Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Andraz3d
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a Andraz3d To jul 14, 2015 9:58 am

Zdravo vsi

Imel sem ze 2 avta na plin, oba brez problemov, kupujem pa tretjega. Ful gledam Mercedes A, W169. A hkrati, ko malce raziskujem, se nemci zelo zelo pritozujejo cez morebitno vgradnjo plina v ta avto, ces da gre po 40k vse mozno narobe z motorjem in da so pac znani kot problematicni motor za LPG.

Ima mogoce kdo kaksno bolj preverjeno informacijo na to temo? Nemci vseen niso ravno ful LPG fani

hvala

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac To jul 14, 2015 11:05 am

Andraz3d je napisal/-a:Zdravo vsi

Imel sem ze 2 avta na plin, oba brez problemov, kupujem pa tretjega. Ful gledam Mercedes A, W169. A hkrati, ko malce raziskujem, se nemci zelo zelo pritozujejo cez morebitno vgradnjo plina v ta avto, ces da gre po 40k vse mozno narobe z motorjem in da so pac znani kot problematicni motor za LPG.

Ima mogoce kdo kaksno bolj preverjeno informacijo na to temo? Nemci vseen niso ravno ful LPG fani
hvala

Letnik, motor ?
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d To jul 14, 2015 1:31 pm

2.0 ali 2.0 turbo.

rocni menjalnik.

letnik 2006 - 2011 v bistvu

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Sr jul 15, 2015 9:01 am

Andraz3d je napisal/-a:2.0 ali 2.0 turbo.

rocni menjalnik.

letnik 2006 - 2011 v bistvu

Pri starejših motorjih ni bilo nobenih težav, sami smo si lastili 3 različne.

Moram prizanati, da ne poznam nikogar, ki bi vozil novejšo zadevo z motorjem, ki je naveden (136 oz. 193 konjev).

http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2

Pa tudi na internetu ni dosti predelanih in tudi prevoženih kilometrov ni ravno precej.

Vprašaj monterje . . . sam bi se izognil zadevi.

:vrum
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Sr jul 15, 2015 11:06 am

Mja.... Prins web page sicer avto navaja kot cist ok:

Prins recommends you take preventive measures to avoid excessive wear on the cylinder head and/or valves.

to je vse, kar pri avtu pise.

Ma kaksen monter kaj za povedat?

lp

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Sr jul 15, 2015 3:46 pm

Če prav razumem, si našel na netu kar nekaj lastnikov, ki so imeli fatalne težave s tem motorjem predelanim na plin.
In ti bi rad, da ti slovenski ''monterji'' (ne vsi, vsa čast izjemam) povedo, da je vse ok in bo zadeva delovala super duper.
Na dobri poti si, da se lepo nategneš. Moje mnenje je enako japancu.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Sr jul 15, 2015 4:19 pm

Ma, sej vemo vsi, da internet vedno ojacuje negativne izkusnje, pozitivnih ponavadi ne omenja. Plus, na internetu smo vsi hitro strokovnjaki.

kuzokirana@gmail.com
Nov uporabnik

Napisal/-a kuzokirana@gmail.com Pe jul 24, 2015 8:44 pm

Dajte še meni ponovno vaše mnenje, kia ceed 1.6 cvvt. Klical sem na prins in sigas oboji pravijo da je ok, avto sicer rabi mazanje. Kakšno je vaše mnenje?

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac So jul 25, 2015 6:39 am

kuzokirana@gmail.com je napisal/-a:Dajte še meni ponovno vaše mnenje, kia ceed 1.6 cvvt. Klical sem na prins in sigas oboji pravijo da je ok, avto sicer rabi mazanje. Kakšno je vaše mnenje?

Pusti ti naša mnenja in se drži monterjev oz. serviserjev, ki jim boš "stal na vratu" če kaj ne bo brezhibno. Drugače pa:

http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2

Kakorkoli se boš odločil, ti želim, da boš zadovoljen s predelavo in vožnjo.

:vrum
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

kuzokirana@gmail.com
Nov uporabnik

Napisal/-a kuzokirana@gmail.com So jul 25, 2015 8:49 pm

hvala za to. Drugace pa raje imam kasno mnenje prevec kot pa premalo :)

davidhq
Nov uporabnik

Vecja poraba plina

Napisal/-a davidhq So avg 01, 2015 6:57 pm

Pozdrav,

ali se kdo opaza vecjo porabo plina zadnje mesece?

Povecini mi porabi skoraj 13l, bencin pa sem preveril in je normalno 10l...

Ce drugi tega niste opazili (recimo, da bi mesali vec propana, ker je cenejsi), moram na servis, da preverijo instalacijo..

hvala in lp,
david

kemykos
Novinec

Napisal/-a kemykos Ne avg 02, 2015 12:46 am

Jaz sem zadnjič tankal v Celju Istrabenz-plini, plinarniška 1.
Prodajalec je dejal, da imajo pri njih najboljši plin. Povdaril je, da pri njih tankajo samo Propan, češ da je bolj vzdržljiv pri nizkih temperaturah itd....
Ker sam nekega znanja glede utekočinjenih ogljikovodikih nimam, sem mu zaupal. (čeprav mi je nekje v podzavesti trkala na vrata srednješolska kemija)
Kasenje sem opazil, da so ledice precej hitreje začele ugašat kot ponavadi, kar mi je blo čudno.
Nivo, ki ga prikazuje indikator seveda ni 100% ampak sem naredil dosti manj kilometrov kot, če sem tankal kje drugje.
Tank še ni prazen zato relevantnih podatkov zaenkrat nimam.
Prosim, če nekdo pojasni, zakaj bi naj bil boljši samo Propan in ne mešanica Propan-butan.
Moje neko laično mnenje je, da ima mešanica Propan-Butan večjo maso oziroma proizvede več energije kot sam Propan.

Lp :shock: :roll:

Popravek::

Propan je idealno gorivo, saj so parni tlaki utekočinjenega propana tudi pri nizkih temperaturah -10 °C še vedno dovolj veliki, da lahko plin izhaja iz jeklenk v zadostnih količinah. Butan je po kurilni vrednosti sicer boljši od propana, ima pa pri temperaturi okrog 0 °C že tako nizke parne tlake, da jeklenke ni več možno prazniti brez posebnega uparjevalnika. Pri mešanici propana in butana, ki je na razpolago v jeklenkah za gospodinjske potrebe, sta oba utekočinjena plina v takem razmerju, da je pri nižjih temperaturah še vedno toliko nadtlaka, da je jeklenke možno prazniti.

Torej sam Propan le ni tako dober za uporabnike LPG, kot je to oglaševal prodajalec. Praktično bi lahko plinarne v teh poletnih mesecih polnile samo butan, glede na visoke temperature in boljše kurilne vrednosti. :mrgreen: :mrgreen:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne avg 02, 2015 11:58 am

Že čisto laično je jasno, da ima propan pozimi višjo ceno kot poleti in da z večjim dodajanjem propana poleti več zaslužijo . Plus očitno prodajo več plina zaradi nižje energetske vrednosti propana.
Žal je taka politika v Slo precej verjetna (tudi lažja/učinkovitejša zaradi majhnega tržišča), na kar kaže tudi debilno zagovarjanje propana sredi poletja (navodila?).

Daj ti tega prodajalca v Celju Istrabenz-plini, plinarniška 1 pošlji nekam oz ga spomni, da pred takimi izjavami pogleda na termometer ali koledar.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Ne avg 02, 2015 12:45 pm

Če zna nekdo kliknit iz katere pumpe si točil in pokasirat, še ne pomeni, da ve karkoli o gorivih, tako da mu ni to za zamerit. Se pa vsaj v takem primeru ne bi rabil delat pametnega. Edino če ga je v to naplahtal šef, ali je pa celo sam šef, potem je pa to že grdo laganje.

SPYKE#5
Nov uporabnik

Napisal/-a SPYKE#5 To avg 04, 2015 11:45 am

Pozdravljeni,

Zanima me če ima kdo izkušnje z predelavo na plin na renault-u clio RS III (197 KM ali 200KM)?

Je priporočljiv točno določen proizvajalec sistema? je potrebno mazanje ventilov - flashlube?

Vesel bom tudi kakšnega linka na to temo.

hvala!

kemykos
Novinec

Napisal/-a kemykos Sr avg 05, 2015 10:20 pm

SPYKE#5 je napisal/-a:Pozdravljeni,

Zanima me če ima kdo izkušnje z predelavo na plin na renault-u clio RS III (197 KM ali 200KM)?

Je priporočljiv točno določen proizvajalec sistema? je potrebno mazanje ventilov - flashlube?

Vesel bom tudi kakšnega linka na to temo.

hvala!

Za avtomobile nad 150 oz. nad 170 KM mislim, da ni kaj druga za študirat kot samo Prins, Prins in še enkrat Prins... Napeljava je 30-40% dražja ampak bo v nulo. Sicer pa malo preberi po forumu. Nezahtevni atmosferci se dajo kar lepo predelat, kar pa je malo bolj kompliciranega oz. močnejšega so pa problemi.... :( Mazanje preveriš tako, da pogledaš malo po tujih forumih oz. pokličeš na številko od kakega predelovalca.

Možno, da ti bo kdo drug predlagal še kakšnega drugega predelovalca ampak, jaz bi se na tvojem mestu odločil za Prins. Če rad malce bolj pritisneš na plin se ti bo investicija kaj hitro povrnila.

Tukaj sta 2 primera porabe: http://www.spritmonitor.de/en/overview/41-Renault/0-All_models.html?fueltype=3&fuelsort=12&vehicletype=1&power_s=190&exactmodel=clio&powerunit=2

Lp :)

SPYKE#5
Nov uporabnik

Napisal/-a SPYKE#5 Če avg 06, 2015 7:27 am

kemykos je napisal/-a:

Za avtomobile nad 150 oz. nad 170 KM mislim, da ni kaj druga za študirat kot samo Prins, Prins in še enkrat Prins... Napeljava je 30-40% dražja ampak bo v nulo. Sicer pa malo preberi po forumu. Nezahtevni atmosferci se dajo kar lepo predelat, kar pa je malo bolj kompliciranega oz. močnejšega so pa problemi.... :( Mazanje preveriš tako, da pogledaš malo po tujih forumih oz. pokličeš na številko od kakega predelovalca.

Možno, da ti bo kdo drug predlagal še kakšnega drugega predelovalca ampak, jaz bi se na tvojem mestu odločil za Prins. Če rad malce bolj pritisneš na plin se ti bo investicija kaj hitro povrnila.

Tukaj sta 2 primera porabe: http://www.spritmonitor.de/en/overview/41-Renault/0-All_models.html?fueltype=3&fuelsort=12&vehicletype=1&power_s=190&exactmodel=clio&powerunit=2

Lp :)

Hvala za odgovor, sem že kontaktiral zastopnika za PRINS v Sloveniji za informacije glede kompatibilnosti in cene.
Clio RS je moja večletna želja, vendar me je zmeraj od nakupa oddaljilo to, da bi jaz z tem avtom dnevno naredil od 80 do 100 km dnevno (služba, itd), kar bi bilo pretvorjeno v €€€ kar lep del dohodka.
Ideja o plinu na RS-u pa je nastala zato ker že več let vozim na plin (renault clio 1.2 :huh: ) brez vsakršnega problema in bistveno nižjimi stroški goriva.
Plinski sistemi so vsak dan bolj izpopolnjeni tako da mislim da "plinificirat" RS-a ne bi smel bit nek problem.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če avg 06, 2015 11:28 am

kolega ima na meganu rs zavoli sistem z mazajnem že 60kkm in vse bp

Uporabniški avatar
deutsch
Uporabnik še ni polnoleten

predelava vozila na plin s subvencijo (avto-plin.eu)

Napisal/-a deutsch Sr avg 26, 2015 8:11 am

Mogoče je tukaj že veliko napisanega o avtoplinu, ampak gotovo pa ne vse za kar tiče podjetij s subvencijo, predelavo plina poceni predelavo celo do -50% cenejša.
A ima kdo izkušnje z predelavo avtoplina pri podjetju avto-plin.eu (gorica pri slivnici), baje edino podjetje, ki ti, da subvencijo, da plačaš, pri njih, za predelavo avta na plin, samo 800eur in dobiš subvencijo v višini 900eur.
In njihovi sistemu, ko sem so zelo saj so delani kvalitetni saj so delani zelo komplet ameriški, nenški ter angleški trg , in ukvarjajo se samo, s predelavo na avtoplin in sigurno zelo kvalitetni in nubenih problemov ,ni z avtomobili.
Kaj mislite.
hvala za odgovore.
lp.
Zadnjič spremenil deutsch, dne Sr avg 26, 2015 8:54 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: predelava vozila na plin s subvencijo (avto-plin.eu)

Napisal/-a INFINITI Sr avg 26, 2015 8:42 am

Sicer je tole le forum ampak tvoj "sestavek" je ena sama katastrofa od pravopisnih napak - kaj sploh želiš povedati?
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov