Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Če maj 29, 2008 8:14 am

EMiR je napisal/-a:hmm bolj kot se tud men zdi da je tako temu ce se kdo spomne alpa da kdo ma kej koristnega naj napise tukaj ali pa na zs

Sigurno se da, sem že videl slo karto v phedri. Na ZS ti bom poslal link od lancia in fiat kluba, pa tam vprašaj, če še nisi. Pa pokliči ali piši na Avto Triglav - če ne drugega, boš izvedel točen naziv in boš kopijo lažje poiskal na netu.

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Pe jun 06, 2008 11:17 pm

mogoče kdo ve, če ima garmin (npr. model 250) možnost prikaza omejitve hitrosti odseka, kjer se trenutno voziš? namreč ostale naprave, ki uporabljajo enake navteq karte imajo ponavadi tudi to opcijo...
EJ6

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe jun 06, 2008 11:50 pm

kaWsk: v tem pogledu za garmina obstaja samo POI ...torej pokriti radarji (foto,
stacionarni, obcasni, policijske kontrole itd) torej ce prekoracis hitrost ti zapiska
oz. pokaze doloceno ikonco 50, 60, 70 odvisno od omejitve so pa ze precej pokriti
odseki oz. cone na podrocju celotne Slovenije in prakticno tudi mesecno update
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
\OnlyME/
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a \OnlyME/ So jun 07, 2008 6:40 am

Da ma garmin tut to funkcijo, pa se mi niti sanjalo ni,...... bom razmislil o nakupu!

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So jun 07, 2008 9:44 am

kaWsk je napisal/-a:mogoče kdo ve, če ima garmin (npr. model 250) možnost prikaza omejitve hitrosti odseka, kjer se trenutno voziš? namreč ostale naprave, ki uporabljajo enake navteq karte imajo ponavadi tudi to opcijo...

Ta opcija je sicer mamljiva, ko zadevo kopuješ ampak problem se pojavi v praksi. Cca 14 dni sem testiral Navigona 2110, ki ima to opcijo in na začetku se mi je zdela zelo cool dodatna funkcija a se je kmalu izkazalo, da je mnogo premalo natančen oz. so nekatere oznake na kartah za omejitev na napačnih koncih

Problem je predvsem tam kjer je recimo omejitev za v naselju navigacija pa je kazala omejitev za 90km/h. Raznih vmesnih omejitev na cestah izven naselja na recimo 60km/h sploh ni bilo, da ne rečem, da sem bil že 500m v naselju, ko je preklopil na 50km/h.

Zaradi takih nedoslednosti sem zelo hitro izklopil alarem, ki me je opozarjal na prekoračitve. V glavnem zadeva bi bila dobra, če bi bila vsaj 95% natančna tako pa sem ocenil natančnost le na cca polovici primerov kar je absolutno premalo oz. celo nevarno, če se preveč zanašaš na podatke iz navigacije.

Garmin sicer tega nima ampak seznam POI točk (radarji, omejitve, kamere za rdečo luč, itd) pa entuzijasti redno dopolnjujejo tako, da tudi to je nekaj.

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois So jun 07, 2008 10:08 am

Jaz bi pa vprašal v katerih serijah garmin nuvi se da nastavit tovorni promet( da ne vodi 40tonskega tovornjaka čez leseni msot )
Zasledil sem ta opis je pa za nuvi650
ZELO PRIPOROČAMO" za uporabo v tovornih vozilih, ker ima edina poleg serije 3xx možnost nastavitve tovornega programa, kar pa vam serija 2xx in 7xx ne omogoča.

torej imajo vse 3xx serije +650 nastavitve za tovornjake ker ta stavek je pisal samo v opisu v podrobnih podatkih pa ne duha ne sluha o tovornem prometu???

Če je bilo že podobno vprašanje se opravičujem ker nisem prebral vseh 30 strani
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So jun 07, 2008 10:42 am

Žal je res tako... seriji 300 in 600 imata nastavitev za kamione, pri 200 in 700 pa jih ni. Nastavite v za kamion sicer nisem uporabljal tako, da ti tudi ne morem povedati a deluje pravilno oziroma ali upošteva razne prepovedi za kamione.

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Napisal/-a kaWsk So jun 07, 2008 12:20 pm

BBoss je napisal/-a:
kaWsk je napisal/-a:mogoče kdo ve, če ima garmin (npr. model 250) možnost prikaza omejitve hitrosti odseka, kjer se trenutno voziš? namreč ostale naprave, ki uporabljajo enake navteq karte imajo ponavadi tudi to opcijo...

Ta opcija je sicer mamljiva, ko zadevo kopuješ ampak problem se pojavi v praksi. Cca 14 dni sem testiral Navigona 2110, ki ima to opcijo in na začetku se mi je zdela zelo cool dodatna funkcija a se je kmalu izkazalo, da je mnogo premalo natančen oz. so nekatere oznake na kartah za omejitev na napačnih koncih

Problem je predvsem tam kjer je recimo omejitev za v naselju navigacija pa je kazala omejitev za 90km/h. Raznih vmesnih omejitev na cestah izven naselja na recimo 60km/h sploh ni bilo, da ne rečem, da sem bil že 500m v naselju, ko je preklopil na 50km/h.

Zaradi takih nedoslednosti sem zelo hitro izklopil alarem, ki me je opozarjal na prekoračitve. V glavnem zadeva bi bila dobra, če bi bila vsaj 95% natančna tako pa sem ocenil natančnost le na cca polovici primerov kar je absolutno premalo oz. celo nevarno, če se preveč zanašaš na podatke iz navigacije.

Garmin sicer tega nima ampak seznam POI točk (radarji, omejitve, kamere za rdečo luč, itd) pa entuzijasti redno dopolnjujejo tako, da tudi to je nekaj.

če je res tako, potem bi pa res raje vzel naprimer garmina nuvi 250W.
http://www.mimovrste.com/artikel/3180029730/prenosni-navigacijski-sistem-garmin-nvi-250w-zahodna-evropa

piše da ima prednaloženo Evrope City Navigator NT- je to taprava karta, ki vsebuje tudi slovenijo?
EJ6

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois So jun 07, 2008 4:26 pm

slovenije je, samo ni tako natančna kot adriaroute baje
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So jun 07, 2008 11:05 pm

lenivec je napisal/-a:niti adria route ni natančna....

Tudi to drži ampak vseeno ima AR precej novejše podatke kot city navigator in to vsaj za pol leta bolj svežimi podatki, da ne rečem, da bo v kratkem spet na volj nova verzija AR-ja.

Kawsk - vzemi raje letošnje model 255w, ki ima kar nekaj novosti in prednosti pred lanskim modelom 250w. Ima hitrejši proc, več internega spomina, možnost TMC-ja, Text to speecha, senčne mape, beleženje prevožene poti vključno z višinskimi grafi...itd

http://www.sciuridae.co.uk/garmin_nuvi_ ... review.htm

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Napisal/-a kaWsk Ne jun 08, 2008 12:27 pm

pa se sploh splača vzet serijo 255, glede na to da je kar 50€ dražja? vse kar mi je všeč pri novi seriji je to, da se karta ne zatika (gladko predvajanje) ter lepši uporabniški vmesnik. RAznorazne fukncije me ne ganejo, ker ne mislim skoz buljit v navigacijo, saj je lahko v tem primeru zelo nevarna igračka...
EJ6

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne jun 08, 2008 2:33 pm

Jaz osebno bi se raje odpovedal širokega ekrana in bi vzel model 255T, ki je cca 20€ dražji od 250W pri tem, da za AR rabiš pri 250-ki še dodatno SD kartico tako, da je na koncu razlika ša malo manjša.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne jun 08, 2008 2:36 pm

lenivec je napisal/-a:imaš tudi nove teleatlasove karte, ki so bolj natančne. samo pač nimajo tolk hišnih številk... big deal

Kakor za koga... zame so hišne številke na prvem mestu in bi bil najbolj srečen, če bi se recimo pri TIS-u spomnili izdati rutabilno karto za Garmina al pa za katerokoli drugo navigacijo - kupim takoj pa ne glede kako je navigaciji ime :P

Uporabniški avatar
Mosa
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana - Šiška

Napisal/-a Mosa Ne jun 08, 2008 2:45 pm

nokia N95 + inštaleran garmin pa je to to

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Ne jun 08, 2008 5:17 pm

kje updatam AR?

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Ne jun 08, 2008 6:59 pm

gledam ampak nikjer ne najdem tega fajla za download?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 31 gostov