japanac je napisal/-a:bernikm je napisal/-a:Sistem je Poljski od SIGAS-a. Problem z lučko je pa že od vgradnje naprej, sem bil že ene 4-5x na servisu pa nikoli ne zrihtajo do konca, vedno nekaj na pol, potem se pa zopet prižge. Bom moral res še 5x peljati da jim bo uspelo zrihtati
Zdravo,
Imam kar malo slabo vest, saj sem ti sam priporočil omenjeni sistem (še vedno sem mnenja, da je glede na razmerje kvaliteta/cena eden boljših).
Glede check engine lučke, težko povem kaj pametnega, saj sami teh težav nismo imeli, je pa res, da smo najprej poiskali avte, ki niso problematični za predelavo in se nato odločili za predelavo.
Edino kar bi predlagal je da nabaviš OBD II vmesnik, ki deluje preko bluetooth protokola in s pomočjo aplikacije npr. Torque s pametnim telefonom preverjaš kakšne napake ti izpiše ko ti zasveti lučka, jih pobrišeš in zadevo beležiš ter tako dobiš osnovo kje iskati vzrok za prižiganje.
Če se prav spomnim je bilo govora o enem modulu oz. nečem podobnem za ta tip motorja ?
Glede na to, da ti nista uspela porihtati niti Primož, niti mislim, da Aljaž me zadeva malo čudi.![]()
Ko sem brskal po spletu sem sicer našel, da je prižiganje te lučke pri teh vozilih kar pogosto, vendar ne v povezavi s plinom.
Ker grem v bližnji prihodnosti do Primoža, bom malo vprašal glede tvoje zadeve in se slišiva preko ZS-ja.
cc09 je napisal/-a:Ne gre se za to, da se zmeraj avtomatsko vzame najdražjo stvar, ker je kao najboljša. Jaz sem prvi, ki se s tem sploh ne strinja in velikokrat je nekaj srednjega boljše od najdražjega, pa tudi če ni boljše, je vsaj dovolj dobro. Pri plinu je pa tako, da po eni strani hočeš z njim prišparat, zato normalno, da gledaš tudi na ceno, po drugi strani pa se prišpara kar nekaj na dolgi rok, tako da se splača vzet najboljšo stvar, ker da najdeš ravno "dovolj dobro" in poceni boš porabil kar nekaj živcev in časa, a ne, JapanacNa par sto evrov se tu enostavno ne splača gledat, sploh če imaš nek motor, ki je zelo na meji ali se ga sploh splača predelovat zarad vseh problemov, ki bi lahko nastali. Na kakšnega starega mercedesa daš verjetno lahko karkoli pa bo delalo. Na oplovo in še marsikakšno mašino pa pač ne.
bernikm je napisal/-a:Koliko pa vam sedaj ko laufa klima v povprečju žre več plina ?
Jaz sem imel prej porabo nekje okoli 8 - 8.5l / 100 KM, sedaj je pa okoli 9 - 9.5l/. Se pravi je poraba višja za 1l plina. Je to v mejah normale ?
kemykos je napisal/-a:Waaauu @Japanac, vi ste pa res plinska družina![]()
![]()
Zanima me kje dobite podatke, katere avtomobile se da vredu predelati oziroma ne potrebujejo mazanja? Sedaj imam P207 pa mi je mogoče malo premajhen avto glede na to, da sem visok malo manj kot 2mBi v prihodnosti z veseljem kupil kako Octavio 1.6 ali kaj podobnega, če nebi bilo potrebno vgrajevati mazanja.
Hvala!
Lp
bernikm je napisal/-a:Koliko pa vam sedaj ko laufa klima v povprečju žre več plina ?
Jaz sem imel prej porabo nekje okoli 8 - 8.5l / 100 KM, sedaj je pa okoli 9 - 9.5l/. Se pravi je poraba višja za 1l plina. Je to v mejah normale ?
zzitop je napisal/-a:Jaz pa mislim da ne. Ob vožnji po avtocesti je več ali manj razlika samo na račun večjega zračnega upora. Porba ne bi smela biti bistveno višja. Drugo bi bilo, če bi šlepal prikolico.
japanac je napisal/-a:
V vseh deluje poljski AGC brez težav, check engine lučk itd., tako da monterju nimam kaj očitati (kapo dol Primož). Prav zato me čudi zadeva glede uporabnika "mbernik", saj sem mu sam priporočal to napravo in mu v "akciji" priskrbel priporočilo za popust.
TRIROG je napisal/-a:japanac je napisal/-a:
V vseh deluje poljski AGC brez težav, check engine lučk itd., tako da monterju nimam kaj očitati (kapo dol Primož). Prav zato me čudi zadeva glede uporabnika "mbernik", saj sem mu sam priporočal to napravo in mu v "akciji" priskrbel priporočilo za popust.
Kateri sistem je to in kdo ga je vgradil in ali so še kakšne akcije?
japanac je napisal/-a:TRIROG je napisal/-a:japanac je napisal/-a:
Kateri sistem je to in kdo ga je vgradil in ali so še kakšne akcije?
http://en.agcentrum.pl/
Monterja najdeš na spletu Jesenice na Dolenjskem - Primož Jazbar.
Glede akcij pa je treba sledit njihovo ponudbo, takrat je lahko vsak, ki je že montiral pri njih dal priporočilo novi stranki, ki je prihranila cca 300 € (sam sem odstopil priporočilo dvema uporabnikoma tega foruma).
kuzokirana@gmail.com je napisal/-a:zdravo!
A obstaja kašn seznam avtov ki so najbolj primerni za predelavo oz. če kdo ve tko iz glave in mi kaj prioroči. nekaj sm že sam zbrsku vendar se ne najbolj spoznam na to. Škode napr. a se lahko vse predela al so kašne izjeme vem še za renoje k4m da so ok (priporočilo uporabnika iz tega foruma)
lp
TRIROG je napisal/-a:Ve kdo za kakšno akcijo pri kakšnem vgrajevalcu? V 12 let starega mercedeza bi nekaj vgradil ampak ne za premium ceno ... Kar pomeni da bi dosegalo skoraj polovico vrednosti avta ... Me pa zanima predvsem ljubljana in okolica ...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov