Komarček je napisal/-a:Prins sistem sem opazil ja. Pa še eden, ki ga priporoča Mercedes.
Problem je to, ker imam dokaj redek avtomobil s še bolj redko mašino in se mi porajajo dvomi kateri sistem bi mu sploh ugajal, če sploh kateri...
Komarček je napisal/-a:Ja ali mi ti poveš ali pa tu preberem saj isti drek. Sicr me je pa minilo do tega plina, ker je lahko polno sranja s tem lahko, avta se mi pa ne da šraufat ker dela brez problema.
Komarček je napisal/-a:Prins sistem sem opazil ja. Pa še eden, ki ga priporoča Mercedes.
Problem je to, ker imam dokaj redek avtomobil s še bolj redko mašino in se mi porajajo dvomi kateri sistem bi mu sploh ugajal, če sploh kateri...
RaVeN je napisal/-a:Pozdravljeni,
zanima me, če mi ve kdo svetovati kje je najbolj priporočljivo v smislu trajanja garancije, kakovosti vgrajenih komponent ipd. predelati vozilo na LPG.
Motor avtomobila je 1.4 T-jet 120KM.
Prejel sem že nekaj različnih ponudb od trajanja garancije 2 let do 7 let, cene vgradnje so pa večinoma tu tu kakor opažam se pravi več ali manj se vrtijo z raznimi popusti okrog 1200€ ampak se še vedno ne morem odločiti katera izbira bi bila najbolj pametna.
Kakšne izkušnje imate kaj s katerimi podjetji, ki se ukvarjajo z vgradnjo sistemov in koga bi priporočali?
Hvala
LP
veqlargh je napisal/-a:Mi poveste, tisti, ki sami menjate filtre, kje jih nabavljate? Gledam po ebayu in sicer imaš nekaj ponudbe, ampak je ali brez tesnil pri tekoči fazi, ali pa ima in ni tako zelo poceni. Sicer še vedno ceneje kot pri nas, ampak vseeno, kje nabavljate.
Imam dost nategunstva, da se mi v obraz smejijo ob izdaji računa za menjavo filtrov in "diagnostiko" ter 1h dela. Pa človek rabi mogoče 5 minut? If that... Moram eno delavnico odpret...
plinaš je napisal/-a:veqlargh je napisal/-a:Mi poveste, tisti, ki sami menjate filtre, kje jih nabavljate? Gledam po ebayu in sicer imaš nekaj ponudbe, ampak je ali brez tesnil pri tekoči fazi, ali pa ima in ni tako zelo poceni. Sicer še vedno ceneje kot pri nas, ampak vseeno, kje nabavljate.
Imam dost nategunstva, da se mi v obraz smejijo ob izdaji računa za menjavo filtrov in "diagnostiko" ter 1h dela. Pa človek rabi mogoče 5 minut? If that... Moram eno delavnico odpret...
ne bi rekel da se smejijo .. ob cifri na računu nihče ne pomisli , da s tem računom odgovarjajo za svoje delo s plinskim sistemom , ki spada v kar zahtevne naprave in s tem istim računom zagotavljajo stopnjo varnosti pri gorivu , ki je vnetljivo ...
5 minut ? rad bi te videl kako v 5 minutah zamenjaš filter tekoče faze ko se uparjalnik nahaja pri chrysler 300c v kotu pod brisalci in moraš najprej dobit ven uparjalnik da sploh prideš do filtra , ga zamenjaš in potem nazaj zmontiraš ter priklopiš računalnik , preveriš nastavitve naprave ter preveriš plinotesnost vseh stikov na vozilu - sploh veš koliko jih je , ???
rad bi te videl kako zamenjaš to isto pri določenih audi-jih , kjer moraš odmontirat prednjo desno luč , da prideš do uparjalnika ...
5 min porabiš da daš avto na lift , podložiš in vzdigneš , vklopiš senzor za detekcijo plina in počakaš da se segreje ter mu nastaviš občutljivost ..in potem preveriš stike spodaj , avto spustiš , odpreš haubo -ali obe če je tank v prtljažnem prostoru kjer moraš odviti oba vijaka pokrova , poleg tega pa preveriš še stike na ceveh hladilne tekočine ...
boš odprl servis ja ... ko bo vložil par tisoč evrov da samo prideš do potrebnih papirjev za opravljanje takih servisov..
eno navadno nabijanje ...
se kdo vpraša koliko servisov mora monter narediti da pokrije strošek poti v tovarno na izobraževanje ???
veqlargh je napisal/-a:Japanac: a ti furaš k Primožu? Če ni kje daleč prosim povej, ker se tudi jaz strinjam, da je bolje, če je narejeno kot se zagre. Drugače pa, kot sem napisal, komot naredim to doma sam, ker ne bo NIČ drugače kot je tam. Garancija pa mi tako ali tako poteče čez nekaj tisoč km, ker bom imel čez 100k.
bernikm je napisal/-a:Mi lahko kdo pove če paše naš adapter za točenje plina (ta ki ga našraufaš na tank in potem gor priključiš polnilno ročko) tudi na Hrvaških pumpah ali imajo kaj drugega ?
Gledam cene LPG na Hrvaškem 0.467€/l. Petrol 0.623€/l. Razlika pri 30l je skoraj 5€ !!! Se pravi ima naš Petrol še vedno dobro maržo glede plina
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov