speedfreak je napisal/-a:Ko smo že pri končni hitrosti je absolutni rekorder pri meni bila astra h s 120 konjskim cdti motorjem, ki je šla 214 po gps ( deklarirana 196 ), pri tem je žrla 5.5 litra![]()
Hecam se, poraba je bila od 5.5 do 8 na tank preračunano seveda, povprečje v 50kkm, je bilo okoli 6.3 litra....
Focus mi žre okoli 6, je blo pa tud 8 že ( na tank govorim ), polo je žrl okoli 6.5 do 10 ( na tank ), corsa pa od 5-8 ( na tank ), največ pa itak privarčuješ z normalno vožnjo, sam to men ne gre neki od rok
p.s..zanimivo je, kako žre "zastarela" tehnologija manj od super duper opevanega tsi-ja,
jmajdic je napisal/-a:FLINK je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:1. Tovarniški podatki so natančni, tukaj pa pač govorimo o podatkih iz števca, kjer se odstopanje ponavadi veča sorazmerno s hitrostjo. Omembe vreden je še vpliv minimalnega naklona, vetra ipd.
2. 1.9 TDI z 90KM je tudi šel dvakrat al trikrat v dolino (prazen Višnjegorc) do cca. 215 km/h, končna po ravnem pa je precej presegla tovarniško, po števcu seveda.
3. Tudi 30Nm navora je imel, več kot po tovarniških podatkih.
Teh 30Nm navora vec ti je sigurno izmeril kaksen samooklicani profesionalni tuner z njegovo najboljšo merilno napravo, ki ji tiste v tovarni ne segajo niti do kolen?
Ni edini. Tudi meni so na golfu letnik 2005 izmerili 30Nm navora več kot je deklarirano![]()
Clancy je napisal/-a:speedfreak je napisal/-a:Ko smo že pri končni hitrosti je absolutni rekorder pri meni bila astra h s 120 konjskim cdti motorjem, ki je šla 214 po gps ( deklarirana 196 ), pri tem je žrla 5.5 litra![]()
Hecam se, poraba je bila od 5.5 do 8 na tank preračunano seveda, povprečje v 50kkm, je bilo okoli 6.3 litra....
Focus mi žre okoli 6, je blo pa tud 8 že ( na tank govorim ), polo je žrl okoli 6.5 do 10 ( na tank ), corsa pa od 5-8 ( na tank ), največ pa itak privarčuješ z normalno vožnjo, sam to men ne gre neki od rok
p.s..zanimivo je, kako žre "zastarela" tehnologija manj od super duper opevanega tsi-ja,
Kako ti lahko dizel žre 8l. Tu nekaj ni vredu z avtom... ali pa z šoferjem
.
NejcZ je napisal/-a:Komot dizl žre 8.. js mam tudi povprečno na daljšo furo komaj dobrih 5 litrov, ampak če hočeš se lahko komot naredi 100km izven mesta pa je 8l porabaMene bolj kot poraba pizdi da bojo nove Godyerke po kakih 15kkm čist znucane že (po celotni površini). Avtocesta ubija gume čim mal hitreje voziš
NejcZ je napisal/-a:Moram neko Touring gumo dobit
ki NI med najpočasnejšimi
tadej92 je napisal/-a:kak ste mi eni smešni ejpolno nalozen SDI(SDI!!!) s klimo ki NI med najpočasnejšimi porabi pa kot moj tomos avtomatik
uros11 je napisal/-a:Sile, ja.
Ne pa menjalnik.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov