk bli mal posebni in bi namest vinjet uvedl vino.

zmer ko se po avtocesti vozis moras imeti pri sebi vsaj liter vina in to odprtga.
ce te ustavi avtocestna kontrola in ugotovi, da imas notri vodo ali bognedaj, da je steklenica prazna, je kazen odvzem avta, devistva hcerke in dednih pravic.

s tem bi tut tujcem naredl reklamo in degustacijo za nasa odlicna vina :>

skratka 3 muhe na 4 zamahe. :D

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Sr maj 28, 2008 9:06 am

Cornelius je napisal/-a:Nič lepo da se opravičiš, mene je tudi sram čeprav se ne opredeljujem ne za Hr. ne za Bosno ne Crno goro ali Italijo po pradedkih...
Dobro razmislite kaj bom zdaj napisal: Dobro poglejte staro Jugoslavijo !!!
In ? Mar je Jadransko morje samo ker je bilo republiško označeno le Hrvaško?
Če bi dali mednarodno arbitražo za staro jugo bi se tudi jadransko morje enakomerno porazdelilo na vse bivše republike Juge a ne samo Hrvatima. Pa mi je ati iz Pule da nebi bilo pomote. Sram me je kaj je ratalo od Hrvaške politike čeprav Vam povem, da ludje niso nič krivi in povsod imaš dobre in slabe.
Glede vignjet da ne bomo preveč off topic je tako, da če Slovenija popusti in menja zakone zaradi škrtih Avstrijcev in Nemcev ter nekaj čehov ki ližejo rit nemcem pa me bo resnično sram tudi slo politike. Enoletno vignjeto za Švico za en dan sem kupil in ta transparent bom nesel pred skupščino v protest. Sramota.
Jadransko morje je bilo last Jugoslavije. Sloveniji do Krka, Hrvaški do Zadra, Bosni do Splita, Srbiji in Makedoniji do Čgore, Crna gora itak ima prelepo obalo. Se strinjate? To je pravično. In sem 100% prepričan, da bi popušila Hrvaška če se grejo deliti nacionalne meje in dobrote Juge.

1. Totalno si OFF.
2. Govoriš totalne bedarije. Večino jugoslovanskega Jadrana so poseljevali Hrvatje in romansko govoreči stari Dalmatinci, ki pa so bili do 18. stoletja skoraj povsem hrvatizirani. Tudi Boka Kotorska je bila do 1945 večinsko hrvaška, mesto Kotor je pravoslavno cerkev dobilo šele v XX. stoletju.
Edinole zahodno Istro je bilo mogoče umetno razdeliti, saj je bila po odhodu Italijanov izpraznjena. Vojni plen sta si razdelili Slovenija in Hrvaška glede na prebivalstvo v zaledju, Koper, Piran in Izola niso bili nikoli slovenska mesta, ampak so to postala po 1945 z masovnim odseljevanjem avtohtonih Italijanov in hkrati priseljevanjem celinskih Slovencev (največ Štajercev) ter južnih bratov.

Ti bi meje kar tako malo prestavljal, to imate Srbi očitno v genih. :evil:
Zadnjič spremenil Joie de vivre!, dne Sr maj 28, 2008 10:07 am, skupaj popravljeno 3 krat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov