V redu, kupim. Drugače sem posnetek pogledal večkrat (tudi druge nočne posnetke na youtubu), pa se mi je razlika zdela preprosto prevelika, sploh napram drugim. Povsem brez pripomb pa bom, če tudi x-hair to potrdi.plinaš je napisal/-a:če bi si posnetek ogledal 3x - kot jaz - bi videl , da se pripelje iz neosvetljenega dela ceste na del tik pred križiščem , ki je osvetljen z javno razsvetljavo - to so tiste nlp pikice na zgornjem delu posnetka ...
Za policijo in sodstvo je včasih zelo zelo težko ugotoviti pravi vzrok nesreče, jaz jih tu nič ne obsojam. Npr. da nekoga infarkt in zleti s ceste, kako za božjo voljo boš to ugotovil? Nemogoče. To je sicer stvar neke druge teme.Jerch_ je napisal/-a:vsak predmet, ki pa se premika, magari z 1km/h pa je avtomatsko nevaren in ob neugotovljenih drugih lahkih parametrih ga je najlaže obsoditi po členu, ki pravi, da se je premikal z neprilagojeno hitrostjo.
rosonero je napisal/-a:
lahko samo odgovoriš na kratko kdo je po tvoje kriv A maldoletnika B policija ?
lancia hf je napisal/-a:rosonero je napisal/-a:lancia hf je napisal/-a:
Tole si pa brcnil v temo, saj mu ni policist narekoval in silil, da more tišat do onemoglosti, policist je celo hotel da avto ustavi.
Gdo je torej kriv za smrt teh dveh ?
evo ......pa smo spet pri različnem dojemanju: Kje v zgornjem sestavku jaz trdim( razen glede dojemanja) kakrkoli glede primera , opisal sem samo primer in postavil vprašanje pri katerem me zanima kdo je po vaše kriv za smrt mladolenikov .
PS: Tema je pa ravno v prevem času, mi zelo polepša praznike, saj je bolje kot kašna komedija.![]()
![]()
Pa saj ti nisi resen, a sedaj bom jaz kriv, če bom za tabo hodil, in da nebom šej mimo tebe, boš ti začel hodil še hitreje, in ti bo na zaledenelem pločniku spodrsnilo, boš padel in si boš zlomil nogo. Ja saj ni čudno da gre vse skupaj.... noja, sej vete kam.
domen_ je napisal/-a:V redu, kupim. Drugače sem posnetek pogledal večkrat (tudi druge nočne posnetke na youtubu), pa se mi je razlika zdela preprosto prevelika, sploh napram drugim. Povsem brez pripomb pa bom, če tudi x-hair to potrdi.plinaš je napisal/-a:če bi si posnetek ogledal 3x - kot jaz - bi videl , da se pripelje iz neosvetljenega dela ceste na del tik pred križiščem , ki je osvetljen z javno razsvetljavo - to so tiste nlp pikice na zgornjem delu posnetka ...Za policijo in sodstvo je včasih zelo zelo težko ugotoviti pravi vzrok nesreče, jaz jih tu nič ne obsojam. Npr. da nekoga infarkt in zleti s ceste, kako za božjo voljo boš to ugotovil? Nemogoče. To je sicer stvar neke druge teme.Jerch_ je napisal/-a:vsak predmet, ki pa se premika, magari z 1km/h pa je avtomatsko nevaren in ob neugotovljenih drugih lahkih parametrih ga je najlaže obsoditi po členu, ki pravi, da se je premikal z neprilagojeno hitrostjo.
domen_ je napisal/-a:V redu, kupim. Drugače sem posnetek pogledal večkrat (tudi druge nočne posnetke na youtubu), pa se mi je razlika zdela preprosto prevelika, sploh napram drugim. Povsem brez pripomb pa bom, če tudi x-hair to potrdi.plinaš je napisal/-a:če bi si posnetek ogledal 3x - kot jaz - bi videl , da se pripelje iz neosvetljenega dela ceste na del tik pred križiščem , ki je osvetljen z javno razsvetljavo - to so tiste nlp pikice na zgornjem delu posnetka ...Za policijo in sodstvo je včasih zelo zelo težko ugotoviti pravi vzrok nesreče, jaz jih tu nič ne obsojam. Npr. da nekoga infarkt in zleti s ceste, kako za božjo voljo boš to ugotovil? Nemogoče. To je sicer stvar neke druge teme.Jerch_ je napisal/-a:vsak predmet, ki pa se premika, magari z 1km/h pa je avtomatsko nevaren in ob neugotovljenih drugih lahkih parametrih ga je najlaže obsoditi po členu, ki pravi, da se je premikal z neprilagojeno hitrostjo.
Nimam se kaj obremenjevati s tem, če so nekateri osredotočeni ad hominem namesto ad rem.lizard je napisal/-a:Domen, si pomislil, da je napad nate priletel, ker si sam izzival?
To pa ni res. Včasih mogoče dolgo traja, ampak vedno se dam podučiti, nenazadnje prav zato dam svoje mnenje na forum - v kritiko!, tudi če nekateri nimajo tega vtisa ali pa debate vzamejo čisto drugače.Tvoj problem je v tem, da če si v nekaj prepričan, te ne more nihče, pa naj je še tako izobražen, moder, zavesten, prepričat v obratno!
lancia hf je napisal/-a:Prvi citat mladostnika, drugi citat pa ti. Vse je pa sedaj odvisno od tvojega veleumnega dojemanja, ki pa brez zamire ni ravno na nekem vsaj povprečnem nivoju.
rosonero je napisal/-a:lancia hf je napisal/-a:Prvi citat mladostnika, drugi citat pa ti. Vse je pa sedaj odvisno od tvojega veleumnega dojemanja, ki pa brez zamire ni ravno na nekem vsaj povprečnem nivoju.
Zanimivo pri tebi pa res ne gre brez žalitev. Sem že mel napisano polovico sočne replike potem pa sem jo zbrisal ker če bi objavil padem na tvojo raven...... pa brez zamire a malo pa vseeno moram![]()
Jerch_ je napisal/-a:
Tole si pa brcnil v temo, saj mu ni policist narekoval in silil, da more tišat do onemoglosti, policist je celo hotel da avto ustavi.
Gdo je torej kriv za smrt teh dveh ?
evo ......pa smo spet pri različnem dojemanju: Kje v zgornjem sestavku jaz trdim( razen glede dojemanja) kakrkoli glede primera , opisal sem samo primer in postavil vprašanje pri katerem me zanima kdo je po vaše kriv za smrt mladolenikov .
PS: Tema je pa ravno v prevem času, mi zelo polepša praznike, saj je bolje kot kašna komedija.![]()
![]()
Pa saj ti nisi resen, a sedaj bom jaz kriv, če bom za tabo hodil, in da nebom šej mimo tebe, boš ti začel hodil še hitreje, in ti bo na zaledenelem pločniku spodrsnilo, boš padel in si boš zlomil nogo. Ja saj ni čudno da gre vse skupaj.... noja, sej vete kam.
rosonero v tej temi jih več trdi, da se niso dolžni umikati in s tem zavajajo, čeprav je resnica da se nočejo umikati hitrejšim (-->nekaterim, ki naj bi bili očitni prekrškarji) ali pa niso sposobni se umikati oz kar je absurd voziti po svojem pasu in ne po sredini ter voziti po voznem pasu in ne kampirati na prehitevalnem na AC.
Recimo v kopru na AC, ko nekdo zapelje z bencinske (hitra cesta, omw črpalka, smer proti lj) in ima le 40m za uvoz, ker se potem uvozni pas fizično konča sem jst ki se peljem po voznem pasu po omejitvah in nemorem zavit na prehitevalnega (ker je zaseden s cepci) dolžen paziti in predvidevati kako se nesposobneži vključujejo. ja in zakaj za boga jih vedno z veseljem spustim? ironija je to, da še ko zabremzam skoraj do 0km/h nekateri nesposobneži še vedno ne dojamejo, da jih želim spustiti.. in veliko je takih, ki so tako nesposobni, da namesto, da bi pohodili gas in se varno vključili se tik pred koncem pasu ustavijo in čakajo, da se jim jezus prikaže. Torej od mene se pričakuje, da pazim na nesposobne, ker s svojim načinom vožnje ogrožajo mene in ostale? to je jasno in moralno je, da to počnem. vsaj meni je. ampak od kje potem tista žlehnoba in diskriminacija, ko posamezniki določite kdo je primeren za "odstrel" ter se mu maščujete? mar niste dolžni po predpisih spustiti predse hitrejše vozilo ne glede na to kako hitro vozi in ne glede na to ali ima prilagojeno hitrost? ker če se čutite vpoklicani šerifi, potem bi tudi jst moral razbrati kateri je na cesti manj sposoben in mu namerno preprečevati vstop na avtocesto?
lancia hf je napisal/-a:rosonero je napisal/-a:lancia hf je napisal/-a:Prvi citat mladostnika, drugi citat pa ti. Vse je pa sedaj odvisno od tvojega veleumnega dojemanja, ki pa brez zamire ni ravno na nekem vsaj povprečnem nivoju.
Zanimivo pri tebi pa res ne gre brez žalitev. Sem že mel napisano polovico sočne replike potem pa sem jo zbrisal ker če bi objavil padem na tvojo raven...... pa brez zamire a malo pa vseeno moram![]()
Ma niti ni mišljeno kot žaljivka, samo res ti tukaj člani dokazujemo nekaj, in ti hočemo dopovedati da tudi nepisana pravila obstajajo v prometu, ti in pa seveda domen, sta pa kot bi prišla iz nevem kje (da neboš rekel da sem spet žaljivko napisal)
[/quote]plinaš je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:če prehitevani samo stopi s stopalke za gas je samo prehitevanje lahko celo krajše od srečevanja z nasproti vozečim vozilom kjer oba upočasnita..teoretično je to dokazljivo..
za to ne rabiš srednje šole kamoli faksa ... in tudi v realnosti je lahko - seveda čisto odvisno od voznikov - prehitevanje krajše od srečevanja ... samo malo se je treba spomniti nazaj - vsaj tisti , ki imajo čez 5 let izpit - in priklicati v spomin dva stoječa avtomobila z novimi lastniki - po možnosti nedeljskimi vozniki - kako se nihče noče premakniti ne naprej ne nazaj ker ne vedo kje so mere vozila hkrati pa se bojijo poškodbe na lepotcu ... prostora pa za srečanje avtobusa in kombija .. in takrat je trajalo srečanje teh dveh vozil cca 3-4 min preden so jih ostali vozniki , ki so seveda izstopili , le usmerili z rokami v mimohod ... pa da ne bo kdo mislil , da je kateri od teh dveh parkirancev vsaj pomahal v zahvalo...ne , pogledi so bili mrki ...
rosonero je napisal/-a:
Zanimivo a prevod tvojih besed je : bebec. Ko sva že pri temi žaljivk in mojega nedojemanja mi prosm pokazi post v katerem sem jaz zaljiv do nekega drugega uporabnikatega foruma.
lancia hf je napisal/-a:Prvi citat mladostnika, drugi citat pa ti. Vse je pa sedaj odvisno od tvojega veleumnega dojemanja, ki pa brez zamire ni ravno na nekem vsaj povprečnem nivoju
lancia hf je napisal/-a:Obupal nad tabotako da
scmoky je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:če prehitevani samo stopi s stopalke za gas je samo prehitevanje lahko celo krajše od srečevanja z nasproti vozečim vozilom kjer oba upočasnita..teoretično je to dokazljivo..
za to ne rabiš srednje šole kamoli faksa ... in tudi v realnosti je lahko - seveda čisto odvisno od voznikov - prehitevanje krajše od srečevanja ... samo malo se je treba spomniti nazaj - vsaj tisti , ki imajo čez 5 let izpit - in priklicati v spomin dva stoječa avtomobila z novimi lastniki - po možnosti nedeljskimi vozniki - kako se nihče noče premakniti ne naprej ne nazaj ker ne vedo kje so mere vozila hkrati pa se bojijo poškodbe na lepotcu ... prostora pa za srečanje avtobusa in kombija .. in takrat je trajalo srečanje teh dveh vozil cca 3-4 min preden so jih ostali vozniki , ki so seveda izstopili , le usmerili z rokami v mimohod ... pa da ne bo kdo mislil , da je kateri od teh dveh parkirancev vsaj pomahal v zahvalo...ne , pogledi so bili mrki ...
scmoky je napisal/-a:Glej jaz sem tvoje srečanje razumel da si avta peljeta nasporti, prehitevanje pa ko se oba avta vozita v enako smer in en avto vozi hitreje(pospešuje) kot pa drugi. In ti si trdil da traja prehitevanje manj časa...
Kaj zaj spreminjaš svoje argumente in v fizki ni nobenih kultur itd. noter samo gola fizikalna in matematična dejstva. Če pa si nek družboslovec pa te popolnoma razumem
Če pa si ti mislo da če sta oba voznika kulturna in omogočita varno prehitevanje se seveda hitreje prehiti kot pa da si nagajata in igrata formulo kdo bo zmagal .
Po forumu brska: Google [Bot] in 60 gostov