Debate, ki niso vezane na ostala področja...

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne jan 10, 2010 5:43 pm

rosonero je napisal/-a:aha....cena te flaške pa je ?

ah da ne pozabim : vgradnja prinsa je prišla koliko ? ( infomativni pogovor z ponudniki: za prins ponujeni dve različni ceni ....z občutno razliko )

če si tako dober , ali mi lahko pošlješ na pm oba ponudnika prinsa , pa če se da s cenami??' hvala !! lp
plin je cnej k bencin

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Ne jan 10, 2010 6:52 pm

Glede LPG sistemov sem en dan pogovarjal prek telefona z različnimi ponudniki

Pri enem 1800 + 200 mazanje

Pri drugem 1400 ( za mazanje pa se zdejle ne morem spomnat kaj je reku (-too much info for one/that day :? )

* namenoma brez imen ponudnikov.... en z zahoda drug z vzhoda da bo ne reklame

Mare77 je napisal/-a:Banda Petrolovska ! Podražili so za 0,044 €/l, kar pomeni 2,2€ na tank, oziroma cca 12€ na mesec več... Na Plinstalu so imeli danes še staro ceno ;)
Zanimivo, da v medijih pa nobene novice o tem. Ko pa se podraži bencin za 2 € na tank je pa panika...

:idea: imeti svoj rezevoar ( tko kot mamo za ogrevanje ), kupit enkrat na leto plin --takrat ko je najcenejši :twisted:

Je sploh možno, da bi mel doma en tak recimo 15.000 l : :shock: "kesl" :?:

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm Ne jan 10, 2010 7:12 pm

rosonero je napisal/-a:
Mare77 je napisal/-a:Banda Petrolovska ! Podražili so za 0,044 €/l, kar pomeni 2,2€ na tank, oziroma cca 12€ na mesec več... Na Plinstalu so imeli danes še staro ceno ;)
Zanimivo, da v medijih pa nobene novice o tem. Ko pa se podraži bencin za 2 € na tank je pa panika...

:idea: imeti svoj rezevoar ( tko kot mamo za ogrevanje ), kupit enkrat na leto plin --takrat ko je najcenejši :twisted:

Lahko si kupiš kolikor hočeš plina za domov za avto, ampak cena bo pa tista, kot je za ogrevanje hiš, avtoplina pa ne moreš kupit na zalogo. Sem se zanimal glede tega.
Dobiš pištolo za tankanje, tako, da ni problema, splača se pa potem ne - vsaj meni se nebi.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Ne jan 10, 2010 7:42 pm

timm je napisal/-a:
rosonero je napisal/-a:

Lahko si kupiš kolikor hočeš plina za domov za avto, ampak cena bo pa tista, kot je za ogrevanje hiš, avtoplina pa ne moreš kupit na zalogo. Sem se zanimal glede tega.
Dobiš pištolo za tankanje, tako, da ni problema, splača se pa potem ne - vsaj meni se nebi.

torej se pol bolj splača kr svojo pumpo postavit.... :-P

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm Ne jan 10, 2010 7:48 pm

rosonero je napisal/-a:
timm je napisal/-a:
rosonero je napisal/-a:

torej se pol bolj splača kr svojo pumpo postavit.... :-P

Ej, če jo boš postavil in bo kaj ceneje kot drugje, imaš prvo stranko - mene. :-)

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Ne jan 10, 2010 8:02 pm

Jst je verjetno ne bom ...

( Če pa bi jo. bi jo postavil tam kjer je mel prej ski & see prostore ( tik ob AC ) , da še kako stranko z AC dobim :twisted: )

Me pa zanima kaj milsi na tem področju nardit TUŠ OIL, konec koncev je TUŠ investiral v G-1 , zaradi česar se logični sklep izpelje sam po sebi.....po SLO pa naj bi mel 18 črpalk

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Po jan 11, 2010 6:16 am

rosonero je napisal/-a:Jst je verjetno ne bom ...

( Če pa bi jo. bi jo postavil tam kjer je mel prej ski & see prostore ( tik ob AC ) , da še kako stranko z AC dobim :twisted: )

Me pa zanima kaj milsi na tem področju nardit TUŠ OIL, konec koncev je TUŠ investiral v G-1 , zaradi česar se logični sklep izpelje sam po sebi.....po SLO pa naj bi mel 18 črpalk

Saj že postavlja LPG ročke na svojih črpalkah. Kolega mi je povedal jo je videl mislim da ob AC Maribor- MS
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero To jan 12, 2010 10:10 pm

Evo sem malce dodelal izračun iz par strani nazaj. Dodal sem stroške servisnih intervalov ob predpisanih km. Podatke o okvirni ceni oz strošku posameznega servisnega intervala sem dobil od servisnega svetovalca na Reno servisu. Cene so za clia, za megana so povečane za 10 %, za laguno pa 20%. Vnesel sem še strošek mazanja venitilov, katero kakor kaže potrebuje večina vozil, drugače lahko pride do poškodb motorja. Morebitne okvare niso upoštevane, ker jih ni možno predvideti.

Zato se prosim vzdržite nabijanja o nekih okvarah ....

Slika

Izračun je narejen za rabljena 2 leti stara vozila.

Če v izračun vnesemo nova vozila ( Megane II pride v Megane III, stroški servisa in intervali pa ostanejo isti ) in uporabimo cene ( okvirne cene pridobljene iz http://avtomobili.najdi.si/avtocenter.jsp ) novega vozila :

clio dynamique oprema
Benicn 1,2 16 75KM - 11.700
Dizel 1,5 dci 86KM - 14.700

Megane grandtour expresion oprema
bencin 1.6 16V 110KM - 16.090
dizel 1.5 dvi 105KM - 17.940

Laguna grandtour prilvilege oprema
bencin 2.0 16 v 140KM - 25.400
dizel 2.0 dci 150 KM - 27.950

vse ostale parametre pa pustimo nespremenjene dobimo ven sledeče podatke:

Slika

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr jan 13, 2010 6:51 am

@Resonero... :bow :bow

P.S. A je tole avtorsko delo, ali se da dobiti čistopis? Bi rad tole uporabil kadar se pregovarjam z kakšnim ''nejevernim Tomažem'' :D

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Sr jan 13, 2010 9:17 am

Hehe......avtorsko delo 8) ........ti kar uporabi tabelco :tomidelej:

Namen izračuna je pridobiti čim boljši približek o stroških vožnje na razne vrste goriv z različno velikimi vozili za neko časovno obdobje.

Upam da bo komu v pomoč pri odločanju .......

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če jan 14, 2010 8:08 am

da malo prekinem te izračune :D, bom podal eno mojo izkušnjo z tem plinom, k mi zadne čase požrla spet nekej živcev :evil:
problem je bil v tem da je avto kot bi nekja zadrževalo, v začetku pri prestavljanju ja avto šu k strela, pol ga pa nekej zadržval tk da ni blo nekega pospeševanja, problem je bil tudi da mi je plin izklapljal na začetku pri nuli, pokličem tipa pa prav da to je zarad mraza k pade tlak, pol mi plin vn metal tud pr 10 stopinjah zunej
pol sm pa pogruntu eno stvar, v tank lohk spravm max. 52 litrov bencina, in k sm natanku enkrat 27 enkrat 32 litrov, sm potem lohk avto fajn prtiskou pa šlo čist tekoče, brez nekega zadržvanja
včerej bil pr tipu da pogledu par reči, filter če slučajn že kj zapacan pa še nekej reči, na nov nastavu pa tk, predn da pršu k tipu pa sem v klancu v 3. prestavi prtisnu na gas in plin se izklopi, njemu to rečem pa prav da to sm tlak pade zarad mraza pa to, je reku če ti bo spet bomo pogrel kesl od plina da boš vidu d aje to to, in se pelem js domou po istem klancu navzgor se plin ne izklop, izklop pa se v 3. k prtisem na gas in se pelem po klancu navzdol, grem nazaj do tipa, mi tip fajn zagreje tank in se js pelem, po klancu dol pa gor pa prtiskam na gas tud po ravnem pa avto spet gre tk k more :)

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če jan 14, 2010 6:15 pm

pinny ... kaj naj ti rečem...to ni zaradi temperature ozračja ali plina ( monterska buča za naivne !!!!!) ampak zaradi :
1.) preslabotnega uparjalnika ( sploh se to dogaja pri turbinah !)
2.) slabega ogrevanja uparjalnika ( slab pretok tople vode - lahko je cev za vodo do uparjalnika kje stisnjena , ali pa so cevi premajhnega premera in ne dovoljujejo zadostnega pretoka, ali pa so predolge in speljane tako , da jih hladi piš mrzlega zraka)
3.)prenizkega nivoja hladilne tekočine

ja prav gretje tanka se mi zdi permanentna rešitev za tvoj problem !!! a je mislil da se pozimi ne boš vozil ,al kaj ??? najboljše da ti potegne cevi od webasta ,ki ti ga bo namontiral samo zato ,da se boš lahko na plin vozil ( TA ODSTAVEK NI MIŠLJEN RESNO !!)
plin je cnej k bencin

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če jan 14, 2010 7:08 pm

rosonero je napisal/-a:Hehe......avtorsko delo 8) ........ti kar uporabi tabelco :tomidelej:

Namen izračuna je pridobiti čim boljši približek o stroških vožnje na razne vrste goriv z različno velikimi vozili za neko časovno obdobje.

Mal cvička noter in se omenjena računica DRASTIČNO spremeni. :lol:

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Če jan 14, 2010 7:30 pm

valvoline je napisal/-a:
rosonero je napisal/-a:Hehe......avtorsko delo 8) ........ti kar uporabi tabelco :tomidelej:

Mal cvička noter in se omenjena računica DRASTIČNO spremeni. :lol:

Jp , še posebej tedaj ko te ZELENI ustavijo

( da ne bo nejasnosti ZELENI = CARINA :twisted: )

pero666
Nov uporabnik

Napisal/-a pero666 Če jan 14, 2010 7:54 pm

mogoce pa je cas, da zamenjas termostat za temperaturo, ker se ti avto ne ogreje dovolj.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če jan 14, 2010 8:48 pm

pero666 je napisal/-a:mogoce pa je cas, da zamenjas termostat za temperaturo, ker se ti avto ne ogreje dovolj.

Ni slaba ideja...

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Če jan 14, 2010 9:02 pm

mene nekaj zanima, če mi bo lahko kdo pomagal....vem da ponavadi se montira v prtljaznik rezervar za plin na mesto kjer je rezervno kolo in tega se odstrani....a se da ta rezervar montirat tudi ce imas kolo pod prtljaznikom (na spodnjem delu avta)?...ima kdo izkusnje?

LP
Slika

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če jan 14, 2010 9:37 pm

Dariooo je napisal/-a:mene nekaj zanima, če mi bo lahko kdo pomagal....vem da ponavadi se montira v prtljaznik rezervar za plin na mesto kjer je rezervno kolo in tega se odstrani....a se da ta rezervar montirat tudi ce imas kolo pod prtljaznikom (na spodnjem delu avta)?...ima kdo izkusnje?

LP

Jasno! Kateri avto?

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Če jan 14, 2010 9:54 pm

ma tko nasplošno sprašujem za te starejse avte, če je to možno...
Slika

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če jan 14, 2010 10:09 pm

Dariooo je napisal/-a:ma tko nasplošno sprašujem za te starejse avte, če je to možno...

Vse se da če je volja in kak ojro... :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov