Debate, ki niso vezane na ostala področja...

*URŠIKA*
Nov uporabnik

Napisal/-a *URŠIKA* Ne jan 17, 2010 9:11 am

Drocky je napisal/-a: Ampak sčasoma se navadiš na to, da nekateri avti vozijo v zaveterju ali 110 kmh zaradi porabe, da nekateri tovornjaki padejo na prehitevalni pas brez smerokaza, da te kdo izsili, ker držiš varnostno razdaljo in si zadnji v koloni, pa še bi se vrjetno našlo kaj tipičnega, ki te na začetku živcira :lol:

Ja, to tudi... :roll:

dejcc je napisal/-a: Jaz včasih vozim v zavetrju ko probujem kolk mam lahko najmanjšo porabo. Pri 90 že itak avto čist malo pije, najbolj ga ovira zračni upor, če pa še tega ni pa ne pije skoraj nič :lol: Samo pa tovornjakarje to zelo moti opažam, zavijajo na odstavni pas in ti dajejo prednost...

Ja, bi rekla :lol: , saj mene tudi, zato pa se raje umaknem, če gre ;)

recept
Novinec

Napisal/-a recept Po jan 18, 2010 1:56 pm

noj je napisal/-a:Brezveze debata. V zakonu je jasno napisano, kdaj se lahko uporabljajo in kdaj ne. Vsako opravičevanje uporabe, ki ni dovoljena je neumno. ...

Verjemi. Sem eden tistih voznikov, ki se zelo trdo drži predpisov in se pred cestninsko postajo ustavi, če na stezi gori rdeča luč (kljub vinjeti,...). Kljub temu se zavedam, da je v določenih trenutkih VARNEJE voziti, če se predpisov ne držiš.

Ne verjameš?

Oglej si recimo pomen prometnih znakov VI-3 in VI-3.1 (oba z imenom tabla pokončne zapore), ki sta si recimo zelo podobna, vendar pa naj bi se VI-3.1 obvozilo po levi strani (pelješ po njegovi levi strani), VI-3 pa naj bi se obvozilo po desni strani (pelješ po desni strani znaka). Razlika med obema je nekako taka, kot rdeča in modra zastavica pri smučanju (zlobni jeziki trdijo, da jih naši cestarji nekako tako tudi uporabljajo :twisted: ).

Nato pojdi na cesto in ju poskušaj v celoti upoštevati. Disclaimer: morebitno škodo na vozilu, osebah, živalih, stvareh... kriješ sam.

P.S.: Če še kdo misli, da je vožnja 100% po predpisih na naših cestah mogoča, če se le tako odločiš, potem bodisi ne pozna predpisov, bodisi med vožnjo ne opazuje ceste. Na to, da laže, seveda ne bi niti pomislil ;-)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po jan 18, 2010 4:35 pm

Vsaka čast na primeru :lol: misliš, da jih cestni delavci ločijo med seboj? Komur se ne ljubi iskati http://www.signaco.si/drugi_posk.htm . Kako pa ti uspe priti na cestnini na rdečo luč? :shock:
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po jan 18, 2010 8:29 pm

recept je napisal/-a: naj bi se VI-3.1 obvozilo po levi strani (pelješ po njegovi levi strani), VI-3 pa naj bi se obvozilo po desni strani (pelješ po desni strani znaka).

Za tole pa res prvič slišim :shock: Verjetno bo res tako, a kaj ko niti meni, niti 99,999% (ali pa raje kar 100%) ostalim voznikov, ni tega nihče pokazal v avtošoli. :?

Ali iz tega izvirajo tudi tiste poševne table na zadnji strani tovornjakov?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po jan 18, 2010 9:19 pm

dejcc je napisal/-a:Jaz včasih vozim v zavetrju ko probujem kolk mam lahko najmanjšo porabo. Pri 90 že itak avto čist malo pije, najbolj ga ovira zračni upor, če pa še tega ni pa ne pije skoraj nič :lol: Samo pa tovornjakarje to zelo moti opažam, zavijajo na odstavni pas in ti dajejo prednost...

Se mi je zdelo, da eni to res namerno delajo, sam da privarčujejo kakšno kapljo bencina. :bonk

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Po jan 18, 2010 9:43 pm

Strokovnjak je napisal/-a:
dejcc je napisal/-a:Jaz včasih vozim v zavetrju ko probujem kolk mam lahko najmanjšo porabo. Pri 90 že itak avto čist malo pije, najbolj ga ovira zračni upor, če pa še tega ni pa ne pije skoraj nič :lol: Samo pa tovornjakarje to zelo moti opažam, zavijajo na odstavni pas in ti dajejo prednost...

Se mi je zdelo, da eni to res namerno delajo, sam da privarčujejo kakšno kapljo bencina. :bonk

ja če se vsak dan voziš 100km po avtocesti se na dolgi rok pozna :? ;)

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Po jan 18, 2010 9:46 pm

Če nebi blo zračnega upora avti nebi pili skoraj nič, kr probajte ;)
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 Po jan 18, 2010 9:49 pm

sebaveh je napisal/-a:Za tole pa res prvič slišim :shock: Verjetno bo res tako, a kaj ko niti meni, niti 99,999% (ali pa raje kar 100%) ostalim voznikov, ni tega nihče pokazal v avtošoli. :?

Ali iz tega izvirajo tudi tiste poševne table na zadnji strani tovornjakov?

Ce je tak znak zadaj na tovornjaku gre za manjsi tovornjak (crtkane crtice)

Ce je pa pravokotnik pa not prazen (rumen ali bel) gre pa za sleperja

Slika

A sem prav razumel tvoje uprasanje?

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Po jan 18, 2010 9:53 pm

Varnost pa na visku :)
Eni ste res katastrofa ...

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To jan 19, 2010 8:38 am

Da, za tiste poševne, rdeče/rumene table, ki so na zadnji strani tovornjaka, oziroma vlečnega vozila (traktorja). Ali imajo dejansko tudi tak namen, da kažejo smer prehitevanja? Dobro, vem da med obema tablicama ne bo šel nihče prehitevat, pa pustimo to.
In, če je vseeno kako so montirane? Ali tako: /// \\\, ali pa tako: \\\ /// :?:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Sr jan 20, 2010 12:05 pm

http://24ur.com/novice/crna-kronika/vid ... edora.html

Pa sej ne morem verjet :? kakšne polemike so bile zaradi napačne vožnje, in da bi bilo potrebno uvest fizične prepreke na uvozih. Kaj pa sedaj v takšnih primerih, ko pride ven iz predora in gre NAZAJ noter? :roll:
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jan 20, 2010 12:15 pm

davorz je napisal/-a:http://24ur.com/novice/crna-kronika/video-78-letnik-obrnil-kar-sredi-predora.html

Pa sej ne morem verjet :? kakšne polemike so bile zaradi napačne vožnje, in da bi bilo potrebno uvest fizične prepreke na uvozih. Kaj pa sedaj v takšnih primerih, ko pride ven iz predora in gre NAZAJ noter? :roll:

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Pa čak mal, pa je folk normalen??!!??!

Rdeča luč, vsi vozijo naprej....un tamali tovornjak je povzročil prometno nesrečo in kar peljal naprej...namesto, da bi se vsi ustavili ob robu, se kar prerivajo kot ovce :bonk :bonk :bonk

O 78-letniku, ki vozi v napačno smer pa ne bi komentiral, pomožnosti še v vinjenem stanju...kot, da bi mojega soseda gledal :roll:

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr jan 20, 2010 12:18 pm

Še nisi ugotovil, da 3/4 folka ni normalnega, še posebej ko se usedejo v plehnate škatle? Ustavljanje pri rdeči luči v tunelu me skrbi predvsem zaradi pacientov v šleperjih, ki ne j.... ničesar in te spremenijo v konzervo... :evil:
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Sr jan 20, 2010 12:23 pm

Točno to.. bolj zaskrbljujoče se mi zdi na tem posnetku to, da ljudje ne upoštevajo signalizacije. Mislim, da se pri tem šetviškem predoru prav čas opazi, da pred predoro stoji kolona vozil, da luči utripajo, skoraj 100% dajo tudi opozorilo na tablo čez avtocesto kak kilometer prej, tako da res ni možnosti naleta. Tako da ni strahu ustaviti pri rdeči luči pred predorom, ali v predoru. Vsekakor pa voznika (čeprav je 78-letnik) pošteno kaznovat. Vsaj avto in vozniško zaplenit če druga ne :!:
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jan 20, 2010 12:29 pm

davorz je napisal/-a:Vsekakor pa voznika (čeprav je 78-letnik) pošteno kaznovat. Vsaj avto in vozniško zaplenit če druga ne :!:

Njemu treba itak vzet izpit brez vsakega pomisleka!

Pa še marsikoga na tem posnetku bi morali kaznovat. Če bi policija pravilno opravljala svoje delo, bi morala po tablicah (s pomočjo posnetkov) izsledit vse te voznike:
-ki so šli skozi rdečo luč in niso upoštevali signalizacije
-tistega s tovornjakom, ki je povzročil nesrečo in pobegnil
Zadnjič spremenil peroRS, dne Sr jan 20, 2010 12:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Sr jan 20, 2010 12:29 pm

...ja, folk s kakšno stopnjo izobrazbe pa običajno fura tovornjak? ;)
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr jan 20, 2010 12:33 pm

Vz_ace je napisal/-a:...ja, folk s kakšno stopnjo izobrazbe pa običajno fura tovornjak? ;)

Nima veze, so ga v avto šoli naučili, da rdeča luč pomeni stop.
Sicer pa, piše da so voznika tovornjaka dobili in oglobili. Jaz osebno bi mu še prepovedal vožnjo vsaj tovornih vozil oz. bolje kar vseh vozil.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Sr jan 20, 2010 1:34 pm

dobro, rečeno je bilo bolj za hec, da ne bo kdo zameril! ;)
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jan 20, 2010 3:28 pm

peroRS je napisal/-a:...
Pa še marsikoga na tem posnetku bi morali kaznovat. Če bi policija pravilno opravljala svoje delo, bi morala po tablicah (s pomočjo posnetkov) izsledit vse te voznike:
-ki so šli skozi rdečo luč in niso upoštevali signalizacije
-tistega s tovornjakom, ki je povzročil nesrečo in pobegnil

In za take, ki kljub rdeči luči vozijo v predor, bi morali uvest posebne, višje kazni!

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr jan 20, 2010 5:04 pm

300€ kazni samo za b*****, ki bi lahko nekoga zaklal v predoru zaradi napačne smeri vožnje? Budale zmešane. :evil: :roll: Avto mu stran vzet, vozniško do konc življenja.....sicer staremu tak grejo zadnje ure h kraju,pa že rahlo po cipresah smrdi, pa vseeno. Sej to nemoreš vrjet. :jao:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov