Debate, ki niso vezane na ostala področja...

kseb
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a kseb Pe jun 12, 2015 9:24 pm

Za tujino imam pa take izkušnje:
Hrvati imajo enak sistem kot mi. Za Nemčijo rabiš adapter. Večina bencinskih ga ima, nekatere pa ne. Bencinske z LPG so kar pogoste v Nemčiji, v Avstriji pa LPG težko najdeš.

hribovc06
Nov uporabnik

Napisal/-a hribovc06 Po jun 15, 2015 12:15 pm

Živjo,

ja na Hrvaškem imajo isti adapter. Za cene goriva so pred kratkim naredili skupno stran, glej: http://www.min-go.hr/#/ , kjer imajo vse cene ažurno vpisane.

Mi je pa zanimivo, da na nekaterih črpalkah obvezno toči plin osebje, ponekod pa lahko sam (pri nas jaz vem samo za Butan plin, da ti točijo oni). Imajo pa malo drugačno ročko za plin, zato sem imel prvič malo težav - ob odklopu je izšla kar velika količina plina, zato če ne obvladaš zadeve, priporočam, da prvič prosiš za pomoč.

Glede cene pa je sedaj ceneje, bilo pa je obdobje (milim da februar-marec), ko je bila cena praktično enaka. Se kar hitro spreminja.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To jun 16, 2015 12:28 pm

Še ena moj nova plinska izkušnja .... avto je že pri 50km/h trokiral če sem ga malo bolj pritisnil kot kakšen 80 let stari ata, light show z check engine lampo pa itak :D. No danes mi je Aleš na Plinexu v Mislinji zadevo porihtal, vzrok počena cevka podtlaka pod uparjalnikom. Ker je bila počena na začetku, mi jo je kar skrajšal za tisti počeni del in nataknil nazaj, in vuola ... avto spet dela :).

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr jul 01, 2015 5:53 am

no končno so zrihtal pumpo v domžalah .. :D
plin je cnej k bencin

kemykos
Novinec

Napisal/-a kemykos Sr jul 01, 2015 2:06 pm

Za vse, ki se odpravljate na Hrvaško vam priporočam, da tankate pri njih, ker so občutno cenejši (0.445€ na Liter).
Spremembe pri kvaliteti plina zaenkrat nisem opazil, je pa razlika pri pištoli za polnjenje.
Kar nekajkrat se mi je namreč zgodilo, da je plin ob straneh nastavka izbruhnil ven, ko sem stisnil ročko na pištoli.
Mislim, da imajo pištole v Sloveniji več zatičev oziroma kljunov s katerimi se naslonijo na robove dish nastavka na avtu.
Na pumpah v HR, kjer sem tankal pa so bili samo štirje. (Petrol Delnice, Petrol Malinska)

Lp

notic
Nov uporabnik

Napisal/-a notic Sr jul 01, 2015 11:43 pm

Pozdravljeni,

ker mi je zmanjkalo idej bom vprašal kar tukaj in sicer je težava naslednja.
Hyundai elantra 1,6 (2003) je bila pred slabimi 100.000 km predelana na plin, zadeva moram priznati, da dela super in s samim plinom nimam nobenih problem.

Se pa mi pojavlja nekaj drugega. Zjutraj, ko je avto hladen, mi motor nikakor ne uspe "priti" do pravih obratov oz. mi ga kar zaduši (mogoče ga zalije). Po 2-3kratni ponovitvi zagona avto deluje normalno brez težav. Torej lahko ga prižigaš in ugašaš kolikor te je volja. Enako se zgodi recimo tudi, ko je zelo vroče, vendar s to razliko, da ga v tem primeru "reši" plin oz. ga neha dušiti takoj, ko preklopi na plin.

Naj še omenim, da je bil avto pri uradnih in neuradnih serviserjih, ampak nobenemu ni kaj dosti jasno, ker testerji ne kažejo nobene napake oz. bojda vsi parametri štimajo. Sicer pa se je menjalo: kable svečk, svečke (NGK, Brisk, NGK LPG), senzor temperature, sčiščena je bila loputa za dovod zraka, akumulator, preverjeni oz. prečiščeni so bili bencinski injektorji, prav tako se je preveril pritisk in zamenjali filtre na bencinski črpalki, kompresijo na ventilih...zdaj pa je počasi večini mehanikov v bližnji in daljni okolici zmanjkalo idej.

Torej fora je samo v tem, da ima avto težave s hladnim zagonom, ko je topel pa dela brez vsakršnih težav.

Za vsak nasvet se vam že vnaprej zahvaljujem.

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Če jul 02, 2015 5:35 am

Enak problem na Lantri 1.8(1997), zelo podobni simptomi... zabiti bencinski injektorji. Ko so mi jih očistili je bilo OK.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

notic
Nov uporabnik

Napisal/-a notic Če jul 02, 2015 5:50 am

Hvala za nasvet,vendar je bilo ciscenje bencinskih injektorjev en izmed prvih ukrepov (Bosch servis maribor). Po priklopu na mašino za čiščenje,mi je mojster rekel, da kaj sploh hodim k njim,ker injektorji niso Z od zamaseni oz. so bili vsi curki ze brez tretmaja Ok.
Zadnjič spremenil notic, dne Če jul 02, 2015 5:53 am, skupaj popravljeno 1 krat.

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 Če jul 02, 2015 7:06 am

To deluje kot,da bi šli ventili pa-pa. Praviš da ste kompresijo pomerili in je ok. zelo čudno je to vse skupaj

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Če jul 02, 2015 9:08 am

Koliko imaš bencina v tanku, bencin pumpa ?
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

notic
Nov uporabnik

Napisal/-a notic Če jul 02, 2015 9:33 am

Bencinski tank je zmeraj poln do konca oz. dotankam tistih par litrov bencina vsak mesec. Pritisk na pumpi so pomerili ta teden in je baje vse po predpisih. Kompresija na ventilih je bila tudi večkrat pomerjena na uradnem servisu in je tudi vse ok.

Naj omenim, da ta težava ni nastala po vgradnji plina, ampak se je pojavljala že prej, vendar ne tako pogosto.
Za boljše razumevanje...avto imam zdaj cca. 7 let in sem v tem času naredil skupaj 200k km od tega zadnji dve leti 100k km na plin.

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Če jul 02, 2015 10:32 am

Glede na to, da je mehanično vse OK. Torej surov motor. Da je periferija nekako porihtana.
Imaš sicer normalno porabo?
Tem vozilom so se običajno uničili tefloni in so kurili olje kot gorivo.

Nekako mi smrdi vse tole po okvari še kakega senzorja ali pa enostavno nekaj ni v redu s krmiljem. Računalnik nekaj narobe krmili. Morda ima vpliv tudi plinski, ampak kot praviš, je bila težava že pred plinom. So ti naredili reset vseh parametrov?
Je z map senzorjem (ali kako se mu že reče), vse v redu? Včasih zna biti zapacan. glede na tvoj opis bi kako počeno cevku upam da opazili.
Morda bi lahko bil tudi kak slab spoj na kakem konektorju.

Priklop na tester in potem prižiganje vozila in poizkus speljevanja nič ne povesta?

notic
Nov uporabnik

Napisal/-a notic Če jul 02, 2015 10:59 am

Olje menjujem na 15k km in ga mogoče porabi cca 1-1,5L. Poraba mislim, da je normalna oz. glede na to, da gre večinoma za avtocesto (min 160km dnevno); 5,8L/100km, če se vozim z bencinom in 7,8 - 8L, če vozim na plin.

Senzorji oz. kontakti le teh so bili parkrat prešpricani s kontakt šprejem. Menjan pa je bil le temperaturni, ker nismo vedeli kaj drugega še bi. Loputa za zrak oz. ne vem točno kako se to strokovno imenuje, je pa tudi bila spihana oz. baje, da sploh ni bla umazana.

Kar se testerjev tiče, je bil večkrat priklopljen na uradnem in neuradnem servisu. Nikjer ni pokazalo nobene napake ali težave pri čemerkoli. Za vsak slučaj sem zadevo nabavil še sam, vendar tudi v tem primeru ni bilo kaj več sreče. :)

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Če jul 02, 2015 12:14 pm

Podobno se občasno dogaja na zaenkrat še našem Hyundai Santa Fe-ju.

Nekaj mesecev brez težav, potem pa kak mesec zafrkava, težko vžge in simptomi kot so bili opisani, trenutno že nekaj mesec deluje super.

Smo že marsikaj poskusili, vendar pravega odgovora še vedno nimamo.

Na tujih Hyundai forumih sem bral, da je precej verjetna težava pri senzorju gredi (crankshaft) ali pa pri izgubljeni "masi" (kontakt) do računalnika.

Vendar, ker trenutno dela, je zadeva v drugem planu.

:vrum
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

notic
Nov uporabnik

Napisal/-a notic Če jul 02, 2015 2:55 pm

Tocno to.Vcasih kasen mesec dva ali tri sploh ni tezav pri hladnem vzigu,kljubtemu,da se pogoji ne spremenijo. Vcasih pa zazenes enkrat...crkne,zazenes drugic...crkne,zazenes tretjic...crkne,v cetrto ali peto pa ponavadi uspe zmeraj. :D

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Če jul 02, 2015 5:11 pm

notic je napisal/-a:Tocno to.Vcasih kasen mesec dva ali tri sploh ni tezav pri hladnem vzigu,kljubtemu,da se pogoji ne spremenijo. Vcasih pa zazenes enkrat...crkne,zazenes drugic...crkne,zazenes tretjic...crkne,v cetrto ali peto pa ponavadi uspe zmeraj. :D

Ne vem če ne bodo kilometri pri Hyundai-jih krivi - tudi naš ima dobrih 200 k km in v zadnjih dveh letih dobrih 100 k km na plin ali pa področje - Štajerska.

Frdamani "rižeki", bo treba spet presedlati na mečke, kjer smo imeli 230 k km na plin mir z izjemo bencin pumpe. :rofl

:vrum
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

TRIROG
Nov uporabnik

Napisal/-a TRIROG Pe jul 03, 2015 12:00 pm

Če slučajno razmišlja o zamenjavi/prodaji avta predelanega na plin sem interesent za nakup plinske inštalacije.

V poštev pridejo samo inštalacije na plinsko fazo - tekoča faza ne.

programer
Nov uporabnik

porsche cayenne turbo na plin

Napisal/-a programer So jul 04, 2015 11:45 am

Zdravo,

zanima me vaše mnenje glede vgradnje avtoplinskega sistema pri G-1.

Obljubljajo do 7 let garancije, na motor, sistem in direktni vbrizg.

Ampak po forumih ne le od G-1, tudi od drugih berem takšne komentarje, da me kar mine volja razmišljati več o tem.

Porsche ima 500 konjev, povedali so mi da bo delovalo v redu do 300 konjev, potem lahko preklopi na plin.

Nekaterim deluje drugim spet ne. Ne bi se rad šel loterije.

Zanima me kaj lahko izgubim, če zadeva ne bo delala pravilno?
Lahko zahtevam denar nazaj in da mi ga vzamejo ven glede na 7 letno garancijo?
Nekateri so tudi po 4x šli k njim in še vedno ni delovalo...

Mi lahko kako svetujete?

Cena je 2500€-500€ subvencije.

Lp in hvala za odgovore

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: porsche cayenne turbo na plin

Napisal/-a pskoda So jul 04, 2015 11:56 am

Kolikor jaz berem o plinu imajo ljudje kar probleme z tem sploh o kvaliteti plina, ki ni povsod ista. Osebno bi raje avto prodal in kupil nekaj drugega, kar pije manj je pa tudi res, da ne maram avto na plin.

Tukaj je ogromno napisanega o plinu in raznovrstnih sistemih in izkušnje uporabnikov - viewtopic.php?f=2&t=43038&start=6460
Lp

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Re: porsche cayenne turbo na plin

Napisal/-a Godward So jul 04, 2015 12:07 pm

Škoda Fabia 1.2 60KM (3 valji) predelana pri G-1, govorijo oh in sploh - garancija , brezhibno to in ono. Težave z lučko so bile približno eno leto. Obisk pri njih v celju okrog 8x. Potem so le nekak uspeli nastavit pravilen vbrizg.
Toliko, presodi pa sam.

Glede na to da imaš 500KM porscheja, predvidevam da ga lahko tudi tankaš. Jaz bi pozabil na plin ali pa prodal avto.
Renault 5 Campus 1.1/1.4 1992 - prodano
Renault Laguna 1.8 16V 2000 Fairway - prodano
Volvo S80 D5 2003 - prodano
Volvo S60 D5 2010 Summum avt.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov