Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Cepci na cesti

Napisal/-a lancia hf Ne dec 26, 2010 7:07 pm

Prvi citat mladostnika, drugi citat pa ti. Vse je pa sedaj odvisno od tvojega veleumnega dojemanja, ki pa brez zamire ni ravno na nekem vsaj povprečnem nivoju.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Ne dec 26, 2010 7:14 pm

plinaš je napisal/-a:če bi si posnetek ogledal 3x - kot jaz - bi videl , da se pripelje iz neosvetljenega dela ceste na del tik pred križiščem , ki je osvetljen z javno razsvetljavo - to so tiste nlp pikice na zgornjem delu posnetka ...
V redu, kupim. Drugače sem posnetek pogledal večkrat (tudi druge nočne posnetke na youtubu), pa se mi je razlika zdela preprosto prevelika, sploh napram drugim. Povsem brez pripomb pa bom, če tudi x-hair to potrdi.

Jerch_ je napisal/-a:vsak predmet, ki pa se premika, magari z 1km/h pa je avtomatsko nevaren in ob neugotovljenih drugih lahkih parametrih ga je najlaže obsoditi po členu, ki pravi, da se je premikal z neprilagojeno hitrostjo.
Za policijo in sodstvo je včasih zelo zelo težko ugotoviti pravi vzrok nesreče, jaz jih tu nič ne obsojam. Npr. da nekoga infarkt in zleti s ceste, kako za božjo voljo boš to ugotovil? Nemogoče. To je sicer stvar neke druge teme.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne dec 26, 2010 7:17 pm

rosonero je napisal/-a:

lahko samo odgovoriš na kratko kdo je po tvoje kriv A maldoletnika B policija ?

jst vem , jat vem !!!!

vožnja nelastniškega avtomobila brez veljavnega vozniškega dovoljenja z neprilagojeno hitrostjo ( brez vednosti zaprtih ali pokopanih staršev ) zaradi neupoštevanja policije ki je opravljala svoje delo brez ogrožanja ostalih udeležencev v prometu ... za luči pa ne vem a so ble prižgane...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne dec 26, 2010 7:18 pm

lancia hf je napisal/-a:
rosonero je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:
Tole si pa brcnil v temo, saj mu ni policist narekoval in silil, da more tišat do onemoglosti, policist je celo hotel da avto ustavi.

Gdo je torej kriv za smrt teh dveh ?

evo ......pa smo spet pri različnem dojemanju: Kje v zgornjem sestavku jaz trdim( razen glede dojemanja) kakrkoli glede primera , opisal sem samo primer in postavil vprašanje pri katerem me zanima kdo je po vaše kriv za smrt mladolenikov .

PS: Tema je pa ravno v prevem času, mi zelo polepša praznike, saj je bolje kot kašna komedija. :lol: :lol:

Pa saj ti nisi resen, a sedaj bom jaz kriv, če bom za tabo hodil, in da nebom šej mimo tebe, boš ti začel hodil še hitreje, in ti bo na zaledenelem pločniku spodrsnilo, boš padel in si boš zlomil nogo. Ja saj ni čudno da gre vse skupaj.... noja, sej vete kam. :roll:

rosonero v tej temi jih več trdi, da se niso dolžni umikati in s tem zavajajo, čeprav je resnica da se nočejo umikati hitrejšim (-->nekaterim, ki naj bi bili očitni prekrškarji) ali pa niso sposobni se umikati oz kar je absurd voziti po svojem pasu in ne po sredini ter voziti po voznem pasu in ne kampirati na prehitevalnem na AC.

Recimo v kopru na AC, ko nekdo zapelje z bencinske (hitra cesta, omw črpalka, smer proti lj) in ima le 40m za uvoz, ker se potem uvozni pas fizično konča sem jst ki se peljem po voznem pasu po omejitvah in nemorem zavit na prehitevalnega (ker je zaseden s cepci) dolžen paziti in predvidevati kako se nesposobneži vključujejo. ja in zakaj za boga jih vedno z veseljem spustim? ironija je to, da še ko zabremzam skoraj do 0km/h nekateri nesposobneži še vedno ne dojamejo, da jih želim spustiti.. in veliko je takih, ki so tako nesposobni, da namesto, da bi pohodili gas in se varno vključili se tik pred koncem pasu ustavijo in čakajo, da se jim jezus prikaže. Torej od mene se pričakuje, da pazim na nesposobne, ker s svojim načinom vožnje ogrožajo mene in ostale? to je jasno in moralno je, da to počnem. vsaj meni je. ampak od kje potem tista žlehnoba in diskriminacija, ko posamezniki določite kdo je primeren za "odstrel" ter se mu maščujete? mar niste dolžni po predpisih spustiti predse hitrejše vozilo ne glede na to kako hitro vozi in ne glede na to ali ima prilagojeno hitrost? ker če se čutite vpoklicani šerifi, potem bi tudi jst moral razbrati kateri je na cesti manj sposoben in mu namerno preprečevati vstop na avtocesto?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne dec 26, 2010 7:21 pm

domen_ je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:če bi si posnetek ogledal 3x - kot jaz - bi videl , da se pripelje iz neosvetljenega dela ceste na del tik pred križiščem , ki je osvetljen z javno razsvetljavo - to so tiste nlp pikice na zgornjem delu posnetka ...
V redu, kupim. Drugače sem posnetek pogledal večkrat (tudi druge nočne posnetke na youtubu), pa se mi je razlika zdela preprosto prevelika, sploh napram drugim. Povsem brez pripomb pa bom, če tudi x-hair to potrdi.

Jerch_ je napisal/-a:vsak predmet, ki pa se premika, magari z 1km/h pa je avtomatsko nevaren in ob neugotovljenih drugih lahkih parametrih ga je najlaže obsoditi po členu, ki pravi, da se je premikal z neprilagojeno hitrostjo.
Za policijo in sodstvo je včasih zelo zelo težko ugotoviti pravi vzrok nesreče, jaz jih tu nič ne obsojam. Npr. da nekoga infarkt in zleti s ceste, kako za božjo voljo boš to ugotovil? Nemogoče. To je sicer stvar neke druge teme.

najlažje je ovreč ali potrdit infark - to naredijo z obdukcijo in je eden od bolj enostavnih vzrokov za ugotoviti smrt pred nesrečo ... edini problem je , če je srce izmaličeno do neprepoznavnosti...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne dec 26, 2010 7:22 pm

domen_ je napisal/-a:

uf pa to je ja najlažje stvarna dejstva ugotavljati. v vsaki vasi ti že naredijo obdukcijo.
problem je, ko nekdo javno pove, da je nesrečo povzročil zaradi nesposobnosti, pa sodni mlini niti ne vedo kako bi ga obtožili, če sploh!

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne dec 26, 2010 7:24 pm

Domen, si pomislil, da je napad nate priletel, ker si sam izzival? Namreč za nemalo postov, v katerih so ti ljudje želeli obrazložiti situacijo, si kot odgovor začel s temle smajljom - :lol: Potem ko te pa ima nekdo dovolj pa ti nekaj napiše, pa si užaljen. Konec koncev si bil prikritio/posredno nesramen v kar nekaj postih, pa uprabniki s katerih si se delal norca niso padli na to. Recimo v zadnjih postih bi X-hair lahko kar nekajkrat napadel kontra, pa tega ni storil, in ti je dal ene par možnosti, da se izvlečeš...

Tvoj problem je v tem, da če si v nekaj prepričan, te ne more nihče, pa naj je še tako izobražen, moder, zavesten, prepričat v obratno! Vzrok za to v večji meri tiči v tem, da enostravno ne razumeš zakaj bi lahko bilo tudi drugače, pa naj je nerazumevanje posledica slabega znanja (ZVPC, fizika,...) ali pa pomanjkanje vozniške kulture, ter tudi ozaveščenosti. In potemtakem tupiš do konca svoje, navkljub neštetim razlagam, ki ti pokažejo da nimaš prav. Včasih je dobro malce bolj odpreti um, in tudi razmišljati, če imajo sogovorniki prav, četudi točno ne razumeš zakaj, ne pa biti tako trd.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Ne dec 26, 2010 7:34 pm

lizard je napisal/-a:Domen, si pomislil, da je napad nate priletel, ker si sam izzival?
Nimam se kaj obremenjevati s tem, če so nekateri osredotočeni ad hominem namesto ad rem.

Tvoj problem je v tem, da če si v nekaj prepričan, te ne more nihče, pa naj je še tako izobražen, moder, zavesten, prepričat v obratno!
To pa ni res. Včasih mogoče dolgo traja, ampak vedno se dam podučiti, nenazadnje prav zato dam svoje mnenje na forum - v kritiko!, tudi če nekateri nimajo tega vtisa ali pa debate vzamejo čisto drugače.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Ne dec 26, 2010 8:04 pm

lancia hf je napisal/-a:Prvi citat mladostnika, drugi citat pa ti. Vse je pa sedaj odvisno od tvojega veleumnega dojemanja, ki pa brez zamire ni ravno na nekem vsaj povprečnem nivoju.

Zanimivo pri tebi pa res ne gre brez žalitev. Sem že mel napisano polovico sočne replike potem pa sem jo zbrisal ker če bi objavil padem na tvojo raven...... pa brez zamire a malo pa vseeno moram :twisted:
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne dec 26, 2010 8:18 pm

rosonero je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Prvi citat mladostnika, drugi citat pa ti. Vse je pa sedaj odvisno od tvojega veleumnega dojemanja, ki pa brez zamire ni ravno na nekem vsaj povprečnem nivoju.

Zanimivo pri tebi pa res ne gre brez žalitev. Sem že mel napisano polovico sočne replike potem pa sem jo zbrisal ker če bi objavil padem na tvojo raven...... pa brez zamire a malo pa vseeno moram :twisted:

Ma niti ni mišljeno kot žaljivka, samo res ti tukaj člani dokazujemo nekaj, in ti hočemo dopovedati da tudi nepisana pravila obstajajo v prometu, ti in pa seveda domen, sta pa kot bi prišla iz nevem kje (da neboš rekel da sem spet žaljivko napisal)

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Ne dec 26, 2010 8:23 pm

Jerch_ je napisal/-a:
Tole si pa brcnil v temo, saj mu ni policist narekoval in silil, da more tišat do onemoglosti, policist je celo hotel da avto ustavi.

Gdo je torej kriv za smrt teh dveh ?

evo ......pa smo spet pri različnem dojemanju: Kje v zgornjem sestavku jaz trdim( razen glede dojemanja) kakrkoli glede primera , opisal sem samo primer in postavil vprašanje pri katerem me zanima kdo je po vaše kriv za smrt mladolenikov .

PS: Tema je pa ravno v prevem času, mi zelo polepša praznike, saj je bolje kot kašna komedija. :lol: :lol:

Pa saj ti nisi resen, a sedaj bom jaz kriv, če bom za tabo hodil, in da nebom šej mimo tebe, boš ti začel hodil še hitreje, in ti bo na zaledenelem pločniku spodrsnilo, boš padel in si boš zlomil nogo. Ja saj ni čudno da gre vse skupaj.... noja, sej vete kam. :roll:

rosonero v tej temi jih več trdi, da se niso dolžni umikati in s tem zavajajo, čeprav je resnica da se nočejo umikati hitrejšim (-->nekaterim, ki naj bi bili očitni prekrškarji) ali pa niso sposobni se umikati oz kar je absurd voziti po svojem pasu in ne po sredini ter voziti po voznem pasu in ne kampirati na prehitevalnem na AC.

Recimo v kopru na AC, ko nekdo zapelje z bencinske (hitra cesta, omw črpalka, smer proti lj) in ima le 40m za uvoz, ker se potem uvozni pas fizično konča sem jst ki se peljem po voznem pasu po omejitvah in nemorem zavit na prehitevalnega (ker je zaseden s cepci) dolžen paziti in predvidevati kako se nesposobneži vključujejo. ja in zakaj za boga jih vedno z veseljem spustim? ironija je to, da še ko zabremzam skoraj do 0km/h nekateri nesposobneži še vedno ne dojamejo, da jih želim spustiti.. in veliko je takih, ki so tako nesposobni, da namesto, da bi pohodili gas in se varno vključili se tik pred koncem pasu ustavijo in čakajo, da se jim jezus prikaže. Torej od mene se pričakuje, da pazim na nesposobne, ker s svojim načinom vožnje ogrožajo mene in ostale? to je jasno in moralno je, da to počnem. vsaj meni je. ampak od kje potem tista žlehnoba in diskriminacija, ko posamezniki določite kdo je primeren za "odstrel" ter se mu maščujete? mar niste dolžni po predpisih spustiti predse hitrejše vozilo ne glede na to kako hitro vozi in ne glede na to ali ima prilagojeno hitrost? ker če se čutite vpoklicani šerifi, potem bi tudi jst moral razbrati kateri je na cesti manj sposoben in mu namerno preprečevati vstop na avtocesto?

Meni je popolnoma ravno ali me prehiteva fičo al pa s klasa sem do sedaj še vsakemu dal bp prostor še bremzam, zato sem daleč od kakršnegakoli šerifa ( oznako katero so mi nekateri tu brez nekega pravega razloga ). Se pa že kar nekaj časa vozim tako da od ostalih v prometu pričakujem kakšno neumnost in lahko rečem da sem se zaradi tega izognil vsaj ene 2-3 trema situacijam katere bi se končali vsaj z zvitim plehom, če ne še kaj hujšega.

Zanimivo v petek poopldne bi mi zaradi tega ker na glavni cesti dal prednost nekomu ki je k zdravilišču laško zavijal in se je za njim naredila kolona skoraj do tuša nekdo v zadek vozila priletel. Pa ajde, če bi naenkrat po bremzi stopil, še razumem, tko pa sem že prej ko sm pr policiji videl onega da čaka sem se odločil da ga bom spustil ( ker je tam v špic uri praktično nemogče levo zavit če te noben ne spusti) in počasi spuščal hitrost ( sedaj pa sem mečkač ne ) . A glej pupa katero sem spustil se mi z roko zahvali , oni zadaj pa mi trobi in z rokami gestikluira.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Ne dec 26, 2010 8:37 pm

lancia hf je napisal/-a:
rosonero je napisal/-a:

Ma niti ni mišljeno kot žaljivka, samo res ti tukaj člani dokazujemo nekaj, in ti hočemo dopovedati da tudi nepisana pravila obstajajo v prometu, ti in pa seveda domen, sta pa kot bi prišla iz nevem kje (da neboš rekel da sem spet žaljivko napisal)

Zanimivo a prevod tvojih besed je : bebec. Ko sva že pri temi žaljivk in mojega nedojemanja mi prosm pokazi post v katerem sem jaz zaljiv do nekega drugega uporabnikatega foruma.

Nisem ravno od včeraj na cesti, izpita pa tudi nisem naredil danes zjutraj, bo naslednji mesec že 13 leto, prevoženih km za seboj pa skoraj kot poklicni voznik, pa to niti ni važno. Po tvoji logiki in logiki nekaterih drugih tle ker malce drugače gledam na zadeve sem takoj šerif in še kaj drugega.

Toliko torej o neki strpnosti in kulturi.....

Še enkrat pa : prosim da se mi pokaže moj post v katerem sem zapisal da se čutim poklicanega igrati nekega šerifa......

Uporabniški avatar
scmoky
Novinec

Napisal/-a scmoky Ne dec 26, 2010 8:42 pm

plinaš je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:če prehitevani samo stopi s stopalke za gas je samo prehitevanje lahko celo krajše od srečevanja z nasproti vozečim vozilom kjer oba upočasnita..teoretično je to dokazljivo..

za to ne rabiš srednje šole kamoli faksa ... in tudi v realnosti je lahko - seveda čisto odvisno od voznikov - prehitevanje krajše od srečevanja ... samo malo se je treba spomniti nazaj - vsaj tisti , ki imajo čez 5 let izpit - in priklicati v spomin dva stoječa avtomobila z novimi lastniki - po možnosti nedeljskimi vozniki - kako se nihče noče premakniti ne naprej ne nazaj ker ne vedo kje so mere vozila hkrati pa se bojijo poškodbe na lepotcu ... prostora pa za srečanje avtobusa in kombija .. in takrat je trajalo srečanje teh dveh vozil cca 3-4 min preden so jih ostali vozniki , ki so seveda izstopili , le usmerili z rokami v mimohod ... pa da ne bo kdo mislil , da je kateri od teh dveh parkirancev vsaj pomahal v zahvalo...ne , pogledi so bili mrki ...
[/quote]
Pa kaj zi zaj bluziš čisto izven konteksta :D Tale primer ko si ga ti dal se zogdi 1% od 99%. Prej pa si trdil da prehitevanej če da drug malo nogo iz stopalke za plin traja manj časa kot pa če se srečata dva nasproti sei vozeča vozila. Tak da ne s*** prosim s takimi. Če vozi en s 50 in ga prehitevaš z 150 te bo trajalo enako časa kot če si peljeta en z 50 tja in 50 nasproti njemu.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne dec 26, 2010 8:46 pm

rosonero je napisal/-a:
Zanimivo a prevod tvojih besed je : bebec. Ko sva že pri temi žaljivk in mojega nedojemanja mi prosm pokazi post v katerem sem jaz zaljiv do nekega drugega uporabnikatega foruma.

Predvsem mi je tole zanimivo, preko "ovinka" razbereš da si "bebec", a direktne razlage ne dojameš, in potem ti naj jaz ali pa še gdo drugi kaj razlaga ali kaže, :?:

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Ne dec 26, 2010 9:04 pm

tole je precej off topic glede na naslov teme

lancia hf je napisal/-a:Prvi citat mladostnika, drugi citat pa ti. Vse je pa sedaj odvisno od tvojega veleumnega dojemanja, ki pa brez zamire ni ravno na nekem vsaj povprečnem nivoju

Zanimivo, kako pa potem tole tolmačiš tale tvoj zgornji zapis ?

Pa zapiši še to TVOJO DIREKTNO RAZLAGO katero jaz ne dojamem,da bo nejasnosti konec za vselej

edit: dodal stavek

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne dec 26, 2010 9:16 pm

Obupal nad tabo Slika tako da Slika

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Ne dec 26, 2010 9:39 pm

lancia hf je napisal/-a:Obupal nad tabo Slika tako da Slika

Se mi je zdel da bo nekaj takega, še sploh če bo treba kaj argumentirat ....

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne dec 26, 2010 9:40 pm

scmoky je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:če prehitevani samo stopi s stopalke za gas je samo prehitevanje lahko celo krajše od srečevanja z nasproti vozečim vozilom kjer oba upočasnita..teoretično je to dokazljivo..

za to ne rabiš srednje šole kamoli faksa ... in tudi v realnosti je lahko - seveda čisto odvisno od voznikov - prehitevanje krajše od srečevanja ... samo malo se je treba spomniti nazaj - vsaj tisti , ki imajo čez 5 let izpit - in priklicati v spomin dva stoječa avtomobila z novimi lastniki - po možnosti nedeljskimi vozniki - kako se nihče noče premakniti ne naprej ne nazaj ker ne vedo kje so mere vozila hkrati pa se bojijo poškodbe na lepotcu ... prostora pa za srečanje avtobusa in kombija .. in takrat je trajalo srečanje teh dveh vozil cca 3-4 min preden so jih ostali vozniki , ki so seveda izstopili , le usmerili z rokami v mimohod ... pa da ne bo kdo mislil , da je kateri od teh dveh parkirancev vsaj pomahal v zahvalo...ne , pogledi so bili mrki ...

Pa kaj zi zaj bluziš čisto izven konteksta :D Tale primer ko si ga ti dal se zogdi 1% od 99%. Prej pa si trdil da prehitevanej če da drug malo nogo iz stopalke za plin traja manj časa kot pa če se srečata dva nasproti sei vozeča vozila. Tak da ne s*** prosim s takimi. Če vozi en s 50 in ga prehitevaš z 150 te bo trajalo enako časa kot če si peljeta en z 50 tja in 50 nasproti njemu.[/quote]
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bom še enkrat napisal ...počasi ..da boš komot sledil ... če prehiteva normalno sposoben voznik normalno kulturnega se to lahko opravi veliko hitreje , kot pa ko se srečata dva nesposobna ... doživel že večkrat ... če mi ne verjameš tvoj problem ...in je v kontekstu x.hair - ovega dogodka .... če se ti ne da brati - tvoj problem...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
scmoky
Novinec

Napisal/-a scmoky Ne dec 26, 2010 10:09 pm

Glej jaz sem tvoje srečanje razumel da si avta peljeta nasporti, prehitevanje pa ko se oba avta vozita v enako smer in en avto vozi hitreje(pospešuje) kot pa drugi. In ti si trdil da traja prehitevanje manj časa...
Kaj zaj spreminjaš svoje argumente in v fizki ni nobenih kultur itd. noter samo gola fizikalna in matematična dejstva. Če pa si nek družboslovec pa te popolnoma razumem ;)
Če pa si ti mislo da če sta oba voznika kulturna in omogočita varno prehitevanje se seveda hitreje prehiti kot pa da si nagajata in igrata formulo kdo bo zmagal .

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne dec 26, 2010 10:16 pm

scmoky je napisal/-a:Glej jaz sem tvoje srečanje razumel da si avta peljeta nasporti, prehitevanje pa ko se oba avta vozita v enako smer in en avto vozi hitreje(pospešuje) kot pa drugi. In ti si trdil da traja prehitevanje manj časa...
Kaj zaj spreminjaš svoje argumente in v fizki ni nobenih kultur itd. noter samo gola fizikalna in matematična dejstva. Če pa si nek družboslovec pa te popolnoma razumem ;)
Če pa si ti mislo da če sta oba voznika kulturna in omogočita varno prehitevanje se seveda hitreje prehiti kot pa da si nagajata in igrata formulo kdo bo zmagal .

če prehiteva normalno sposoben voznik normalno kulturnega se to lahko opravi veliko hitreje , kot pa ko se srečata dva nesposobna . ...

nič če pa sem jaz mislil...tako sem napisal in nič drugače ... zdaj pa ne vem ....mogoče pa premalo po slovensko pišem... ja,ja itak sm jaz kriv...
plin je cnej k bencin
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 60 gostov