kaWsk je napisal/-a:mogoče kdo ve, če ima garmin (npr. model 250) možnost prikaza omejitve hitrosti odseka, kjer se trenutno voziš? namreč ostale naprave, ki uporabljajo enake navteq karte imajo ponavadi tudi to opcijo...
Ta opcija je sicer mamljiva, ko zadevo kopuješ ampak problem se pojavi v praksi. Cca 14 dni sem testiral Navigona 2110, ki ima to opcijo in na začetku se mi je zdela zelo cool dodatna funkcija a se je kmalu izkazalo, da je mnogo premalo natančen oz. so nekatere oznake na kartah za omejitev na napačnih koncih
Problem je predvsem tam kjer je recimo omejitev za v naselju navigacija pa je kazala omejitev za 90km/h. Raznih vmesnih omejitev na cestah izven naselja na recimo 60km/h sploh ni bilo, da ne rečem, da sem bil že 500m v naselju, ko je preklopil na 50km/h.
Zaradi takih nedoslednosti sem zelo hitro izklopil alarem, ki me je opozarjal na prekoračitve. V glavnem zadeva bi bila dobra, če bi bila vsaj 95% natančna tako pa sem ocenil natančnost le na cca polovici primerov kar je absolutno premalo oz. celo nevarno, če se preveč zanašaš na podatke iz navigacije.
Garmin sicer tega nima ampak seznam POI točk (radarji, omejitve, kamere za rdečo luč, itd) pa entuzijasti redno dopolnjujejo tako, da tudi to je nekaj.